Könyv - Bor - Jazz Fesztivál Balatonfüred 2019


Kulturális fesztivál a 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan. Könyvbemutatók, koncertek, borozgatás! Az olvasást kedvelő, nagy kedvvel bort kortyolgató zenebarátok lassan előkereshetik a komód mélyéről fesztivál szettjüket. Június második hétvégéjén ugyanis várja őket Balatonfüred és a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál. Három napig egymást váltják az író-olvasó beszélgetések, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók, a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek. Könyv, bor, jazz – akinek a háromból legalább kettő nem a szenvedélye, igazoltan maradhat távol.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Könyv-Bor-Jazz - Balatonfüred 2019

2019. június 14.– június 16.

Helyszín: Balatonfüred, Vaszary Galéria, Vaszary kert, Borutca (Blaha utca), Szabadtéri színpad, Rózsakert

Kulturális fesztivál a 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódóan. Könyvbemutatók, koncertek, borozgatás.

Június 13. csütörtök

Kísérőrendezvény:

16.00 Könyvbemutató (Kisfaludy Galéria)
Némethné Rácz Lídia: Barangolások Balatonfüreden – utcák, házak, történetek (Balatonfüred nevezetes épületei bővített, javított kiadás)

Köszöntőt mond: Vörösmarty Éva a Veszprém Megyei Közgyűlés alelnöke

Június 14. péntek

17.00 Ünnepélyes megnyitó (Vaszary kert)
A Könyv-Bor-Jazz Fesztivált megnyitja Hári Lenke alpolgármester

Portrébeszélgetés Végel László Kossuth-díjas íróval és Temetetlen múltunk című könyvének bemutatója. Beszélgetőtárs: Ladányi István egyetemi docens

18.00 Lilienn & Kónya Tibor – Koncert a rózsakertben
Egy virtuóz zongorista és egy izgalmas énekesnő találkozás. Saját szerzemények, jazz-örökzöldek, latin dallamok.

18.30 Stereo Swing feat Szűcs Gabi koncert (Blaha utca MOL Nagyon Balaton Színpad)
Swing elektronikus formában. A sodró dalokat a Cotton Club Singer dívája prezentálja.

19.00 Beszélgetés egy regényről, Tompa Andrea: Omerta (Vaszary kert)
Beszélgetőtárs: Géczi János József Attila – díjas író, képzőművész

20.00 Silhouette & Vinx – Koncert a rózsakertben

Egy bostoni énekprofesszor összefutott egy magyar együttessel, és a találkozás örömére közös bandát alapítottak. Stílusuk: funk felnőtteknek. Szórakoztatás, profizmus, örömzene. Meg is mondta Al Jarreau: Amíg Vinx hangját hallgathatjuk, nincs veszélyben a vokális jazz jövője.

21.00 Mörk koncert (Blaha utca MOL Nagyon Balaton Színpad)

A zenekar 2015-ben bukkant fel a koncertszínpadokon. Zenéjükben a jazz harmóniák hiphoppos elemekkel keverednek, de azért a funky- és rockbetétek, reggae ütemek is gyakran megjelennek a Mörk dalaiban. Ahogy alakul. A stílus amit játszanak: Stand Up Jazz, vagy ha ez nem érthető, akkor talán Filozofikus Pop. Ha így sem világos a dolog, csak annyit mondunk: őrült, sodró buli lesz.

Június 15. szombat

17.00 Rendhagyó tárlatvezetés Dr. Kovács Idával a Balatoni nyár kiállítás kurátorával, Szombathy Gyula színművésszel, borkóstolóval (Vaszary Galéria)

18.00 Hász Eszter Quintet (az év fiatal jazz zenésze) – koncert a rózsakertben

Ő lett idén az év fiatal jazz-zenésze. Az ifjú énekesnő példaképe Aretha Franklin, úgyhogy reménykedhetünk, hogy a nagy előd repertoárjából is felcsendül majd néhány dal.

18.30 Sárik Péter Trió: Jazzkívánságműsor feat Szőke Nikoletta (Blaha utca MOL Nagyon Balaton Színpad)

Sárik Péterben az a jó, hogy bármihez nyúl, abból valami új érték születik. A Jazzkívánságműsor ennek az elképesztő kreatív energiának a szórakoztató megnyilvánulása. Péter és a csodálatos énekesnő Szőke Nikoletta bebizonyítják, hogy bármelyik populáris világsláger lehet egy sodró jazzdal alapja.

19.00 Könyvbemutató, Szilasi László: Luther kutyái (Vaszary kert)
Beszélgetőtárs: Martinovics Tibor újságíró

20.00 Jónás Vera Experiment – koncert a rózsakertben (Vaszary kert)

Vera Amerikában tanulta ki a zenészség csínját-bínját, és ez olyan jól sikerült neki, hogy 2012 óta szinte nem is tud lejönni a színpadról. Erős, szenvedélyes, behúzós koncert következik, amelyben a saját szerzemények mellett bármikor felcsendülhet egy Halász Judit feldolgozás.

21.00 Suba Attila and The SoulFool Band – vendég: Nagy Ádám (Blaha utca MOL Nagyon Balaton Színpad)
Suba Attila bluesénekes, de lehetnek jazz, New Orleans-i dixiland, soul és gospel dallamok is. 

Suba Attila a magyar koncertszínpadok egyik nagy egyénisége. Kis copf, nagy test, szilaj tánc. Egy bluesénekes, aki jazz-zenén keresztül, a New Orleans-i dixilanden át, a soul dallamok közepette bármikor eljuthat egy jó gospelzenéig. Táncos buli lesz.

Június 16. vasárnap

11.00-18.00 Donga Játékpark Bor-Balaton-Játék (Vaszary kert)
Régi badacsonyi boroshordók újragondolva. A gyerekek játékos formában ismerkedhetnek meg a tó halaival, madaraival, védett állataival, a Balaton-felvidék különleges helyeivel, régi váraival, a Kék Szalag útvonalával vagy a balatoni hajózás legszebb, patinás hajóival.

11.00 Könyvbemutató, Révész Emese: Simi és a rendetlen betűk (Vaszary kert)
Beszélgetőtárs: Frank Róbert pszichológus

16.30 Litera – Túra Fülöp Júliával – Borkóstoló és séta a balatoni írók nyomában. (Indulás: Vaszary Kávézó)

17.00 Albumbemutató Csíksomlyói passió – Egy színházi előadás zarándokútja (Vaszary kert)
Vendégeink: Vidnyánszky Attila a Nemzeti Színház főigazgatója, Lukácsy György az album szerkesztője, és Berettyán Nándor a Nemzeti Színház színművésze

18.00 Rafael Márió – koncert a rózsakertben (Vaszary kert)

Nyugodtan mondhatjuk, hogy Rafael Márió itt Balatonfüreden adta két éve az első komoly koncertjét. Azóta már a második albuma is megjelent. Bevett a bandába egy énekesnőt és egy DJ-t, tehát ha valaki esetleg már látta Máriót Füreden, biztosíthatjuk, hogy nagyon másféle zenét és bulit fog kapni.

18.30 Gereben Zita Quintet (Blaha utca MOL Nagyon Balaton Színpad)
Saját dalok, egyéni hangvétel, füstös, bársonyos hang, érzékeny, energikus zene.

Zita benne volt az Emil RuleZ-ben, énekelt poposabb bandákban is, de az igazi szerelem természetesen a saját kvintettje. Saját dalok, egyéni hangvétel, füstös és bársonyos hang, dallamos, érzékeny, mégis energikus muzsika. Erre számíthatnak a koncert látogatói.

19.00 Kötetbemutató, Betűrendek architektúrája (Vaszary kert)
Lanczkor Gábor József Attila-díjas költővel, Orcsik Roland költő, műfordító beszélget

20.00 Chet's Mood Trio (Sebestyén Patrik az év fiatal jazz zenésze, közönségdíjasa) - koncert a rózsakertben

Sebestyén Patrik a fiatal jazz-zenészek között az év közönség-kedvence. Fiatal kora ellenére parádés, virtuóz trombitaszólókat várhatnak tőle a koncertlátogatók. A rezek barátainak csak ajánlhatjuk ezt a bulit.

21.00 Falusi Mariann: Királyok és Királynők koncert (Blaha utca, MOL Nagyon Balaton Színpad)

Azt tudjuk, hogy Mariann azt énekel el, amit csak akar. Most ezt is fogja tenni. Királyok és királynők a koncert címe. A virtuóz énekesnő tehát megidézi a swing és a pop királyát, a soul királynőjét. Lesz itt Queen, Abba, Cher és Michael Jackson, Madonna és Sinatra. No meg Armstrong természetesen.

A 90. Ünnepi Könyvhéthez kapcsolódó Könyv-Bor-Jazz Fesztivál napjaiban a Kedves Cukrászda olvasópontként várja a könyvek szerelmeseit.

A Vaszary Galéria kertjében felállított faházakban az érdeklődők a könyvhét könyvei, valamint a program borászatainak kínálata között válogathatnak. A fesztivál borait ezúttal a Lídia Borház és a Mészáros pince prezentálja.

A fesztivál programjain a részvétel ingyenes.

Részvételi díjat csak a borkóstolóval egybekötött rendezvényeken kell váltani, melynek összege: felnőtt 2500 Ft/fő, nyugdíjas és diák 1200 Ft/fő.

Kapcsolódó időpontok

2019.06.01. - 2019.06.30. Balatonfüredi programok 2019 június
Találatok száma: 6

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Az Akadémia Hotel a Balaton északi partjának fővárosában Balatonfüreden a Tihanyi Apátságra lenyűgöző kilátással rendelkező szállodánk csendes környezetben, közvetlen az uszoda mellett a városközponttól csupán 10 perc sétára található. A szálloda 50 szobája, mintegy 120 fő elhelyezését teszi ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu

Balatontourist Füred Kemping és Üdülőfalu

A legnagyobb Balaton-parti kempingben a legváltozatosabb szolgáltatásokkal várjuk a látogatókat. A kemping területe teljesen parcellázott. A strandolást az ingyenesen használható csúszda, a homokos partszakasz és a számtalan vízisport, köztük a vízisí teszi felejthetetlenné. Található még ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaTalálatok száma: 3

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazda

Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Éttermünk a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek és a vendéglátás jövőképét felvillantó merész a’la carte megoldásoknak.
Tóth József executive chef remekbe szabott ízeket kínál a nap folyamán a reggelitől kezdve az ebéden át ... Bővebben

TOP 10-es programgazda TOP 10-es programgazdaA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok

Balatonfüredi programok 2019 június
Balatonfüredi programok 2019 június
  • Balatonfüred
2019. június 1 - 30.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

Hortobágyi Csárda
Kristinus Borbirtok
Prime Steakhouse
Gasztro Élménybirtok Balatonlelle - Rádpuszta
Haraszthy Pincészet
Hubertus-Hof Landhotel Étterem
13.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket