Klebelsberg Kultúrkúria programok 2022 / 2023 Budapest. Események, rendezvények, fesztiválok
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Ne maradj le MAGYARORSZÁG első nyári legnagyobb, legigényesebb szabadtéri fesztiváljáról!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Klebelsberg Kultúrkúria programok 2022 / 2023 Budapest. Események, rendezvények, fesztiválok

Jegyvásárlás
Népszerűség
2022. december 3 - 4.

Kiállítások, koncertek, táncházak, előadások, klubok, ismeretterjesztő előadások és még számos program a Klebelsberg Kultúrkúriában.

Klebelsberg Kultúrkúria programajánló 2022/2023

Novemberi és decemberi programok

Echo II. koncert

NOVEMBER 26. SZOMBAT, 18:00
DECEMBER 17. SZOMBAT, 18:00

Táncos - zenés mulatság!

Az ECHO II. együttest Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével.

Műsoruk a '60-as, '70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:

 • Csákó Tamás szólógitár, ének
 • Pámer Balázs ének, ritmusgitár
 • Békefi Ferenc billentyű, ének
 • Beöthy Árpád dob
 • Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének

Az affér - Román Sándor Entertainment

NOVEMBER 26. SZOMBAT, 19:00

Az elképesztően szórakoztató előadás a kultúrát, a tánc örömét hozza közel azokhoz a kitartó, lelkes és jelentős rajongó közönséghez, akik hosszú évek óta szívesen kóstolnak bele a táncos színház világába és ezzel ámulatba ejti ismét rajongóit egy különleges látványvilágot létrehozva.

Két markánsan különböző családi háttérrel rendelkező fiatal történetébe pillanthatunk be egy felettébb szórakoztató, fantasztikus koreográfiával és szenzációs jelmezekkel megrendezett előadásban, amit egy csapat prima, tehetséges fiatal táncos mutat be.

Egyfajta modern köntösbe bújtatott Rómeó és Júlia-történettel érkezik Román Sándor táncművész és fiatal csapata.

Az autentikus néptáncból származó mozdulatokról ismert művész Az affér című előadását a Klebelsberg Kultúrkúria mutatta be a közönség számára tavaly decemberben.


Adventi koszorúkészítés

NOVEMBER 27. VASÁRNAP, 15:00

Kézműves foglalkozás kicsiknek és nagyoknak

A résztvevők egyedi, saját ízlésüknek megfelelő koszorúkat készíthetnek szakképzett virágkötő segítségével.

Vezeti: Roskó Gábor virágkötő

Az alapanyagok a helyszínen megvásárolhatók.


Kvantumtorna - Baltazár színház

NOVEMBER 28. HÉTFŐ, 14:00

A Kvantumtorna c. előadásban négy szerepet Nógrád megyéből érkező, nehéz körülmények között élő fiatalok játszanak. Ők azok, akikről szól a darab. Azok a fiatalok, akik a fővárostól távol élnek, és akiket nemcsak a földrajzi helyzetük, hanem anyagi lehetőségük, családi környezetük is elszigetel minden kulturális lehetőségtől.

A fővárostól távoli településen szegénységben élő fiatalokból a tornatanár egy focicsapatot verbuvál nem kisebb céllal, mint a megyei kupadöntő megnyerésének szándékával. Hogy biztos legyen a győzelem, a formálódó csapatba külsősöket is hív: értelmi sérült, sikeres színészeket, akik ugyan nem a fociban jeleskednek, de tudják, hogyan kell győzni. Az önlegyőzés mesterei.


Csiribiri Mikulásváró

DECEMBER 3. SZOMBAT, 15:00

Csiribiri Mikulásváró családi délután

16.15 Diafilmkuckó: Télapó és Ezüstmackó - diafilmvetítés

17 óra Brumi és a Mikulás - a Fabula Bábszínház előadása

Kézműves játszóház

16.15 Diafilmkuckó: Télapó és Ezüstmackó - diafilmvetítés

A meséket felolvassa: Szalai Kriszta

17.00 Brumi és a Mikulás - a Fabula bábszínház előadása

zenés bábjáték

A történet helyszíne egy medvebarlang. A kisbocsok nem akarnak téli álmot aludni, mert meg akarják lesni a Mikulást. Aztán elindulnak a mesés kalandok. Ez már a macik téli álma, vagy még a valóság?

Ez rejtve marad. Egy kedves kismedvés mese azonban kikerekedik Brumiról és Barniról, és a szemünk láttára kel éltre a barlang rejtekéből. A nagyméretű bábok és a humoros történet hamar elvarázsolja kis közönségét. A történet végére vajon találkoznak a Mikulással?

Szereplők:

Brumi, Barni, Dorga néni, Jeges Benci, Teve Tivi, Bálna Béla, Varacskos Vendel, Oroszlán Oszi, Zsiráf doktor

Rendezte és zenéjét szerezte: Felszeghy Tibor

Előadók:

F. Nagy Eszter és Felszeghy Tibor

Zeneszerző: Felszeghy Tibor

Rendezte: Felszeghy Tibor


Dalnokklub - Péter és Pál

DECEMBER 4. VASÁRNAP, 19:00

Versek, dallamok, gondolatok

Házigazda: Radványi Balázs, Balog Péter és Tompa Ákos

Vendég: Péter és Pál

Péter és Pál

Mindketten egyszerű, könnyen énekelhető dalokat írtunk. Ez volt a közös alap már a legelejétől. Nagyon natúr, visszafogott, teljesen akusztikus albumot álmodtunk. Ahogy gyűltek a kevésbé vagy jobban kidolgozott felvételek, úgy vált egyre világosabbá, hogy egy profi producer is elkél a történetbe, aki finoman fazonra szabja a frizurát. Tövisházi Ambrussal már dolgoztunk korábban is egy albumon és nagyon megszerettük benne, hogy úgy tudott hozzátenni a dalokhoz, hogy nem akart minket megváltoztatni. Valahogy így született meg szépen lassan Péter és Pál első nagylemeze. Egyszerű, könnyen énekelhető szerelmesdalok félhomályos kérdésekkel, titkos álmokkal. Folkpop a városszéli mezőkről.

Ott, ahol vagy.

Abból, amid van.

Azokkal, akik körbevesznek.


Genius Loci - Siena II.

DECEMBER 6. KEDD, 18:00

Ludmann Mihály művészettörténész előadása.

Sienában a 13. században európai jelentőségű képzőművészet bontakozott ki. Itt alkotott élete nagy részében Duccio, aki még jelentősen kötődött a bizánci művészethez. Igazi jelentőségre a sienai gótikus festészet tett szert, amelynek olyan nagy mesterei alkottak a városban, mint Simone Martini és Pietro Lorenzetti, később pedig Sasetta. A reneszánsz képzőművészet is jelentős volt, azt azonban firenzei mesterek honosították meg, többek között Lorenzo Ghiberti és Donatello.


Zabolátlan lovaim

DECEMBER 9. PÉNTEK, 19:00

A Zabolátlan lovaim különleges hangulatvilágú köntösbe öltözteti az emblematikus magyar és külföldi dalokat, köztük Kollár-Klemencz László saját dalait is, aki ezúttal két nagyszerű zenésszel készítette el új produkcióját. Farkas Róbert hegedűművész, a Budapest Bár vezetője, valamint Dargay Marcell, a Katona József Színház és más színházak állandó zeneszerzője különleges, művészi és sok-sok ötlettel teli kíséretet adnak Kollár rendkívül szuggesztív és érzelmes előadásmódjához.

Gyönyörű, érzelmekkel túlfűtött, melankóliával telített, ismert és kevésbé ismert, nemzetközi és hazai dalok csendülnek fel, lesznek köztük klasszikus francia sanzonok, a hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek nagy klasszikusai, valamint a kortárs popkultúra dalai olyan művészektől, mint Jacques Brel, Yves Montand, Dalida, Viszockij, Johnny Cash, Benjamin Clementine, Cseh Tamás, Paolo Conte vagy Marlene Dietrich.

A műsor különlegessége, hogy szinte minden dalnak új magyar fordítása készült Grecsó Krisztián, Máthé Zsolt és Kollár-Klemencz László tollából. Farkas Róbert több hangszert is megszólaltat, játszik hegedűn, brácsán, harmonikán, buzukin és gitáron is, Dargay Marcell pedig zongorázik.


Adventi forgatag

DECEMBER 10. SZOMBAT, 14:00

Ünnepváró családi ajándékkészítő műhely

A foglalkozások 5 éves kortól ajánlottak.

Szeretettel várunk kicsiket és nagyokat ajándékkészítő műhelyünkbe, hogy a karácsonyi ajándékok még időben elkészüljenek!

Kézműves foglalkozásaink:

 • rézdomborítás,
 • mézeskalácssütés,
 • tűnemezzel készített karácsonyfadíszek.
 • Oázis ünnepi asztalidíszek tűzése.

Cakó Ferenc - Karácsonyi homokmesék

DECEMBER 10. SZOMBAT, 17:00

Cakó Ferenc élő homokrajz előadása

A karácsonyi ünnepkör és a tél ihlette meséket élő homokrajzolás során varázsolja a vászonra Cakó Ferenc grafikusművész. A világon egyedülálló produkció maradandó élményt jelent gyermekek és felnőttek számára egyaránt.

Cakó Ferenc animációs filmjei közül a homokanimációs filmek hozták számára a legtöbb nemzetközi sikert. Ebből a műfajból fejlesztette ki a művész az élő homokrajz előadást. A zenére komponált homokanimációt speciális technikai megoldással élőben, a mozivászonra kivetítve élvezheti a közönség.


A dzsungel könyve

DECEMBER 11. VASÁRNAP, 16:00
DECEMBER 11. VASÁRNAP, 19:00

A Pál utcaiak nagysikerű csapata most a Dzsungel könyvére állt össze. A rendező célja az, hogy a helyi tehetséges fiatalok alkothassanak és egyben szórakoztassák a kerületben élőket, erőt adjanak, hogy ezzel is épüljön közösségünk.

Dés László - Geszti Péter - Békés Pál musicalje helyi középiskolások előadásában

Szereplők:
Maugli: Pupics Levente
Balu: D’Agostino Franco
Bagira: Mike Mónika
Akela: Maizl Máté
Túna: Beale Emma/Ollé Lenke
Ká: Pozsony Panna
Csíl: Scheidt Kincső
Sír Kán: Nagy Blanka
Kis Maugli: Ladvenszky Alex
Farkasok/Majmok/Keselyűk/Emberek: Maizl Emese, Maizl Kinga, Jáger Jázmin, Poór Leti,
Jáger Lolo, Vajda Léda, Vajda Zalán, Nándori-Nagy Petra, Lengyel Réka, Medveczky Zita,
Beretzky Dalma, Kövécs Barnabás, Waura Panni, Rácz-Kovács Nóri, Balázs Kende, Máj-Csitári Lili

Rendező: Szalai Kriszta


Paolo Genovese: Teljesen idegenek

DECEMBER 14. SZERDA, 19:00

Különös játékot talál ki egy baráti társaság: bárkinek megszólal a telefonja, képes vagy szöveges üzenetet kap, együtt hallgatják, olvassák, nézik... A hétköznapi estén váratlan titkok pattannak föl, évtizedes szövetségek kapcsai kezdenek kilazulni... Pedig eddig úgy gondolták, jól ismerik egymást – ám lassanként elszabadul a pokol...

Keserédes komédia

Paolo Genovese 2016-os filmje szinte percek alatt hódította meg Európa mozijait, sőt több országban a helyi remake-jét is leforgatták. A görög, spanyol, török, francia, mexikói, koreai, kínai változat mellett a magyar is elkészült. Most pedig végre színpadon is látható ez a furcsa, egyszerre vicces és drámai történet, Magyarországon először a Játékszínben.

Szereplők:
Eva............................ Martinovics Dorina
Rocco........................ Kolovratnik Krisztián
Carlotta...................... Lévay Viktória
Lele........................... Debreczeny Csaba
Bianca....................... Erdélyi Timea
Cosimo...................... Makranczi Zalán
Peppe........................ Nagy Sándor

Alkotók:
Díszlet- és jelmeztervező: Kovács Yvette Alida
Dramaturg: Lőkös Ildikó
Fordította: Sediánszky Nóra
Zeneszerző: Gulyás Levente
Ügyelő: Kis-Kádi Judit / Gáncs Nikolasz
Súgó: Sajben Anita / Dobos Erika
Rendezőasszisztens: Petyi János
Rendező: Czukor Balázs

Az előadás hossza 1 óra 50 perc, szünet nélkül


Kiskarácsony-Nagykarácsony

DECEMBER 16. PÉNTEK, 10:00

A december a hideg évszak beköszöntét jelenti, az emberek mégis meleg szívvel gondolnak rá, hiszen közeleg a Karácsony, a szeretet, a Fény ünnepe. A közkedvelt együttes mesejátékában megelevenednek a téli ünnepkör szokásai, dalai: Lucázás-kotyolás, termékenységi babonák, Luca széke készítés, és a kis Jézus megszületését köszöntő Betlehemezés.


Presser G.-Varró D.: Túl a Maszat-hegyen

DECEMBER 18. VASÁRNAP, 16:00

a Harlekin Bábszínház zenés kalandjátéka

A már klasszikussá vált zenés, verses történet különleges látványvilágú feldolgozása 5–99 éves korig, két részben

Ismeritek Andrist? Tudjátok, ő az a barna hajú kisfiú a 2.b osztályból. Mindennap találkozhattok vele a tornateremben, az iskola folyosóján, a játszótéren. Nem emlékeztek rá? Kár, pedig ő aztán nagy kalandor, igazi hős. Sok mindenről tudna nektek mesélni. Például arról, hogy sodort be egy este egy levelet a szobájába a szél, s hogy indult segíteni még az éjszaka folyamán Maszat Jankának, és kelt át száz veszélyen, győzött le kalózokat, paca szörnyeket, s magát a Paca Cárt is. Szóval ilyen hőssel jársz egy iskolába, és ilyen hős adja kölcsön neked sokszor a biciklijét, homokozó lapátját.

Aki kíváncsi Andris kalandjaira, jöjjön el az előadásra, mert ott részese lehet ezeknek!

Rendező: Veres András

Báb-és díszlettervező: Trifusz Péter

Muhi Andris – Sóvári Csaba

Maszat Janka – Bábinszki Ágnes

Náthás angol költő – Szilner Olivér

Pacakikiáltó – Zádori Szilárd

Balerina – Mészáros Pancsa

Elefánt – Szabados Böbe

Zsiráfmadár – Bencze Mónika

Makula bácsi – Szilner Olivér

Piros  vödör – Zádori Szilárd

Babaarcú démon – Mészáros Pancsa

Partvis Attila – Szilner Olivér

Morzsányi Géza – Zádori Szilárd

Szeplőtlen Szilvia – Szűcs Réka

Pali kalóz – Szilner Olivér

Paca cár – Zádori Szilárd

Pacaszörnyek – Szabados Böbe, Bencze Mónika, Mészáros Pancsa

Kalózok – Bencze Mónika, Szabados Böbea Harlekin Bábszínház zenés kalandjátéka

A már klasszikussá vált zenés, verses történet különleges látványvilágú feldolgozása 5–99 éves korig, két részben

Ismeritek Andrist? Tudjátok, ő az a barna hajú kisfiú a 2.b osztályból. Mindennap találkozhattok vele a tornateremben, az iskola folyosóján, a játszótéren. Nem emlékeztek rá? Kár, pedig ő aztán nagy kalandor, igazi hős. Sok mindenről tudna nektek mesélni. Például arról, hogy sodort be egy este egy levelet a szobájába a szél, s hogy indult segíteni még az éjszaka folyamán Maszat Jankának, és kelt át száz veszélyen, győzött le kalózokat, paca szörnyeket, s magát a Paca Cárt is. Szóval ilyen hőssel jársz egy iskolába, és ilyen hős adja kölcsön neked sokszor a biciklijét, homokozó lapátját.

Aki kíváncsi Andris kalandjaira, jöjjön el az előadásra, mert ott részese lehet ezeknek!

Rendező: Veres András

Báb-és díszlettervező: Trifusz Péter

 • Muhi Andris – Sóvári Csaba
 • Maszat Janka – Bábinszki Ágnes
 • Náthás angol költő – Szilner Olivér
 • Pacakikiáltó – Zádori Szilárd
 • Balerina – Mészáros Pancsa
 • Elefánt – Szabados Böbe
 • Zsiráfmadár – Bencze Mónika
 • Makula bácsi – Szilner Olivér
 • Piros  vödör – Zádori Szilárd
 • Babaarcú démon – Mészáros Pancsa
 • Partvis Attila – Szilner Olivér
 • Morzsányi Géza – Zádori Szilárd
 • Szeplőtlen Szilvia – Szűcs Réka
 • Pali kalóz – Szilner Olivér
 • Paca cár – Zádori Szilárd
 • Pacaszörnyek – Szabados Böbe, Bencze Mónika, Mészáros Pancsa
 • Kalózok – Bencze Mónika, Szabados Böbe 

Babaszínház - Icurka-picurka

DECEMBER 19. HÉTFŐ, 10:00

Első színházi élmény a Bóbita Bábszínház előadásában 0-3 éves korúaknak

Csecsemőszínházi előadásunkban egy cicuska, egy egérke, egy halacska és egy kutyuska kapcsolatát kísérhetik végig a gyerekek. A kedves kis állatok közös játékai - bújócska, fogócska, kukucska-játék - a barátság egy-egy pillanatát villantják fel.

Közismert mondókák, gyerekdalok, kiszámolók, dúdolók és dünnyögők a játék építőkövei, melyeket az anyukák, apukák, nagymamák haza is vihetnek, hogy otthon folytatódhasson a közös játék.

 • Zeneszerző: Rab Viki
 • Tervező: Bartal Kiss Rita (Blattner-díjas)
 • Dramaturg-rendező: Kocsis Rozi (Blattner-díjas)
 • Játsszák: Csizmadia Gabi, Illés Ilona

20 perc előadás + 20 perc játék

Az előadásra egységes jegyek korlátozott számban vásárolhatók babák és felnőttek számára egyaránt. Nagy érdeklődés esetén a mesét 11 órakor megismételjük.

A babaszínházról:

Akármilyen hihetetlen, a csecsemők, a három éves kor alatti aprócska gyerekek is fogékonyak a színházi előadásra. Persze nem akármilyenre, hanem kifejezetten nekik készülő játékokra. Tudós csoportok: pszichológusok, pedagógusok és művészek hosszú évek óta tartó vizsgálatai alapján ismert, hogy a művészi élmények már a méhen belüli életben is befolyásolják a fejlődést. A kínai császárnékról mesélték, hogy amikor állapotosak lettek, csak szép dolgokat volt szabad nézniük, hallgatniuk és szagolniuk, hogy a magzat is szép és kiegyensúlyozott legyen. Kínában már akkor tudták, amit a mai pszichológia tanít, hogy életünk első kilenc hónapja – még az anyaméhben – és az azt követő három év egész életünkre kihat. Irányt szab személyiségünknek, kreativitásunknak, lelki egészségünknek, egyszóval mindennek, ami bennünk később igazán fontos lesz.  Az esztétikai élmény, annak közös megélése, otthoni felidézése, s újraélése a csecsemő-szülő kapcsolat erősítésén, elmélyítésén túl, új tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagítja a kisgyermeket. Hatékonyabban, mint bármikor későbbi élete során. A művészet ebben az életkorban segíthet talán a legtöbbet.


Fun Fiction - Román Sándor Entertainment

DECEMBER 29. CSÜTÖRTÖK, 19:00

A Román Sándor Entertainment produkciója

Román Sándor legújabb darabjában egy már klasszikusnak számító történetet gondolt újra és vitte színpadra. A darab főhőse az életművész, sármos és minden nő szívéhez kulccsal rendelkező jóvágású playboy, aki nem mellesleg főállásban gazdag nőket szabadít meg drága ékköveiktől...

Mindig elbűvölő, mindig elegáns és mindig egy lépéssel előrébb jár. És mi kell még ahhoz, hogy a történet kerek legyen? A mindig esetlen, mindig kétbalkezes nyomozó, aki a maga ügyefogyott módján mindent megtesz azért, hogy a tolvajt végre elkapja. Román  Sándor legújabb darabjában rengeteg humorral és fergeteges táncokkal kerül bemutatásra ezen klasszikusnak számító történet, amely még a legborúsabb napokon is vidámságot és nevetést csal a nézők arcára.


Pezsgőtánc - Román Sándor Entertainment

DECEMBER 31. SZOMBAT, 19:00

A Román Sándor Entertainment produkciója

A szilveszter minden embernek más...

Egyrészt szól az év számbavételéről, a múlt lezárásáról, másrészről viszont az önfeledt szórakozásról és arról, hogy átadjuk magunkat az élet élvezetének.

Román Sándor e csodálatos egyveleggel búcsúztatja el az óévet, és köszönti az újat, reménnyel, bizakodással és azzal a biztos hittel, hogy a tánc az életben mindig szórakozást, szeretetet és boldog pillanatokat ad át mindenkinek!

Az előadás végén egy pohár pezsgőre minden kedves néző a vendégünk!


2023

Csiribiri - Újévköszöntő családi délután

2023. JANUÁR 7. SZOMBAT, 15:00

15.45 Pintyőke cirkusz, világszám - a Kövér Béla Bábszínház előadása
Mit csinál egy cirkuszigazgató társulat nélkül? Bolyong, és sóhajtozik. És mit csinál a két kóbor macska, Mirr-Murr és Oriza-Triznyák, amikor vidéki barátaikhoz utazva fülükbe téved ez a bolyongó sóhaj? Meghallgatják, és mindent félretéve segítenek.
Így történt, hogy hőseink a porondra, az izgalom, a jókedv, és Pintyőke megsápadt művészi ambíciói pedig az egekbe szálltak. Itt bizony cirkusz lesz, nem is akármilyen: világszám! Erről Csukás István felejthetetlen mesehősei gondoskodnak.

Játsszák: Balasi Jolán, Nikodémusz Hajnalka, Presits Tamás
Színpadra írta: Szabó Attila
Zene: Bakos Árpád
Bábok: Sipos Katalin
Rendező: Bartal Kiss Rita

17.00 Mutatvány a javából - LED-zsonglőrök műsora
Régi kedvelt vendégeink, a Tűzfészek Társulat akrobatái adják elő varázslatos műsorukat.

Kézműves játszóház


El Greco - Ludmann mihály előadása

2023. JANUÁR 10. KEDD, 18:00

Ebben a világban mindig voltak olyan művészek, akik valamilyen megfejthetetlen képességüknél fogva kiemelkedtek a művészek közül, akikre azt mondjuk, hogy géniuszok voltak. A mostani sorozatban az ő művészetükkel ismerkedünk.

El Greco a krétai születésű görög, aki hazájában ikonfestést tanult, majd Velencében megismerte a reneszánsz és a manierizmus művészetét. Később a flamand és olasz művészet befolyása alatt álló Spanyol Királyságban teremtette meg összetéveszthetetlen egyedi képi világát, melyben a tanult hagyományokat szintézisbe foglalva, a kor szellemét egyéni látásmóddal kiteljesítve vált eredetivé. Az új művészettörténeti sorozat első vetítettképes előadása az ő művészetét mutatja be.


Operabeavató

2023. JANUÁR 13. PÉNTEK, 19:00

Dinyés Dániel karmester-zeneszerző és Göttinger Pál rendező évek óta futó sorozatának hasonló, mégis megújuló változata! Hogyan legyen a zene és a színház mindenkié? Mi azt valljuk, hogy e két dolog egyesülése, az opera, bárki számára érthetővé és élvezetessé tud válni. Jöjjön el és tesztelje magát: vajon ön MINDENKI?

Operabeavató: A rendező közbeszól
Nálunk minden megtörténik, aminek egy hagyományos operaelőadás során nem lenne szabad. A legnagyobb operákat humoros és közérthető formában ízekre szedő sorozatban a nézőket Dinyés Dániel vezeti be a zene rejtelmeibe, az operai próbafolyamatba pedig Göttinger Pál rendező enged betekintést. A minden alkalommal egyedi, megismételhetetlen előadásokhoz estéről estére a hazai operajátszás legelismertebb művészei társulnak. A sorozat folytatásos, de nézőink bármikor becsatlakozhatnak. Egy biztos: nincs két egyforma előadás!

Operabeavató sorozat: A rendező közbeszól
Az Operabeavató új sorozata nem egyetlen mű végigtárgyalását tűzi ki célul, hanem az epizódok egy-egy hívószó köré épülnek játékos formában, az adott este témájához választva részleteket a teljes operairodalomból. Minden előadáson egy másik fogalmat járunk körül, olyasmiket, amelyek karmesterekkel, énekesekkel, rendezőkkel szembejöhetnek a munkájuk során – így nem csak velük, hanem a nézőkkel is (például a hazugság, szenvedély, gyilkosság, álruha, kardozás és hadarás, és még sorolhatnánk). Mindez játékosan, szabadon, szórakoztatóan.

Zenei vezető: Dinyés Dániel
Rendező: Göttinger Pál
Közreműködik: Horák Renáta, Erdős Attila
Producer: Kövesd Zsuzsa, Gerlóczi Judit – Delta Produkció
Rendezőasszisztens: Czaba Eszter, Dicső Dorka


Babaszínház - Izeg-mozog

2023. JANUÁR 16. HÉTFŐ, 10:00

Hangok, zajok, ízek, szagok, fények, színek, formák, felületek, tárgyak, gépek, élőlények. Feküdni, megfordulni, tapogatni, kúszni, mászni, lábra állni, tipegni, lépni, járni, futni, ugrálni, forogni. Enni, inni, aludni, figyelni, tanulni, beszélni.

Négy éves kor alatt.

Első színházi élmény 0-4 éves korúaknak

Alkotók:
Koreográfus: Fejes Kitty
Díszlettervező: Horváth Márk és Markó-Valentyik Anna
Konzulens: Kocsis Rozi (Blattner Géza-díjas)
Szereplők: Markó-Valentyik Anna


Újvilág - Román Sándor Entertainment

2023. JANUÁR 20. PÉNTEK, 19:00

Fiatalság, bolondság, bohémség és tánc minden mennyiségben. Ezek jellemzik Román Sándor legújabb egész estés táncprodukcióját.

Az előadás két tüzes fiatal egymásra találásáról szól, arról, hogy az ellentétek igenis vonzzák egymást és a boldogsághoz vezető út néha rögös. A darab rengeteg humorral mutatja be, hogy hagyományainkat és konvencióinkat végül is, maga az élet írta és soha nem szabad elhagynunk őket. A darab tisztelgés tradícióink előtt, melyek utat mutatnak, biztonságot adnak, és a boldogsághoz vezetnek.


Echo zenekar koncert

2023. JANUÁR 21. SZOMBAT, 18:00

Az ECHO zenekart Szilvássy Zsolt, az egykori legendás ECHO együttes vezetője, basszusgitárosa alapította zenész barátainak közreműködésével. Műsoruk a '60-as, '70-es évek slágerlistás számaiból és az Echo együttes számaiból áll.

A zenekar tagjai:
Csákó Tamás szólógitár, ének
Pámer Balázs ének, ritmusgitár
Békefi Ferenc billentyű, ének
Beöthy Árpád dob
Szilvássy Zsolt basszusgitár, ének


Tiziano - Ludmann Mihály előadása

2023. JANUÁR 24. KEDD, 18:00

Ebben a világban mindig voltak olyan művészek, akik valamilyen megfejthetetlen képességüknél fogva kiemelkedtek a művészek közül, akikre azt mondjuk, hogy géniuszok voltak. A mostani sorozatban az ő művészetükkel ismerkedünk.

Nincs velencei festészet Tiziano művészete nélkül. Ő az, aki elődeitől, a Belliniektől és Giorgionétól megtanult mindent, és ezt a tudást saját egyéniségének megfelelően tovább tudta fejleszteni. Igazi reneszánsz festő volt, akinek az életművében a szakrális és mitológiai témák ugyanúgy helyet kaptak, mint a portrék és allegorikus kompozíciók. Hosszú élete során számos megrendelésnek tett eleget, és alkotásai ma is az európai múzeumok kiemelkedő kincsei. Ebbe nyerhetünk betekintést a bemutatott képek segítségével.


Bódi Attila-Barabás Olga: Lázadni veletek akartam

2023. JANUÁR 25. SZERDA, 19:00

A marosvásárhelyi Yorick Stúdió előadása

zenés színház

Színházbérlet 5.

 • Szereplők: László Csaba, Sebestyén Aba, Szász Csaba
 • Színpadra alkalmazta: Barabás Olga
 • Zeneszerző: Cári Tibor, Szász Csaba
 • Díszlet- és jelmeztervező: Sós Beáta
 • Fénytechnikus: Kovács Attila
 • Hangosító: Incze Róbert
 • Operatőr: Komesz Szilvia e.h.
 • Rendezőasszisztens: Talán Vanda e.h.
 • Rendező: Sebestyén Aba

A történet a Ceaușescu-diktatúra utolsó heteiben játszódik. Ennek a reménytelen időszaknak a legmélyebb és legsötétebb bugyrait mutatja meg a legérzékenyebb korosztály, a kamaszok szemén keresztül.

Három érettségi előtt álló fiú az élet szűkössége ellen lázadva rendszerellenes akciókba kezd. Noha a lázadónak született Péter, a hatalom és barátai között őrlődő, konformista Zoli és az egész világgal, benne saját magával is békétlenségben élő Áron indítékai egészen eltérőek, a kezdeti sikerek mámorítóan hatnak mindannyiukra. Harminc évvel később egy osztálytalálkozó alkalmával kell szembenézniük tetteik valódi következményeivel.

Harminc év után, amikor egyre inkább elhalványul az akkori történelem tapasztalata, egyre kevesebb embert érdekel az, hogy mi miért történhetett meg és annak mi a következménye, nagyon fontos ismét beszélni erről. Felidézni, mesélni, gondolkodni róla. Tükröt tartani.

Barabás Olga és Sebestyén Aba a Lázadni veletek akartam című Bódi Attila-regény színpadra adaptálásáért és megrendezéséért idén elnyerték a Kortárs Magyar Dráma-díjat.

„A szöveg nem kegyelmez, jó lenne, ha nem lenne ennyire kíméletlen, de a szerző nem könnyít a néző lelkén. Arcába vágja a brutális valóságot. Az előadás legfőbb tanulsága, hogy mennyire nem akarunk még most sem szembenézni a bűneinkkel. (...) Az előadás nem utolsósorban a lázadásról szól, arról, vajon mikor van értelme és mi az ára. Teszi ezt a didaktikusságot elkerülve, szívbemarkolóan. Nem ítélkezik, csupán közöl. És rólunk mesél, a bátorságunkról, aztán a megalkuvásainkról, a kompromisszumainkról. És legüvöltőbben az elhallgatásainkról.”

Támogatók: Bethlen Gábor Alap, AFCN - Administrația Fondului Cultural Național, Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

16 éven felülieknek!

Az előadás hossza: 120 perc


2022.12.03. - 2022.12.04.
2022.12.06.
2022.12.09. - 2022.12.10.
2022.12.11.
2022.12.14.
2022.12.16.
2022.12.17. - 2022.12.19.
2022.12.29.
2022.12.31.
2023.01.07.
2023.01.10.
2023.01.13.
2023.01.16.
2023.01.20. - 2023.01.21.
2023.01.24. - 2023.01.25.
További ajánlataink

2022.11.09. - 2022.12.04. Kortárs kiállítás Budapest 2022. A Klebelsberg Kultúrkúria kiállításai
NAPOK, ÉVEK, KÉPEK - MAYER BERTA ÉS VÉGH ANDRÁS MUNKÁCSY-DÍJAS FESTŐMŰVÉSZEK KIÁLLÍTÁSA
2022.11.18. - 2022.12.08. Kortárs kiállítás Budapest 2022. A Klebelsberg Kultúrkúria kiállításai
PRÓBAJÁTÉK - NEMESI ATTILA ÖTVÖSMŰVÉSZ ÉS SPROK ANTAL SZOBRÁSZMŰVÉSZ KÖZÖS TÁRLATA
2022.11.28. - 2022.12.04. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2022
2022.12.03. - 2022.12.04. Hétvégi programok Budapesten 2022. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Hétvégi budapesti programajánló
2022.12.05. - 2022.12.11. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2022
2022.12.06. Művészettörténeti előadás, Ludmann Mihály sorozata a Klebelsberg Kultúrkúriában
GENIUS LOCI - SIENA II.
2022.12.09. Tehetséggondozó program Eckhardt Gábor zongoraművésszel: zenetörténeti előadások gyerekeknek
2022.12.09. - 2023.01.08. Kortárs kiállítás Budapest 2022. A Klebelsberg Kultúrkúria kiállításai
TÖREKY 100
2022.12.10. - 2022.12.11. Hétvégi programok Budapesten 2022. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Hétvégi budapesti programajánló
2022.12.11. Színház Pesthidegkút 2022 - Online jegyvásárlás
2022.12.12. - 2022.12.18. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2022
2022.12.17. Zenés mulatság a Klebelsberg Kultúrkúriában
Echo II. koncert
2022.12.17. - 2022.12.18. Hétvégi programok Budapesten 2022. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Hétvégi budapesti programajánló
2022.12.19. Bábszínház babáknak, csecsemőszínházi előadások a Klebelsberg Kultúrkúriában
2022.12.19. Színház babáknak 2022 Csecsemőszínház előadások a Klebelsberg Kultúrkúriában, online jegyvásárlás
2022.12.19. - 2022.12.25. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2022
2022.12.24. - 2022.12.25. Hétvégi programok Budapesten 2022. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Hétvégi budapesti programajánló
2022.12.26. - 2022.12.31. Budapesti programok jegyvásárlási lehetőséggel 2022
2022.12.31. Klebelsberg Kultúrkúria szilveszter 2022 Online jegyvásárlás
2022.12.31. - 2023.01.01. Hétvégi programok Budapesten 2022. Programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Hétvégi budapesti programajánló
2022.01.01. - 2022.12.31. Koncertek Budapesten 2022. Online jegyvásárlás
2022.01.01. - 2022.12.31. Budapesti koncert programok 2022. Helyszínek, műsor, online jegyvásárlási lehetőség
2022.11.23. - 2023.01.08. Kortárs kiállítás Budapest 2022. A Klebelsberg Kultúrkúria kiállításai
IGAZ MESÉK, MESÉS KÉPEK - HORVÁTH ILDI GRAFIKUSMŰVÉSZ, ILLUSZTRÁTOR KIÁLLÍTÁSA
Találatok száma: 10

Beatrix Hotel*** Budapest

Beatrix Hotel*** Budapest

A Beatrix Hotel 16 szobája 40 vendég számára biztosít kényelmes és nyugodt pihenést Budapest zöldövezeti részén a centrumtól mindössze 10 percre. A szálloda ízlésesen berendezett szobáiban a kényelemről a saját fürdőszoba, minibár és telefon gondoskodik. Bővebben


Felvinci Hostel Budapest

Felvinci Hostel Budapest

A Hostel Felvinci Buda központjában, a Budai Várhoz és a Normafához is közel fekvő, barátságos középiskolai kollégium. 12, 10, 8 és 6 fős, emeletes ágyas, tágas és világos szobákkal várja vendégeit, ideális iskolai és egyéb csoportok részére. Minden folyosón zuhanyzós, folyamatos meleg vízzel ... Bővebben


Gárdonyi Vendégház Budapest

Gárdonyi Vendégház Budapest

Egész évben várjuk kedves vendégeinket családias vendégházunkban, a Rózsadomb kellemes kertvárosi környezetében, kiváló közlekedési adottságokkal. Erkélyes szobáinkból csodás kilátás nyílik Budapestre. Bővebben


Hotel Budapest****

Hotel Budapest****

Az egyedi stílusban épült, körpanorámás, légkondicionált Danubius Hotel Budapest a Várnegyed szomszédságában, Buda központjában fekszik. Élvezze a szálloda szobáiból a lélegzetelállító körpanorámát, melyet az épület egyedülálló szerkezete nyújt. Bővebben


Hotel Papillon*** Budapest

Hotel Papillon*** Budapest

Zuhanyzós fürdőszobával, az ágyakon biomatraccal, televízióval, telefonnal, hajszárítóval, széffel és minibárral felszerelt színvonalas szobáink mind az üzletemberek, mind a kikapcsolódni vágyó utazók kényelmét szolgálják. A szálloda tetején lévő teraszunkról, és panoráma apartmanunk balkonjáról csodálatos ... Bővebben


Petneházy Club Hotel***superior Budapest

Petneházy Club Hotel***superior Budapest

A Petneházy Club Hotel Budapesttől mindössze néhány perc autóútnyi távolságra, és mégis a természet lágy ölén, a nyugalom szigetét biztosítva várja feltöltődésre vágyó vendégeit. Faházaink, melyek akár négy, -illetve hat személy elszállásolására is alkalmasak; a fürdőszobából nyíló saját szaunával, ... Bővebben


Regnum Residence Hotel****Budapest

Regnum Residence Hotel****Budapest

A Hotel Regnum Residence Budapest belvárosában, a Budai Várnegyed, a Lánchíd, a Parlament és a Margitsziget közelében várja vendégeit. Vendégeinek 50 modern technikával felszerelt, egyszerű és letisztult stílusú szobát, illetve lakosztályt kínál. Bővebben


Mohácsi Vendégház Budapest

Mohácsi Vendégház Budapest

A Mohácsi Panzió Budapesten, a Rózsadombon, zöldövezetben helyezkedik el. Az épületet nagy kert övezi, amelynek csendjét különösen szeretik a vendégek. Minden szobához fürdőszoba tartozik. Konyhaigény esetén vendégeink felszerelt konyhát használhatnak. Az étkezőben büféreggelit szolgálunk fel. Bővebben


Novotel Budapest Danube Hotel****

Novotel Budapest Danube Hotel****

A négycsillagos Novotel Budapest Danube Közép-Európa egyik leggyönyörűbb épületének, a magyar Parlamentnek látványával, a budai Duna-parton, a belvárosi látványosságok, valamint a Budai vár közelében várja vendégeit. Bővebben


Modern Cicapanzió

Modern Cicapanzió, ahol az Ön kedvence nem csak tiszta szállást és finom ételt kap, hanem biztonság és szeretet veszi körül Bővebben
Találatok száma: 56

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt 1870 - Auguszt József cukrászdája Budapest

Auguszt Cukrászda Fény utca - Hagyomány és minőség 1870 óta. Hiszünk a süteménykultúra fenntartásában. Térjetek be hozzánk! Bővebben


Cafe 57 Restaurant Budapest

Cafe 57 Restaurant Budapest

Budapest első minimalista éttermeként, különleges fúziós menüt és egyedülálló alkotásokat kínálunk gyönyörű környezetben, a Rózsadomb szívében. A ’la carte menünk mellett három hetente megújuló „Séf ajánlattal” várjuk látogatóinkat. Étlapunkat rendkívüli és dinamikus ... Bővebben


Fuji Japán Étterem Budapest

Fuji Japán Étterem Budapest

A Fuji Magyarország első tradicionális japán étterme. Az autentikus Japán konyha kizárólag különleges minőségű alapanyagokra épül, melynek természetes izét, zamatát nem csak megőrizzük hanem ki is emeljük az elkészítés során. Az ételek elkészítéséhez kiváló élelmiszereket, alapanyagokat használunk. Bővebben


Haris Park

Haris Park

A Haris Park Buda új találkozóhelye, ahol egy kertvendéglő mellett sokoldalú rendezvénytermek kapnak helyet. Egy igazi közösségi tér, amely történetéhez hűen a budai értelmiség és polgárság törzshelye, a környékbeliek kedvelt étterme, elegáns esküvők, kiállítások, koncertek, rendezvények otthona. Bővebben


La PeTite Bistro

La PeTite Bistro

A La PeTite Bistro Nektek született! Reggeli kínálatunkban kávék, smoothie-k, friss gyümölcs és zöldséglevek (elvitelre is) hideg – meleg reggelik, elviteles pékáruk, szendvicsek, házi kencék, Szegás termékeket és mindig friss süteményeket találtok. A’la carte étlapunkon a mediterrán konyhától a ... Bővebben


Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

Porcellino Grasso Olasz Étterem Budapest

A Porcellino Grasso a lenyűgöző olasz vidéki stílust képviseli és az olasz konyha elkötelezettje frissen előállított tésztákkal, melyek ősi olasz receptet követve készülnek. Bővebben


Szépilona Bisztró

Szépilona Bisztró

A Szépilona konyhája a budai családok hagyományairól szól: a vasárnapi ebédekről, a közös ünnepekről, a gyermekkor legkedvesebb ételeiről. Valljuk, hogy nem lehet kertvendéglő aranyló húsleves, házias főzelék és nagymama palacsintája nélkül. Bővebben


Trófea Grill Étterem Margit körút

Trófea Grill Étterem Margit körút

Az étterem a Trófea Grilltől már megszokott magas színvonalon, rögzített árakkal nyújtja svédasztalos hatalmas étel és italválasztékát, amit csak emel a nemrég nyílt étterem elegáns, letisztult belső kialakítása. A Trófea Grill Étterem (Buda) a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Margit híd budai ... Bővebben


Émile Budapest

Émile Budapest

Émile – Buda új kulináris központja. Nálunk nyáron a cabanak árnyékában hűsölhetsz, télen pedig kényelmes fotelekkel és egy jó húslevessel melegítünk fel. Étterem - Kávézó - Pékség – Cukrászda egy helyen. Bővebben


Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Új-Budavár-Lak Étterem Budapest

Tradicionális, magyaros ételeket kínálunk vendégeinknek, amelyek alapját az erdélyi ízvilág képezi. Nem túl fűszeres, kevésbé zsíros ugyanakkor a „ma” emberének igényeit és lehetőségeit figyelembe véve, figyelünk az egészséges táplálkozásra. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Ismerős Arcok koncertek 2022
Ismerős Arcok koncertek 2022
2022. december 9.
Rákász Gergely koncertek 2022
Rákász Gergely koncertek 2022
2022. december 1. 18:00

Figyelmébe ajánljuk!

Klebelsberg Kultúrkúria Budapest
Klebelsberg Kultúrkúria Budapest
 • Budapest
 • II. kerület

Érdemes felkeresni!

Gyarmati Dezső Uszoda
Gyarmati Dezső Uszoda
 • Budapest
 • II. kerület
K and M Congress Utazási Iroda
K and M Congress Utazási Iroda
 • Budapest
 • II. kerület
Klebelsberg Kastély Budapest
Klebelsberg Kastély Budapest
 • Budapest
 • II. kerület

Jegyet online? Gyorsan és egyszerűen!
Ár: 2 000 Ft -tól 8 500 Ft -ig Online jegyvásárlás
Kapcsolat, elérhetőség
Pontos cím, geokód, térkép
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események