Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2021
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2021


III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2021. A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított, idén harmadik alkalommal megrendezett New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál. A közönség öt esti és öt délutáni koncerten vehet részt Budapest legyszebb és legkülönlegesebb kamaratermeiben: a Régi Zeneakadémián, a Hubay Szalonban, a Zenetudományi Intézetben, valamint egy különleges szabadtéri nyitókoncerten a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár kertjében.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

III. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

Ősbemutató és magyar szerzők művei a 3. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválon

2021. augusztus 26-31.

A kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását és a tehetségek támogatását helyezi középpontba a Miranda Liu hegedűművésznő – Magyarország legfiatalabb koncertmestere – által alapított New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál, amely augusztus utolsó hétvégéjén várja a közönséget több budapesti helyszínen. A fesztiválon Liszt Ferenc és Hubay Jenő műveit a szerzők egykori saját otthonaiban hallgathatjuk meg, de elhangzanak a koncertprogramban Ligeti György, Szokolay Sándor és Balassa Sándor művei is olyan kiváló nemzetközi művészek által, mint Miranda Liu, Győri Noémi, Borbély László, Bábel Klára, Haruka Nagao, Szalai Éva, Georgy Tchaidze, Bartosz Koziak vagy éppen a Central European String Quartet. A magyar zene mellett Bach, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Debussy, Dvorak, Saint-Saëns, Szymanowski, Lutoslawski, George Crumb, Federico Mompou műveit is hallhatja a közönség, a zárókoncerten pedig bemutatják a CESQ II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny győztes darabját, Andrea Vanzo Wires (2020) című művét, amely ősbemutató is egyben.

A nyitókoncertre már minden jegy elkelt, de vannak még olyan hangversenyek, amelyekhez lehet csatlakozni.

A fesztivál szervezői a rendkívüli járványhelyzetre való tekintettel az első sikeres év után a tavalyi évben koncertek nélkül, online mesterkurzusokkal készültek, amelyek nagy sikernek örvendtek mind a hallgatók, mind a közönség köreiben a közösségi oldalakon, a nézők élőben követhették a kurzusokat. 

2021. aug. 26-án a nyitóesemény egy különleges kültéri helyszínen, a Szabó Ervin Könyvtár kertjében indítja újtára a zenei élményeket, majd ezt követően a Régi Zeneakadémia, a Hubay Palota, valamint a Zenetudományi Intézet (Erdődy-Hatvany Palota) ad otthon a koncerteknek.

„2019 óta a küldetésünk a kiemelkedő kamarazene bemutatása a leghitelesebb formában, a ’barátok zenéje megosztása, valamint az, hogy a koncertjeinket a legvonzóbb és legmeghittebb helyszíneken rendezzük meg. A hosszú, elmélkedésre szánt szünet után a fesztivál művészei nagyon boldogok, hogy újult energiával játszhatnak, ismét élő közönség előtt. Ezen kívül a fesztivál mesterkurzus-kínálata lehetőséget teremt a hallgatóknak, hogy egyéni és kamarazenei repertoárt tanulmányozhassanak a fesztivál művészeivel egy-egy személyes kurzus alatt. A mesterkurzusok minden korosztályú és nemzetiségű haladó zenész számára nyitottak. A járvány miatt ebben az évben maximális rugalmasságot kínálunk, lehetőséggel online és/vagy személyes részvételre. Hálásak vagyunk szponzorainknak a nagyvonalú ösztöndíj-felajánlásokért.” (Miranda Liu a fesztivál alapító-művészeti vezetője)

Georgy Tchaidze nem először látogat el hazánkba, az orosz származású művész ugyanis a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei fesztivál visszatérő vendége debütálása óta. A The Telegraph a Wigmore Hallban játszó fiatal zongoristáról azt írta, Georgy Tchaidze „finom érzékenységgel és tökéletes technikával” rendelkezik. A koncerten többek között Schubert híres duóját adja elő Miranda Liu hegedűművésznővel, a fesztivál művészeti vezetőjével. A program egy külön koncerttel tiszteleg Balassa Sándor zeneszerző munkássága előtt a Régi Zeneakadémián. A fesztivál zárókoncertjén a Central European String Quartet II. Nemzetközi Zeneszerzőverseny győztes darabját, az olasz Andrea Vanzo Wires (2020) című művét fogja bemutatni a CESQ, amely a nyertes mű ősbemutatója lesz. A koncertre személyesen is ellátogat a szerző. A kortárs és magyar szerzőkre nagy hangsúlyt helyező programban helyet kaptak igazi közönségkedvencek is, így Mozart és Schubert-esttel várják az érdeklődőket a fesztivál művészei.

A magas színvonalú, de elérhető árú koncerteken a nyugdíjasokat és a diákokat kiemelt kedvezményekkel várják. 

Miranda Liu hegedűművésznő az USÁ-ban született és a salzburgi Mozarteumban és budapesti Zeneakadémián végezte tanulmányait, 19 évesen lett Magyarország legfiatalabb koncertmestere a Concerto Budapestnél. Második hazájának tekinti Magyarországot, amelynek zenei életében nagyon aktívan vesz részt nemcsak szólistaként, kamarazenészként és koncertmesterként, hanem innovatív nemzetközi projektek ötletgazdájaként és elindítójaként is. 2021-ben elnyerte a Magyar Művészeti Akadémia Szóló Művészeti Ösztöndíját kiemelkedő művészi munkájáért, és a hazai zenei életért indított különleges kezdeményezéseiért. Idén 15-szörös túljelentkezés mellett rekordszámú, közel 1600 művész vett részt a hároméves művészeti alkotómunkát támogató pályázaton, amelyet immár negyedik alkalommal hirdettek meg.  Októberben 23-án, a 1956-os forradalom kitörése emléknapján pedig a Concerto Budapest Magyar Kincsek fesztiválján Lehár Ferenc ritkán hallható hegedűversenyét fogja előadni szólistaként az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével a Zeneakadémia Nagytermében.

A fesztivál kiemelt figyelmet fordít a vendégek és a művészek egészségére, a résztvevők száma a járványügyi és biztonsági előírásoknak megfelelően korlátozott, ezért azt javasolják az érdeklődőknek, minél hamarabb vásárolják meg jegyeiket és bérleteiket.

Forrás: Sajtóanyag

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
, Több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események