Kaláka Fesztivál 2023 Eger
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Téli Varázs az 55 éves Siófokon, hisz Siófok télen is varázslatos!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertje Budapesten!
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Wellness pihenés Hévíz felnőttbarát szállodájában  - BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Kaláka Fesztivál 2023 Eger

Népszerűség

2023. június 22-25. között 43. alkalommal kerül megrendezésre a Kaláka Fesztivál Egerben. Ez a nagy hagyománnyal bíró rendezvény a magyar kulturális élet és a magyar műveltségből táplálkozó művészet ünnepe. Kicsik és nagyok, gyermekek és felnőttek tölthetnek el négy napot a magyar zenei élet jeles képviselőivel gyönyörű környezetben és merítkezhetnek meg a magyar irodalom, népzene és világzene ihlette előadásokban. Különleges és új eseményként, a fesztiválprogram mellett kísérőprogramként megrendezik az ÖKOKALÁKA szemléletformáló vásárt és börzét.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

43. Kaláka Fesztivál Eger

2023. június 22-25.

A jegyvásárlás elindult!

Június 22-25. között színes programokkal várják Egerben a látogatókat. A fesztiválon a gazdag zenei kínálat mellett bábszínházi előadásokkal, gyerekelőadásokkal, templomi koncerttel, könyvtári vetélkedővel, kiállítással találkozhatnak az érdeklődők.

A fesztivál programja:

A „nulladik napi” fesztiválnyitó Verskoncert éppen Weöres Sándor születésnapjára esik, ezen az estén rá emlékezik a Sebő-együttes, Sebestyén Márta és a Kaláka közreműködésével. A nulladik napot hagyományosan egy érdekes, kulturális értékkel bíró külső helyszínen rendezik meg; az idei helyszín a fiatal, feltörekvő kézműves borászatáról híres Rege Birtok terasza.

Az érsekkerti fesztiválprogramot június 23-25. között délutánonként tartják. Fellépnek: a Folksz, a Budapest Ragtime Band, a Zűrös Big Banda, a Kollár-Klemencz Kamarazenekar, az Aranyakkord, a Canarro együttes, a Platon Karataev, a Hot Jazz Band, Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák, és Földes Hobo László, és még sokan mások.

A szervezők ismét megrendezik a Gyerekfesztivált: június 24. és 25. délelőtti programjaikat a legkisebbeknek ajánlják, gyerekeknek szóló koncertek, meseelőadások, bábszínház, játszóházak és véget nem érő aktivitások várják őket szombaton és vasárnap reggeltől a délutáni fesztiválprogramokig.

A fesztivál hagyományaihoz tartoznak az ingyenesen látogatható programok. Ilyen a szombat délutáni templomi hangverseny, amit most a Református Templomban tartanak. Elhangzik: Gryllus Dániel és Sumonyi Zoltán Tíz példázat című műve.

A fesztivál részei az időszakos kiállítások is, idén egy szabadtéri kiállításon tekinthetők meg Bényei Tamás illusztrációi. Bényei Tamás a Hot Jazz Band énekeseként és vezetőjeként vált ismertté, de eredeti szakmáját tekintve grafikus, legújabb gyereklemezüket is ő illusztrálta.

A tavalyi fesztiválon kerül megrendezésre először a környék történelmi és művészeti emlékeit bemutató „Zenés érsekkerti séta” program, ami váratlanul nagy érdeklődésnek örvendett. Idén folytatják a programot: nagyobb területre kiterjesztve, több tartalommal, a téma szakértőjének, Rázsi Botondnak segítségével valósulnak meg a séták.

Ökokaláka:

A 43. Kaláka Fesztivál kiegészül egy ingyenes kísérőrendezvénnyel, az ÖKOKALÁKA vásár - és börzével, ami nem csupán kulturális értékeinkre, hanem környezeti értékeinkre szeretné felhívni a figyelmet.

Mára már sokak számára kiviláglott, hogy ahhoz, hogy mi, illetve gyermekeink egy közösségileg élhető, fenntartható, természetes világban élhessünk, azért közösen kell tennünk.

Azaz… valami nagy-nagy kalákát kéne csinálni!

Rengeteg zöld kezdeményezés, állami-, és civil szervezet munkája, kutatók ötlete, továbbá magánemberek tevékenysége van, amihez lehet csatlakozni. Sokszor merül fel a kérdés:

Mit tehet az egyén? Mit tehet a szülő?

A börzén olyan szereplőkkel találkozhatnak a látogatók, akik ebben tudnak segíteni nekik vagy éppen a közönség nekik.

„Elég csak a szomszédba menni”. Vagyis főként Eger és környékén tevékenykedő szervezetek vonulnak fel és biztosítanak gyerekfoglalkozásokat, szakmai programokat végig a fesztivál ideje alatt, többek között: EGERERDŐ Zrt., Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft., ÉLETFA Környezetvédő Szövetség, Egri Közösségi Alapítvány, Vissza a Vadonba Gyermekfejlesztő és Szülősegítő Központ, Magyarországi Kosárközösségek képviselete, StopCsomagolás - bolt, piac, kávézó, Bábozd Zöldre Környezeti Nevelési Egyesület…

Rengeteg színes témában informálódhatnak, workshopokon és beszélgetéseken vehetnek részt interaktívan a látogatók. Kiemelt témák lesznek többek között: tudatos hulladékkezelés, gyermekek környezeti nevelése, növényeink védelme, mindennapi környezetvédelem, vegyszermentes háztartás, helyi bevásárló kosárközösségek, csomagolásmentesség, újrahasznosítás, erdei foglalkozások gyerekeknek, gyógynövények.

Az Ökokaláka ingyenes programokat biztosít, ahol a gyerekek kipróbálhatják magukat az Érsekkertben felállított Vissza a Vadonba erdei tornapályán, környezetvédelmi játékokban, bemászhatnak egy igazi kukásautóba, interaktív bábelőadásban vehetnek részt és készíthetnek rovarhotelt, festhetnek, kézműveskedhetnek természetes és újrahasznosított alapanyagokkal.

A fenntarthatósághoz szorosan kapcsolódik, hogy helyi termékeket vásároljunk, így a vásárban főleg egri és környékbeli képzőművészek, iparművészek, kézművesek munkáit csodálhatjuk, illetve helyi kis-, és őstermelők finomságait kóstolhatjuk.

Részletes program

2023. június 22. csütörtök:

Eger, REGE Pincészet terasza

18 óra: Sebestyén Márta, Sebő-együttes, Kaláka koncert - Weöres Sándor születésnapján

2023. június 23. péntek:

Eger, Érsekkert

14:00 - Bródy Sándor kiállítás-megnyitó a Könyvtárban

15:00 - Zenés séta a Kalákával az Érsekkertben, Rázsi Botond vezetésével

17:00 - Folksz

18:30 - Budapest Ragtime Band

20:00 - Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák

22:00 – Platon Karatejev

2023. június 24. szombat:

Eger, Érsekkert

10-14 óráig egész délelőtt interaktív program gyerekeknek
Csupa Csoda Vándorjátszótér, Kádár Ferkó Fotószínháza, grafikai kiállítás

10:30 - Hot Jazz Band

11:45 - Gryllus Vilmos

13:00 – Márkus Színház

Eger,  Református templom

15:00 - Tíz példázat
Közreműködik: Gryllus Dániel, Becze Gábor, Smidéliusz Gábor, Huszák Zsolt, Apáti Ádám, Pintér Zsolt

Eger, Érsekkert

17:00 - Kollár-Klemencz Kamarazenekar

18:30 - Aranyakkord

20:00 - Zűrös Banda

22:00 - Hot Jazz Band

2023. június 25. vasárnap

Eger, Érsekkert

10-14 óráig egész délelőtt interaktív program gyerekeknek
Csupa Csoda Vándorjátszótér, Kádár Ferkó Fotószínháza, grafikai kiállítás

10:30 - Bognár Szilvia és zenekara

11:45 - Kaláka

13:00 - Majorka Bábszínház/ (vagy Novák Péter)

17 óra - Nasip Kismet Band

18:30 - Canarro

20:00 - Kaláka

22:00 - Hobo

Találatok száma: 87

Éden Panzió Eger

Éden Panzió Eger

Az Éden Panzió alig néhány lépésre a híres történelmi Egri Vártól várja a pihenésre vágyó vendégeit. Az ide látogatók válogathatnak a gazdag program választékból, gasztronómiai, és termálvizes élményekből. A környéken a kirándulni, túrázni vágyók is meg találják a számukra új élményeket nyújtó ... Bővebben


Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner
Centrooms Eger

Centrooms Eger

A mi célunk nem más, mint, hogy a fárasztó, de tartalmas városnézés után kényelmes ágyainkban, páratlan kilátással rendelkező szobáinkban minden vendégünk tökéletesen ki tudja pihenni magát. Bővebben


Kiemelt partner
Almafa Apartmanház Eger

Almafa Apartmanház Eger

Eger városában, még is távol a város zajától, csendes kertvárosi környezetben a híres Szépasszony- völgyi pincék szomszédságában, az Almafa Apartmanház 1998 óta szeretettel várja kedves vendégeit, egész éves nyitva tartással. Bővebben


Amulett Apartmanház Eger

Amulett Apartmanház Eger

Az Amulett Vendégház Egerben, a gyógyvizek és a kitűnő borok városában, jól megközelíthető helyen, a Szépasszonyvölgy utca 5.sz. alatt található. A történelmi barokk belváros valamint a gyógy-és termálfürdő mintegy 10-15 perces sétával elérhető, a híres borospincék az utcánk végétől találhatók. Bővebben


Aqua Villa Eger

Aqua Villa Eger

Az Aqua Villa különleges atmoszférájú belvárosi szálloda, ahol a vendégek Eger igazi esszenciáját kaphatják: vendégszeretet, kulináris élmények, nemes borok, gyógyvizek, felfrissülés, ellazulás. Bővebben


Aranykert Vendégház Eger

Aranykert Vendégház Eger

Eger történelmi belvárosának közelében található újonnan épített Aranykert Vendégház, pár percre a Bazilikától csendes utcában áll a vendégek rendelkezésére. Bővebben


Bacchus Panzió

Bacchus Panzió

Egyszerű és tömör megfogalmazással élve, akár pár nap alatt is feltöltődhetnek itt. Mindehhez természetesen hozzájárul, hogy hol töltik el ezt a pár napot. Eger sok szálláslehetőséget kínál, de kevés olyan hely van, mint a Bacchus Panzió. Egy panzió, mely elegáns és barátságos. Szépek, kényelmesek a szobák ... Bővebben


Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Szeretném Önöket elvarázsolni a XVII században épült, teljesen felújított barokk stílusú boltíves épületek varázslatos és egyben romantikus hangulatával. Bővebben


Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger. A csendes Bartók Béla téren található, 3 percre a sétáló belvárostól és a termálfürdőtől, 2 percre a Bazilikától. Bővebben


Bocskai Apartman Eger

Bocskai Apartman Eger

Egri belvárosi pihenőkertes vendégházunkat ajánljuk egyénileg érkezőknek és családoknak is. Apartmanházunk 2 apartmannal és 3 külön bejáratú szobával 13 fő elhelyezését tudja egyidejűleg biztosítani. Ideális körülményeket biztosítunk a szabadidejüket csendes pihenéssel eltölteni vágyók számára, és ... Bővebben


1 2 3 4 ... 9   
Találatok száma: 62

Palota Kávézó Eger

Palota Kávézó Eger

A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is. Bővebben


Kiemelt partner
1552 Étterem Eger

1552 Étterem Eger

1552 - Íz, Élmény, Történelem az Egri Várban! Éld át a történelmet az Egri Várban, lépj be az 1552-be és add át magad a gasztronómiai élvezeteknek. Kóstold meg a magyar és török ízeket, egy igazán korhű, de modern, barátságos, otthonos környezetben. Ha már elkényeztetted ízlelőbimbóidat fokozd tovább ... Bővebben


Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger

Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi ... Bővebben


Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Eger

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Eger

A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető ... Bővebben


Bíboros Bár

Bíboros Bár

Egy igazi közösségi tér a belváros szívében. A zárt belvárosi udvar és a tágas két szint lehetőséget nyújt csendes baráti beszélgetésekre ugyanúgy, mint koncertek, diszkók és egyéb rendezvények megtartására. Bővebben


Dula Pincészet

Dula Pincészet

Dula Pincészet Eger, szőlőbirtok és borgazdaság. A birtok, az egri Mezey-Mayer-Dula és erdőbényei Margittai-Szepsi Szűcs- Dula pincészetek mai tulajdonosa, az ősöktől örökölt gazdaság működtetője dr. Dula Bence és fia Dula Áron vallja, hogy a név, a tradíció kötelez. Bővebben


Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Éttermünk festői környezetben, Eger zöld szívében, az Érsekkertben a szökőkúttól néhány méterre található. A háromszintes épület elhelyezkedése és adottságai többféle szolgáltatás nyújtását teszik lehetővé. A földszinten található a kuriózum számba menő étterem, ahol korhű környezet és zene, látványkonyha és ... Bővebben


Expressz Étterem Eger

Expressz Étterem Eger

Az étterem Egerben, a sétáló belváros határán van, parkolási lehetőséggel, közel a Bazilikához, a Líceum épületéhez. Finomat, olcsón, gyorsan és bőségesen, ez a szlogen jellemzi az éttermet. Bővebben


Farsang Pincészet Eger

Farsang Pincészet Eger

A Bükk hegység lábainál elterülő egri történelmi borvidék központjában él és foglalkozik szőlőtermesztéssel a Farsang család. A családi pince Eger város kiemelkedő szépségű helyén, a Szépasszony-völgy központjában található. A pince tufakőbe vágott jellegzetes egri borospince. A borászat a család ... Bővebben


Fekete Ló Fogadó Eger

Fekete Ló Fogadó Eger

Az egri strand, Termál és Törökfürdő illetve az Érsek kerti sportcentrum szomszédságában található, magyaros és házias konyhájáról határainkon túl is híres fogadónkban a magyar ízeken kívül a nemzetközi ételkülönlegességeket is megtalálja. Helyi specialitásaink, mint például a magyaros pacalpörkölt, a ... Bővebben


1 2 3 4 ... 7   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Egri Érseki Palota programok 2023
Egri Érseki Palota programok 2023
  • Eger
2023. december 5. (Kedd) - 2023. december 9. (Szombat)
Advent az Egri Érseki Palotában 2023
Advent az Egri Érseki Palotában 2023
  • Eger
2023. december 9. (Szombat)
Egri Advent 2023
Egri Advent 2023
  • Eger
2023.11.25. (Szombat) - 2023.12.24. (Vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Foglaljon asztalt!


Kapcsolat, elérhetőség
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok