Kiscelli Múzeum programok, kiállítások 2021 Budapest
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Kiscelli Múzeum programok, kiállítások 2021 Budapest


A Kiscelli Múzeum Közép-Európa egyik legizgalmasabb városának, Budapestnek, valamint a várost alakító lakosoknak 18-21. századi történetét mutatja be. A múzeum sokszínű kiállításai a főváros folyamatosan változó természetébe nyújtanak bepillantást az ide látogatóknak. A kiállítások mellett egész évben változatos programok is várják az érdeklődőket. Minden hónap utolsó szombatján a 26 év alatti személyek, továbbá a 18 év alatti személyeket kísérő, legfeljebb két közeli hozzátartozó számára a belépés díjtalan! A programokra előzetes jelentkezés szükséges!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok

2021. december 4. 14.00

GÖMBÖLD BE MAGAD! - Adventi családi délután a Kiscelli Múzeumban

A Kiscelli Adventen idén a gömböké a főszerep.

RÉSZLETES PROGRAM:
Templomtér 14.00 -17.00
Gömbnyomozás (start és célállomás)
Gömbkészítő műhely
Gömbbe lépés a ZORBLAND-del
Gömbzenélés DJ Pandával

Tárlatvezetések
14.30 - 14.45  Zseblámpás kriptatúra gyerekeknek
15.00 - 16.00  Épületvezetés és kriptatúra felnőtteknek

15.30 - 15.45  Zseblámpás kriptatúra gyerekeknek
16.00 - 17.00  Kloáka, kanális, klozet - kurátori tárlatvezetés a csatornatörténeti kiállításban

16.30 - 16.45  Zseblámpás kriptatúra gyerekeknek
16.00 - 17.00  60 év alatt a Föld körül - kurátori tárlatvezetés a Fővárosi Képtár kiállításában

Belépő:
▪️Teljes árú jegy (állandó + időszaki kiállítás)
1.600 Ft/fő
▪️Diák és ifjúsági jegy (6-26 éves korig, ill. érvényes nappali tagozatos diákigazolvánnyal rendelkezőknek)
800 Ft/fő
▪️Nyugdíjas jegy (62-70 éves korig)
800 Ft/fő

Forró italok: csoki, tea, forralt bor
A felnőtteknek a programon való részvétel védettségi igazolvány és személyazonosító igazolvány bemutatásához kötött. Kérjük, a múzeum zárt tereiben viseljenek szájat és orrot eltakaró maszkot!

KLOAKA, KANÁLIS, KLOZET – KIS DOLGOK ÉS NAGY VÁLTOZÁSOK. BUDAPEST CSATORNÁZÁSÁNAK KULTÚRTÖRTÉNETE
MEGHOSSZABBÍTVA 2022. január 9-ig!

Kurátorok: Molnár Álmos, Perényi Roland

Budapestnek szennyes története is van: az életkörülményeket mindenkor meghatározó higiénia a szennyvízzel is összefügg. Pöcegödörtől a fénylő szaniterig terjedő történetünk olyan részleteket tartalmaz időszaki kiállításunkban, mint a csatornázás fejlődése, az illemhelyhasználat módjai és a hozzájuk fűződő mentalitás története.

Kiscelli Park - Vadregényes kastélykert. Szabadtéri kiállítás, parktörténet madárodúkon

Koncepció: Tömör Miklós, Jalsoviczky Sára, Merc Hajnalka
Kurátor: Dr. Rostás Péter
Szakmai közreműködő: Dr. Farbaky Péter
Grafika: Nemes Anita
Installáció: Tömör Miklós
Fotók: BTM Kiscelli Múzeum Fényképgyűjtemény
Köszönjük a segítséget: Óbudai Önkormányzat, FŐKERT, MME

A kiállítás a mai Kiscelli Múzeum mellett található park szövevényes történetét dolgozza fel. Ahogy a múzeumnak helyet adó épület funkciója is folyamatosan változott – volt zarándokhely, laktanya, kastély, és háborús menedék is ––, úgy az épületet körülvevő terület is alakult az évszázadok során. A Kiscelliben elköteleztük magunkat a zöld múzeum gondolata mellett, így a ma már alapvető fenntarthatósági keretek mellett fontosnak tartjuk, hogy a tágabb környezetünkkel és a körülöttünk élő közösségekkel is kapcsolatot teremtsünk, együtt működjünk. Múzeumunk több éve részt vesz a terület közösségi tervezési folyamatában, a Tér-Köz projektben, az Óbudai és a Fővárosi Önkormányzattal együttműködve. A terület szakértői a Kiscelli Múzeum korábbi igazgatója, Dr. Rostás Péter, és a Budapesti Történeti Múzeum korábbi igazgatója, Dr. Farbaky Péter, akik átfogóan foglalkoztak a kastély és a park történetével tudományos kutatásaikban és korábbi kiállításaik során. Az ő munkájuk képezte az alapját annak a szabadtéri tárlatnak, ami az egykori helyszíneken ma is látható emlékek mentén mutatja be a vadregényes kirándulóhely több évszázados múltját.

A kiállítás létrehozásánál arra törekedtünk, hogy olyan tárlatot alkossunk, ami megmutatja a terület történeti rétegeit, de nem avatkozik be az “organikusan” létrejött tájba és használati módokba. A tárlat tiszteletben tartja az itt élő állatfajokat és a parkot naponta használó lakókat, futókat, kutyasétáltatókat. Az installációs eszköz kiválasztásakor ügyeltünk arra, hogy illeszkedjünk a meglévő adottságokhoz, ezért esett a választás a parkokban és a természetben sok helyütt használt madárodúra. Az odúk kialakítása hosszas tervezési folyamat eredménye, melyben a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület munkatársai segítették munkánkat. A kihelyezett odúk az egyesület besorolásai szerint B, C és D típusú odúnak minősülnek. Költhetnek bennük mások mellett széncinegék, rozsdafarkúak, barázdabillegetők és seregélyek. 

A tartalom összeállításakor és a tizennégy helyszín kiválasztásakor szerettük volna megmutatni a terület minden fontos használati funkcióját. Megjelennek az egykor Remete-hegynek nevezett szőlődomb munkásai, vagy a híres kiscelli agyagbányászat közben keletkezett, ma is látható és bejárható robbantási kráterek. Megismerhetjük a kiscelli kastély száz évvel ezelőtti tulajdonosa, Schmidt Miksa által kialakított Attila park, vagy a gyermekek által  gyakran mászókaként használt egykori Duna-parti jégtörő, a kiscelli sárkány történetét. Bemutatunk olyan, ma is álló építményeket, mint az egykori temető kapuja, a Szent Vér kápolna, vagy a szőlőhegy présháza. Archív fotókon, terveken láthatunk egykori kiscelli épületeket, például a táncos fogadóként működő Etelka-villát.

A kihelyezett odúk között nem állítottunk fel sorrendet, szabadon bejárhatóak és felkereshetőek, meghagyva ezzel a keresés és a felfedezés örömét a látogatóknak. A megtalálásban az odúkon elhelyezett QR-kóddal elérhető térkép lehet a látogatók segítségére. Sétájuk során a nyitott szemmel járók sok érdekes épített és természeti értéket fedezhetnek fel a Kiscelli Parkban.

A kiállítással szeretnénk tovább katalizálni azt a folyamatot, amivel a Kiscelli Múzeum és a Kiscelli Park újra szerves kapcsolatba kerül, és az idelátogatók egy teljes értékű, kirándulást és múzeumi élményt is magába foglaló napot tölthetnek el Budapest belvárosától kőhajításnyira.

A kiállításhoz szervesen kapcsolódik a 2021 tavaszán megjelent Barangoló a Kiscelli Parkban című matricás füzet, ami a gyerekeknek játékosan mutatja be a területet.

A kiállítás ingyenesen megtekinthető a nap 24 órájában. A kiállításhoz kapcsolódóan tervezünk több szabadtéri programot, játékot is a következő időszakban.

Látogatóinkat arra kérjük, hogy az odúkat költési időszakban (tavasszal és nyáron) maximum 2-3 méterre közelítsék meg, ne zavarják a fiókákat!

Forrás: a múzeum közösségi oldala

Találatok száma: 12

Alfa Art Hotel*** Budapest

Alfa Art Hotel*** Budapest

Az Alfa Art Hotel*** Superior Budapest közvetlenül a Duna parton, csendes környezetben található. Galéria, időszaki képzőművészeti kiállítások, hangversenyek teszik színesebbé a szálloda ajánlatát. Bővebben


Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Aquamarina Hotel - Rendezvényhajó & Étterem Budapest

Budapest legszebb zöldövezetében, a Római parton található az 1900-as évek elején épült orosz lapátkerekes gőzhajóból átalakított 40 szobás szállodánk. A szállodahajón, amely Budapest szinte egyetlen természetes dunaparti részén van kikötve, a pihenés mellett étterem is várja kedves vendégeinket. Szobáink ... Bővebben


Aquincum Hotel Budapest

Aquincum Hotel Budapest

Az Aquincum Hotel Budapest a város egyik legrégibb részén, Óbudán található, a Duna-parton, a Margitszigettel szemben, az Árpád-híd lábánál. A szálloda hatalmas saját parkkal rendelkezik, mely kiváló helyszíne lehet kültéri rendezvényeknek is. A környékén hangulatos utcákat, borozókat és éttermeket ... Bővebben


Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Crazy Club Római. Római Apartmanház és Szabadidő Központ

Nálunk a Római part csodálatos vízparti környezetében pihenhet. Lehetőséget biztosítunk számos nagyszabású szabadtéri rendezvény megszervezésére vagy a helyszín biztosítására, igény esetén a kivitelezésben teljeskörű szakmai segítséget biztosítva. Működtetjük a Civil Torna Clubot. Várjuk sok szeretettel ... Bővebben


Holiday Beach Budapest Wellness Hotel

Holiday Beach Budapest Wellness Hotel

Magyarország egyetlen hajó formájú szállodája, a Holiday Beach Budapest Wellness Hotel with Sauna Park közvetlenül a Duna-parton, zöldellő környezetben helyezkedik el. A szálloda nagyszerű medencékkel és díjmentes Wi-Fi-hozzáféréssel is várja vendégeit. A városközpont könnyedén megközelíthető ... Bővebben


Alfréd Panzió Budapest

Alfréd Panzió Budapest

Családias panzió 20 szobával, Budapest két legszebb strandjának szomszédságában a Csillaghegyi strandfürdő és Római élményfürdő szomszédságában található. Bővebben


Bed-Breakfast Hotel Budapest

Bed-Breakfast Hotel Budapest

A hangulatos hotel kellemes kertvárosi negyedben, Budapest belvárosától északra található. Kényelmes kétágyas szobák és két apartman várja vendégeinket. A szobák felszereltsége: saját fürdőszoba zuhanyfülkével/káddal, színes TV műholdas programokkal, mini hűtőszekrény. Bővebben


Duna - Party Panzió Budapest

Duna - Party Panzió Budapest

Panziónk Budapest északi részén, a Római-parton, üdülő-övezetben, csendes, nyugodt, családias környezetben, a Flórián tértől kb. 5 km-re, a városközponttól 8 km-re található. Szobáink kétágyasak, zuhanyzóval, mosdóval, mellékhelyiséggel és légkondicionálóval felszereltek; ezen felül Internet-hozzáférés, ... Bővebben


Hotel Noé Budapest

Hotel Noé Budapest

A fővárosban, mégis nyugodt, tiszta levegőjű, kellemes környezetben, távol a nagyváros zajától, a Duna partján várja vendégeit egész évben a Hotel Noé. A háromszintes épület és a 6 teljesen komfortos faház közel egyhektáros, szépen parkosított területen fekszik, ahol napozásra, pihenésre, ... Bővebben


Külker Hotel Munkásszálló

Külker Hotel Munkásszálló

Csillaghegyen, a 3. kerület kertvárosi környezetében igényes munkásszállással várjuk a nyugodt pihenésre vágyó budapesti és vidéki munkavállalókat. Bővebben


1 2   


Találatok száma: 40

36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel. Bővebben


Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Anytime Étterem és Kávézó Budapest

Valószínűleg előfordult már Veled is, hogy “csak úgy” ennél valami finomat. Valami olyat, ami bármikor jól esne…Nem kell alkalmat keresned ahhoz, hogy nálunk ebédelj, vagy vacsorázz. Hozzánk bármikor betérhetsz. Bővebben


Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

Cziniel Cukrászda és Kávéház Budapest

A nagyi sütijeinek hagyományos ízei és a modern cukrászat remekei a helyi szokásokhoz finomítva. Édes csábítás nyugodt környezetben, ez a Cziniel, ahogy a Rómain szeretjük! Bővebben


Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Fellini Római Kultúrbisztró Budapest

Mi egy bisztró vagyunk a Duna- parton. Tényleg a parton, nálunk a nyugágyról a lábad vízbe lóghat. Van sok enni és innivaló, például belga csapolt meggyes sör, mentás limonádé, olasz grill szendvics, házisüti. Bővebben


Gyradiko Görög Étterem Budapest

Gyradiko Görög Étterem Budapest

Célunk, hogy az eredeti görög gasztronómiai értékek eljuthassanak mindenkihez. Ehhez természetesen igyekszünk alapvetően görög alapanyagokat, fűszereket használni. Eredeti alapanyagokból, eredeti receptek alapján készítjük ételeinket. A görög származású tulajdonosok, a görög és magyar kollégák mindegyike ... Bővebben


Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Lady Lavender Csokoládé Manufaktúra

Különleges kézműves bonbonok prémium minőségű csokoládéból természetes alapanyagok felhasználásával. Bővebben


Maharaja Indiai Étterem Budapest

Maharaja Indiai Étterem Budapest

Magyarország egyik legautentikusabb, és első indiai étterme 1994 óta büszkén ajánlja Önnek a világ legnépszerűbb étkeit. A Maharaja étekműhely egzotikus és érdekes fogásokat kínál vendégeinek, a világ legjobb indiai mesterszakácsaitól, elérhető áron. Bővebben


Mókus Bisztró Budapest

Mókus Bisztró Budapest

Fesztelen bár és étterem, mini művház a Krúdy negyedben. Tágas terek, ősfás kert, príma cseh sörök, finom konyha, és a Séf ebédmenüje hétköznap. Gyerekkel, családdal, kutyával, baráttal, kollegával enni-inni, lenni. Bővebben


Pannónia Női Borrend

Pannónia Női Borrend

Tizenkét hölgy 2004 nyarán úgy döntött, hogy a leghatékonyabban akkor tehet valamit a magyar borkultúráért, ha borrendet alapít. Így 2004 nyarán létrehozták a Pannónia Női Borrendet, amelynek fő célja a minőségi magyar borok értékesítésének segítése és megismertetése a nagyközönséggel. Bővebben


Pikáns Ételbár Budapest

Pikáns Ételbár Budapest

Csapatunk hosszú évek óta tevékenykedik az irodai vendéglátásban. Hagyományos és újragondolt receptjeink garantálják a változatos ételkínálatot, melyből mindenki kedvére válogathat. Éttermünk kialakításakor különös figyelmet fordítottunk arra, hogy vendégeink stílusos környezetben, teljes kényelemben és ... Bővebben


1 2 3 4   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Óbudai Kulturális Központ programok 2022. Online jegyvásárlás
Óbudai Kulturális Központ programok 2022. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • III. kerület
2022. január 20 - 21.
Óbudai Társaskör programok 2022
Óbudai Társaskör programok 2022
  • Budapest
  • III. kerület
2022. január 21.
Óbudai Társaskör koncertek 2022. Online jegyvásárlás
Óbudai Társaskör koncertek 2022. Online jegyvásárlás
  • Budapest
  • III. kerület
2022. február 10.

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események