Science Hotel Szeged - belvárosi szállás szegedi programokhoz, fesztiválokhoz
Science Hotel Szeged - belvárosi szállás szegedi programokhoz, fesztiválokhoz
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!
Kihagyhatatlan élmények várják Szegeden!

A volt Ifjúsági Ház a mai kor követelményeinek és igényeinek megfelelő modern szórakoztató és rendezvényközponttá alakult és sokszínű programkínálatával a szegediek közkedvelt találkozóhelye. Kínálatában kulturális programokon kívül helyet kapnak szakmai kiállítások, vásárok, üzleti rendezvények, konferenciák és bálok is.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Aktuális programok

2018. FEBRUÁR 20., KEDD 19:00
Dr. Rock klubja - IH Café

Tavaszváró válogatás, szezonszemle - a következő hónapok zenei eseményei, előzetesekkel.
A belépés díjtalan.

2018. február 26. 18 óra
Pedagógiai esték - dr. Boldizsár Ildikó mesekutató-meseterapeuta: Mesék a felnőtté válásról

2018. FEBRUÁR 28., SZERDA 20:00
Braindogs koncert - Tom Waits dalok élőben

Jegyár: elővételben: 2990 Ft, a koncert napján: 3490 Ft.

2018. MÁRCIUS 1., CSÜTÖRTÖK 20:00
Pély Barna szólókoncert

Jegyár: 1500 Ft.

2018. MÁRCIUS 6., KEDD 19:00
Libikóka - Grecsó Krisztián és Hrutka Róbert zenés pódium estje

Jegyár: elővételben 1500 Ft, a rendezvény napján 2000 Ft.


GYEREKEK A GYEREKEKÉRT JÓTÉKONYSÁGI KONCERT

MÁRCIUS 9. PÉNTEK, 18:00

A 2014 óta megrendezésre kerülő Gyerekek a gyerekekért jótékonyság bevételéből eddig a gyermekklinika daganatos gyermekei, cukorbeteg gyermekei és a gyermek intenzív osztály súlyosan beteg gyermekei részesültek támogatásban. A Gyerekek a Gyerekekért Alapítvány ebben az évben a koraszülött osztály picike lakóit szeretné megajándékozni a koncert bevételéből.

A zenés , táncos koncerten fellép Tabatabai Nejad Flóra , akit jól ismerhetnek az egyik kereskedelmi Tv tehetségkutató és szórakoztató műsorából , 2017-ben ő lett Európa legnagyobb nemzetközi énekversenyének „In Memoriam” Grand Prix díjasa Litvániában.

A fellépők között van Farkas Zsolti, aki szintén számos Tv műsor szereplője és ő kapta az „Év fiatal jazz-zenésze 2018” díjat.

Izsó Bogival is találkozhatnak a rajongók, aki tehetségkutató műsorok ismert szereplője, csodálatos hangjával számos alkalommal varázsolta már el a nagyközönséget.

Továbbá fellépnek még: Matuska Tímea énekművész, Rárósi Emese, Brcán Frida, a Szegedi Deák Big Band, a Florists együttes, Szentjobbi Endre és Tabatabai Nejad Petra , a Ladybird Stúdió balerina növendékei, a TánCentrum Szegedi AMI és MSZ társastánc és moderntánc tanszakának növendékei és az I. Golden Voice Hungary országos énekverseny díjazott kis tehetségei: Kiss Viktória, Prezsmer Flóra, Zsákai Réka, Köszörüs Sára, Darabos Lili és Bölcskei-Molnár Sára.

Jegyinformáció:

Elővételben:

  • gyerekjegy (14 éves korig) : 1500
  • felnőtt jegy: 2000 Ft

A rendezvény napján egységesen 2500 Ft.


2018. MÁRCIUS 12., HÉTFŐ 18:00

dr. Herczog Mária családszociológus, gyermekvédelmi szakértő: Ki védi meg gyermekeinket?

Magyarország talán legismertebb és elismertebb családszociológusa, gyermekvédelmi szakembere, a nemzetközi viszonylatban is szaktekintélynek számító dr. Herczog Mária márciusban a Pedagógiai esték vendége!

Előadásának címe: Ki védi meg gyermekeinket?

A gyerekek védelmének legjobb eszköze a család megerősítése, a helyi, univerzális, célzott és szükség szerit speciális ellátások biztosítása - tartja Herczog Mária. A magas minőségű egészségügyi, oktatási és szociális szolgáltatások nemcsak a megelőzés és a korai beavatkozás sikerességét jelentik az érintett gyerekek és családjaik számára, de jelentős megtérülést jelentenek a közösség, a társadalom számára is.
Herczog Mária hatalmas szaktekintély - szakmai névjegye nagyon hosszú lenne, ha mindent fel akarnánk sorolni gazdag pályafutásából.
Könyörtelenül tisztán, világosan fogalmaz, remek előadó!
Előadása kötelező program minden olyan szakember számára, aki gyerekekkel és családokkal foglalkozik!
Herczog Mária közgazdász, családszociológus, gyermekvédelmi szakértő jelenleg az Eszterházy Károly Főiskola egyetemi docense, de olyan nagy nemzetközi szervezeteknek is dolgozik, mint a WHO, a UNICEF vagy az Európa Tanács. A Család, Gyermek, Ifjúság Egyesület elnöke, az ENSZ Gyermekjogi Bizottságának tagja, az Eurochild brüsszeli központú, a gyerekek és fiatalok életminőségének javulásáért dolgozó, európai szervezeteket tömörítő szervezet elnöke.

Jegyár: 1400 Ft (SZTE-kártyával, pedagógus- és diákigazolvánnyal), 1900 Ft

2018. MÁRCIUS 17., SZOMBAT 11:00 - 17:00
Halász Judit dupla gyermekkoncertje (11 és 16 órai kezdettel)

Jegyár: Jegyár elővételben 2.200 Ft, a koncert napján 2.500 Ft.

2018. MÁRCIUS 27., KEDD 18:00
dr. Farkas Eszter: Az öregedő agy

Újabb tudományos ismeretterjesztő csemege a nagyszabású Pedagógiai esték c.  sorozatban - vendégünk dr. Farkas Eszter PhD, egyetemi docens, a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Karán működő Orvosi Fizikai és Orvosi Informatikai Intézet L'Oreal-UNESCO díjjal kitüntetett agyikeringés-kutatója!

A Föld népessége öregszik. Az elmúlt 60 év során Magyarországon a középkorúnak számítók életkora 10 évvel emelkedett.
Az öregedő társadalmakban egyre több figyelem fordul szervezetünk működésének öregedéssel összefüggő változásaira, hiszen mindannyian jó egészségben szeretnénk megérni idős napjainkat. Központi jelentőségű agyunk állapota, gondolkodásunk, emlékezőképességünk, érzelmi világunk, személyiségünk épsége.
De vajon mitől függ idegrendszerünk egészséges öregedése? Milyen körülmények ronthatják kilátásainkat?
Egy végtelenül szimpatikus kutatónő, egy nagyon érdekes, mindannyiunkat érdeklő téma - a siker garantált! Sokan leszünk most is! Senki ne bízza a jegyek beszerzését az utolsó pillanatra!
Dr. Farkas Eszter előadása igazi tudományos ismeretterjesztő csemege lesz mindannyiunk számára!

Jegyár: 1400 Ft (SZTE-kártyával, pedagógus- és diákigazolvánnyal), 1900 Ft

2018. április 10. 18 óra
Pedagógiai Esték: Simó György: Gép és ember, első menet: mit hoz a technológiai forradalom a 21. század emberének?

Simó György Magyarország egyik legkivételesebb tapasztalatokkal bíró üzletembere és médiaszakembere: alapítója volt a Tilos Rádiónak, első generációs újságírója a Magyar Narancsnak és alapítója az Origónak. A Matávnet tartalomszolgáltatási vezetője, majd a T-Online Magyarország Zrt. és a T-Com vezérigazgatója is lett. A hazai 3D nyomtatás “apostola”, a Day One Capital tulajdonosa.

Az egész világon zajlik a harmadik ipari forradalom: „az internet hatására megépült, a virtuális és a valós világot összekötő hídon lassan mi is elkezdünk közlekedni“.

2018. ÁPRILIS 12., CSÜTÖRTÖK 20:00
BOGGIE 3 Lemezbemutató TURNÉ

BOGGIE országos lemezbemutató turnéra indul zenekarával a "3" címet viselő harmadik szerzői nagylemezével.

Jegyár: elővételben: 1200 Ft, a koncert napján: 1500 Ft.

2018. ÁPRILIS 13., PÉNTEK 19:00
L'ART POUR L'ART TÁRSULAT : Halványlila gőz

Hogy miért volt ez az előadás már a bemutatón hatalmas siker? Hogy miért van tele a színdarab klasszikusnak ígérkező l’art por l’art-jelenettel, vetítéssel, verssel, dallal, és egyebekkel? És vajon hogyan indulhat el úgy az előadás, hogy még el sem kezdődött? És miért tarolnak a régi és új figurák ma is úthengerővel? És mi a titka a mágikus négyes varázslatos színpadi jelenlétének? Ezekre a kérdésekre a Társulat tagjai is csak azt mondanák, hogy halványlila gőzük sincs. Persze biztos van, csak nem árulják el. A legékesebb bizonyíték erre a Halványlila gőz című előadásuk,amit elmondásuk szerint csak azok láthatnak, akik akarnak. Elképedhetnek a kíváncsi nézők Kíváncsi Hajnalka legújabb műsorszámán, aki időutazásra invitálja az érdeklődőket. Zigóta és Margit társaságában látogatást tehetnek a fogászaton. Belekukkanthatnak a vadonatúj vetítésekbe, megtudhatják, hogyan imádják egymást egy ünneplő család tagjai, és halálra izgulhatják a rettenetes róka kalandjait. Tájékozódhatnak a géniusz Költő alkotói fantáziájának legújabb drágaköveiről, és arról, hogy Edebede bácsi meséjébe hogyan kerülhetett bele az öntörvényű Tompika. Valamint újabb dalok, Boborján- és Besenyő család-jelenetek, francia bábeposz, és ki tudja, még hány csoda várja a nézőket. Jó szórakozást kíván a Társulat Örömtermesztő Génbizottsága!

Jegyár: 3500 Ft.

2018. ÁPRILIS 17., KEDD 19:00 - 22:00
Dollár Boys koncert

Közkívánatra, újra: Szeged legrégebbi parti zenekarának táncos koncertje.

Jegyár: elővételben: 900 Ft, a koncert napján: 1200 Ft.

2018. ÁPRILIS 20., PÉNTEK 19:00
Molnár Dixieland Band koncert

Jegyár: elővételben: 1-15. sor 2800 Ft, 16-26. sor 2400 Ft
A rendezvény napján egységesen 3200 Ft.

2018. ÁPRILIS 21., SZOMBAT 19:00
Kowalsky meg a Vega koncert (Vendég: No Sugar)

19.00 kapunyitás
20.00 No Sugar
21.00 Kowalsky meg a Vega

Jegyár: Online elővételi jegyár: 4.000 HUF

2018. április 23. 18 óra
Pedagógiai Esték: 
Sas István: "Z"űrös generáció

Sas István a magyar reklám kultikus alakja, a magyar reklámfilmezés látványosan legeredményesebb, bel- és külföldön egyaránt legismertebb rendezője, reklámpszichológus.

Az utóbbi időben figyelme leginkább az online generációk felé fordult, mostani előadásának középpontjában a Z generáció áll.

“Van, aki azt mondja rájuk, hogy lusták, teljesítménykerülők, nárcisztikusak. Van, aki azért haragszik rájuk, mert érzelmileg alulfejlettek, a szüleiket semmibe veszik, kényszeresen internetfüggőek, és “még a kenyérpirítón is a Windows gombot keresik”. Van, aki irigyli őket, mert a kisujjukban van a jövő technikája és ezerfelé tudnak figyelni. Van, aki pedig sajnálja őket, mert puha és képlékeny az identitásuk, mert magányosak, és mert reménytelenül vágynak a szeretetre. Na, kinek van igaza?”

2018. április 24. 18 óra
Pedagógiai Esték: Jankovics Marcell: A magyar címerről

Jankovics Marcellt talán nem sokaknak kell bemutatni: a Nemzet Művésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Balázs Béla-díjasmagyar rajzfilmrendező, grafikus, könyvillusztrátor, kultúrtörténész, jelképkutató.

Az év legjelentősebb kultúrtörténeti, művelődéstörténeti előadásán a magyar címerről tart színes, tartalmas tudományos ismeretterjesztő előadást.

A magyar címernek két oldala van. A közelmúltban és napjainkban a legtöbb figyelmet a címer jobb oldalán található Árpád-sávok kapták. A beszédesebb másik oldaláról, az eredeti országcímerről általában kevesebb szó esik. Most szó lesz a címer történetéről, a rajta található szimbólumok részletes jelentéséről, minden apró részletről – reményeink szerint az előadás mindannyiunk gazdagodását, gyarapodását fogja szolgálni!

2018. ÁPRILIS 26., CSÜTÖRTÖK 19:00
Colorstar, Half Note City koncert

A ColorStar egy magyar elektronikus zenekar.A formáció Magyarországon az elsők között ötvözte az elektronikus party zene különböző irányzatait a pszichedelikus, gitáralapú poprockkal. Koncertjeik összművészeti eseménynek is tekinthetők, ugyanis a zene mellett rendszerint nagyszabású vizuális elemeket is beépítenek produkciójukba.

A zenekar tagjai
Keleti András - gitárok, ének
Máté Szabolcs - billentyűk, sampler
Sándor Dániel - dob
Somogyi Ferenc - basszusgitár
Szalay Péter - gitárok, vokál

A Half Note City-t a jazz blues világából érkező, Muzsnyai Márti énekesnő és Makkay Imre gitárhős alkotta meg.A közép tempós dallamvilág időközben rendhagyó electro-poppá alakult, szövegeivel elgondolkoztatva, de nem túlmagyarázva különféle hangulatokat.
2014 nyarára a Half Note City elnyerte végleges felállását,melyet a colorStar előzenekaraként ünnepelt meg a Roham bárban, de fellépett többek között a SZIN-en, az A38-on,a Tilos Rádió Maratonon a Budapest Music Expón és a megújult Várkert Bazárban is.
Eddigi legsikeresebb dala a POSZT,mely a Telekom Fentarthatósági napján a Film és Zene kategóriában is az első díjait hozta el.

A zenekar tagjai
Muzsnyai Márti
Makkay Imre
Pusztai István
Pécsi Ádám

Jegyár: elővételben: 1500 Ft, a koncert napján: 2000 Ft.

További programok:

május 17. Dumaszínház

június 24. Mosolypart gyermekfesztivál (Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman)

augusztus 22-26. Szegedi Ifjúsági Napok (Szegedi Partfürdő Kemping és Apartman)

október 4. Dörnyei Gábor dobkurzus

október 5-6. Acappella Fesztivál

október 18-19. Pályaválasztási Napok

november 9-10. Szegedi Jazz Napok

Forrás: Rendezvényközpont honlapja

Online jegyvásárlás


2018.02.26.
2018.02.28.
2018.03.01.
2018.03.06. - 2018.03.07.
2018.03.09.
2018.03.12.
2018.03.17.
2018.03.27.
2018.04.10.
2018.04.12. - 2018.04.13.
2018.04.17. - 2018.04.18.
2018.04.20. - 2018.04.21.
2018.04.23. - 2018.04.24.
2018.04.26.
2018.05.17.
2018.06.24.
2018.08.22. - 2018.08.26.
2018.10.04. - 2018.10.06.
2018.10.18. - 2018.10.19.
2018.11.09. - 2018.11.10.

Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Kapcsolódó időpontok

2018.06.24. Mosolypart Gyermekfesztivál 2018 Szeged
2018.11.09. - 2018.11.10. Szegedi Jazz Napok 2018
Találatok száma: 2

Science Hotel**** Szeged

Science Hotel**** Szeged

A Science**** Hotel Szeged a város központjában, 43 design szobával, extravagáns belső terekkel és négycsillagos szolgáltatásokkal várja a város pezsgő kulturális és üzleti élete után érdeklődő ...


Szivárvány Panzió

Szivárvány Panzió

Szeged központjától 1 km-re csendes, nyugodt környezetben található a Szivárvány Panzió. Hét darab szobával rendelkezik, melyekben összesen 19 főt tud elszállásolni. A szobák mindegyike fürdőszobával, ...
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 1 2 3 4
IH Rendezvényközpont programok 2018