MANK Galéria programok, kiállítások 2020
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

MANK Galéria programok, kiállítások 2020

2020. szeptember 2 - 27.

A MANK Galéria a Szentendrei Régi Művésztelep mellett nyújt lehetőséget képző-, ipar- és fotóművészeknek a bemutatkozásra. A szentendrei galériájában 3-4 hetente nyílik újabb kiállítás.

Programok

2020. szeptember 17., csütörtök 11.30 óra
TáncKépek című kiállítás megnyitója

Helyszín: Budapest XIV. kerület, Columbus u. 87–89. B épület, I. emelet, ifj. Nagy Zoltán Színházterem

Köszöntőt mond: Borbély László, a MANK Nonprofit Kft. operatív igazgatója

A kiállítást megnyitja: Sirató Ildikó egyetemi docens, az Országos Széchényi Könyvtár Színháztörténeti Tárának vezetője

A kiállítás kurátorai: Lőrinc Katalin és Csillag Pál

A megnyitó alkalmával térspecifikus improvizációt láthatnak az Magyar táncművészeti Egyetem azon volt hallgatóinak közreműködésével, akik a kiállítás anyagának egyes képein is szerepelnek.

A kiállítás október 22-ig tekinthető meg.

KULTURÁLIS ÖRÖKSÉG NAPJAI a MANK-kal
2020. szeptember 19-20.

MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep, ÚjMűhely Galéria

A Kulturális Örökség Napjaihoz csatlakozva szeptember 19-én és 20-án színes művészeti programkínálattal várja látogatóit a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. a Szentendrei Régi Művésztelepen, a MANK Galériában és az ÚjMűhely Galériában.

2020. szeptember 19. szombat

11:00-13:30   Szitanyomás workshop // ÚjMűhely Galéria

Vidd haza Szentendre művészeti örökségének egy-egy lenyomatát! Készíts saját vászontáskát Deim Pál, Korniss Dezső vagy Bartl József motívumaival. A foglalkozást Pintér Pálma, a Verkstaden alapítója vezeti. 

13:30-16:00   Művészeti séta és nyitott műtermek Szentendrén // ÚjMűhely Galéria – MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep

A művészeti séta első állomásaként a Szentendre Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériát tekintjük meg, majd a művészek által megfestett kultikus szentendrei tájakat, helyszíneket járjuk végig. A séta a Szentendrei Régi Művésztelepen ér véget, ahol a kert történetének megismerése után bekukkanthatunk a Művésztelep műtermeibe és kötetlenül kérdezhetjük a művészeket. A programot Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti. 

16:00-18:00   Hogyan hat a szobrászat és a food design egymásra? – Tárlatvezetés Erős Apolka kiállításán // MANK Galéria

Találkozás másokkal, önmagunkkal, gondolatokkal, érzésekkel. Gondolatok a létünket érintő kérdésekről, bizonytalanságról, útkeresésről, harcokról és végső megbékélésről. Egy belső utazás, amit ezúttal a szobrok és az ételek segítségével élhetünk át, Erős Apolka szobrászművésszel és Chován Dóra food designerrel. A tárlatvezetés alkalmával a kiállítás 4 fő állomását járjuk végig, amely során az ételek minden érzékszervre hatóan közvetítik a szobrok üzenetét. 

2020. szeptember 20. vasárnap

11:00-13:30   Kalandozás Pemzlivel // MANK Galéria

Játékos művészeti kalandozás Magyarország tájain, nagy vizei mentén: képzeletben ellátogatunk a Balaton partjára, a Duna mellé Szentendrére vagy éppen a Tisza partjára Hódmezővásárhelyre, ahol közösen alkothatunk a Kalandozás – Pemzlivel című foglalkoztató füzet segítségével. A hazánkon képeken és rímeken át vezető foglalkozást Sipos Tünde művészettörténész tartja. 

13:30-16:00   Művészeti séta és nyitott műtermek Szentendrén // MANK Galéria, Szentendrei Régi Művésztelep – ÚjMűhely Galéria

A művészeti séta a Szentendrei Régi Művésztelepen indul, ahol elsőként a kert történetét ismerhetjük meg, majd bekukkanthatunk a Művésztelep műtermeibe és kötetlenül kérdezhetjük a művészeket. Ezután a szentendrei alkotók megfestett kultikus tájait, városi helyszíneit járjuk végig, végül a séta a Szentendre Fő terén található műemléki ÚjMűhely Galériában ér véget. A programot Krizbai Éva múzeumpedagógus vezeti. 

16:00-17:30   Tárlatvezetés // ÚjMűhely Galéria

Tárlatvezetés Verebics Ágnes és Verebics Katalin Permanens konfliktus című kiállításán. 

17:30-18:00   Szabad – kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában // ÚjMűhely Galéria

A természet hangjai által inspirált szóló, mely az anyatermészet, élővilág, időjárás, természeti erők által keltett neszek, hangok, zörejek, dallamok, erők, dinamikák, hullámok mozgásban való megjelenítése, mozdulatokban való újjászületése. Egy körtúra a négy évszakon keresztül a zengő madárcsicsergéstől, a csermely csorgásán és tomboló viharon át a jég felszakadásig. A természet által komponált komplex „zene” megélése, és korunk embereként a természet csodájával való újra egyesülés szépsége, lehetősége. A hangok keltette különböző belső állapotok, dinamikai különbségek, cizelláltság „megmászása”, kiszabadulás a szabadba érzete. A kortárs táncművészeti performance Mangi Kornélia előadásában látható.  Az előadás a Nemzeti Táncszínház – „Köszönjünk Magyarország!” című programjának támogatásából valósul meg. A produkció a MANK Eleven alkotások című táncművészeti és mozdulatszínházi programsorozatának része.

A programokra a férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött!

2020. szeptember 27., vasárnap, 17:00
Finisszázs a Szobrok a kertben című kiállításon

Kurátori tárlatvezetéssel, borkóstolóval és művészmozival búcsúzik a Szobrok a kertben című kiállításunk.
17:00-18:00
Kurátori tárlatvezetéssel egybekötött finisszázs a Szobrok a kertben c. szabadtéri szoborkiállításon
A tavaly hagyományteremtő szándékkal megrendezett Szobrok a kertben című tárlat folytatásaként idén nyáron ismét kortárs szoborművek népesítették be a Szentendrei Régi Művésztelep ligetes parkját. Tizenegy kiváló szobrászművész alkotása tekinthető meg, amelyek mind más, egyedi nézőpontból mutatják be a szobrokban rejlő végtelen gazdagságot. A kiállított művek magas színvonalú összeállításával olyan ideiglenes szoborpark jön létre, ahol a szobrok különleges világa a természet nyugalmában szólítja meg és ragadja magával a látogatókat. A tárlatvezetést Cserhalmi Luca esztéta, a kiállítás kurátora tartja. A programon való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött.
18:00-19:00
Borkóstoló Bolyki Janival, az egri Bolyki Pincészet tulajdonosával
A borkóstolót a Bolyki Pincészet tulajdonosa, Bolyki Jani tartja a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött.
19:00-20:30
Művészmozi - Rodin - Az alkotó, francia-belga-amerikai életrajzi dráma, 2017
Szabadtéri filmvetítés a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében. A férőhelyek száma korlátozott, a jelentkezés regisztrációhoz kötött.
Szobrok a kertben
A Szentendrei Régi Művésztelep parkjában immár második éve láthatók kortárs szobrászati alkotások egy egész nyáron át tartó, ideiglenes szoborpark formájában. Ez a tér már magában is megejtő: egyszerűsége, a hatalmas és öreg fák tekintélye, valamint a mindent elárasztó zöld nagy örömöt okoz a szemnek. Nem egy emberi kéz által erősen befolyásolt park benyomását kelti, mint a legtöbb városi zöld tér, de eltávolodik a nagybetűs természettől is. Sokkal szelídebb, emberléptékűbb, amelyen a civilizáció nyomai láthatók. Ebben a ligetben mintha életre kelnének az emberi kultúra csúcstermékei, a művészeti alkotások, újfajta karaktert nyerve környezetüktől, amelyet varázslatosan át is alakítanak.
A kiállított műalkotások között találhatunk ugyan olyanokat, amelyek eddig is kültéren kaptak helyet, sőt, kimondottan így gondolták ki őket alkotóik, de többségében csak a tárlat ideje alatt kerülnek a szabad ég alá. A parkokban és más közterületeken, urbánus terekben számtalan szobrászati alkotással találkozhatunk, amelyek azonban a legtöbb esetben valamilyen direkt funkciót töltenek be, emlékművek, amelyek többnyire megrendelésre készülnek. Ez természetesen nem feltétlenül kell, hogy a művésziség rovására menjen, de az a fajta szabadság, ami a Szobrok a kertben kiállításon megjelenik, és ami abból az autonóm művészi gondolkodásból ered, amely éltre hívta a kiállított szobrokat, csak kevés szabadtéren látható műalkotás sajátja.
A kiállításra felkért művészek eltérő szemléletmódja a kortárs hazai szobrászat sokoldalúságát mutatja be. Az absztrakt és figurális műfajokon belül is eltérő tendenciák és gondolatok öltenek testet a tárlaton, sőt, a kettőt összekötő formavilágok is megjelennek. A kiállító művészek generációs sokrétűségét és a különböző művészeti világokat egyfajta inspirált frissesség köti össze. Az itt szereplő alkotók mind ismert és elismert művészek, akiknek szobrai izgalmas párbeszédben állnak egymással a tárlaton. A figyelemre méltó térbeli megoldások a művek körbejárásával bontakoznak ki, amelynek folyamán a szobrok minden nézetéből új arcukat fedezhetjük fel. Emellett a kiállított szobrok anyaghasználatainak izgalmas eltérései, a felületek különböző megmunkálása, a művek komoly vagy éppen játékosabb hangulatának folyamatos váltakozása is dinamikus és aktív hozzáállásra készteti a látogatókat, akiknek alkalma és tere nyílik a szabadban élvezni a művészet impulzív hatását.
A kiállítás kurátora: Cserhalmi Luca
A kiállító művészek: Baráth Fábián, Bakos Ildikó, Colin Foster, Farkas Zsófia, Kovách Gergely, Majoros Áron, Martin Henrik, Melkovics Tamás, Plank Antal, Szabó Ádám, Szabó György

Állandó programok

  • Bemutatkoznak az alkotóházak és a művésztelepek – a Szentendrei Régi Művésztelep kertjében adunk ízelítőt a Szigligeti, a Zsennyei, a Galyatetői, a Kecskeméti, a Hódmezővásárhelyi és a Mártélyi Alkotóház és a Szentendrei mellett a Hódmezővásárhelyi Művésztelep színes, több évtizedet felölelő, a magyar művészeti életet meghatározó múltjába és jelenébe.
  • Válogatás a Kép/Test/Lét összművészeti programsorozat kiállításainak anyagaiból
  • MANK Galéria // Találkozás – Erős Apolka kiállítása
  • Szentendrei Régi Művésztelep kertje // Szobrok a kertben – Szabadtéri szoborkiállítás
  • ÚjMűhely Galéria // Permanens konfliktus – Verebics Ágnes és Verebics Katalin kiállítása

2020.09.02. - 2020.09.27. Erős Apolka - TALÁLKOZÁS című kiállítás
2020.09.27. Finisszázs a Szobrok a kertben című kiállításon
Találatok száma: 1

Thermal Hotel Visegrád**** Superior

Thermal Hotel Visegrád**** Superior

Thermal Hotel Visegrád**** a festői szépségű Dunakanyarban, Visegrád mellett, nyugodt, barátságos környezetben helyezkedik el, a Pilisi parkerdő szomszédságában, Budapest belvárosától mindössze 40 kilométerre. A négycsillagos superior szálloda teljes körű kényelmet és első osztályú szolgáltatásokat nyújt a ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Ajándékutalvány
Kiemelt partnerTalálatok száma: 1

Jászárokszállási Fogadó

Jászárokszállási Fogadó

A bejárat közvetlen közelében, 1 percre a Vasútállomás épületétől található a Jászárokszállásról áttelepített fogadó. Önkiszolgáló a’la carte éttermünk az eredeti vidéki ízeket csalogatja elő, a magyarországi tájegységekre jellemző regionális különlegességeket és a szezonalitást szem előtt tartva. Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!

Érdemes felkeresni!

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás