Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Panorámautazás, libegjen velünk a város felett!
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Mamma Mia musical előadások a Madách Színházban! Jegyvásárlás!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Bödőcs Tibor előadások a MOM Parkban 2018 őszén!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Zorán - Ti kértétek... koncert 2018 - JEGYEK!
Minecinema a Lurdy Házban
Minecinema a Lurdy Házban
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Deák Bill Gyula 70. nagykoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál koncertek és jegyvásárlás
Presser Gábor 1507. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Presser Gábor 1507. koncertjét tartja a Papp László Budapest Sportarénában
Andrew Lloyd Webber ünnepi koncert a Papp László Budapest Sportarénában
Andrew Lloyd Webber ünnepi koncert a Papp László Budapest Sportarénában
José Carreras nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában
José Carreras nagyszabású gálakoncert a Papp László Budapest Sportarénában
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Panorámautazás a Dunától a Budai Várig.
Várkert Bazár

A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él. Olyan egyedülálló építészeti alkotás, amely egyidejűleg képes történelmi, kulturális és természet közeli élményt nyújtani, és így a szórakozás, kikapcsolódás és művelődés színterévé válni. A Várkert Bazár területén múlt és jelen, klasszikus és modern, kultúra és szórakozás elragadó harmóniában létezik, így válik alkalmassá arra, hogy a legkülönfélébb programok, koncertek, kiállítások, kezdeményezések befogadó tereként működjön. A Várkert Bazár területén található kiállító terek, multifunkciós rendezvénytér, neoreneszánsz kert, az éttermek és a kávéház mind azt a célt szolgálja, hogy az ide látogatók az év minden időszakában megtalálják a szórakozás, kulturált kikapcsolódás, találkozás lehetőségét. A komplexum időszaki kiállításoknak, kültéri és beltéri rendezvényeknek is helyet ad.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

A Várkert Bazár anno

A 19. században Buda és Pest nagyon eltérő képet mutatott. A reformkorban kiépülő Pesten lendületes fejlődés vette kezdetét a kiegyezést követően, míg Budán megállni látszott az idő. Míg az akkori Közmunkatanács működésének első éveiben leginkább a pesti oldal fejlesztésére koncentrált, az akkor még erőd jellegű budai Vár szinte érinthetetlennek látszott. 1872-ben rendelkeztek a Lánchíd környékének rendezéséről, majd a rá következő évben döntöttek a királyi rezidencia sorsáról. Ennek értelmében a terület rendezését a Dunától a Vár felé kezdték meg, a Várkert Bazár létrehozásával. Ehhez a várkert aljában álló rozzant házsort el kellett bontani, ami a kisajátítások következtében nem volt egyszerű feladat.

Az építkezés

A király 2,2 millió forintot engedélyezett a palota dunai kapujának, funkcióját tekintve fogadóépületének megvalósítására. Az összeg nagyjából negyedét költötték kisajátításokra, a fennmaradó összeget magára az építkezésre. A várkertbe vezető lépcső és a kísérő épületek terveinek vázlatát Reitter Ferenc készítette el, végül azonban a megvalósítást irányító Podmaniczky Frigyes a tervezést Ybl Miklósra bízta. Ybl megőrizte a vázlat legfőbb elemeit: az árkádsort, a hangsúlyos középépületet, a pergolákat. Több változatot is készített, de – takarékossági okokból – a legutolsóban már rámpák szerepelnek a gloriette két oldalán.

Ybl grandiózus, neoreneszánsz stílusban épített mesterművének déli és északi végén lakóházak épültek, ezekben helyezték el a királyi testőrséget és a szolgaszemélyzetet. Az építkezés 1875 és 1883 között zajlott. A pazar díszítmények kivitelezésében kiváló iparosok, művészek vettek részt: Huszár Adolf faragta a gloriette szobrait, Than Mór festette a pavilonok freskóit, Zsolnay Vilmos gyártotta a kerámiadíszeket, Jungfer Gyula végezte a kovácsmunkákat.

A Várkert Bazár hasznosítása

Bármilyen jó is volt az elképzelés, hogy a Pestre jellemző pezsgő életet megteremtsék Budán is, a gyakorlatban mindez mégsem működött. A környék gyér forgalma miatt már az 1883-as megnyitó után is egyre nehezebben találtak bérlőket a bazársor üzleteibe. E kudarc hatására döntöttek úgy, hogy műtermeket létesítenek a bazárok helyén.

1884-től Stróbl Alajos volt az első szobrász, aki a bazár árkádsorán saját műtermében kezdhetett munkához. Később Fadrusz János alkotott ebben a műteremben, aki itt mintázta a kolozsvári Mátyás-szobrot. Őt Ligeti Miklós követte. Mellettük, a szomszédos helyiségekben alkotott Holló Barnabás illetve Füredi Richárd, a millenniumi emlékmű több királyszobrának alkotója. Vilt Tibor Margitszigeten található Madách-szobrát is itt készült el. A várkert műtermeiben alkotott Vígh Tamás, Gulyás Gyula és az ifjabb Nyírő Gyula.

Az idők során több mint nyolcvan művészlakó alkotott a Várbazár összesen húsz műtermében. A termek egyre romló állapota ellenére – penészedtek a falak, áttörtek a fagyökerek, hideg volt – amikor el kellett hagyniuk a Várkertet, a művészek mégsem szívesen váltak meg alkotó közegüktől.

A Várkert Bazár rövidebb időszakokra helyt adott a Nemzeti Múzeum Történelmi Képcsarnokának is. Az északi szárnyban néhány éven át az iparszerű női kézimunka különböző ágait művelő Budai Nőipari Tanműhely működött. Mellette pedig már 1890 őszétől Deák Ébner Lajos női festőiskolája, amely egészen 1918-ig talált itt helyre.

A második világháborútól a bezárásig

A várkerti épületegyüttes a II. világháborúban komoly károkat szenvedett. Komoly sérülést okozott az Ybl tér 2. szám alatti házba csapódott bomba, eltűnt a pergolasor, a tél-szobor, oszlopával együtt megsemmisültek a kapuőrző oroszlánok, illetve a fülkék vázái, festményei. Az 1950-es években Gerő László elképzelései alapján végeztek műemléki helyreállítást, amely elbontásokkal, betonlépcső beépítésével, aránytévesztésekkel járt.

1961. augusztus 20-án nyílt meg a Várkert Bazár területén az Ifjúsági Park, amely 1984-ig működött, és a magyar rockzenei élet népszerű helyszínévé vált. Többek között a Bergendy, a Scampolo, a Sakk-Matt, a Hungária, majd a hetvenes években a P. Mobil, a Skorpió, a Piramis, az Edda, a Hobo Blues Band léptek fel itt rendszeresen. Az öreg falak azonban nem bírták az intenzív, és az eredeti funkciótól idegen használatot, és1984-ben bezárták.

30 év hányattatás

1984-ben zárt be a Várkert Bazár területének egy részén működő Ifjúsági Park, mert az építmények állapota életveszélyessé vált, komoly baleset is történt. Az északi és déli oldalon álló palotaépületekben azonban még sokáig műtermek, műteremlakások működtek. Az utolsó „lakó” csak 2005-ben hagyta el az épületet.

Az egykori Ifipark területén lévő épületegyüttes hasznosítására számos terv és elképzelés születetett, de egyik sem valósult meg.

Már a rendszerváltozás előtti időkben is felmerültek vakmerő hasznosítási javaslatok. Itt nyitották volna meg a Skála-bazárt 1982-ben. A műtermekbe kiskereskedelmi üzletek, régiségboltok költöztek volna. 1985-ben a Széchenyi Művészeti Központ a műkincskereskedés fellegvárát hozta volna itt létre. Felmerült egy teraszos kialakítású szálloda építésének ötlete is. 1988-ban aztán az épületegyüttes a Világörökség részévé vált, ami véget vetett az ambiciózus elképzeléseknek.

1996-ban állami szerepvállalással akarták felújítani a Várkert Bazárt, majd 1999-ben magántőke bevonásával. Az 1996-ban készített helyreállítási tervekben is szerepelt már a térszín alatti háromszintes beépítés: legalul parkolóval, a két felsőn pedig idegenforgalmi és vendéglátó szolgáltatásokkal, üzletekkel. A bazársorban, amelyben akkor még szobrászműtermek működtek, műkereskedések, vendéglátóhelyek és idegenforgalmi irodák nyíltak volna. Már ekkor tervezték mozgójárda megépítését a Vízhordó lépcső belsejében.
Egy másik elképzelése szerint a Szent György tér környéke szálloda- és kaszinónegyeddé torzult volna, a Várkert Bazár területét pedig gyermekszórakoztató központnak szánta, az udvaron amfiteátrummal. 2002-ben kanadai-angol befektetők jelentek meg színre, akik hatvan évre szerettek volna hozzájutni hozzá az épülethez, a felújításért cserébe. A felszín alatti felső két szintre üzleteket és konferenciaközpontot képzeltek.

Végül a kormány 2011-ben hozott határozata alapján megindult a felújítás érdemi előkészítése, majd 2012 őszén munkák is elkezdődtek. Ennek köszönhető, hogy 2014. április 3-án a nagyközönség számára is láthatóvá és egyértelművé válik, hogy az Ybl által tervezett épületegyüttes eredeti szépségében született újjá.

Megújul a Várkert Bazár

Az 1875-1883 közt Ybl Miklós tervei alapján épült neoreneszánsz Várbazár a Világörökség részét képezi, ugyanakkor 1996 óta a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének egyike volt. A 2014 augusztusában véget érő felújítási munkálatok eredményeként a műemléki szempontok és az épület kihasználásának praktikuma harmonikus egyensúlyba kerül.

A kormány 2011. október 19-én döntött a Várkert Bazár teljes rekonstrukciójának megkezdéséről. A Várkert Bazár rekonstrukciója és fejlesztése teljes egészében az Európai Unió által társfinanszírozott támogatásból valósul meg az Új Széchenyi Terv Közép-magyarországi Operatív Programja keretében. A „Várkert Bazár fejlesztése" című projekt megvalósításához nyújtott támogatás összege 6 711 300 149 Ft.

A projekttel párhuzamosan a Budavári Önkormányzat valósítja meg „A Budai Vár és környéke közlekedés fejlesztése" beruházás keretében a felszín alatti parkolót és azt a gyalogos közlekedési tengelyt, amely az Északi Pavilontól indulva a Budavári Palotát övező várfal koronájáig biztosít akadálymentes elérést.

A felújítás első ütemében újult meg az Ybl tervezte épületegyüttes, amelyet április 3-án adnak át a nagyközönségnek. A második ütemben, 2014. augusztus 28-ig, készül el a multifunkcionális rendezvényterem, alatta a mélygarázs, valamint a budavári királyi kertek és megújul az épületegyüttes előtt a Lánchíd utca is, valamint ekkor alakítják ki a kishajó közlekedést is.

A Várkert Bazár felújítása közlekedési szempontból is érdekes, hiszen egyik eredeti, Ybl Miklós által megálmodott funkciója szerint, az épületegyüttes legfőbb feladata a Duna-part és a Budai vár közötti összeköttetés megteremtése volt. Ennek korszerű megvalósítása érdekében a vízhordó lépcső mellé mozgó lépcsőt építettek, amely összekapcsolja a Várkert Bazárt a Várral. Emellett épül meg a 297 gépkocsi befogadására alkalmas mélygarázs is a Várkert Bazár alatt.

A közlekedést érintő tervek között szerepel az is, hogy kishajó-közlekedéssel oldják meg a pesti és a budai oldal összekapcsolását. Ez azt jelenti, hogy a hajók a Vigadó térről indulva szállítják a turistákat át a Dunán, ahonnan mozgó járda és lépcső segítségével közelíthetik meg a Várkert Bazárt, ahol kiállítások, koncertek és további gazdag kulturális programkínálat várja őket. Majd innen jutnak fel a vár területére a kíváncsiskodók.

A fejlesztés célja

A Várkert Bazár fejlesztése nem csupán műemléki rekonstrukciót, tehát a Világörökség részét képező épületegyüttes és a kapcsolódó kertek eredeti állapotának helyreállítását jelenti. Ennél többről van szó: a Várkert Bazár fejlesztésével és hasznosításával új kulturális szolgáltatásokkal gazdagodik a főváros. A felújított épületegyüttesben kiállító helyiségek (összesen 2500 m2-en ) és multifunkcionális rendezvényterem (900 m2-en) kapnak helyet. Emellett az ide látogatókat vendéglátóhelyek, különféle üzletek és turisztikai információs pont is várja.
A Várkert Bazár a felújítása és bővítése után olyan pezsgő és élhető közösségi tér jön létre, ahol minden korosztály jól érezheti magát és megtalálhatja a számára leginkább vonzó programot. Így az épületegyüttes végre újra bekapcsolódhat a főváros kulturális és turisztikai vérkeringésébe.

A megújulás folyamata

A rekonstrukció folyamán elsődleges szempont volt, hogy az épület legapróbb részleteit is megőrizzék és helyreállítsák, legyen szó falrészről, falfestményről vagy egy ajtókilincsről. Azokat a részleteket, amelyek már nem voltak helyreállíthatók vagy teljesen elpusztultak, korabeli fotók, levéltári dokumentumok illetve a helyszínen begyűjtött maradványok alapján igyekeztek rekonstruálni a szakemberek.

A fémrestaurátori feladatok legnagyobb részét a vaskorlátok helyreállítása jelentette: az épületcsoport lépcsőházaiban, függőfolyosóin és kapuin megközelítőleg 320 folyóméter vaskorlát és kerítés restaurálását, valamint 115 folyóméter öntöttvas korlát rekonstrukcióját kellett elvégezni.

A főbejárati kapukat, a fülkepavilonokat, valamint a bazársor mintegy 30 kapuját és számos ajtaját a farestaurátorok műhelyekben tisztították meg az évtizedek alatt rájuk került többrétegű festéktől, konzerválószerrel kezelték, végül pótolták a hiányokat. Az ajtók az újrafestés és a megtisztított vasalatok felhelyezése után kerültek vissza eredeti helyükre.

A járóburkolatokat is eredeti színeikben és mintázatukban állították helyre olyan minőségben, hogy az épület új funkcióinak is megfeleljen. A járófelület csak nagyon kevés helyen maradt meg eredeti állapotában, de ahol lehetett, megmentették a korabeli darabokat.

A Bazár építéséhez édesvízi, durva és tardosi vörösmészkövet egyaránt használtak. A köveket először szemcseszórással megtisztították, majd a kőanyagot speciális folyadékkal szilárdították, a hiányzó részeket pedig nagyon szigorú restaurációs szabályok szerint pótolták.

A téli hónapokban nagy munkát végeztek a festést végző restaurátorok, ekkor készítették el a belső, festett terek rekonstrukciós munkálatait, Ybl korában alkalmazott technikákkal.

A megvalósítás partnerei

Az engedélyezési és kiviteli terveket a Középülettervező Zrt. készítette Potzner Ferenc és Pottyondy Péter vezető tervezők irányításával, Dévényi Tamás belsőépítész közreműködésével.

Közösségi nyílt közbeszerzési eljárásban választották ki a kivitelezőt, a Swietelsky Magyarország Kft. és West Hungária Bau Kft. alkotta konzorciumot.

A projektet a Várgondnokság Nonprofit Kft. a Pro Regio Közép-Magyarországi Regionális Fejlesztési és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft.-vel, mint közreműködő szervezettel szoros együttműködésben valósítja meg.

A kivitelezési munkák során a régészeti felügyeletet a Budapesti Történeti Múzeum régész szakemberei biztosítják.

A projekt felügyeleti szerve a Budai Várnegyed, a fertődi Esterházy-kastély és a Kúria megújításáért felelős kormánybiztosság, amelynek irányításával a kormány dr. Zumbok Ferenc kormánybiztost bízta meg, akinek halála után a kormánybiztosi feladatokat L. Simon László vette át.

Nyitva tartás:

A Déli palotákban és az északi, ún. Testőrpalotában található időszaki kiállítások nyitva tartása:
kedd-vasárnap: 10.00-18.00 

A jegypénztárak 17.30-kor zárnak.

A neoreneszánsz kert hétfőtől vasárnapig tart nyitva 06:00-24:00-ig.

2018.01.01 - 2018.12.31


2018.05.21. - 2018.05.27. Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban
2018.05.23. Művészeti filmek a Várkert Bazárban
KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA
2018.05.23. Budai Várkert Bazár programok 2018
KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA
2018.05.23. A csodák világa, ismeretterjesztő film a Várkert Bazárban
2018.05.23. Budai Várkert Bazár programok 2018
Környei Alice babajátszója 0-3 éves korosztály számára
2018.05.23. Babajátszó családi program a Várkert Bazárban
2018.05.24. - 2018.05.27. Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban 2018
2018.05.24. - 2018.05.27. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
BUDAPEST FOLK FEST
2018.05.24. 19:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST FOLK FEST
2018.05.25. Budai Várkert Bazár programok 2018
PÁRIZSI SZALON - BUDAPEST | FINISSZÁZS
2018.05.25. Finisszázs, a Párizsi Szalon-Budapest kiállítás zárórendezvénye
2018.05.25. - 2018.05.27. Zenélő Budapest 2018
2018.05.25. - 2018.06.30. Várkert Bazár kiállítások 2018
V4 ART CONNECTS
2018.05.25. - 2018.06.30. Időszaki kiállítás Budapesten, „V4 ART CONNECTS” a Várkert Bazárban
2018.05.25. 19:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST FOLK FEST
2018.05.18. - 2018.08.26. Képzőművészeti kiállítás Budapesten, KOGART Kortárs Művészeti Gyűjtemény a Várkert Bazárban
2018.05.18. - 2018.08.26. Várkert Bazár kiállítások 2018
KOGART KORTÁRS GYŰJTEMÉNY
2018.05.26. Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT MOZI: BRITISH MUSEUM: HOKUSZAI – A NAGY HULLÁMON TÚL
2018.05.26. Nemzeti Táncszínház Budapest 2018. Előadások és online jegyvásárlás
2018.05.26. Táncszínház előadások a Várkert Bazárban 2018
IMAGE | DOT.CONSLA
2018.05.26. Budai Várkert Bazár programok 2018
Lajkó Félix - Volosi(Pl) Budapest Folk Fest
2018.05.26. Várkert Bazár koncertek 2018
Lajkó Félix - Volosi(Pl) Budapest Folk Fest
2018.05.26. Budai Várkert Bazár programok 2018
IMAGE | DOT.CONSLA
2018.05.26. Hokuszai - A nagy hullámon túl művészeti filmvetítés a Várkert Bazárban
2018.05.26. Nemzeti Táncszínház jegyvásárlási lehetőség előadásokra 2018
2018.05.26. Budai Várkert Bazár programok 2018
Garantált vezetés
2018.05.26. Várkert Bazár idegenvezetés egyéneknek garantált időpontokban, csoportoknak bejelentkezéssel
2018.05.26. Zenélő Budapest 2018
2018.05.26. 16:00 Művészeti filmek a Várkert Bazárban
VÁRKERT MOZI: BRITISH MUSEUM: HOKUSZAI – A NAGY HULLÁMON TÚL
2018.05.26. 19:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST FOLK FEST
2018.05.26. 19:00 Lajkó Félix koncertek 2018. Online jegyvásárlás
2018.05.27. Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban
2018.05.27. Gyermeknap a Várkert Bazárban 2018
2018.05.27. Budai Várkert Bazár programok 2018
Játsszunk színházat! - Családi délelőtt, Környei Alice foglalkozásai
2018.05.27. 14:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST FOLK FEST: GYEREKNAP A VÁRKERT BAZÁRBAN
2018.05.28. Budai Várkert Bazár programok 2018
IMMORTEL | KÖZELÍTÉS
2018.05.28. Nemzeti Táncszínház Budapest 2018. Előadások és online jegyvásárlás
2018.05.28. Nemzeti Táncszínház jegyvásárlási lehetőség előadásokra 2018
2018.05.28. Táncszínház előadások a Várkert Bazárban 2018
IMMORTEL | KÖZELÍTÉS
2018.05.28. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.05.28. - 2018.06.03. Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban
2018.05.30. Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT MOZI: BOSCH: A GYÖNYÖRÖK KERTJE
2018.05.30. A gyönyörök kertje - művészeti filmklub a Várkert Bazárban
2018.05.30. Művészeti filmek a Várkert Bazárban
VÁRKERT MOZI: BOSCH: A GYÖNYÖRÖK KERTJE
2018.05.30. Budai Várkert Bazár programok 2018
Garantált vezetés
2018.05.30. Várkert Bazár idegenvezetés egyéneknek garantált időpontokban, csoportoknak bejelentkezéssel
2018.03.01. - 2018.05.31. Várkert Bazár kiállítások 2018
PÁRIZSI SZALON – BUDAPEST
2018.03.01. - 2018.05.31. Festmény kiállítás Budapesten, a Párizsi Szalonban megjelent alkotások tárlata
2018.05.01. - 2018.05.31. Tárlatvezetés Budapesten a Várkert Bazárban
2018.05.31. Rejtélyes történelem, művelődéstörténeti előadások a Várkert Bazárban
2018.05.31. Budai Várkert Bazár programok 2018
REJTÉLYES TÖRTÉNELEM
2018.06.01. - 2018.06.03. Zenélő Budapest 2018
2018.06.02. Raffaello: A festőfejedelem művészeti filmklub a Várkert Bazárban
2018.06.02. Irodalmi programok Budapesten a Várkert Bazárban 2018
2018.06.02. Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT MOZI - RAFFAELLO: A FESTŐFEJEDELEM
2018.06.02. Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT IRODALOM: A BILINCS A SZABADSÁG LEGYEN
2018.06.02. Zenélő Budapest 2018
2018.06.02. 16:00 Művészeti filmek a Várkert Bazárban
RAFFAELLO: A FESTŐFEJEDELEM
2018.06.04. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.06.06. Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT MOZI: FIRENZE ÉS AZ UFFIZI KÉPTÁR
2018.06.06. A művészet templomai - Firenze és az Uffizi Képtár
2018.06.06. 18:00 Művészeti filmek a Várkert Bazárban
VÁRKERT MOZI: FIRENZE ÉS AZ UFFIZI KÉPTÁR
2018.06.08. Budapest Voices koncert 2018
2018.06.08. - 2018.06.09. Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST A CAPPELLA FESZTIVÁL
2018.06.08. - 2018.06.09. Budapesti A Cappella Fesztivál 2018
2018.06.08. - 2018.06.10. Zenélő Budapest 2018
2018.06.09. A csodák világa, ismeretterjesztő film a Várkert Bazárban
2018.06.09. Művészeti filmek a Várkert Bazárban
KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA
2018.06.09. Budai Várkert Bazár programok 2018
KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA
2018.06.09. Zenélő Budapest 2018
2018.06.09. 09:00 Jóga program a Várkert Bazárban
2018.06.10. Nemzeti Táncszínház Budapest 2018. Előadások és online jegyvásárlás
2018.06.10. Nemzeti Táncszínház jegyvásárlási lehetőség előadásokra 2018
2018.06.10. 15:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
MIKVE TÚRA
2018.06.11. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.06.11. 09:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT JÓGA
2018.06.13. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL - VÁRKERTMOZI
2018.06.13. 21:00 Várkert mozi 2018
TESTRŐL ÉS LÉLEKRŐL - VÁRKERTMOZI
2018.06.15. - 2018.06.17. Zenélő Budapest 2018
2018.06.15. 20:00 Miklósa Erika koncertek, fellépések 2018. Online jegyvásárlás
2018.06.16. Zenélő Budapest 2018
2018.06.16. 09:00 Jóga program a Várkert Bazárban
2018.06.17. Irodalmi programok Budapesten a Várkert Bazárban 2018
2018.06.17. Gyarmati Fanni naplója
2018.06.17. 19:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
RADNÓTI MIKLÓSNÉ GYARMATI FANNI NAPLÓJA
2018.06.18. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.06.18. 09:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT JÓGA
2018.06.20. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁNDORSZÍNÉSZEK - VÁRKERTMOZI
2018.06.20. 21:00 Várkert mozi 2018
VÁNDORSZÍNÉSZEK - VÁRKERTMOZI
2018.06.22. - 2018.06.24. Zenélő Budapest 2018
2018.03.26. - 2018.06.23. Tavaszi Vásár a Citadellán 2018
2018.06.23. Zenélő Budapest 2018
2018.06.23. 09:00 Jóga program a Várkert Bazárban
2018.06.25. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.06.25. 09:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
VÁRKERT JÓGA
2018.06.27. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
AURORA BOREALIS- ÉSZAKI FÉNY - VÁRKERTMOZI
2018.06.27. 21:00 Várkert mozi 2018
AURORA BOREALIS- ÉSZAKI FÉNY - VÁRKERTMOZI
2018.06.29. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
OMEGA - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.06.29. Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
2018.06.29. Omega koncertek 2018
2018.06.29. Várkert Bazár koncertek 2018
OMEGA - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.06.29. - 2018.07.01. Zenélő Budapest 2018
2018.06.29. 20:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
OMEGA - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.06.29. 20:00 Omega koncertek Budapest 2018. Online jegyvásárlás
2018.06.30. Zenélő Budapest 2018
2018.06.30. 09:00 Jóga program a Várkert Bazárban
2018.07.02. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.07.04. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
SOHAVÉGETNEMÉRŐS - VÁRKERTMOZI
2018.07.04. 21:00 Várkert mozi 2018
SOHAVÉGETNEMÉRŐS - VÁRKERTMOZI
2018.07.06. - 2018.07.08. Zenélő Budapest 2018
2018.07.07. Zenélő Budapest 2018
2018.07.09. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.07.11. 21:00 Várkert mozi 2018
JUPITER HOLDJA - VÁRKERTMOZI
2018.07.11. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
JUPITER HOLDJA - VÁRKERTMOZI
2018.07.13. - 2018.07.15. Zenélő Budapest 2018
2018.07.13. 21:00 Miklósa Erika koncertek, fellépések 2018. Online jegyvásárlás
2018.07.14. Zenélő Budapest 2018
2018.07.16. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.07.18. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
BUDAPEST NOIR - VÁRKERTMOZI
2018.07.18. 21:00 Várkert mozi 2018
BUDAPEST NOIR - VÁRKERTMOZI
2018.07.20. - 2018.07.22. Zenélő Budapest 2018
2018.07.21. Zenélő Budapest 2018
2018.07.23. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.07.25. 21:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
VALAMI AMERIKA 3. - VÁRKERTMOZI
2018.07.25. 21:00 Várkert mozi 2018
VALAMI AMERIKA 3. - VÁRKERTMOZI
2018.07.27. - 2018.07.29. Zenélő Budapest 2018
2018.07.28. Zenélő Budapest 2018
2018.07.30. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.08.03. Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
2018.08.03. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
D. NAGY LAJOS - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.03. Várkert Bazár koncertek 2018
D. NAGY LAJOS - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.03. - 2018.08.05. Zenélő Budapest 2018
2018.08.03. 20:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
D. NAGY LAJOS - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.04. Zenélő Budapest 2018
2018.08.06. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.08.10. - 2018.08.12. Zenélő Budapest 2018
2018.08.11. Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
2018.08.11. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
HOBO - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.11. Várkert Bazár koncertek 2018
HOBO - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.11. Zenélő Budapest 2018
2018.08.11. 20:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
HOBO - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.13. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.08.20. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.08.23. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
APOSTOL - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.23. Várkert Bazár koncertek 2018
APOSTOL - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.23. Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
2018.08.23. 20:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
APOSTOL - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.08.27. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.09.03. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.09.07. Volt egyszer egy Ifipark... Több mint 30 év után újra Ifipark koncertsorozat a Várkert Bazárban
2018.09.07. Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
DINAMIT - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.09.07. Várkert Bazár koncertek 2018
DINAMIT - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.09.07. 20:00 Budai Várkert Bazár programok 2018
DINAMIT - VOLT EGYSZER EGY IFI-PARK
2018.09.10. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.09.17. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.09.24. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.10.01. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.10.08. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.01.01. - 2018.12.31. Esküvői kreatív fotózás a Várkert Bazárban
2018.01.01. - 2018.12.31. Programok a Budai Várnegyedben 2018
2018.01.01. - 2018.12.31. Várkert Bazár kiállítások 2018
MESÉBEN, MUZSIKÁBAN REJTEZVE - MÚLTUNK A MÁBAN
2018.01.01. - 2018.12.31. Csernus Tibor kiállítás, Emlékműterem a Várkert Bazárban
2018.01.01. - 2018.12.31. I. világháborús kiállítás a Várkert Bazárban
2018.01.01. - 2018.12.31. Játékkiállítás a Várkert Bazárban, Mesében, muzsikában rejtekezve - múltunk a mában címmel
2018.01.01. - 2018.12.31. Várkert Bazár kiállítások 2018
ÚJ VILÁG SZÜLETETT
2018.01.01. - 2018.12.31. Várkert Bazár kiállítások 2018
CSERNUS TIBOR EMLÉKMŰTEREM
2018.10.15. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.10.22. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.10.29. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.11.05. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.11.12. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.11.19. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.11.26. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.12.03. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.12.10. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.12.17. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2018.12.24. Mikve, rituális zsidó fürdő Budapesten a Várkert Bazárban tárlatvezetésekkel minden hétfőn
2019.02.18. 19:30 Szakcsi Lakatos Béla koncertek 2019. Online jegyvásárlás
Találatok száma: 34
Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban

Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban

A Várkert Bazár új neoreneszánsz kertjével egy impozáns közkertet kapott a főváros. A több mint ötezer négyzetméteres kert építésítője Steffler István táj- és kertépítész.

2018. május 21 - 27.

Budai Várkert Bazár programok 2018

Budai Várkert Bazár programok 2018

KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA

A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él. Olyan egyedülálló építészeti alkotás, amely egyidejűleg képes történelmi, kulturális és ...

2018. május 23.

Művészeti filmek a Várkert Bazárban

Művészeti filmek a Várkert Bazárban

KINCSESKAMRÁK - A CSODÁK VILÁGA

Szerda és szombat délutánonként izgalmas művészeti filmek által élővé válnak, személyes közelségbe kerülnek híres nagy alkotók és művészeti szentélyek. A Várkert Bazár Testőrpalotájának korszerű és ...

2018. május 23.
1 600 Ft -tól 2 500 Ft -ig Jegyvásárlás

Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban 2018

Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban 2018

A Budapest Folk Fesztivál elérte, sőt talán túl is teljesítette mindazt, amit célul tűztek ki létrehozói az induláskor. Az esemény megkerülhetetlené vált a hazai fesztiválpiacon, hisz’ minden ...

2018. május 24 - 27.

Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018

Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018

BUDAPEST FOLK FEST

Az udvar a középkorban kapta a nevét, amikor még ágyúgolyókat öntöttek itt. Azóta használták már raktárként, zöldségeskertként, felvonulási területként, sőt a két világháború között – bármilyen ...

2018. május 24 - 27.
2 000 Ft -tól 6 500 Ft -ig Jegyvásárlás

Várkert Bazár idegenvezetés egyéneknek garantált időpontokban, csoportoknak bejelentkezéssel

Várkert Bazár idegenvezetés egyéneknek garantált időpontokban, csoportoknak bejelentkezéssel

Tegyen egy sétát a Várkert Bazárban idegenvezetőnk kíséretében! A túra során megismerheti a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak ...

2018. május 26.
1 500 Ft Jegyvásárlás

Táncszínház előadások a Várkert Bazárban 2018

Táncszínház előadások a Várkert Bazárban 2018

IMAGE | DOT.CONSLA

A Várkert Bazár területén múlt és jelen, klasszikus és modern, kultúra és szórakozás elragadó harmóniában létezik, így válik alkalmassá arra, hogy a legkülönfélébb programok, koncertek, kiállítások, ...

2018. május 26.

Várkert Bazár koncertek 2018

Várkert Bazár koncertek 2018

Lajkó Félix - Volosi(Pl) Budapest Folk Fest

A Várkert Bazár a főváros különleges ékszerdoboza, ahol művészet és természet együtt, egymást kiegészítve él. Olyan egyedülálló építészeti alkotás, amely egyidejűleg képes történelmi, kulturális és ...

2018. május 26.

Gyermeknap a Várkert Bazárban 2018

Gyermeknap a Várkert Bazárban 2018

Gyermeknap alkalmából idén is játszótérré alakul a Várkert Bazár neoreneszánsz kertje. Ingyenes programokkal várjuk az egész család apraját és nagyját! Játék, móka, kacagás 6000 m2-en!

2018. május 27.

Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban

Hétvégi családi programok a Várkert Bazárban

Interaktív családi játszó 3 – 9 éves korosztály számára. Minden vasárnap 10:30-tól 11.30-ig interaktív családi játszóval várunk kicsiket-nagyokat. Ügyességi-, énekes-. és kinek-kinek-mihez-kedve ...

2018. május 27.
500 Ft -tól 1 000 Ft -ig Jegyvásárlás

1 2 3 4   


KeSzeCsüSzoVa
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
Várkert Bazár

Programajánlat

Zenélő Budapest 2018
Zenélő Budapest 2018
 • Budapest
2018. május 25 - 27.
Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban
Neoreneszánsz kertlátogatás a Budai VárKert Bazárban
 • Budapest
 • I. kerület
2018. május 21 - 27.
Budai Várkert Bazár programok 2018
Budai Várkert Bazár programok 2018
 • Budapest
 • I. kerület
2018. május 23.
Művészeti filmek a Várkert Bazárban
Művészeti filmek a Várkert Bazárban
 • Budapest
 • I. kerület
2018. május 23.
Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban 2018
Budapest Folk Fest a Várkert Bazárban 2018
 • Budapest
 • I. kerület
2018. május 24 - 27.
Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
Koncertek a Várkert Bazár Öntöde Udvarán 2018
 • Budapest
 • I. kerület
2018. május 24 - 27.

Szolgáltató