Várjuk a történelmi belvárosban található gyönyörű szállodánkban.
Várjuk a történelmi belvárosban található gyönyörű szállodánkban.
Wellness hotel Balatonfüred reformkori városrészében közel a Balatonhoz!
Wellness hotel Balatonfüred reformkori városrészében közel a Balatonhoz!

Az olvasást kedvelő, nagy kedvvel bort kortyolgató zenebarátok lassan előkereshetik a komód mélyéről fesztivál szettjüket. Június második hétvégéjén ugyanis várja őket Balatonfüred és a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál. Az Ünnepi Könyvhét és Gyermekkönyvnapok füredi rendezvényén három napig egymást váltják az író-olvasó beszélgetések, a tárlatvezetéssel háziasított borkóstolók, a Blaha utca reformkori házainak árnyékában zendülő jazzkoncertek. Könyv, bor, jazz – akinek a háromból legalább kettő nem a szenvedélye, igazoltan maradhat távol.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Könyv-Bor-Jazz - Balatonfüred 2018

június 8.–június 10.

Helyszín: Balatonfüred, Kisfaludy Galéria, Vaszary Galéria, Lipták Gábor Városi könyvtár, Borutca (Blaha utca)

PROGRAMOK

JÚNIUS 7. CSÜTÖRTÖK - KÍSÉRŐRENDEZVÉNY

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
11.00 Vendégünk: M. Kácsor Zoltán gyermekkönyvíró
„Első mesekönyveim 2013-ban jelentek meg, ez a 3-6 éveseknek szóló Garázs bagázs című mesekönyv-sorozatom első két része volt. A sorozat azóta nyolc kötetre bővült. Tavaly látott napvilágot a 6-12 éveseknek szóló Zabaszauruszok című meseregény-sorozat első része, az Utazás Dínómdánomba a Kolibri Kiadó gondozásában. A meseregény-sorozat második része a 2018-as könyvhétre fog megjelenni, szeptemberben pedig egy újabb önálló mesekönyvem kerül kiadásra.”

JÚNIUS 8. PÉNTEK

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
14.00 Bemutatkozik a Szitakötő gyermeklap
A 48 színes oldalon megjelenő negyedévi gyereklapban különböző műfajú és tematikájú írások teszik lehetővé a sokirányú alkalmazást. A kortárs irodalmi művek (vers, mese, kispróza) és az ismeretterjesztő cikkek mellett a korosztálynak megfelelő, kreatív foglalkoztató feladatok segítik a befogadást.

VASZARY GALÉRIA - KERT
18.00 Ünnepélyes megnyitó
Díszvendég: Háy János író
A Könyv- Bor-Jazz Fesztivált megnyitja Hári Lenke, Balatonfüred város alpolgármestere

Portrébeszélgetés Háy János József Attila-díjas magyar íróval
Beszélgetőtárs: Bozsik Péter költő, szerkesztő
Háy János (író, költő) 1960. április elsején született Vámosmikolán. Orosz-történelem szakot végzett Szegeden, esztétikát az ELTE-n. 1989-től 2004-ig kiadói szerkesztőként dolgozott (Holnap, Pesti Szalon, Palatinus). Régésznek készült, de első ásatása során véletlenül feltárta kedvenc kutyájának maradványait.  Ezt követően figyelme egyre inkább a rock-zenére irányult. 1982-ben azonban egy kudarcba fulladt zenekar-alapítási kísérlet után felhagy a zenével. Ezidőtől publikál irodalmi műveket. Versek, novellák és regények mellett számos rajza is megjelent.
Legutóbb megjelent kötetei: Hozott lélek 2015, Ország, város, fiú, lány 2016, Az öregtó felé 2017.

19.00 Beszélgetés egy pohár Csopaki mellett Jásdi István „Mi maradunk” című kötetéről
Beszélgetőtársak: Figula Mihály és Jásdi István borászok
A könyv kapcsán a két szomszédos borász arról beszélget, hogy honnét jöttünk, hova tartunk, kik vagyunk, mi a feladatunk, miért maradunk itthon és miért nem érezzük áldozatnak, hogy teljesítjük a kötelességeinket. Ha már előttünk van egy pohár Csopaki, természetesen a balatoni borokról is szó esik.
20.00 Rafael Márió Trió koncert
2017 végén jelent meg a trió My Hope című első lemeze, rajta csupa saját szerzeménnyel, melyeket a zenekarvezető elmondása szerint az életben megélt pozitív és negatív energiák és élethelyzetek ihlettek, s azok mondanivalóját a tagok érzelemdús improvizációval teszik még átélhetőbbé. Tavaly már bemutatkoztak a Könyv-Bor-Jazz Fesztivál keretein belül, de idénre a kifinomult My Hope lemez anyagát hozzák el nekünk.

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
21.00 László Attila Quartet koncert
László Attila Liszt-díjas gitáros, zeneszerző együttesében a hazai jazz élet első vonalába tartozó kiválóságok muzsikálnak együtt. Ezúttal billentyűs hangszereken a virtuóz, ízig-vérig  jazz-zongorista Tzumo játszik, Lattmann Béla basszusozik, a doboknál pedig a hazai jazzdobos fenomén, Balázs Elemér lesz hallható.

JÚNIUS 9. SZOMBAT

LIPTÁK GÁBOR VÁROSI KÖNYVTÁR
10.30 Mesekuckó - A nagy hullám c. mese
Papírszínház és kézműves foglalkozás várja a legkisebbeket és a családokat.

ZSIDÓ KIVÁLÓSÁGOK HÁZA
16.00 Felolvasószínház a Terminál Workhouse társulat előadásában
Részletek Rubin Eszter: Bagel című könyvéből
A Bagel bolt forgalmas színhelye adja a keretet a történeteknek, amelyek mindannyiunkról szólnak. Talán van egy titkos hozzávalója a szeretettel készített házias ételeknek, amely arra ösztönzi Virág törzsvendégeit, hogy részt vegyenek ezekben a lenyűgöző, hosszú beszélgetésekben a pultnál, és a reggeliért cserébe életük történeteit és egyedi nézeteiket kínálják fel nekünk, olvasóknak. Az előadás után beszélgetés Rubin Eszterrel, a darab alapjául szolgáló regény szerzőjével, és kóstoló a virtuális Bagel bolt írójának valóságos péksüteményéből.

VASZARY GALÉRIA - KERT
17.00 Vendégünk Terék Anna költő
1984-ben született Topolyán, a Vajdaságban. 2015 óta iskolapszichológusként dolgozik Budapesten. Első kötete 2007-ben jelent meg, Mosolyszakadás címmel. 2011-ben publikálta Duna utca című, második kötetét, melyért ugyanabban az évben Sinkó Ervin-díjat kapott. Első színdarabját 2013-ban mutatták be Jelentkezzenek a legjobbak! címmel a Szerb Nemzeti Színházban, Újvidéken. Vajdasági lakodalom című drámakötetét 2016-ban adta ki, legújabb verses könyve pedig, a Halott nők 2017 tavaszán jelent meg.

18.00 Polihisztor 2. - zene és orvoslás
A Tempevölgy folyóirat előadássorozata a tudományok és a művészetek kölcsönhatásáról
Meghívott előadók:
Freund Tamás Széchenyi-díjas neurobiológus
Juhász Előd zenetörténész
Cserép Csongor pszichológus
20.00 Farkas Zsolti Quartet koncert
A Quartet tagjai olyan tizenéves fiatalok, akik még zenei tanulmányikat folytatják, de már felfigyelt rájuk a magyar zenei világ, hiszen idén a Magyar Jazz Szövetség szakmai zsűrije Farkas Zsoltinak ítélte „Az év fiatal jazz-zenésze” díját. A balatonfüredi koncert elkalauzolja a közönséget a jazz és az R&B világába.

VASZARY GALÉRIA
18.00 Rendhagyó tárlatvezetés B. Nagy Anikóval, borkóstolóval
Levendel László a test és lélek orvosa volt, humanista, a művészet pártolója. Az orvosláson messze túlnyúló tevékenységet folytató ember a Kádár-korszak nehéz éveiben menedéke, támogatója volt a betegségtől és az üldözöttségtől meggyötört művészeknek. A gyűjtemény szinte véletlenül jött létre, a képek nagy részét az orvos nem vásárolta, hanem kapta betegeitől. Levendel László halála utána a gyűjteményből a család nem adott el egyetlen műtárgyat sem, és nem is vásárolt.
A kiállítás kurátora, B. Nagy Anikó részletesen mutatja be az alkotókat, találkozásukat Levendel Lászlóval, de információt kapunk a Korányi tüdőszanatóriumról, a tbc-ről, az alkoholizmusról is. A tbc és az alkoholizmus ugyanis összefüggő fogalmak voltak, hiszen a szakemberek hosszú ideig úgy gondolták, a bor fogyasztása megkönnyítheti a tüdőbetegség gyógyítását. Az idő és az orvostudomány mára bebizonyította, hogy ez a feltevés téves volt, ennek ellenére vendégeink a Rizling Generáció borait kortyolgatva ismerkedhetnek meg a kiállítással miközben Thomas Mann: Varázshegy című művéből olvas fel idézeteket Almási Sándor színművész.
Jegyár: 2000 Ft/fő, Nyugdíjas/Diák: 1000 Ft/fő

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
18.30 Boggie koncert
Csemer Boglárka harmadik nagylemezével turnézik, ezt ismerheti meg most a füredi közönség. Karrierje kezdete óta együttműködik költőkkel, több magyar dalszövegét kortárs költő jegyzi. A koncerten Kemény Zsófi dalszövegei is felcsendülnek.

21.00 Seven seconds in The Future koncert
A szó szerint minden műfajban könnyedén alkotó 7s ezúttal egy különleges műsorral lép színpadra. Változatos, modern és pörgős, örömzenére számíthatunk és megtudhatjuk mi történik, ha a rock, hiphop vagy akár az elektronikus zene találkozik a jazzel. 10 zenész egy színpadon feszegeti a kreativitás határait. Zene a jövőből.

JÚNIUS 10. VASÁRNAP

VASZARY GALÉRIA - KERT
11.00 Jazzterlánc gyermekkoncert
Három kiváló jazz zenész alapította a zenekart azzal a céllal, hogy a gyerekek az élő zene segítségével interaktív módon ismerkedhessenek meg a műfajjal. A gyerekek maguk is bekapcsolódnak a hangok utánzásába, hol békakórusként, hol hangerővel segítve a zenekar munkáját.

16.00 Reformkori séta borkóstolóval
Töltsön el egy kellemes órát Balatonfüred reformkori városközpontjában! Ismerje meg a múlt század és a jelenkor épületeit, miközben a Balatonfüred-Csopaki borvidék múltját és jelenét tükröző borokat kóstol és megismeri az Anna-bálok történetét és a hozzá kapcsolódó legendákat.
Gyülekező: VASZARY KÁVÉZÓ
Részvételi díj borkóstolóval: 2000 Ft/fő, Nyugdíjas/Diák: 1000 Ft/fő.
(A 18 év alattiaknak alkoholmentes italokat biztosítunk.)

17.00 Beszélgetés Száraz Miklós György József Attila-díjas íróval
Házigazda: Cserép László
Száraz Miklós György Budapesten született 1958-ban. Az egyetemet az ELTE Bölcsészkarán, történelem és levéltár szakon végezte, belekóstolt a régészetbe is, 1984-ben végzett.
Különböző álneveken korábban is megjelentek írásai, saját néven 1991-től ír és publikál rendszeresen. Dolgozott és dolgozik nagy könyvkiadóknak, egy seregnyi napilapnak és folyóiratnak. Egy időben a fotózás és a filmezés foglalkoztatta, fényképezett és forgatott egyebek közt Erdély és a Felvidék tájain, Andalúziában, Katalóniában, Tibetben, Marokkóban.
Legutóbb megjelent művei: Apám darabokban 2016., Az álomvadász 2017., Osztozkodók 2018.

18.00 Richter Ambrus Quartet koncert
A Magyar Jazz Szövetség „Az év fiatal jazz-zenésze” díját 2018-ban a közönség döntése alapján Richter Ambrus jazzdobosnak ítélte. A formáció kimondottan a Könyv-Bor-Jazz Fesztiválra alakult. A zenekar magját képző Schlosser trióhoz csatlakozik Vidákovich Izsák szaxofonos. A repertoár jazz-standardekből áll, de szándékuk nem a legismertebbek közül válogatni, leginkább a Hard-bop és Post-bop korszakok előadóitól!
19.00 Könnyű neked Szarvas Józsi című könyv bemutatója
A könyvet bemutatják: Szarvas József Jászai Mari-díjas színész és Bérczes László Jászai Mari-díjas rendező.

BLAHA UTCA - MOL NAGYON BALATON SZÍNPAD
18.30 Barabás Lőrinc Quartet koncert
Az „Other Than Unusual” lemezbemutató koncert bemutatójára március 21-én került sor. A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál látogatói most ezzel a lemezzel ismerkedhetnek meg. „Talán most a népzenei vonal kicsit háttérbe került, de megmaradt az a fajta monoton transzjazz érzés, ami a Beardance-t jellemezte. Alapvetően elég sok zenei stílust ötvöz az anyag: kicsit programzenés, film- és színházi zenés hangulatot is hordoznak a szerzemények, amelyet egyebek mellett az is megerősít, hogy Nagy Zsolt vibrafonon és üstdobokon is játszik, de vannak benne rockosabb elemek is." - mondja Barabás Lőrinc a füredi koncertről.

20.30 Éles Gábor Trió és Tóth Vera koncert
Nagyszerű koncertélménynek ígérkezik  az Éles Gábor Trió és Tóth Vera közös koncertje a füredi Könyv-Bor-Jazz Fesztiválon.
A nemrég megjelent második, Let Yourself in Groove című lemezen hat dalban hallható Tóth Vera, a csodálatos torkú énekesnő, aki remekül  megtalálta a közös hangot a trióval. Meglepetésként a most készülő új anyagból is várható egy kis ízelítő, illetve az este első felében, ahogy azt tőlük megszokhattuk, egy igazi triós (f)elszabadulás is garantált.

A Vaszary Galéria parkjában 3 napon keresztül válogathatnak az idelátogatók a könyvhét újdonságaiból és kóstolhatják meg a Balatonfüred-Csopaki borvidék borait.
A Kisfaludy Színpad mellett egész hétvégén a Könyvszolgálat Kulturális Egyesület jóvoltából minőségi, előre válogatott könyveket vásárolhat bárki 300 Ft-os egységáron reggel 10 és este 22 óra között. Az egyesület kvízjátékot hirdet jazz témakörben, a kvízt helyesen kitöltők jazz CD-t kapnak ajándékba a Budapest Music Center jóvoltából.

A Könyv-Bor-Jazz Fesztivál programjai ingyenesen látogathatók, kivéve Rendhagyó tárlatvezetés B. Nagy Anikóval, borkóstolóval, valamint Reformkori séta borkóstolóval programok.

A Műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Találatok száma: 4

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó ... Bővebben


Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – ... Bővebben


GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség ... Bővebben


Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző, csodálatos, már a római korban is lakott településen, Balatonfüreden, a parti városrész központjában, a Tagore sétány és a hajókikötő, valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre ... Bővebben
Találatok száma: 4

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy ... Bővebben


Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Éttermünk a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek és a vendéglátás jövőképét felvillantó merész a’la carte megoldásoknak.
Tóth József executive chef remekbe szabott ízeket kínál a nap folyamán a reggelitől kezdve az ebéden át ... Bővebben


Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Cafe Amaryllis és Prosecco Bar

Exkluzív kávézó a sétányon. Cafe Amaryllis! `A sokszínű fekete`. Dallmayr kávé és teakülönlegességekkel, a Szamos Marcipán házi süteményeivel, és hűsítő-frissítő koktélokkal várjuk kedves vendégeinket! Bővebben


Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Könyv - Bor - Jazz Fesztivál  Balatonfüred 2018

Könyvtár

Legjobb élmények

A természet élménye a Balaton körül
Balatoni élményekre vágyik, hajózzon velünk!
Barátaink a gyógynövények, látogasson el a Gyógynövény-völgy Látogatóközpontba!
11619
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket