Múzeumok Őszi Fesztiválja - Magyar Nemzeti Múzeum
Múzeumok Őszi Fesztiválja - Magyar Nemzeti Múzeum
Korniss Péter életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában.
Korniss Péter életmű-kiállítása a Magyar Nemzeti Galériában.

Nagykőrösi Arany Napok 1935 óta... Megújulva, de a régi jó hagyományokat megőrizve, Arany János emlékét felidézve rendezik meg Nagykőrösön szeptember második hétvégéjén a Nagykőrösi Arany Napokat. A város családi hétvégéje számos szórakoztató programmal várja a nagykőrösieket és a Nagykőrösre érkező vendégeket. Látványos felvonulás, koncertek sora, főzőverseny - a teljesség igénye nélkül, de a gyerekeket bűvész, arcfestés, Cifra Gyermekvár és sok kézműves foglalkozás várja 2 napon keresztül Nagykőrösön, a Cifrakertben!


Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS!
Friss információkat e-mailben kérhet vagy küldhet.

Állandó kísérő programok a rendezvény mindkét napján

Magyar Posta kitelepülése és a rendezvény logójával ellátott képeslapok bélyegzése.  A nap folyamán kitelepül a Magyar Posta alkalmi postakocsija, ahol Nagykőrösi Arany Napok logójával ellátott leveleket, borítékokat és képeslapokat lehet vásárolni. Ezen a napon a Magyar Posta minden levelét a Nagykőrösi Arany Napok emblémával látja el.

Sport-és Egészség-Liget keretében a Nagykőrösi Rehabilitációs Szakkórház és Rendelőintézet közreműködésével életmód-tanácsadás, vércukor-mérés és vérnyomás-mérés lehetőségeivel élhetnek a látogatók, az egészségük megőrzése, gondos ápolása érdekében. Bemutatkoznak a nagykőrösi sportegyesületek, célunk az egészségre nevelés és az egészséges életmód propagálása.

Szociális Faluban bemutatkoznak a város szociális intézményei ahol tanácsadást, eligazítást kaphatnak az érdeklődők, ill. általános tájékoztatást találhatnak a városban működő szociális tevékenységekről.

Duna-Tisza Közi Népművészeti Egyesület, nagykőrösi Szövő Kaláka, a Nagykőrösi Díszítőművész Kör és Karsay Istvánné, népi iparművész, fafaragó bemutatója.

Gasztro-Kert minden ínyenc vendégünk számára kínál különlegességeket, a sülteken át Arany János kedvenc étkein keresztül.

Hagyományőrzők utcája Ólomöntés, Kovácsolás, Fajátékok, Íjásztatás, Ostoroztatás, Szaletli kiállítás, állatsimogató

Greznár Vidámpark.

2017. szeptember 9., szombat

10.00 - 12.00  Hagyományőrző felvonulás Arany János tiszteletére a XIX. századi hagyományok jegyében az Arany-út vonalán, „Arany" városnéző kisvonat kíséretével.
Felvonul: Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium, Arany János Református Általános Iskola és Óvoda, Kecskeméti Huszárok Hagyományőrző Egyesülete, Mogyoródi Sándor Huszárok, Kecskeméti Vadhajtás Kamara, Patkós Irma Művészeti Iskola, Reformkori Hagyományőrzők Társasága, Ceglédi Fúvószenekar és a Maglódi Majorett csoport.

A felvonulás az ingyenes Arany Városnéző Kisvonat zárja, amelyre bárki felszállhat.
A felvonulók útközben többször megállnak, és fúvószenekari bemutatót tartanak a lakosságnak, illetve tájékoztatókat hallhatunk a nagykőrösi Arany-emlékekről Rácz Péter, gyűjtő tolmácsolásában.

10.30 Hősök tere ünnepélyes átadó és térszentelés. A teret megáldja Hernádi László esperes-plébános, áldást mond Szabó Gábor, lelkészelnök.

Színpadi programok:
Dr. Czira Szabolcs, Nagykőrös város polgármesterének és egyben a rendezvény fővédnökének köszöntője.
kb. 11.30 óra „Arany János emlékének felelevenítése, avagy Hogyan fogadnánk ma Arany Jánost…”
Bemutatja: a Nagykőrösi Lovas Sportegyesület.

Ceglédi Fúvószenekar és Majorett csoportjának, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal Képzési, Egészségügyi és Kulturális Intézete szervezeti egységébe tartozó Pénzügyőr Zenekarának ünnepi műsora.

14.00 óra Arany János: Pázmán Lovag c. balladájának előadása a Maszk Bábszínház közreműködésével.
16.00 óra Arany-200 Hangoskönyv és Nagyzenekari mű ősbemutatója. Hangszerelte Bordás József, a nagykőrösi DobMánia tábor szervezője.
A bemutatón közreműködik: Varga Izabella színművész, Tege Antal Gálfy gyűrű – díjas színművész, Borbély Mihály zeneművész, Zsohár Veronika és Gera Zsuzsanna, a XIII. Kárpát-medencei Magyar Középiskola Arany Balladamondó Versenyen arany és ezüst fokozatot elért tanulói és Borbély Mihály Kossuth díjas zeneművész.

18.00 óra Arany Zsolt & Jazzy Resonance koncertje.
21.00 óra Quimby zenakar ÉLŐ KONCERTJE.
23.00 „Cifra buli” házigazda: Fésűs Trió.

Kísérő rendezvények a szombati napon:

Magyar Hadkiegészítő Parancsnokság Honvéd Toborzó Irodájának a kitelepülése. Fegyverek, egyenruhák kipróbálása, gyermekfoglalkoztató.
20 féle népi fajáték a Magor Magyarjai Hagyományőrző Egyesület közreműködésével

2017. szeptember 10., vasárnap

10.00 Paprika Jancsi. Bartha Tóni Bábszínházának előadása.
11.00-13.00 óra Bemutatkoznak az „Arany város” Sport-és Táncegyesületei.
Közreműködnek: Honfoglalók Rugby Club és Törpi Rögbi Utánpótlás Műhely SE, AJRG 11/d osztályának önvédelmi bemutatója Kishalmi Tibor alezredes vezetésével, Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ Társastánc csoportjának bemutatója Nagy Éva táncoktató közreműködésével, Relevé TSE táncbemutatója Horváth Melinda vezető koordinálásával, Kőrös Judo SE bemutatója.
13.00 óra A főzőverseny eredményhirdetés, a legjobbak díjazása.
14.00 óra Arany – mesék a Szekérszínház előadásában. Zenés, vidám szórakozást nyújt a fiatalabb és idősebb korosztálynak egyaránt.
15.30 Arany János: Toldi. Feldolgozás Kovács Róbert és a Görbetükör Színi Társulat előadásában.
17.00 Bereczki Zoltán EMeRTon- és Fonogram díjas előadóművész fellépése.
17.30 Nagykőrösiek Nagykőrösért-díj átadása
18.30 Arany-óra Produkció. Kováts Kriszta és a Fool Moon zenekar acappella produkciója.

20.30 Edda élő koncertje

Kísérő rendezvények vasárnap:

8.00 órától Főzőverseny
10.00 órától Kádár Ferkó Fotószínháza
A hoppmester folyamatosan mondja… Vendégünk: Paprika Jancsi Csúzlizdája
Visszarepülünk az időben, körülbelül 100 évet a Molyolda régmúlt játékaival
14.30 órától "Gyógyítás Arany János korában". Gyógynövények és hatásai a XIX. században. A foglalkozások 15.00, 16.00 és 17.00 órakor kezdődnek, Polyák Péter környezeti nevelő vezetésével. Az INGYENES lovas fogatok a foglalkozások előtt fél órával indulnak a Cifra Csárda elől. A foglalkozás helyszíne: Pálfája Oktatóközpont. Ára: 500 Ft, melyet az Oktatóközpontban kell kifizetni.

Forrás: az esemény honlapja


Megjegyzés az időpontokhoz:

A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!

Találatok száma: 1KeSzeCsüSzoVa
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
Nagykőrösi Arany Napok 2017

Programajánlat

Nagykőrösi programok 2017
Nagykőrösi programok 2017
  • Nagykőrös
2017. október 29.
Nagykőrösi vásárok 2017
Szent Mihály napi vásár Nagykőrösön
  • Nagykőrös
2017. október 29.
Dömötör napi vásár Nagykőrös 2017
Dömötör napi vásár Nagykőrös 2017
  • Nagykőrös
2017. október 29.
András napi vásár Nagykőrös 2017
András napi vásár Nagykőrös 2017
  • Nagykőrös
2017. december 3.
Csabai Kolbászfesztivál 2017
Csabai Kolbászfesztivál 2017
  • Békéscsaba
2017. október 19 - 22.
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon 2017
Kálmán Imre Emléknapok Siófokon 2017
  • Siófok
2017. október 24 - 29.

Kapcsolódó hírek

Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban Induljon a nedvkeringés! - Bor- és gasztronómiai minifeszt a hajósi pincefaluban

2017 április 8-án a VINTEGRO Pinceszövetség ötödik alkalommal is megrendezi a Tavaszi Pincenyitogató - Hajósi bor- és gasztronómiai minifesztet. Ezen a hétvégén közel húsz pincegazda várja kóstolóra a ...

Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok Muzsikál az erdő - Mátrai Művészeti Napok

2016. évben immár tizenharmadik alkalommal szerveződik a Príma díjas, „Nógrádikum” Díjas „Muzsikál az erdő” - Mátrai Művészeti Napok rendezvénysorozat.

Ismét ProArt díj nyertes lett az ország legnagyobb kerti partyja Ismét ProArt díj nyertes lett az ország legnagyobb kerti partyja

A 2015-ös esztendőre is az AlteRába Fesztivált választották a MAHASZ ProArt díj nyertesének, így a körmendi program újra a `Zenekarok kedvenc fesztiválja` lett. A szavazás alapján a zenekarok ...

A rock fenegyerekei, a Helloween és a The Sweet érkezik az Open Road Fest-re A rock fenegyerekei, a Helloween és a The Sweet érkezik az Open Road Fest-re

2016-ban két ikonikus zenekar lép fel az Open Road Fest színpadán. Két banda, amely vastag betűkkel írta magát be a rock-történelembe, akiket nem gyakran láthat a magyar közönség, de most Alsóörsön ...

Önkénteseket keresünk! Önkénteseket keresünk!

Önkénteseket keresünk a Margitszigeti és a Városmajori Szabadtéri Színpadoknál, illetve a Margitszigeti Víztoronynál végzendő, alkalmi segítő munkákra. A színház és a művészetek iránt érdeklődő, ...