Nemzetiségek Háza programok 2020 Szeged
Magyar Tudomány Ünnepe online - kövesse élőben az előadásokat!
Magyar Tudomány Ünnepe online - kövesse élőben az előadásokat!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Margitszigeti Színház Ajándékkártya - Hűség- és Kedvezménykártya a fára!
Szilveszteri programajánló
Szilveszteri programajánló

Nemzetiségek Háza programok 2020 Szeged


A Nemzetiségek Háza 8 társult kisebbségi önkormányzat székhelye és közösségi háza, ahol nemzetiségi táncfoglalkozásokkal, nyelvoktatási lehetőséggel, előadásokkal várjuk a látogatókat. Nemzetiségek Háza Szeged. A Nemzetiségek Háza kettős funkciót tölt be. Egyrészt mint hivatal, székhelye a társulási önkormányzatoknak és az azokhoz kötődő nemzetiségi kulturális egyesületeknek, másrészt mint közösségi ház, kulturális programokat szervez és koordinál. A Házban megvalósuló állandó programok közül ki kell emelni a nemzetiségi tánciskolát, a nyelvoktató tanfolyamokat, az előadóesteket és kóruspróbákat, valamint a gyermekprogramokat. Ezeken kívül számtalan egyéb, nem kizárólag a tagönkormányzatok által szervezett program kerül itt megvalósításra, így például gasztronómiai estek, konferenciák és különféle találkozók.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Programok 2020

XVI. SZEGEDI BOLGÁR KULTURÁLIS NAPOK

2020.10.14. szerda
17.00   Nemzetiségek Háza (Osztrovszky utca 6.)
Epizódok a X-XI. századi bolgár-magyar kapcsolatokból - Négyesi Lajos hadtörténész előadása
Négyesi Lajos előadásában a korai magyar történet bolgár és bizánci kapcsolatainak néhány érdekes példáját ismerteti a 895-ös bolgár háborútól Szent László bizánci-angolszász kapcsolatáig.

2020.10.16. péntek
18.00   Nemzetiségek Háza (Osztrovszky utca 6.)
Kommunista Bulgária - Anthony Georgieff fotókiállítása
A kommunista örökség Bulgáriában nem csupán emlékművekből és szobrokból áll. Anthony Georgieff bolgár fotóművész kiállítása a közelmúlt történetének évekig tartó tanulmányozása során született, mely kutatómunka alatt Georgieff bejárta egész Bulgáriát. A képeken láthatunk a kommunista korszakból hátramaradt hatalmas mennyiségű, mindenféle típusú (katonai, mezőgazdasági, falusi és városi) romokat, még mindig forgalomban lévő, ma már nem létező országokban (mint az NDK, Csehszlovákia vagy a Szovjetunió) gyártott autókat, megütközést és sokszor nevetséget keltő táblákat. A Kommunista Bulgária kiállítás utazás időben és térben egyaránt. 

2020.10.20. kedd
20.00   Grand Café (Deák Ferenc utca 18.)
Malko Teatro: BG rádió repülés
Az előadás műfaját leginkább sanzonestként lehetne meghatározni, ha hozzátesszük a korrajzot, amit a dalok hátterébe teszünk. Nem információáradatot akarunk a nézőkre zúdítani, csak némi hangulatot felidézni, a korból, amikor ezek a dalok születtek. Egy történet, egy vers, egy vicc. Az előadásban hallhatók Bulgária nagy slágeréi a 70-es, 80-as, 90-es évekből. A szép és mély dalszövegek szerzői híres bolgár költők.  A zenét pedig átdolgoztuk és a francia sanzon és a jazz világában elhelyeztük el.
Közreműködnek: Hadzsikosztova Gabriella – ének, próza, Simon Attila – hegedű, zongora, Weisz Gábor – szaxofon, fuvola, Gyányi Marcell – nagybőgő, Kovács Tamás – dob, Rózsa István – tuba, Wertetics Szlobodán – tangóharmonika. Rendező: C. Nagy István. Zenei vezető: Weisz Gábor

2020.10.30. péntek
20.00   Grand Café (Deák Ferenc utca 18.)
Meszecsinka-koncert
A Fonogram díjas Meszecsinka idén sem pihent – nyáron több hazai koncert mellett fellépett Szlovéniában és Litvániában is. Szegedre új dalokkal érkezik.
A zenekar tagjai: Oláh Annamari - ének, fuvola, Biljarszki Emil - gitár,billentyűk, Krolikowski Dávid – ütőhangszerek, Somogyi Ferenc - basszusgitár

2020.11.05. csütörtök
20.00   Grand Café (Deák Ferenc utca 18.)
Emil & Friends koncert
A Meszecsinkából és Korai Örömből ismert Biljarszki Emil szóló projektje. Zenekarai mellett eddig nem került szélesebb nyilvánosságra Emil saját zenéje.  A Narrátor Records által kiadott lemezén sokféle stílust halhatunk, az akusztikus és ambientes, mélyebb hangvételű számoktól balkáni raggán keresztül kemény rockig.

Forrás: Nemzetiségek Háza honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események