Pécsi nyaralás, várjuk a Makár Sport & Wellness Hotelben.
Pécsi nyaralás, várjuk a Makár Sport & Wellness Hotelben.
Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Vadon a város felett! Várjuk a Pécsi Állatkertben!
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.
Várjuk wellness szállodánkban Pécs zöldövezetében.
Tartalmas kikapcsolódás minden korosztálynak Pécsen.
Tartalmas kikapcsolódás minden korosztálynak Pécsen.
Pécsi Nyári Színház - Pécsi Szabadtéri Játékok 2018. Műsor és jegyek!
Pécsi Nyári Színház - Pécsi Szabadtéri Játékok 2018. Műsor és jegyek!
Ördögkatlan Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás!
Ördögkatlan Fesztivál 2018. Online jegyvásárlás!
Élménydús kikapcsolódás történelmi környezetben.
Élménydús kikapcsolódás történelmi környezetben.
Kényeztető wellness kiváló ízekkel és különleges borokkal történelmi hangulatban.
Kényeztető wellness kiváló ízekkel és különleges borokkal történelmi hangulatban.
A Fejedelem musical Szigetvár 2018. Online jegyek!
A Fejedelem musical Szigetvár 2018. Online jegyek!
Zrínyi 1566 musical Szigetvár 2018. Online jegyek!
Zrínyi 1566 musical Szigetvár 2018. Online jegyek!

Programok, események a Baranya megyei Kárász községben.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

VIII. Kárászi Pálinka- és Párlatverseny

Programok:

Kézműves vásár, Fakörhinta és népi játékok
13:00  Körséta
15:00  Mázai Bányász Fúvószenekar
15:30  Magyaregregyi néptáncosok
16:00   eredményhirdetés
közben   Rumi László
közben   Dobos - Karsai páros
18:00   Tombola
18:30   Vacsora
20:00   Band of Streets
21:00   B-wersyo
Vendéglátó egységek széles választékkal várják a résztvevőket!

Nevezési minta:
A versenyen indulóknak fajtánként minimum 0,5 liter versenymintát kell beküldeniük. Egy versenyző tetszőleges számú tétellel indulhat.
A beküldött mintán fel kell tüntetni a készítő nevét, az alapanyag gyümölcsfaj (esetleg fajta) megnevezését, az alkoholfokát, az évjáratot és amennyiben ágyas, vagy hordóban érlelt termékről van szó, ennek megnevezését.
A versenytételeket a kiíró címére kell eljuttatni:
Kárászért Egyesület - 7333 Kárász, Fürdő utca 10. (Faluház)
Beküldési határidő: 
2018. május 7-9. 09:00-12:00 és 14:00-18:00
Nevezési díjak:
Mintánként 800 Ft, az 5. minta után a többi ingyenesen nevezhető.
Befizetés: a minta átadásával együtt készpénzzel.

A verseny fővédnöke
Mihályi László Pálinka Nemzeti Tanács elnöke
A zsűri elnöke
Béli Géza okleveles pálinkamester
A verseny szakmai igazgatója
Krizl Edit okleveles pálinkamester
Védnökeink:
Huber Éva a NAV Baranya Megyei igazgatója
Rittlinger József a NAK Baranya Megyei elnöke
Rabb Szabolcs a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara titkára

A nevezés feltételei:
Magyarországról érkező nevezések esetén:
A versenyen a jövedéki adóról és a jövedéki termékek forgalmazásának különös szabályairól szóló 2003. évi CXXVII. Tv. (Jöt. szerinti) és a 2016. évi LXVIII. törvény (a jövedéki adóról) szóló törvények szerinti kereskedelmi pálinkafőzdék, bérfőzetők és magánfőzők egyaránt részt vehetnek a versenyszabályzatban foglaltak elfogadásával, a nevezési lap kitöltésével, egyidejűleg a nevezési díj befizetésével.

Nevezni kereskedelmi célú főzdéknek az elfogadott, 2008. évi LXXIII. számú pálinka törvényben pálinkának minősülő készítményekkel, míg a bérfőzetőknek és magánfőzetőknek a 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (3) 3‒4. és a 19‒21. pontja értelmében párlatokkal lehet. A versenyeztetett pálinkák és párlatok eredetét, adózott voltát törvényesen igazolni kell. Kereskedelmi célú főzde: Jöt. szerinti szeszfőzde, kereskedő, előírt okmánnyal: a kereskedelmi szeszfőzde engedélyese szabadforgalomba bocsátott, zárjeggyel ellátott, adózott terméket nevezhet, amelynek eredetét, származását a pálinkaverseny rendezőjének nevére (Kárászért Egyesület – 7333 Kárász, Fürdő utca 12.; Adószám: 18278512-1-02) kiállított egyszerűsített kísérő okmánnyal (EKO) és zárjeggyel igazolja.

Bérfőzető: a 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (3) 3‒4. értelmében: „3. bérfőzető: az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy, aki a tulajdonában álló gyümölcsből (gyümölcsből származó alapanyagból) állíttat elő bérfőzött párlatot; 4. bérfőzött párlat: adóraktárban a bérfőzető alapanyagából a bérfőzető részére előállított párlat; Jöt. szerinti bérfőző, a 66. § (6) bekezdésében meghatározott származási igazolvánnyal igazolja az előállított párlat származását.

Magánfőző: a 2016. évi LXVIII. törvény 3. § (3) 19‒21. pontja értelmében: 19. magánfőzés: a párlatnak a magánfőző, több tulajdonostárs magánfőző esetén valamely tulajdonostárs lakóhelyén vagy gyümölcsöse helyén használható, legfeljebb 100 liter űrtartalmú, párlat-előállítás céljára kialakított desztillálóberendezésen a magánfőző által végzett előállítása; 20. magánfőző: az a 18. életévét betöltött gyümölcstermesztő személy, aki tulajdonában álló gyümölccsel, gyümölcsből származó alapanyaggal és párlat készítésére alkalmas, tulajdonában álló desztillálóberendezéssel rendelkezik; 21. párlat: a - nyers párlat kivételével - 2208 20 29, 2208 20 89, 2208 90 33, 2208 90 38, 2208 90 48, - a calvados kivételével - 2208 90 71 KN-kód szerinti termék, továbbá a 2208 90 56 és 2208 90 77 KN-kód szerinti termékek közül a seprőpárlat;” 2016 előtt előállított párlat esetén a Jöt. szerinti magánfőző a 67/A § (3) szerinti származási igazolvánnyal, illetve/vagy a Jöt. 67/A. § (7) bekezdésében előírt önkormányzati bejelentésről, valamint a párlat után megfizetett adóról kiállított önkormányzati adóhatósági igazolást kell a magánfőzőnek benyújtania. 2016-tól előállított párlat esetén a párlat adójegy meglétét kell igazolni. 

A felsorolt okmányok, illetve igazolvány másolati példányát át kell adni a verseny rendezőjének. A bérfőzetők és magánfőzők a vonatkozó jövedéki szabályok szerint nevezhetnek, a versenyszabályzat szerint. A versenyszabályzat elfogadásával a magyarországi nevező nyilatkozik arról is, hogy a minta Magyarországon termett gyümölcsből van, itt cefrézték, főzték, és hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Lehetőség van két személy együttes nevezésére is, amennyiben a cefrézést együtt végezték. Itt is követelmény azonban az egyikük nevére kiállított hivatalos bérfőzési lap.

Külföldi nevezések esetén:
Külföldi nevezők esetében a Jöt. rendelkezéseit alapul véve, más Európai Unió tagállami szeszfőzdék, adóraktárak, tagállami kereskedők szabadforgalomba bocsátott párlattal nevezhetnek, ami egyszerűsített kísérőokmánnyal adhatnak át a verseny szervezőjének. Harmadik ország esetében a gazdálkodó árumintaként küldheti el a nevezett párlatot, amelyet a vámkezelésről kiállított okmány igazol. A gazdálkodók által párlatversenyre nevezett minta nem kereskedelmi áruként (árumintaként) behozott terméknek minősül, amelyre a Jöt. 73. § (2) b) pontja alapján nem kell zárjegyet felhelyezni. A tagállami magánszemélyek esetében a 92/83/EGK Irányelv alapján a tagállamok által kialakított nemzeti jövedéki szabályozás az adott tagállam területére vonatkozik. A nevezett külföldi magánszemély köteles nyilatkozni, hogy mindenben megfelel a saját nemzeti jövedéki szabályozásának, s az általa az ottani jogszabály szerinti származási igazolás másolatát kell mellékelje a nevezéshez. Import esetében a mintaként történő vámkezelési okmánnyal biztosítható a nevezés származási igazolása.

Az érzékszervi zsűrizés időpontja: 2018. május 10-11.
Az eredményhirdetés időpontja: 2018. május 12. 16:00

Forrás: Szervezők

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Kárászi programok 2018