Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi tavaszi kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!
Húsvéti ünnepi programokra hívjuk és várjuk!

Kárászi programok 2018


Programok, események a Baranya megyei Kárász községben.

Kárászi programok 2018
KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Kulturális Örökség Napjai

Ingyenes nyitvatartás ideje:
2018.09.15., szombat - 14:00 - 17:30
2018.09.16., vasárnap - 14:00 - 17:30

Kárász Baranya megye északi részén, a Kelet-Mecsek lábánál, 220 méteren fekszik a Völgységi-patak és egy kis mecseki ér (Sörösi-csörge vagy Csörge) egybefolyásánál. A Völgységi-patak egy gyors folyású hegyi patak, ami a Mecsek hegyei között fakad, a Hármas-hegy oldalában (Takanyó-völgy). A falut kettészelve folytatja 53 kilométeres útját, Sióagárdnál ömlik a Sióba.
A falu ősi magja ennek a kis pataknak a hordalékkúpján létesült, központja a Szent Erzsébet plébániatemplom.
A Faluház a templom szomszédságában, az egykori iskola épületében kapott helyet. Az iskola 1783-1975 között működött. Az iskola bezárása után művelődési házként, nagyobb mulatságok helyszíneként üzemelt. Később kibővült egy pajta-jellegű épülettel, ahol a nagyobb létszámú rendezvényeket is megtarthattuk.
2009-ben vidékfejlesztési beruházás során IKSZT (Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér) címet kapott, megújult az épületegyüttes és új eszközökre tehettünk szert. 2012-ben ide költöztettük az 1995 óta működő Tourinform irodát. Ekkor már Teleházként is működött az épület. Ma is szolgáltató térként funkcionál. Itt kapott helyet a Posta és a DJP pont is. Számos kisebb-nagyobb egyesületi rendezvény és találkozó helyszíne, klubfoglalkozásokkal, gyerekprogramokkal. Hagyományőrzőink is itt gyűlnek össze, a nagyterem kiállítótérként is funkcionál.
Állandó kiállításként a pajtaépületben megtekinthető a Péterfay József emlékének szentelt erdészeti kiállítóhely és az "amit a kutak rejtenek" kiállítás, Pónya Péter jóvoltából.

Épületvezetések indulnak:
2018.09.15. 14:00 és 2018.09.16. 14:00 Mindkét nap programja: Gyülekező Faluház udvarán. Polgármesteri köszöntő Körséta program

Körsétánk a Faluháztól indul majd oda is tér vissza. Kárász épített környezetét illetve szellemi és kulturális értékeit mutatja be.
A séta során megismerhetjük Kárász történtét, Mezei Ottó fazekasmester műhelyét, népművészeti gyűjteményeket látogatunk meg (népviseleti kiállítás, sváb-szoba), útba ejtjük Szent Erzsébet tiszteletére épült templomunkat, a török idők emlékét őrző kutat, a Borbély múzeumot, a Gombászházat, a kárászi vízimalmot, a Kühnel család emlékét őrző kápolnát és a temetőt, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a falura. Betekintünk a Hermann Ottó könyvtárba, ahol a Falukrónika íródik, az Istállómúzeumba és a Pajtaszínházba, megnézzük a Péterfay József emlékének szentelt erdészeti emlékhelyet. A Faluház udvarában álló Pajtában megtekinthető a Kútásó Múzeum, valamint a feliratos téglagyűjtemény egy része.

Egyéb program:
Kézműves foglalkozások és KösziKávé Nap 2018.09.16., vasárnap - 14:00 - 18:00 ELŐADÁS, GYERMEKPROGRAM, KÉZMŰVES FOGLALKOZÁS, GASZTRONÓMIA, VETÉLKEDŐ

A Gáti Papa udvarán népi játékokkal, kézműves foglalkozásokkal és programokkal várjuk a segítő szándékú, jó érzésű embereket!
A Szemem Fénye Alapítvánnyal arra kérjük a kávézás hódolóit, hogy ezen a napon egy kávé árával támogassák az első hazai gyermekhospice ház, a Dóri Ház működését. A programban résztvevőknek nem kell mást tenni, csak inni egy kávét és adományukat a perselybe elhelyezni.

Forrás: Kulturális Örökség Napjai honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

RiverRide Budapest
Lepence Spa Fürdő- és Wellness Központ
Segway túra Zalakaroson és környékén
Balaton Ballooning, hőlégballonos sétarepülések a Balaton felett
Időutazása hívjuk! Ismerje meg, hogy milyen lehetett az élet a középkori Magyarországon!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket