Könyv - Bor - Jazz Fesztivál  2021 Balatonfüred

Könyv - Bor - Jazz Fesztivál 2021 Balatonfüred


Zenék-betűk-nedűk. Három alapélmény köré szerveződik a Könyv-Bor-Jazz, Balatonfüred tradicionális kulturális rendezvénye. Szeretettel hívjuk és várjuk Balatonfüredre a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválra .

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Könyv-Bor-Jazz Fesztivál 2021

Június. 17 – június 19.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál a Magyar Ünnepi Könyvhét Balatonfüredi rendezvénye.

A célok az eltelt években nem változtak. Népszerűsíteni – ha kell, megszerettetni – az olvasást a balatonfüredi polgárok és az idelátogató vendégek körében.

A fesztivál szervezői úgy érezték, hogy a társművészetek segítségét is érdemes igénybe venni a nemes cél érdekében. A borkultúra adja magát, hiszen a Balatonfüred-Csopaki Borvidék borászai sok nemes tétellel, nívós borkóstolókkal nyújtanak méltó kísérőprogramokat az olvasáshoz.

A jazz is jól érzi magát Balatonfüreden, hiszen a Balaton és a Vaszary kert egyedi, csak itt „kapható” kulisszát nyújtanak az érkező – általában fiatal és szenvedélyes – zenekaroknak.

Minden évben meghívást, s így bemutatkozási lehetőséget kap a fesztiválon az „Év fiatal jazz-zenésze” díj nyertese. Idén a lendületes Egri János Jr. Zongorista és quartetje lép fel a fesztiválon.

Az is hagyomány, hogy a korábbi évek nyerteseit visszahívjuk, hogy megmutathassa a közönségnek, mennyit fejlődött, milyen irányba fordult a zenei világa. Idén a 2019-es győztes Sebestyén Patrik trombitás érkezik az egyedi hangú Orbay Lilla énekesnővel. De fellép még a Nunki Bay Starship, a Perpetuum, a Trio a la Kodály, a Valami swing és – hogy a gyerekekről se feledkezzünk el – a Jazzterlánc is, amely hangszerbemutatót tart a kicsiknek és meg is énekelteti őket.

A figyelem azonban idén is az új könyveken és az írókon van. Díszvendégünk a József Attila-díjas író, Darvasi László, aki gyerekeknek, felnőtteknek egyaránt alkot, így a gyerekeknek és a felnőtteknek is más időpontban ad randevút.

Szinte ugyanezt teszi Grecsó Krisztián. Idén megjelent gyermekkönyve nagyon népszerű, de elsősorban új regényét és verseskötetét mutatja majd be a könyvbemutatóján, ahol beszélgetőtársa Novák Péter lesz.

Szabó T. Anna is új kötettel – Szabadulógyakorlat – érkezik. „Ha azt kérdezné valaki, hogy jó volt-e az életem, nem tudnám értelmezni a kérdést. Azt viszont kimondhatom, hogy szép volt, mégis szép, mert még mindig tudok örülni.”

Ez egy izgalmas beszélgetés lesz. Ahogy két borász – Jásdi István és Figula Mihály – diskurzusa is.

Az idei év nagy újítása a Líra Szabadtéri Olvasószoba. Valahogy a könyvbemutatóknak, irodalmi beszélgetéseknek ritkán adjuk meg a módját. Azt gondoljuk, hogy ehhez csak egy terem kell, és sok szék. Pedig a beszélgetés egy intim műfaj. Kert kell ahhoz és kényelmes ülőalkalmatosságok. Idén megteremtjük ezt az intim hangulatot, érdemes megtekinteni ezzel kapcsolatos látványterveinket.

Abban is újítunk, hogy 2021-ben talán még nagyobb választékban kaphatóak a fesztiválon az idei év új könyvei, amelyeket idén a Líra Könyv Zrt. válogatott számunkra. Aki naprakész akar lenni, a legújabb gondolatokat keresi, a fesztivál hétvégéjén a Vaszary kertben megtalálja könyvszagú formában.

A fesztiválhoz ezúttal a Vaszary Galéria új kiállítását is kínáljuk. Balatonfüred – mint város – a hetekben töltötte be ötvenedik életévét. A tárlat képes történeteket mutat be a várossá válás első évtizedeiből. A tárlatvezetésekhez a fesztivál ideje alatt borkóstolókat is ajánlunk, ahol a Lídia Borház, a Gyukli Pince és a Balogh Pince kínálatával ismerkedhetnek az érdeklődők.

Várjuk vendégeinket!

PROGRAMOK

JÚNIUS 17. CSÜTÖRTÖK

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR

10:00 Szaszuma és a szél

Interaktív zenés-táncos mese afrikai ritmusokra Danny Bain előadásában

KISFALUDY GALÉRIA

19.00 Parker Jazz Club Balatonfüred

Beszélgetés Dr. Szántó Tamás Radiológus-főorvossal a Hamvas Béla asztaltársaság elnökével

20:00 Juhász Gábor Trio koncert (A program belépődíj köteles)

Juhász Gábor 2015-ben az év jazzgitárosa. Kovács Zoltán bőgős, Gramofon- és Artisjus-díjas. Jeszenszky György már mindenkivel játszott és sokakat tanított a dobszakmában. Három jazzikon lesz a fesztivál vendége. A triónak 2020 januárjában jelent meg legutóbbi albuma, amelyről egészen biztosan elhangzik néhány kompozíció.

JÚNIUS 18. PÉNTEK

VASZARY GALÉRIA KERT

10.00 A nagy Gerbera-nyomozás – Darvasi László gyermekműsora

Darvasi László József Attila díjas író három évig tanított, mielőtt végleg magukkal sodorták volna a betűk. Szívesen találkozik a gyerekekkel és szívesen mesél nekik az irodalomról, az olvasás gyönyörűségéről. Hőseiről: Trapitiról, a borzasztó nyúlról, vagy a híres nyomozóról, Pálcikáról. A gyerekek részt vehetnek a „Nagy Főzelékháborúban”, vagy aktívan kutathatnak a „Nagy Gerbera Nyomozásban”. Minden elhangzik majd, amit csak a fantázia elbír. 12 éves korig melegen ajánlott!

16.00-16.30 Borbemutató ingyenes borkóstolóval :

Gyukli Pince

17.00 Nunki Bay Starship

Szenvedélyes modern zene, amely ha akarjuk jazz, ha akarjuk pop, funk, vagy soul. Egy biztos: a Vaszary kertbe való, egy babzsákfotel mélyén kucorogva, egy pohár borral a kezünkben. 2 lány, 2 fiú. Ahogy nyilatkozták: Talán a valós, létező stílusokból a neosoulhoz áll közel a stílusunk, de van benne minden, mint egy jó főzelékben. Gyertek – jó lesz a főzelék!

20:00 Sebestyén Patrik Quartet feat Orbay Lilla koncert

Sebestyén Patrik, a kitűnő trombitás 2019-ben lett az év fiatal jazz-zenésze. Járt is zenekarával a Könyv-Bor-Jazz-en. Idén újra eljönnek, ezúttal Orbay Lillával, az egyedi hangú, attraktív énekesnővel. Híres jazz örökzöldeket fognak játszani – úgy ahogy nekik az jól áll. Mivel Patrik és Lilla egy időben jártak konzervatóriumba, jól ismerik egymás zenei világát. Patrik trombitál és énekel, Lilla énekel és zongorázik. Izgalmas koncert lesz

22.00 Perpetuum

Ha egy zenekart sehova se lehet besorolni, akkor elkezd a szakmai sajtó okoskodni. Alternatív pop, jazzes, rockos, pszichedelikus és elektronikus elemekkel. Ha ebből ért valaki valamit... Viszont 2019-ben megnyerték a Babel Laureate World Jazz versenyt, biztos ott csak meghallgatták a zenéjüket. A Perpētuum ugyanis jó. Izgalmas, fülledt énekhang, virtuóz zenészek, nem átlagos dalszerzők és hangszerelés.

FIGULA BORTERASZ

16:00 Könyvbemutató: Palágyi Sylvia - Kirchhof Anita: Balatonfüred római kori települései és falfestményei Beszélgetőtárs: Novák Péter

Mekkora mázlisták voltak bizonyos rómaiak? Az egyik légió a germánokkal csatázott, a másik a longobárdokkal. A Balatonfüredre érkezettek pedig fürödtek a selymes vízben, festményeket készítettek, jól érezték magukat. Ez a könyv bemutatja, hogyan éltek ezen a területen az ideérkező rómaiak. Bemutatja az 1964-es ásatások emlékanyagát, az itt talált római falfestményeket.

Ha valaki esetleg a beszélgetés után Szív Ernővel tervez találkozást, ezt egy Vaszary Galéria felé induló buszjárattal tudjuk segíteni!

VASZARY GALÉRIA

17:00 Balatonfüred 50 – Képes történetek a várossá válás első évtizedeiből
Borkóstolóval egybekötött tárlatvezetés

A tárlatot Márffy Nóra mutatja be a látogatóknak. A tárlatvezetés vendégei: az 1971-es Anna-bál győztese és első udvarhölgye. Komjáthy Ágnes, aki később a Skála háziasszonyaként lett országszerte ismert, és a füredi Szabó Edit, aki a mai napig városunk polgára. Mesélnek majd az 50 éve lezajlott bálról, a díjátadó Beregovoj űrhajósról, aki esélyes volt arra, hogy első szovjetként lépjen a holdra. Ez azonban nem történhetett meg, hiszen egyetlen szovjet űrhajós sem lépett a hold talajára. Közben három borászat, a Gyukli, a Balogh és a Lídia – három különböző teremben – borkóstolót tart.

LÍRA SZABADTÉRI OLVASÓSZOBA

18.30 „Minden, amit megírhatsz…” – beszélgetés Darvasi Lászlóval
Beszélgetőtárs: Szekeres Nikoletta

A KÖNYV-BOR-JAZZ FESZTIVÁL hivatalos megnyitórendezvénye

Szív Ernő lesz a Könyv-Bor-Jazz vendége. De az is lehet, hogy Eric Moussambani. Hiszen ezeken a neveken is alkotott Darvasi László, József Attila díjas író. Írt gyerekeknek, felnőtteknek. Verseket, novellákat, regényeket, drámákat. Az érdeklődési körébe tartozik szinte minden, de leginkább a nők és a szenvedély. Vagyis tényleg minden. Nők nélkül ugyanis az élet értelmetlen, szenvedély pedig mindenhez kell. Az íráshoz is. Módszertani beszélgetésének címe: Minden, amit megírhatsz… Alcíme pedig: Hogyan csábítsuk el a könyvtáros kisasszonyt?

JÚNIUS 19. SZOMBAT

VASZARY GALÉRIA KERT

14:00 Jazzterlánc - gyermekkoncert

Ez egy vicces zenekar, aki komolyan veszi a gyerekeket. Énekelhető, kedves daloknak adnak minőségi zenei hangzást. És akkor még ott van Bolba Éva, aki végigtáncolja a színpadot, behúzza és megénekelteti a gyerekeket. A zenekar tagjai hangszerbemutatót is tartanak. Amíg tart a koncert, az apukáknak leeshet egy kósza fröccs, a gyerekek figyelméről ugyanis Bolba Éva gondoskodik.

15:00-20:00 Ismeretterjesztő játszóház fajátékokkal

15:00-15:30 Borbemutató ingyenes borkóstolóval : Balogh Pince

15.30-16.00 Borbemutató ingyenes borkóstolóval : Lídia Borház

17:00-19:00 Séta „Füred 50” témában
Fülöp Júlia vezetésével, borkóstolóval, városi anekdotákkal indulási pont a Vaszary Kávézó terasza

17:00 Trio á la Kodály koncert

Kodály Zoltán munkássága megváltoztatta a XX. század végének magyar zenei világát. Fontos volt számára a magyar népzene, a gyerekek zenei oktatása. Az „értő fülek” nevelése. Oláh Dezső, Erdő Zoltán és Tar Gergely triója hasonló elveket vall, és szívesen nyúl Kodály dallamaihoz. Ismert motívumok, virtuóz játék. Minden szépség, amit a jazz megtehet a zeneművel. Ez várható a Trió a la Kodály koncertjén.

20:00 Valami swing koncert

Az 1920-as években jelent meg az új stílus, amit egy Django Reinhardt nevű gitáros tett világhírűvé. Annyira jó volt ez a gitáros, hogy utána már mindenki csak a világ második legjobb gitárosa lehetett. Ebbe a zenei világba szeretett bele a Valami Swing. Aztán a csapattagok összeszoktak, kialakult a saját stílusuk, lett egy remek énekesnőjük.

22:00 Egri János Jr. Quinte koncert

Egri János Jr. 2021-ben lett az év fiatal jazz zenésze. Lendületes billentyűsfutamok, komoly adrenalinfröccsel. Egri János Jr. Fellépéseiben különleges, hogy zongorajátékát sokszor énekhanggal kíséri. Ahogy írják róla: „erőssége a született vibrátóval rendelkező, egyedi, mély tónusú basszushangja és a sötét árnyalatú, masszív zongora billentése. Énekes szólóit kifejezetten a hangszerszerű megszólalás jellemzi.” Hát lehet egy ilyen buliról hiányozni?

VASZARY GALÉRIA

17:00 Balatonfüred 50 – Képes történetek a várossá válás első évtizedeiből
Borkóstolóval egybekötött tárlatvezetés Virágvölgyi István és Nagy Feró vezetésével

A tárlatot Márffy Nóra mutatja be a látogatóknak. Közben három borászat, a Gyukli, a Balogh és a Lídia – három különböző teremben – borkóstolót tart. A tárlatvezetésbe bekapcsolódik Nagy Feró, aki a Balatonfüredi Hajógyárban 1982-ben megrendezett Újhullámos Fesztiválról mesél – az erről dokumentáló teremben. A rendezvény érdekessége az volt, hogy a lázadó zenekarok fesztiválját a KISZ KB központi bizottsága szervezte, így bizonyos zenekarok nem vehettek részt a rendezvényen. De azért itt volt a Rolls Frakció, az Axe, a Ketchup Letchup Gárda, a Doppin-G, a Verkli, a Petting-Bagdad, a Ninive, a KFT, a Sikátor, a Modells, a Kamikaze és a Nihil. Nagy sztárok és fiatal – rosszul zenélő – ellenállók találkozója.

Nagy Feró is fellépett az Árnyékszék zenekarral, amelyet erre az egy alkalomra alakítottak. A tagok: Jobbágy Gyula, Földes Péter, Nagy Feró, Vedres József, Waszlavik László, Wahorn András, feLugossy László, Trunkos András, Donászy Tibor, Dzodzoglu Jorgosz. Feró mesélni fog egy furcsa korszakról, egy furcsa rendezvényről.

LÍRA SZABADTÉRI OLVASÓSZOBA

11:00 Könyvbemutató
„Magamról és Veráról többet”
Kötetbemutató Grecsó Krisztiánnal
Beszélgetőtárs: Novák Péter

A nagysikerű, Libri közönségdíjas Grecsó regény, a Vera és az új verseskötet, a szintén Libri-közönségdíjas Magamról többet közös kötetbemutatóján természetesen nem csak a friss könyveiről mesél a szerző. Adomák, családi történetek, a mában élő múlt szövevényes és felkavaró anekdotái hangzanak el. Az író szenvedélyesen, jókedvvel mesél. Akár új gyermekkönyvéről is – “Belefér egy pici szívbe” –, amelyből akár felolvasni sem restell.
Szeretettel várunk minden olvasót!
„Hány éve várok rá,
Hogy elénekelhessem valakinek
A Bóbitát, aki fontosabb, mint én.”

15:00-17:00 Könyvdedikálás
Karády Anna: A füredi lány
Balogh Gyula: Alsóvárosi hitregék
Tóbiás Krisztián: A mikulás rakétája
A szerzőket bemutatja: Tóbiás Krisztián

16:00 Könyvbemutató
Jásdi István: Lyukasóra – Időutazások
Beszélgetőtárs: Figula Mihály

Jásdi István borász és író. A szőlő, a természet szerelmese. Húsznál is többször szüretelt Csopakon. Ugyanennyiszer aggódott az ültetvényért, gondozta, fejlesztette, alkotott és kóstolt. Az asztalánál sokan megfordultak. Borászok, művészek, tudósok, magyarok és külföldiek. Együtt boroztak, beszélgettek, filozofáltak, meghallgatták egymás történeteit. Figula Mihály szintén borász. Talán néhánnyal kevesebbet szüretelt. De ők ketten egy nyelvet beszélnek. Érdemes lesz egy bő órát eltölteni a társaságukban.

18:30 Könyvbemutató
Szabó T. Anna: Szabadulógyakorlat
Beszélgetőtárs: Novák Péter

„Ha azt kérdezné valaki, hogy jó volt-e az életem, nem tudnám értelmezni a kérdést. Azt viszont kimondhatom, hogy szép volt, mégis szép, mert még mindig tudok örülni.” Szabó T. Anna harmadik novelláskötetéről mesél, azaz Novák Péter alaposan kifaggatja. Szó esik sóvárgásról, rajongásról, örömről, hiányról, vágyakról, arról, hogy miképpen működik jól az életünk. Merthogy a cél mégiscsak ez.

A műsorváltozás jogát fenntartjuk!

A Fesztivál koncertjei, könyves programjai, borbemutatói ingyenesen látogathatók, a tárlatvezetések, városi séta és a Kisfaludy Galériában tartandó Juhász Gábor Trió koncertje jegyköteles. 

Találatok száma: 55

Astoria Hotel*** Balatonfüred

Astoria Hotel*** Balatonfüred

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – romantikus ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Gold Haus Panzió Balatonfüred

Gold Haus Panzió Balatonfüred

Panziónk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand közel 15, a Tagore sétány pedig nagyjából 10 perces sétával közelíthető meg. Klímás kétágyas (franciaággyal, külön ággyal), családi és földszinti superior szobáink vannak. A kétágyas szobákhoz erkély, míg a földszinti superior ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

Jázmin Apartmanház Balatonfüred

Jázmin Apartmanház Balatonfüred

A Jázmin Apartmanház Balatonfüreden, a Balatontól 800 méterre, csendes nyugodt környezetben található. Hat külön bejáratú, igényesen berendezett apartman várja a pihenni és kikapcsolódni vágyó vendégeket. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Academy Dog Kennels Kutyaiskola és Panzió Balatonfüred

Academy Dog Kennels Kutyaiskola és Panzió Balatonfüred

A családokkal élő kutyáknak sok mindent meg kell tanulniuk, hogy családtagként békésen, kiegyensúlyozottan tudjanak élni. A kutyák az életük kezdeti szakaszában, amikor a környezetükkel ismerkednek, mindenképpen tanulnak, és ha ezt a tanulási folyamatot a gazda irányítja, akkor a kutya hasznos, ... Bővebben


Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Akadémia Hotel**** Balatonfüred

Az Akadémia Hotel a Balaton északi partjának fővárosában Balatonfüreden a Tihanyi Apátságra lenyűgöző kilátással rendelkező szállodánk csendes környezetben, közvetlen az uszoda mellett a városközponttól csupán 10 perc sétára található. A szálloda 50 szobája, mintegy 120 fő elhelyezését teszi lehetővé. ... Bővebben


Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó vagy ... Bővebben


Anna Villa Vendégház Balatonfüred

Anna Villa Vendégház Balatonfüred

A Balatonfüred szívében található, egyedülálló Anna Villa Füred tökéletes egy pihentető nyaraláshoz pár percre a Balatontól, mégis csendes, nyugodt környezetben. A szállás üzleti filozófiája és adottságai okán felnőttbarát hely, ahol elsődleges a csend és nyugalom biztosítása a felnőtt vendégek ... Bővebben


Apartman Bruckner Villa

Apartman Bruckner Villa

A 2004-ben épült Bruckner Villa Apartman-ház Balatonfüred-Arácson, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park határában a Péter-hegyen, az erdő közelségében helyezkedik el. Gyönyörű körpanoráma nyílik a tóra és a Tihanyi-félszigetre. A tágas, ápolt kert napozásra és sportolásra is lehetőséget nyújt kedves ... Bővebben


Apartmanházak Balatonfüred

Apartmanházak Balatonfüred

Családunk három házat üzemeltet, amelyeknek mindegyike különféle szolgáltatásokkal várja vendégeit. A házainkban két-három és négyágyas elhelyezésre van lehetőség, amelyekhez saját konyhát, illetve svédasztalos reggelit biztosítunk. Bővebben


Aqua Ház Balatonfüred

Aqua Ház Balatonfüred

Az Aqua Ház Balatonfüred üdülőcentrumában, zöldövezetben, nyugodt környezetben fekszik. A házban 2-3-4 ágyas szobák állnak a vendégek rendelkezésére. A szobák modern berendezésűek, teraszosak, színes TV-vel felszereltek. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


Találatok száma: 42

Astoria Étterem Balatonfüred

Astoria Étterem Balatonfüred

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy frissítő ital ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Anna Grand Hotel Étterem és Kávéház

Anna Grand Hotel Étterem és Kávéház

Az Anna Grand Hotel 180 fős étterme, a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek a svédasztalos étkezések keretén belül, valamint kreatív, ínyenc konyhát mutat meg az a’la carte étkezések esetében. Balatonfüred reformkori belvárosában, az ... Bővebben


Balatonvin Borlovagrend

Balatonvin Borlovagrend

Célunk és filozófiánk, a szakmai érdekek képviseletén túl a civil társadalom részére kiterjeszteni a lehető legszélesebb körben, a bornak, ennek a csodálatos italnak a szeretetét, a kulturált borfogyasztás propagálást kiterjeszteni, összetartó ereje révén egyre újabb borbaráti társaságok, borrendek ... Bővebben


Bella Porto Ristorante

Bella Porto Ristorante

Az elfogyasztott menü egy jól sikerült vitorlázást követően megkoronázza a napot, valódi gasztronómiai élményt nyújt. A házilag készített tészták és kenyerek, egészséges ételek és finom italok teszik teljessé egy tökéletes nap élményét. Vendégeinket naponta színvonalas reggeli, ebéd, vacsora ... Bővebben


Bergmann Cukrászda Balatonfüred

Bergmann Cukrászda Balatonfüred

Balatonfüred egyik gasztronómiai nevezetességévé nőtte ki magát az 1992-ben megnyitott Petőfi Sándor u. 64. szám alatti Bergmann Cukrászda. Az igényesség és a békebeli elegancia ölt testet a kedves Vendég előtt, mikor ide belép. A tradicionális hagyományok ápolása és megőrzése mögött egy valóban XXI. századi ... Bővebben


Bistro Sparhelt Balatonfüred

Bistro Sparhelt Balatonfüred

Gondosan válogatott borlappal és az évszaknak megfelelő ételkínálattal várunk Benneteket! A chef, Elek Balázs havonta változó étlappal örvendezteti meg vendégeinket. A nagy körültekintéssel válogatott alapanyagok, a szakma mély ismerete, konyhai fortélyok sora és a főzés szeretete teszik felejthetetlenné a ... Bővebben


Blaha Lujza Hotel és Étterem Balatonfüred

Blaha Lujza Hotel és Étterem Balatonfüred

Balatonfüred a tó északi partjának legrégebbi gyógy- és üdülővárosa. Szerencsés földrajzi és éghajlati adottságai miatt kedvelt üdülőhely. A Hotel Blaha Lujza a Balatontól 200 m-re, a reformkori Füred belvárosában található. A klasszicista stílusú épületrészből alakítottuk ki az éttermet, a hozzá csatlakozó ... Bővebben


Borcsa Étterem

Borcsa Étterem

Balatonfüreden, a Balaton legszebb sétánya, a romantikus és egyben idilli Tagore-sétány keleti végénél található a népszerű vendéglátó komplexum: a Borcsa Étterem. Működését 1984-ben kezdte meg, 2000. augusztusától pedig teljesen megújulva, töretlen és egyre nagyobb népszerűséggel várja vendégeit: a sétányról ... Bővebben


Brada Faloda Balatonfüred

Brada Faloda Balatonfüred

Éttermünk tálcás rendszerű, önkiszolgáló jellegű, ahol a választott ételt kényelmes barátságos környezetben fogyaszthatják el. Amennyiben vendégeink nem a helyszínen kívánnak ebédelni, lehetőség van a választott ételt jól zárható műanyag edényben elvinni. Az étlapon változatos, a tradicionális , és a reform ... Bővebben


Bökő Pince

Bökő Pince

Pincénk Balatonfüreden, a Bocsár dűlőn található. Minden borunk tartályos és reduktív kivéve a vörösek, melyek spontán, fahordóban erjednek, valamint szűretlenül, derítetlenül kerülnek a palackokba. A többi bornál bentonitos derítést és szűrést alkalmazunk, más beavatkozás nincs a borokba. Bővebben


1 2 3 4 5   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Borozni hívjuk és várjuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8230 Balatonfüred , Különböző helyszíneken
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG