Könyv - Bor - Jazz Fesztivál Balatonfüred 2018


Az olvasást kedvelő, nagy kedvvel bort kortyolgató zenebarátok lassan előkereshetik a komód mélyéről fesztivál szettjüket. Június második hétvégéjén ugyanis várja őket Balatonfüred és a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál. Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok füredi rendezvényén három napig egymást váltják az író-olvasó beszélgetések, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók, a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek. Könyv, bor, jazz – akinek a háromból legalább kettő nem a szenvedélye, igazoltan maradhat távol.

Könyv - Bor - Jazz Fesztivál  Balatonfüred 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Könyv-Bor-Jazz - Balatonfüred 2018

június 8.–június 10.

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Galéria, Vaszary Galéria, Lipták Gábor Városi könyvtár, Borutca (Blaha utca)

PROGRAMOK

JÚNIUS 7. CSÜTÖRTÖK - KÍSÉRŐRENDEZVÉNY

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
11.00 Vendégünk: M. Kácsor Zoltán gyermekkönyvíró
„Első mesekönyveim 2013-ban jelentek meg, ez a 3-6 éveseknek szóló Garázs bagázs című mesekönyv-sorozatom első két része volt. A sorozat azóta nyolc kötetre bővült. Tavaly látott napvilágot a 6-12 éveseknek szóló Zabaszauruszok című meseregény-sorozat első része, az Utazás Dínómdánomba a Kolibri Kiadó gondozásában. A meseregény-sorozat második része a 2018-as könyvhétre fog megjelenni, szeptemberben pedig egy újabb önálló mesekönyvem kerül kiadásra.”

JÚNIUS 8. PÉNTEK

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
14.00 Bemutatkozik a Szitakötő gyermeklap
A 48 színes oldalon megjelenő negyedévi gyereklapban különböző műfajú és tematikájú írások teszik lehetővé a sokirányú alkalmazást. A kortárs irodalmi művek (vers, mese, kispróza) és az ismeretterjesztő cikkek mellett a korosztálynak megfelelő, kreatív foglalkoztató feladatok segítik a befogadást.

VASZARY GALÉRIA - KERT
18.00 Ünnepélyes megnyitó
Díszvendég: Háy János író
A Könyv- Bor-Jazz Fesztivált megnyitja Hári Lenke, Balatonfüred város alpolgármestere

Portrébeszélgetés Háy János József Attila-díjas magyar íróval
Beszélgetőtárs: Bozsik Péter költő, szerkesztő
Háy János (író, költő) 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Régésznek készült, de első ásatása során véletlenül feltárta kedvenc kutyájának maradványait.  Ezt követően figyelme egyre inkább a rock-zenére irányult. 1982-ben azonban egy kudarcba fulladt zenekar-alapítási kísérlet után felhagy a zenével. Ezidőtől publikál irodalmi műveket. Versek, novellák és regények mellett számos rajza is megjelent.
Legutóbb megjelent kötetei: Hozott lélek 2015, Ország, város, fiú, lány 2016, Az öregtó felé 2017.

19.00 Beszélgetés egy pohár Csopaki mellett Jásdi István „Mi maradunk” című kötetéről
Beszélgetőtársak: Figula Mihály és Jásdi István borászok
A könyv kapcsán a két szomszédos borász arról beszélget, hogy honnét jöttünk, hova tartunk, kik vagyunk, mi a feladatunk, miért maradunk itthon és miért nem érezzük áldozatnak, hogy teljesítjük a kötelességeinket. Ha már előttünk van egy pohár Csopaki, természetesen a balatoni borokról is szó esik.
20.00 Rafael Márió Trió koncert
2017 végén jelent meg a trió My Hope című első lemeze, rajta csupa saját szerzeménnyel, melyeket a zenekarvezető elmondása szerint az életben megélt pozitív és negatív energiák és élethelyzetek ihlettek, s azok mondanivalóját a tagok érzelemdús improvizációval teszik még átélhetőbbé. Tavaly már bemutatkoztak a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretein belül, de idénre a kifinomult My Hope lemez anyagát hozzák el nekünk.

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
21.00 László Attila Quartet koncert
László Attila Liszt-díjas gitáros, zeneszerző együttesében a hazai jazz élet első vonalába tartozó kiválóságok muzsikálnak együtt. Ezúttal billentyűs hangszereken a virtuóz, ízig-vérig  jazz-zongorista Tzumo játszik, Lattmann Béla basszusozik, a doboknál pedig a hazai jazzdobos fenomén, Balázs Elemér lesz hallható.

JÚNIUS 9. SZOMBAT

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
10.30 Mesekuckó - A nagy hullám c. mese
Papírszínház és kézműves foglalkozás várja a legkisebbeket és a családokat.

ZSIDÓ KIVÁLÓSÁGOK HÁZA
16.00 Felolvasószínház a Terminál Workhouse társulat előadásában
Részletek Rubin Eszter: Bagel című könyvéből
A Bagel bolt forgalmas színhelye adja a keretet a történeteknek, amelyek mindannyiunkról szólnak. Talán van egy titkos hozzávalója a szeretettel készített házias ételeknek, amely arra ösztönzi Virág törzsvendégeit, hogy részt vegyenek ezekben a lenyűgöző, hosszú beszélgetésekben a pultnál, és a reggeliért cserébe életük történeteit és egyedi nézeteiket kínálják fel nekünk, olvasóknak. Az előadás után beszélgetés Rubin Eszterrel, a darab alapjául szolgáló regény szerzőjével, és kóstoló a virtuális Bagel bolt írójának valóságos péksüteményéből.

VASZARY GALÉRIA - KERT
17.00 Vendégünk Terék Anna költő
1984-ben született Topolyán, a Vajdaságban. 2015 óta iskolapszichológusként dolgozik Budapesten. Első kötete 2007-ben jelent meg, Mosolyszakadás címmel. 2011-ben publikálta Duna utca című, második kötetét, melyért ugyanabban az évben Sinkó Ervin-díjat kapott. Első színdarabját 2013-ban mutatták be Jelentkezzenek a legjobbak! címmel a Szerb Nemzeti Színházban, Újvidéken. Vajdasági lakodalom című drámakötetét 2016-ban adta ki, legújabb verses könyve pedig, a Halott nők 2017 tavaszán jelent meg.

18.00 Polihisztor 2. - zene és orvoslás
A Tempevölgy folyóirat előadássorozata a tudományok és a művészetek kölcsönhatásáról
Meghívott előadók:
Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus
Juhász Előd zenetörténész
Cserép Csongor pszichológus
20.00 Farkas Zsolti Quartet koncert
A Quartet tagjai olyan tizenéves fiatalok, akik még zenei tanulmányikat folytatják, de már felfigyelt rájuk a magyar zenei világ, hiszen idén a Magyar Jazz Szövetség szakmai zsűrije Farkas Zsoltinak ítélte „Az év fiatal jazz-zenésze” díját. A balatonfüredi koncert elkalauzolja a közönséget a jazz és az R&B világába.

VASZARY GALÉRIA
18.00 Rendhagyó tárlatvezetés B. Nagy Anikóval, borkóstolóval
Levendel László a test és lélek orvosa volt, humanista, a művészet pártolója. Az orvosláson messze túlnyúló tevékenységet folytató ember a Kádár-korszak nehéz éveiben menedéke, támogatója volt a betegségtől és az üldözöttségtől meggyötört művészeknek. A gyűjtemény szinte véletlenül jött létre, a képek nagy részét az orvos nem vásárolta, hanem kapta betegeitől. Levendel László halála utána a gyűjteményből a család nem adott el egyetlen műtárgyat sem, és nem is vásárolt.
A kiállítás kurátora, B. Nagy Anikó részletesen mutatja be az alkotókat, találkozásukat Levendel Lászlóval, de információt kapunk a Korányi tüdőszanatóriumról, a tbc-ről, az alkoholizmusról is. A tbc és az alkoholizmus ugyanis összefüggő fogalmak voltak, hiszen a szakemberek hosszú ideig úgy gondolták, a bor fogyasztása megkönnyítheti a tüdőbetegség gyógyítását. Az idő és az orvostudomány mára bebizonyította, hogy ez a feltevés téves volt, ennek ellenére vendégeink a Rizling Generáció borait kortyolgatva ismerkedhetnek meg a kiállítással miközben Thomas Mann: Varázshegy című művéből olvas fel idézeteket Almási Sándor színművész.
Jegyár: 2000 Ft/fő, Nyugdíjas/Diák: 1000 Ft/fő

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
18.30 Boggie koncert
Csemer Boglárka harmadik nagylemezével turnézik, ezt ismerheti meg most a füredi közönség. Karrierje kezdete óta együttműködik költőkkel, több magyar dalszövegét kortárs költő jegyzi. A koncerten Kemény Zsófi dalszövegei is felcsendülnek.

21.00 Seven seconds in The Future koncert
A szó szerint minden műfajban könnyedén alkotó 7s ezúttal egy különleges műsorral lép színpadra. Változatos, modern és pörgős, örömzenére számíthatunk és megtudhatjuk mi történik, ha a rock, hiphop vagy akár az elektronikus zene találkozik a jazzel. 10 zenész egy színpadon feszegeti a kreativitás határait. Zene a jövőből.

JÚNIUS 10. VASÁRNAP

VASZARY GALÉRIA - KERT
11.00 Jazzterlánc gyermekkoncert
Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. A gyerekek maguk is bekapcsolódnak a hangok utánzásába, hol békakórusként, hol hangerővel segítve a zenekar munkáját.

16.00 Reformkori séta borkóstolóval
Töltsön el egy kellemes órát Balatonfüred reformkori városközpontjában! Ismerje meg a múlt század és a jelenkor épületeit, miközben a Balatonfüred-Csopaki borvidék múltját és jelenét tükröző borokat kóstol és megismeri az Anna-bálok történetét és a hozzá kapcsolódó legendákat.
Gyülekező: VASZARY KÁVÉZÓ
Részvételi díj borkóstolóval: 2000 Ft/fő, Nyugdíjas/Diák: 1000 Ft/fő.
(A 18 év alattiaknak alkoholmentes italokat biztosítunk.)

17.00 Beszélgetés Száraz Miklós György József Attila-díjas íróval
Házigazda: Cserép László
Száraz Miklós György Budapesten született 1958-ban. Az egyetemet az ELTE Bölcsészkarán, történelem és levéltár szakon végezte, belekóstolt a régészetbe is, 1984-ben végzett.
Különböző álneveken korábban is megjelentek írásai, saját néven 1991-től ír és publikál rendszeresen. Dolgozott és dolgozik nagy könyvkiadóknak, egy seregnyi napilapnak és folyóiratnak. Egy időben a fotózás és a filmezés foglalkoztatta, fényképezett és forgatott egyebek közt Erdély és a Felvidék tájain, Andalúziában, Katalóniában, Tibetben, Marokkóban.
Legutóbb megjelent művei: Apám darabokban 2016., Az álomvadász 2017., Osztozkodók 2018.

18.00 Richter Ambrus Quartet koncert
A Magyar Jazz Szövetség „Az év fiatal jazz-zenésze” díját 2018-ban a közönség döntése alapján Richter Ambrus jazzdobosnak ítélte. A formáció kimondottan a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválra alakult. A zenekar magját képző Schlosser trióhoz csatlakozik Vidákovich Izsák szaxofonos. A repertoár jazz-standardekből áll, de szándékuk nem a legismertebbek közül válogatni, leginkább a Hard-bop és Post-bop korszakok előadóitól!
19.00 Könnyű neked Szarvas Józsi című könyv bemutatója
A könyvet bemutatják: Szarvas József Jászai Mari-díjas színész és Bérczes László Jászai Mari-díjas rendező.

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
18.30 Barabás Lőrinc Quartet koncert
Az „Other Than Unusual” lemezbemutató koncert bemutatójára március 21-én került sor. A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál látogatói most ezzel a lemezzel ismerkedhetnek meg. „Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz érzés, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is." - mondja Barabás Lőrinc a füredi koncertről.

20.30 Éles Gábor Trió és Tóth Vera koncert
Nagyszerű koncertélménynek ígérkezik  az Éles Gábor Trió és Tóth Vera közös koncertje a füredi Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon.
A nemrég megjelent második, Let Yourself in Groove című lemezen hat dalban hallható Tóth Vera, a csodálatos torkú énekesnő, aki remekül  megtalálta a közös hangot a trióval. Meglepetésként a most készülő új anyagból is várható egy kis ízelítő, illetve az este első felében, ahogy azt tőlük megszokhattuk, egy igazi triós (f)elszabadulás is garantált.

A Vaszary Galéria parkjában 3 napon keresztül válogathatnak az idelátogatók a könyvhét újdonságaiból és kóstolhatják meg a Balatonfüred-Csopaki borvidék borait.
A Kisfaludy Színpad mellett egész hétvégén a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület jóvoltából minőségi, előre válogatott könyveket vásárolhat bárki 300 Ft-os egységáron reggel 10 és este 22 óra között. Az egyesület kvízjátékot hirdet jazz témakörben, a kvízt helyesen kitöltők jazz CD-t kapnak ajándékba a Budapest Music Center jóvoltából.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók, kivéve Rendhagyó tárlatvezetés B. Nagy Anikóval, borkóstolóval, valamint Reformkori séta borkóstolóval programok.

A Műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Találatok száma: 4

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó ... Bővebben


Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben


GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség ... Bővebben


Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben
Találatok száma: 3

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy ... Bővebben


Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ... Bővebben


Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Éttermünk a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek és a vendéglátás jövőképét felvillantó merész a’la carte megoldásoknak.
Tóth József executive chef remekbe szabott ízeket kínál a nap folyamán a reggelitől kezdve az ebéden át ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Népszerű koncertek


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
Gyors választ szeretne? Telefonáljon!
További információt kér? Írjon levelet!
Pontos cím, geokód, térkép
További információra lenne szüksége?
Szívesen segítünk, forduljon szerkesztőségünkhöz!
Információkérés a szerkesztőségtől itt
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Könyv - Bor - Jazz Fesztivál  Balatonfüred 2018

Legjobb élmények

Ezt látni kell! Mini világ óriási élményekkel!
Lélegzetelállító élmény! Az óriáskerékről Budapest összes nevezetessége látható teljes panorámában.
Síeljen Ausztriában, sziesztázzon Sopronban!
Egész évben, minden évszakban szeretettel várjuk tófürdőzésre Hévízen.
Szilveszterezzen Budapesten Velünk!
Hajókirándulások Budapesten minden napszakban minden korosztálynak!
Téli akciós wellness idilli környezetben!
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket