Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Budapest SWING JAZZ FUNK Szilveszter
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Corvina kiállítás - A CORVINA KÖNYVTÁR budai műhelye
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Tisza-tavi téli kalandozások - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Soproni kikapcsolódás - Természet, kultúra, történelem, gasztronómia és színes programok!
Decemberi nyereményjáték
Decemberi nyereményjáték

Múzeumok Éjszakája a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2018


A Múzeumok éjszakáján a Károlyi-palota az a hely, ahol érdemes eltévedni a múlt labirintusában, hiszen a kijáratoknál nem az álomból ébredés csalódottsága, hanem az emlékek elevensége és szertelensége kíséri a látogatókat. Például a Balaton, „régi nyarakon”, langyos sörrel (azért azt nem), lángossal (a forró bódé mögött esetleg írók konspirálnak családegyesítésről retro fürdőruhában), és a vízparton bolyongó Bagaméri elátkozott vaníliafagylaltjával. Csönd az nem lesz (este 10-ig természetesen), a retro tánczenétől a silent discóig minden elképzelhető. Sajó László és alkalmi társulata például szentivánéji színdarabot fog előadni. Aki a dizájncenter stand up-ja után Szabó Magda életel és a többi kiállítás – Arany, Petőfi, Spiritizmus – anyagára épülő irodalmi kérdésekkel mérettetné meg magát a kvízmesterrel, vagy asztalt táncoltatna a lassan kihunyó csillárok alatt, miután a Garázsvásárban megvette azt a mütyürt a kispolszkis lengyel piacról, amire régen vágyott, az éjszaka csendjében felolvasásra és harmonikaszóra fújhatja szalmaszálon a színes szappanbuborékokat a másnap örömére.

Múzeumok Éjszakája a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2018

Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Éjszakája a PIMben 2018. június 23.

Programok a kertben:

18:00 Dizájncenter különkiadás – balatoni tárgykultúra a szocializmus éveiben Fábry Sándorral

19:00 Ivan & the Parazol koncert

21:00 „Átlátszó víz legyen..." – Cseh Tamás-est. Közreműködik: Joós Tamás és Hegyi Norbert

Talán Cseh Tamás sem gondolta volna, hogy az általa énekelt dalok a saját korosztályán kívül is mennyi mindenkit megszólítanak majd. Joós Tamás és Hegyi Norbert azokból a dalokból formált emlékműsort, melyek egyre mélyebben rögzülnek az egymást követő nemzedékek emlékezetébe, és nemesülnek az idő múlásával népdalértékűvé.

22:00–24:00 Családegyesítés a Balatonnál.

Felolvasások Bereményi Géza, Garaczi László, Háy János, Nagy Gabriella szövegeiből. Közreműködik: Fazakas Júlia, Papp János, Tasnádi Bence.

Valamikor a Balaton nemcsak nekünk magyaroknak volt a legkedveltebb nyaralóhelyünk, hanem a szocialista országokból is sokan jöttek ide. Itt találkozhattak egymással a kettéválasztott Németország keleti és nyugati feléből érkező családok. A kempingekben egymás mellett parkolt a trabi és az audi, a Zimmer Feri pedig egy korszak szállóigéjévé vált.

A Múzeumok Éjszakájára balatoni stranddá változik a PIM kertje: a stégen horgászni lehet, a nádasban hattyúk és angolnák laknak, a bódékban lángost, palacsintát és sört árulnak, vízibiciklit meg a kölcsönzőben talál az ember. Vagy mégsem?

22:00 Silent disco – az 1950es, ’60-as, ’70-es évek slágereire

24:00, 01:00 és 02:00 Éjszakai merülés a Károlyi-kertben.

Zenei utazás vízen és fényeken keresztül a tengerfenékig. A Ledpuppets formáció egy vízalatti világot kelt életre, a bábszínház, az élő zenés performansz és a látványszínház elemeit felhasználva.

Bábművészek: Makra VIktória és Papp Zoltán. Bábok: Dávid Remsey. Zene: Dj Panda.

Programok a termekben:

19:00–21:00 Vágod? – irodalmi kvízjáték Vágó Istvánnal

22:00 A HÜLYESÉG KALAPÁCSA avagy Nem mind Arany, ami rémlik (Tévesztések vígjátéka) Irodalmi paródiák – vers, dráma prózában, dalban.

(át)Írta: Sajó László (Orrondi). Előadják a szerző és barátai: Asbóth Tamás (Dudás), Horváth Árpád (Ösztövér), Nagy Zsolt K. (Gyalu) és Sipos Ferenc (Vackor)

24:00 Szellemek órája – éjféli szeánsz. Felolvasószínházi előadás.

Írta: Fráter Zoltán, rendező: Seres Tamás. Szereplők: Takács Kati, Trokán Nóra, Lukáts Andor, Nyári Oszkár

24:00 Őrült beszéd, őrült beszéd: de van benne rendszer?

Rendhagyó és borzongató vezetés az Önarckép álarcokban című tárlatban Arany János szövegei nyomán

Megszólal a halott férj, zenél a máglyára küldött bárdköltő, mások számára láthatatlan bűnjeleket mos egy asszony. Arany János több szövegében is találkozunk földöntúli jelenésekkel, a transzcendens
élményével. Vannak, akiknek a testére, létezésünk felületére mint egy vászonra vetülnek a belső vívódások, anyagukon kirajzolódik a gondolat, hogy a nehezen kimondhatóval való találkozás kéziratává váljanak. Életen és szövegen túlról érkeznek ma közénk egyes szereplők, beszélni kezdenek a néma tárgyak, miközben a költői képzelet erdejében kószálunk. Egy éjszakai kiállítás falai között közösen gondolkodhatunk el azon, hogy túl zenén, túl síp-dobon milyen hangot kap Arany Jánosnál a túlvilágról érkező.

A különleges, éjszakai vezetés alkalmával a vállalkozók közösen adnak hangot a néma tárgyaknak, a szövegbe zárt létezőknek.

Előzetes regisztráció szükséges! max 30 fő

Extra tárlatvezetések extra vendégekkel:

 • 18:00 - Juhász Anna irodalmár a Szabó Magda-kiállításban
 • 20:00 - Praznovszky Mihály irodalomtörténész a Balatoni nyár kiállításban
 • 21:00 - Gyimesi Júlia pszichológus a Spiritizmus kiállításban
 • 22:00  - a 35vers project résztvevői az Arany-kiállításban
 • 23:00 - Háy János író a Balatoni nyár kiállításban

Egész estés kalandok
Garázsvásár – lebontott kiállításaink dekorációiból idén is kedvedre hazavihetsz párat, alkudni és licitálni ér!

Szamizdat – Üzenj a múltba!

Keresd meg a kertben elrejtett palack-postákat, hogy kiszabadíthasd a ’70-es, ’80-as évek művészeinek üzenetét, amit a ma emberének címeztek!

Üssük el az időt – retro játékok kint és bent

Ha soha nem hallottál a Postás játékról, vagy igen, de mindig érdekelt, hogy túl a szelvények és bélyegek nézegetésén és cserélgetésén vajon, mi is lehet tulajdonképpeni célja, ha a Rubik Bűvös négyzet nagyobb kihívást jelentett, mint a híres Rubik kocka, ha a gazdálkodj okosanban felismered, melyik a Rakéta porszívó és tudod, melyik társasban maradsz ki a dobásból azért, mert nem adtad át ülőhelyed a buszon, várunk társasjáték asztalainkhoz és közösségi időutazásra. Lesz  még: lengőteke, horgászás, gumimatracfújás, lábtengó, malom, sakk és gazdálkodj okosan!

Retro recycling divat – Táska-készítő workshop

Ha valaha tapintottál már trapper farmer anyagot vagy a VÖR bármelyik évjáratú konfekció kabátját beleborzonghattál, hogy magát az elnyűhetetlenséget tapintottad.

Adj új életet és értelmet ezeknek az elpusztíthatatlan kelméknek és szabd ki belőlük az új kedvenc táskádat, mi segítünk Neked megvarrni!

A legfárasztóbb reklámverseny

Végy egy tetszőleges balatoni retróképet és írj hozzá egy igazi agysorvasztót! Ne aggódj, nem lehet elrontani, minél rosszabb, annál jobb, ráadásul félresikerült reklámszövegek garmadája van beleégetve agyunk elfelejtett rétegeibe. Emlékszel?

Nagyautó vagy kisautó után fut az utánfutó.

 • Trapperban élni jó jó jó.
 • Ha bárhol bárkit kenni kell!
 • Én vagyok a skála kópé. Reklámom a skála kópé.
 • Hé öreg, csak előttem égsz ha égsz.
 • Tudod a szó elszáll, de az írás marad, ha van a közeledben egy papírdarab.
 • Tej. Nem lehet megunni.
 • Szóval: nem lehet megunni, ezt soha soha nem lehet megunni!

Támogassa a munkánkat azzal, hogy a Petőfi Irodalmi Múzeumban veszi meg a Múzeumok Éjszakája programjaira érvényes karszalagot.

Jegyek május 25-től vásárolhatók.

Felnőtt: 1700 Ft
Diák (6-18 év között): 800 Ft

Találatok száma: 5

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Szállás Budapest Belvárosban (V. kerület)

Luxus kényelem a belváros szívében, 50 méterre a Vörösmarty tértől! Budapest 5. kerületének közepén,a Dunától pár perc sétára 2, 4, 6 fős teljesen felszerelt apartmanokkal várjuk! Központi elhelyezkedésű, mégis csendes, ideális pihenőhely egy hosszú, városnézéssel töltött nap után. Egyedi design, ... Bővebben


Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben


Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest

Az 1906-ban épült és 2004-ben teljesen felújított Four Seasons Hotel Gresham Palace Budapest szálláshelye páratlan helyen, a Lánchíddal szemben található. Vendégeit luxus szállásokkal, feszített víztükrű medencével, fitneszteremmel, valamint egy étterem és bárral várja. Bővebben


Prestige Hotel**** Superior Budapest

Prestige Hotel**** Superior Budapest

A Budapest belvárosában 2015 áprilisában megnyílt Prestige Hotel Budapest visszaidézi a boldog békeidőket. A nagypolgári épület a 19. századból Hild József építész munkáját dicséri, aki a reformkor és a klasszicizmus legnagyobb alakjaként vonult be a történelembe. Csodálatos építészet és isteni ... Bővebben


Zara Boutique Hotel Budapest

Zara Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest négy csillagos szálloda 2006. augusztusában nyitotta meg kapuit Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a felújított Szabadság híd közelében nyitott meg. Mindamellett, hogy kiváló közlekedési csomópontban van, ... Bővebben
Találatok száma: 3

Paris Budapest Bar

Paris Budapest Bar

Budapest szívében várja vendégeit a Paris Budapest Bar, exkluzív környezetben, remek koktélokkal. Paris Budapest Bar lenyűgöző és kifinomult környezetében, egy remek koktéllal a kezünkben, melyet a tehetséges és mindig szolgálatkész mixerek készítettek a számunkra, szinte a mennyben érezhetjük ... Bővebben


Paris Budapest Restaurant

Paris Budapest Restaurant

Nemzetközi, francia és magyar ínyencségekkel várja vendégeit a Paris Budapest Restaurant Budapest szívében. Hatalmas ablakai lehetővé teszik látogatói számára, hogy csodálatos kilátásuk nyíljon Budapest legszebb építményeire, mint a Lánchíd, vagy a Budai Vár. Az étterem egyedi látványkonyhájának ... Bővebben


ARAZ Bisztró

ARAZ Bisztró

Az Araz Bistro 2011. február 23-tól várja vendégeit. Éttermünkben a nemzetközi konyha kínálata mellett megtalálhatók a hagyományos magyar ételek is. Az ARAZ Bistro bejárata a Szarka utca 5. szám alatt található, de elérhető a szálloda Só utcai főbejáratán is. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szilveszter


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Múzeumok Éjszakája a Petőfi Irodalmi Múzeumban 2018

Legjobb élmények

Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Corvina kiállítás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
A vezetés élménye! Várjuk a Közép-Európában egyedülálló autóverseny szimulátor központunkban!
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
12.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket