Az ismeretlen Görgei | Az MNM legújabb időszaki kiállítása
Az ismeretlen Görgei | Az MNM legújabb időszaki kiállítása
Pünkösdi programokra hívjuk és várjuk!
Pünkösdi programokra hívjuk és várjuk!

Kassák Múzeum kiállítás, program 2019

2019.05.21. - 06.27.

A Petőfi Irodalmi Múzeum filiáléjaként 1976 óta működik a Kassák Múzeum Budapesten. Feladata Kassák Lajos (1887 - 1967, író, szerkesztő, képzőművész) tárgyi és szellemi hagyatékának őrzése, tudományos igényű feldolgozása és élményszerű bemutatása. Az állandó kiállításban Kassák Lajos életét nagy hatású folyóiratai mentén ismerheti meg a közönség. A múzeum időszaki kiállításain az avantgárd és a modernizmus művészetét történeti, kulturális, társadalmi kontextusba helyezve mutatja be. A kiállításokat a témához kapcsolódó előadássorozatok valamint családi és gyerekprogramok kísérik.

Kassák Múzeum kiállítás, program 2019

Programok a Kassák Múzeumban

2019. május 31. 18.00
Kiállításmegnyitó
Kortárs tervezőgrafikai értelmezések
re:flex - Kortárs tervezőgrafikai értelmezések

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszéke a 2019-es év tavaszi szemeszterét a Bauhaus 100. évfordulójának szentelte. A félév során indított kurzusok a Bauhaus szellemiségéhez kötődtek. A cél nem egyszerűen csak a múlt és a stílusjegyek felidézése volt, hanem egy történeti anyag mélyebb megismerésén keresztül a kortárs reflexiók megfogalmazása. A Kassák Múzeum kiállítása azt mutatja be, hogy miként viszonyul az egészen fiatal generáció a Bauhaus máig ható nyitott, kísérletező gondolkodásmódjához a vizualitás mai eszközrendszerével. A centenárium nem pusztán az egyetem névadója, Moholy-Nagy László miatt jelentős, hanem a Bauhaus  progresszív oktatási, dizájn- és művészetfilozófiai programja miatt is, amely máig jelentős hatással van az egyetem és a Tervezőgrafika Tanszék szakmai identitására.
A kiállítást megnyitja: Fülöp József DLA, a MOME rektora
A kiállítás kurátorai: Vargha Balázs (MOME), Csatlós Judit, Szikra Renáta
A kiállítás a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemmel való együttműködésben valósult meg.

Június 1. szombat, 10.00 – 13.00
Sárga háromszög, vörös négyzet, kék kör
Családi nap a múzeumban

Plakátkészítő és makett-építőműhely Mészáros Zsuzska designpedagógus vezetésével

Megfigyeljük, hogyan alkotta meg Kassák Lajos képarchitektúráit a legegyszerűbb formák segítségével. Mi egy véletlengenerátort és a jó öreg dobókockát hívjuk segítségül, hogy harcias háromszögekből, nyugodt négyzetekből és örökmozgó körökből avantgárd kompozíciót szerkesszünk. Kilépünk a térbe is, és a már jól ismert síkidomokból modern épületmaketteket készítünk purhab és ragyogó színek segítségével.

Belépő: 800 Ft, családi jegy: 1800 Ft (legfeljebb 2 szülő és 2 vagy több kiskorú gyermek)

Június 12. szerda, 19.00 – 21.00
10×10 = 100 – Tervezés a gyakorlatban:
A MOME tervezői rendhagyó módon mutatják be munkáikat az ötlettől a megvalósulásig. A tíz perces prezentációk során mesterek és tanítványok is szót kapnak.

Az előadáson múzeumi belépőjeggyel lehet részt venni. A MOME tanárai és hallgatói számára ingyenes.

MÚZEUMOK ÉJSZAKÁJA – Június 22. szombat

19.00 -- 20.00
MOME Movement : A MOME Tervezőgrafika Tanszék hallgatóiból szerveződött csoport célja, hogy közhasznú, nonprofit szervezetek hatékony működését segítse arculattervezési munkájával. A kerekasztal-beszélgetésen Kertész Kata, Váczy Zsófia és Weiszer Márk tervezők, valamint a támogatásban részesülő szervezetek képviselői is részt vesznek. 

20.00 –21.00
Mesterkurzus: A MOME kurzusvezető tanárainak tárlatvezetése a re:flex – Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán című kiállításon.

22.00 – 24.00
Bauhaus disco: Rendhagyó táncest a cpt.pirx (mathcore) fellépésével és Krasz Ádam (ambient/techno) DJ szettjeivel.

Június 27. csütörtök, 18.00 – 20.00
Tényleg Bauhaus? Sebestyén Ágnes Anna művészettörténész (Magyar Építészeti Múzeum és Műemlékvédelmi Dokumentációs Központ) előadása.

Budapest tele van modernista villákkal és bérházakkal, de vajon tényleg a Bauhaus vagy inkább Le Corbusier hatása jellemző rájuk? És a sorozatos átalakítások után maradt-e bennük még valami az eredeti modernista szellemiségből?

Az előadást követően Vargha Balázs, a MOME Tervezőgrafika Tanszékének vezetője tart tárlatvezetést a re:flex – Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán című kiállításon.

IDŐSZAKI KIÁLLÍTÁSOK

Re:flex – Kortárs tervezőgrafikai értelmezések a Bauhaus nyomán
2019. június 1. – szeptember 1.

A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem tervezőgrafikus hallgatóinak kiállítása
A kiállítás szervezői: Csatlós Judit, Szikra Renáta, Vargha Balázs (MOME).

A Bauhaus (1919–1933) a 20. század egyik legnagyobb hatású művészeti iskolája. Alig több mint tíz éves fennállása alatt mind a modern design, mind a modern építészet történetének megkerülhetetlen szereplője lett. Az újszerű pedagógiai elvek mentén kialakult szellemi nyitottságnak és közösségi kezdeményezéseknek köszönhetően a modern kulturális irányzatok és életformák laboratóriumaként is tekinthetünk rá. A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem Tervezőgrafika Tanszéke a 2019-es év tavaszi szemeszterét a Bauhaus 100. évfordulójának szentelte. A centenárium nem pusztán az egyetem névadója, Moholy-Nagy László miatt jelentős, hanem a Bauhaus progresszív oktatási, design- és művészetfilozófiai programja miatt is, amely máig jelentős hatást gyakorol az egyetem szakmai identitására. A kurzus célja sem egyszerűen a múlt és a stílusjegyek felidézése volt, hanem egy történeti anyag mélyebb megismerésén keresztül a kortárs reflexiók megfogalmazása. A Kassák Múzeum kiállítása azt mutatja be, miként viszonyul egy fiatal generáció a Bauhaus máig ható nyitott, kísérletező gondolkodásmódjához, a vizualitás mai eszközrendszerével mind a hagyományos médiumok (plakát, könyv, arculattervezés), mind az új digitális technológiák (webdesign, hangdesign) területén. A hallgatói munkákból bemutatott válogatáson keresztül kíséreljük meg tetten érni a „bauhaus-szellemet” a jelen kor digitális folyamataiban, szociális és társadalmi irányú kezdeményezéseiben, valamint a közösségi alapú szerveződések formálódásában, ezért a kiállítást kísérő események során a tervezés folyamata is kiemelt hangsúlyt kap.

Forrás: Szervezők


2019.05.21. - 2019.06.27.
Kapcsolódó időpontok

2019.05.16. - 2019.06.01. Petőfi Irodalmi Múzeum programok 2019
2019.06.22. Múzeumok Éjszakája Kassák Múzeum 2019
Találatok száma: 5

Jagelló Business Hotel***

Jagelló Business Hotel***

A kitűnő elhelyezkedésű Jagelló Business Hotel a budai üzleti negyedben található, az M1-es és M7-es autópályák és a Budapest Congress és World Trade Center közelében. Budapest budai oldalán, a 12. kerületben zöld környezetben várja vendégeit budapesti üzleti hotelünk 24 modern szobával. A szobák ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Petőfi Irodalmi Múzeum programok 2019
Petőfi Irodalmi Múzeum programok 2019
 • Budapest
 • V. kerület
2019.05.16. - 06.01.
Múzeumok Éjszakája Kassák Múzeum 2019
Múzeumok Éjszakája Kassák Múzeum 2019
 • Budapest
 • III. kerület
2019. június 22.

Közeli ajánlatok

Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
Esernyős programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. május 21.
Óbudai Társaskör koncertek 2019. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör koncertek 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. május 27.
Óbudai Társaskör programok 2019. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör programok 2019. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • III. kerület
2019. május 27.

Figyelmébe ajánljuk!

Kassák Múzeum
Kassák Múzeum
 • Budapest
 • III. kerület

Érdemes felkeresni!

Vasarely Múzeum Budapest
Vasarely Múzeum Budapest
 • Budapest
 • III. kerület
Budapest Galéria
Budapest Galéria
 • Budapest
 • III. kerület
39-esek Étterme Flórián Udvar
39-esek Étterme Flórián Udvar
 • Budapest
 • III. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket