Múzeumok Őszi Fesztiválja Eger 2021. Dobó István Vármúzeum
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Múzeumok Őszi Fesztiválja Eger 2021. Dobó István Vármúzeum


Az egri Dobó István Vármúzeum is csatlakozott a Múzeumok Őszi Fesztiválja országos programsorozathoz, különböző programokkal várják a múzeumbarát érdeklődőket Egerbe.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Múzeumok Őszi Fesztiválja a Dobó István Vármúzeumban

RAJZPÁLYÁZAT A NÉPMESE NAPJA ALKALMÁBÓL
Beadási határidő: 2021. október 11.

Kiállítás: 2021. október 17.

A Népmese Napja alkalmából óvodásoknak és iskolásoknak szóló rajzpályázatot hirdetünk. A legjobb pályamunkákat kiállítjuk.
A Dobó István Vármúzeum ebben az évben is meghirdeti rajzpályázatát a Népmese Napja alkalmából. A gyermekek feladata, hogy a kiválasztott, az Őszi Fesztivál üzenetéhez kapcsolódó, zenei témájú népmeséből megjelenítsék az általuk legérdekesebbnek tartott jelenetet, szereplőt szabadon választott technikával. A legjobb pályamunka alkotójának csoportja vagy osztálya egy ingyenes foglalkozáson vehet részt a Dobó István Vármúzeumban. A beérkezett legszebb alkotásokat a Dobó-bástya rendezvénytermében állítjuk ki, melyeket az eredményhirdetés napján lehet megtekinteni.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES! Regisztrálni a pályamunkák határidőre történő beküldésével lehet.

2021. SZEP 28. - 2021. NOV 24. 15:00 - 18:00
SENIOR AKADÉMIA

A Senior Akadémia a nyugdíjasoknak szóló közösségi program a múzeum falai között. Felfedező séták, tárgyalkotó tevékenységek, különleges bemutatók várják az érdeklődőket.
A szépkorúak részére rendezett programsorozatunk tudományos-ismeretterjesztő előadásokkal, felfedező és alkotó foglalkozásokkal várja az 55- 60 év fölötti érdeklődőket. Célunk, hogy Eger város történelmét, Gárdonyi Géza művészetét valamint a múzeum gyűjteményeit megismertessük úgy, hogy az mindenki számára könnyen felfogható, világos, érthető legyen. Szeptember 18-án Gárdonyi Géza kertjében sétálhatnak az érdeklődők Szalainé Király Júlia irodalmi muzeológus vezetésével, miközben szó esik az író legkedvesebb időtöltéseiről, természetszeretetéről. Október 16-án Könyvvilág címmel a megújult Nagypréposti Palotába invitáljuk a seniorokat, ahol Szécsényi Orsolya könyvtáros mutatja be az épületet és a Helytörténei Gyűjteményt. November 10-én és 24-én tárgyalkotó tevékenység keretein belül az ötvösművészettel és a reneszánsz fafestéssel, valamint azok mesterfogásaival ismerkedhetnek a résztvevők Veréb Emese múzeumpedagógus segítségével.

Programidőpontok leírása
Séta a Gárdonyi-kertben: 2021. szeptember 28. 15.00 óra
Könyvvilág: 2021. október 16. 10.00 óra
Ötvösművészet: 2021. november 10. 14.00 óra
Reneszánsz famennyezetek: 2021. november 24. 14.00 óra

INGYENES PROGRAM!

2021. OKT 02. 10:00 - 15:00
TARISZNYAVÁRI MULATSÁGOK

A Tarisznyavári Mulatságokon megismertetjük az érdeklődőkkel az Egerre oly jellemző borászathoz kapcsolódó régi mesterségek titkait, különleges fogásait úgy, hogy maguk a résztvevők is kipróbálhatják ezeket.
A Tarisznyavári Mulatságok egy színes családi program az őszi napsütésben. Ebben az évben az egri borászat ősi mesterségét helyezzük fókuszba, kapcsolódva a Dobó István Vármúzeum új virtuális kiállításához, az Egri BORkóstolóhoz. A látogatók részesei lehetnek az alkotás örömének, miközben új ismereteket, fontos tudnivalókat sajátítanak el, bővítik történelmi tapasztalatikat, mélyítik műveltségüket, hasznos tudásra tesznek szert. Vendégünk lesz ezen a napon a fazekas, a fafaragó, a borász, a kosárfonó. Bemutatjuk virtuális kiállításunkat is az érdeklődőknek.

JEGYÁRAK:
A részvételi díj 1000 Ft/fő minden résztvevő számára.

A karszalaggal rendelkező vendégeink valamennyi tárgyalkotó tevékenységben részt vehetnek és egy tárgyat készíthetnek.

2021. OKT 04. - 2021. OKT 15. 9:00-16:00
UGRI ÉS BUGRI, A KÉT MÓKUSTESTVÉR - JÁTÉK A GÁRDONYI-KERTBEN

Gárdonyi Géza Ugri meg Bugri című meséjének feldolgozása sok játékkal a Gárdonyi-kertben a legkisebbeknek.
Az ismert Gárdonyi mese feldolgozásával az óvodásoknak és az alsó tagozatos gyermekeknek hirdetünk múzeumpedagógiai tematikus hetet. A programok során megismerjük, a gyerekekkel átéljük Gárdonyi Géza egyik legkedvesebb meséjét, felfedezzük Gárdonyi Géza hatalmas, nemrégiben megújult kertjét, a búcsúzó ősz színeit, Gárdonyi Géza legszebb gondolatait a természetről. A kertben lakó mókusoknak, madaraknak etetőt, téli eleséget készítünk és teszünk ki a kert több pontjára.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

JEGYÁRAK:
Részvételi díj: 600 Ft/fő

2021. OKT 17. 10:00 - 16:00
AZ EGRI VÁR NAPJA

Az Egri Vár Napján az 1552-es egri hősök emléke előtt tisztelgünk változatos és izgalmas programokkal, melyekkel megidézzük az 1552-es eseményeket, és rendhagyó módon bemutatjuk a múzeumot.
1552. október 17-én a törökök feladták az Egri vár ostromát és elhagyták Egert. A győzelem emlékére október 17-e minden évben az Egri Vár Napja. Idén ezt az emlékezetes napot múzeumpedagógiai és kézműves foglalkozásokkal, családi programokkal, fegyver-és viseletbemutatókkal, történelmi játszóházzal, szakmai programokkal ünnepli a Dobó István Vármúzeum. A kiállításokat a kurátorok mutatják be, a kazamatákban az Egri Vár Vitézei kalauzolják az érdeklődőket. 9 és 17 óra között a Dobó István Vármúzeum állandó kiállításai ingyenesen látogathatók. Ezen a napon nyílik meg a Népmese Napjához kapcsolódó pályázat győzteseinek és helyezettjeinek kiállítása is.

JEGYÁRAK:
A múzeum kiállításai ingyenesen látogathatók.
A kazamata-vezetés díja: 500 Ft/fő

2021. OKT 25. - 2021. OKT 27. 10:00 - 16:00
ALKOTÓI SZABADSÁG

Az őszi szünet a múzeumban is izgalmas! Tárgyalkotó, kézműves tevékenységgel különleges, hasznos időtöltést kínálunk az őszi szünetüket töltő diákoknak, szüleiknek és a tanároknak.
Az őszi szünetben is arra törekszünk, hogy a szabadságon lévők a múzeumban, hasznosan töltsék el szabadidejüket. Három napon keresztül különböző mesterségekhez kapcsolódó alkotónapokat tervezünk, melyek során az érdeklődők egy-egy mesterséggel és annak fogásaival ismerkedhetnek meg. Lesz nemezelés, kötélverés, tűzzománc, fa-és üvegfestés, jó idő esetén papírmerítés. Ki-ki kedvére válogathat. A programok a három nap során kötetlenül zajlanak majd.

JEGYÁRAK:
Részvételi díj: 500 Ft/fő. A díj kifizetésével egy adott tevékenységhez kapcsolódóan egy tárgy készíthető el.

2021. NOV 02. - 2021. NOV 19. 9:00-16:00
LANTOMMAL HARCOLOK A HAZÁÉRT. AZ ÉNEKMONDÓ TINÓDI

Tinódi Lantos Sebestyén életműve sok tanulsággal szolgál. A foglalkozásokon az 1552-es egri ostromot bemutató művével, az énekmondók nem mindennapi életével ismerkedhetnek meg a gyerekek számos interaktív tevékenység segítségével.
A múzeumpedagógiai témanapon megismerkedünk 16. század kultúrájával és a Tinódi által írt egri históriával, valamint annak summájával. A két históriás ének felépítését tanulmányozva részleteket hallgatunk, majd énekelünk a korabeli kottakép segítségével. Online és papír alapú játékos feladatok segítenek a mű értelmezésében, az Egri vár még alaposabb megismerésében, majd a nap végére mindenki elkészítheti saját pajzsát is Tinódi címerének mintájára.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

JEGYÁRAK:
A foglalkozások részvételi díja: 600 Ft/fő

2021. NOV 04. 14:00 - 17:00
GÁRDONYI EMLÉKNAP

Az Egri csillagok írójára emlékezünk halálának évfordulóján koszorúzással, emléküléssel és irodalmi teadélutánnal.
Gárdonyi Géza életműve rendkívül szerteágazó, és nagyon sok részlete ismeretlen a nagyközönség előtt. Az emléknapot 21. alkalommal rendezzük meg azzal a céllal, hogy jobban megismertessük a nagyszerű hagyatékot. Az író halálának évfordulójához kapcsolódóan megkoszorúzzuk az Egri várban található sírját, majd ismeretterjesztő előadásokon méltatjuk munkásságát és irodalmi teadélután keretén belül elevenítjük meg művei legszebb részleteit.

Programidőpontok leírása
2021. november 4. 14.00 -  Az író sírjának megkoszorúzása az Egri várban
2021. november 4. 15.00 - Emlékülés és teadélután a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtárban

INGYENES PROGRAM!

2021. NOV 08. - 2021. NOV 12. 9:00-16:00
MÚZEUMI MÁRTON-NAP

A múzeumpedagógiai tematikus hét során a Márton-napi szokásokat elveneítjük fel a legkisebbekkel.
A múzeumpedagógiai tematikus héten óvodás kortól felső tagozatos korig várjuk azon iskolás csoportok jelentkezését, akik közelebbről szeretnének megismerkedni a Márton-nap eredetével, a hozzá kapcsolódó szokásokkal, a szokások modern továbbélésével. A múzeumi órákhoz tematizált műhelyfoglalkozások is kapcsolódnak.

REGISZTRÁCIÓ SZÜKSÉGES!

JEGYÁRAK:
Részvételi díj: 600 Ft/fő

Találatok száma: 88

Almafa Apartmanház Eger

Almafa Apartmanház Eger

Eger városában, még is távol a város zajától, csendes kertvárosi környezetben a híres Szépasszony- völgyi pincék szomszédságában, az Almafa Apartmanház 1998 óta szeretettel várja kedves vendégeit, egész éves nyitva tartással. Bővebben


Amulett Apartmanház Eger

Amulett Apartmanház Eger

Az Amulett Vendégház Egerben, a gyógyvizek és a kitűnő borok városában, jól megközelíthető helyen, a Szépasszonyvölgy utca 5.sz. alatt található. A történelmi barokk belváros valamint a gyógy-és termálfürdő mintegy 10-15 perces sétával elérhető, a híres borospincék az utcánk végétől találhatók. Bővebben


Aqua Villa Eger

Aqua Villa Eger

Az Aqua Villa különleges atmoszférájú belvárosi szálloda, ahol a vendégek Eger igazi esszenciáját kaphatják: vendégszeretet, kulináris élmények, nemes borok, gyógyvizek, felfrissülés, ellazulás. Bővebben


Aranykert Vendégház Eger

Aranykert Vendégház Eger

Eger történelmi belvárosának közelében található újonnan épített Aranykert Vendégház, pár percre a Bazilikától csendes utcában áll a vendégek rendelkezésére. Bővebben


Bacchus Panzió

Bacchus Panzió

Egyszerű és tömör megfogalmazással élve, akár pár nap alatt is feltöltődhetnek itt. Mindehhez természetesen hozzájárul, hogy hol töltik el ezt a pár napot. Eger sok szálláslehetőséget kínál, de kevés olyan hely van, mint a Bacchus Panzió. Egy panzió, mely elegáns és barátságos. Szépek, kényelmesek a szobák ... Bővebben


Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Szeretném Önöket elvarázsolni a XVII században épült, teljesen felújított barokk stílusú boltíves épületek varázslatos és egyben romantikus hangulatával. Bővebben


Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger. A csendes Bartók Béla téren található, 3 percre a sétáló belvárostól és a termálfürdőtől, 2 percre a Bazilikától. Bővebben


Bocskai Apartman Eger

Bocskai Apartman Eger

Egri belvárosi pihenőkertes vendégházunkat ajánljuk egyénileg érkezőknek és családoknak is. Apartmanházunk 2 apartmannal és 3 külön bejáratú szobával 13 fő elhelyezését tudja egyidejűleg biztosítani. Ideális körülményeket biztosítunk a szabadidejüket csendes pihenéssel eltölteni vágyók számára, és ... Bővebben


Borbarát Vendégház Eger

Borbarát Vendégház Eger

A Borbarát Vendégház Eger északkeleti részén az Eged hegy lábánál, a város legszebb zöldövezeti részében található, modern stílusú családi házak között. A történelmi belváros mindössze 15 percnyi sétával elérhető. Bővebben


Borbála Vendégház Eger

Borbála Vendégház Eger

Vendégházunk Eger belvárosának szélén, közvetlenül az Érsekkert valamint az Egri Strand- és Termálfürdő mellett helyezkedik el. A város nevezetességei 5-10 percnyi sétára találhatóak. A Vendégházunk 10 fő elhelyezésére alkalmas. A szobák 2-3 ágyasak, amelyek saját fürdőszobával és kábel tv-vel rendelkeznek. ... Bővebben


1 2 3 4 ... 9   


Találatok száma: 57

Palota Kávézó Eger

Palota Kávézó Eger

A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is. Bővebben

Kiemelt partner

1552 Étterem Eger

1552 Étterem Eger

1552 - Íz, Élmény, Történelem az Egri Várban! Éld át a történelmet az Egri Várban, lépj be az 1552-be és add át magad a gasztronómiai élvezeteknek. Kóstold meg a magyar és török ízeket, egy igazán korhű, de modern, barátságos, otthonos környezetben. Ha már elkényeztetted ízlelőbimbóidat fokozd tovább ... Bővebben


Almagyar Érseki Szőlőbirtok

Almagyar Érseki Szőlőbirtok

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi ... Bővebben


Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok

A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető ... Bővebben


Bíboros Bár

Bíboros Bár

Egy igazi közösségi tér a belváros szívében. A zárt belvárosi udvar és a tágas két szint lehetőséget nyújt csendes baráti beszélgetésekre ugyanúgy, mint koncertek, diszkók és egyéb rendezvények megtartására. Bővebben


Demeter Borászat

Demeter Borászat

Demeter Csaba borászata 7,5 ha-on gazdálkodik Eger határában, teljesen kézi módszerrel. Természettel együtt élő borászat kiépítésén dolgoznak. Évek óta csak természetes anyagokat használnak a borkészítés során. Kezdetben natúr borok készítésével foglalkoztak, majd áttértek a bio termelésre. A ... Bővebben


Dorner Étterem Eger

Dorner Étterem Eger

Az étterem magyaros, házias konyhával, széles ételválasztékkal és különlegességekkel várja vendégeit az Egri Vár bejáratától 80 m-re. Férőhely: 130 fő. Rendezvényeket, csoportos étkezéseket vállalunk, kérésre borvacsorát is szervezünk. Bővebben


Dula Pincészet

Dula Pincészet

Dula Pincészet Eger, szőlőbirtok és borgazdaság. A birtok, az egri Mezey-Mayer-Dula és erdőbényei Margittai-Szepsi Szűcs- Dula pincészetek mai tulajdonosa, az ősöktől örökölt gazdaság működtetője dr. Dula Bence és fia Dula Áron vallja, hogy a név, a tradíció kötelez. Bővebben


Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Éttermünk festői környezetben, Eger zöld szívében, az Érsekkertben a szökőkúttól néhány méterre található. A háromszintes épület elhelyezkedése és adottságai többféle szolgáltatás nyújtását teszik lehetővé. A földszinten található a kuriózum számba menő étterem, ahol korhű környezet és zene, látványkonyha és ... Bővebben


Expressz Étterem Eger

Expressz Étterem Eger

Az étterem Egerben, a sétáló belváros határán van, parkolási lehetőséggel, közel a Bazilikához, a Líceum épületéhez. Finomat, olcsón, gyorsan és bőségesen, ez a szlogen jellemzi az éttermet. Bővebben


1 2 3 4 ... 6   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események