Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2022. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Jön a Tuning és Retró Fesztivál! Egy vadonatúj autós fesztivál vár rád Budapesten!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Ismét az ősz egyik legnagyobb balatoni gasztrorendezvénye, a siófoki Halfesztivál!
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2022 - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Csabai Kolbászfesztivál programok
Csabai Kolbászfesztivál programok
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Idén is a ZENE-BOR ünnepén lesz a 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Gála Koncertj
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló
Őszi programajánló

Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál 2022. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál


Negyedik alkalommal rendezik meg a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivált Budapesten augusztus 25-30. között. A Miranda Liu hegedűművésznő által alapított programsorozat a kamarazenét és annak leghitelesebb bemutatását, valamint a tehetségek felkarolását helyezi középpontba az ismert kamarazenei repertoár mellett külön figyelmet fordítva a kortárs szerzőkre és a nemzetközi művésztalálkozásokra.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál

2022. augusztus 25-30.

Ősbemutatók és nemzetközi együttműködések, kamarazene magasfokon.

Ebben az évben először a New Millennium Nemzetközi Akadémia szakmai programja is csatlakozik a sorozathoz. A nyitókoncerten a V4 Vonósnégyes debütál a Magyar Zene Házában az együttes számára írt új, kortárs művek bemutatásával. A fesztivál további eseményeinek a Régi Zeneakadémia és a Festetics Palota ad otthont, többek között olyan művészekkel, mint Korcsolán Orsolya (hegedű), Sugár Gergely (kürt), vagy Josu de Solaun (zongora), illetve a visszatérő művészek közül Georgy Tchaidze (zongora) Bartosz Koziak (cselló), Haruka Nagao (brácsa), Győri Noémi (fuvola), Bábel Klára (hárfa) és a fesztiválalapító, Miranda Liu (hegedű).

Unikális nemzetközi együttműködésre kerül sor a fesztivál nyitóestjén pénteken este a Magyar Zene Házában, ahol a fesztiválalapító kezdeményezésére az elmúlt évben frissen megalakult V4 Vonósnégyes – Miranda Liu (HU/USA) 1. hegedű, Daniel Rumler (SK) II. hegedű, Tomaš Krejbich (CZ) brácsa és Bartosz Koziak (PL) cselló – ad koncertet. A kvartett Magyarország, Lengyelország, Szlovákia és Csehország figyelemre méltó művészei és zeneszerzői közötti együttműködésre összpontosít, a múlt és a jelen zenéjét a régió és egész Európa neves fesztiváljain bemutatva. A kvartett célja, hogy kulturális gazdagodást hozzon létre a V4-országokban, és a V4-országok zenészeit és zeneszerzőit bemutassa. Az együttes és egyben az együttműködés magyarországi debütálására a IV. New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztivál nyitókoncertjén kerül sor, ahol Antonín Dvořak utolsó vonósnégyese mellett négy ősbemutató is hallható lesz, Jiří Kabát (Csehország), Kuba Krzewiński (Lengyelország), Iris Szeghy (Szlovákia) és Vajda Gergely (Magyarország) a vonósnégyesnek dedikált műveit tűzi műsorra a kvartett.

A további napokon délutáni és esti koncertekre várják a közönséget. A műsorban megemlékeznek a zenetörténet aktuális évfordulóiról, valamint az ismert kamarazenei repertoár mellett ritkán hallott műveket tűznek műsorra.

A szombat délutáni koncerten Johannes Brahms halálának 125. évfordulójára tisztelettel ad szólókoncertet a versenygyőztes spanyol-amerikai zongoraművész, Josu de Solaun a Régi Zeneakadémián. Ő az egyetlen olyan spanyolországi zongoraművész, aki megnyerte az Enescu- és az Iturbi-versenyt is, és az áhított bukaresti díj elnyerése után meghívást kapott a spanyol király és királynő privát fogadására a királyi palotába. Szólistaként is a legnevesebb zenekarokkal játszott együtt, így öröm, hogy idén fesztiválunkon üdvözölhetjük.

Szombaton este a Régi Zeneakadémián a romantika korszakából válogatta műsorát az öt fellépő remek művész: Miranda Liu (hegedű), Győri Noémi (fuvola), Korcsolán Orsolya (hegedű), Sugár Gergely (kürt) és Georgy Tchaidze (zongora). Elhangzik egy-egy mű Brahms és Dvořak, valamint Amy Beach, Clara Schumann és Alekszandr Szkrjabin életművéből.

A vasárnap délutáni koncerten a magyar kortárs zenei színtér nemzetközileg is elismert Kossuth-díjas zeneszerzője, zenepedagógusa Eötvös Péter művei hangzanak el a Festetics Palota Tükörtermében ezzel tisztelegve a szerző életműve előtt.

Vasárnap este a Festetics Palota Tükörtermében elhangzik Dohnányi Ernő ritkán játszott Desz-dúr vonósnégyese, amely a kamarazenei repertoár egyik gyöngyszeme ám hosszúsága és nehézsége miatt ma már ritkán hallható a koncerttermekben. A műsor további programja is igazi unikum: Bedřich Smetana: Moldova szóló hárfára, Mikhail Mchedelov: Variációk egy Paganini témára és Ludwig van Beethoven: D-dúr szerenád.
Hétfő délután Georgy Tchaidze zongoraművészt üdvözölhetjük a Régi Zeneakadémián, aki Franz Schubert: f-moll Impromptu-jét és Beethoven: "Hammerklavier" szonátáját szólaltatja meg. Az orosz származású és több, mint 10 éve Berlinben élő zongoraművész debütálása óta visszatérő vendége a New Millennium Nemzetközi Kamarazenei Fesztiválnak.

A fesztivál záróeseményén, hétfőn este a Régi Zeneakadémián Dohnányi: c-moll zongoraötöse hangzik el, valamint César Franck: A-dúr szonáta és Beethoven: B-dúr triója is szerepel műsoron. Fellép többek között a V4 Vonósnégyes, Miranda Liu  hegedűművész, Bartosz Koziak gordonkaművész Lengyelországból, Pálfi Csaba klarinétművész és Josu de Solaun spanyol-amerikai zongoraművész. 

A délutáni koncertek 17.00 órakor, az esti koncertek 19:30-kor kezdődnek.

Művészeti vezető: Miranda Liu

Kurzusok:

Hegedű: Miranda Liu (USA/Magyarország)
Kurzus nyelve: angol, magyar, német, spanyol, (orosz)
Hegedű: Korcsolán Orsolya (Magyarország/Ausztria)
Kurzus nyelve: angol, magyar, német
Hegedű: Vlad Stanculeasa (Spanyoloszág) - csak online
Kurzus nyelve: román, angol, olasz, francia, francia, spanyol, svéd

Cselló: Bartosz Koziak (Lengyelország)
Kurzus nyelve: angol, lengyel, francia, (svéd)

Fuvola: Győri Noémi (Magyarország/UK)
Kurzus nyelve: angol, magyar, német, francia, japán, francia

Klarinét: Pálfi Csaba (Magyarország)
Kurzus nyelve: angol, magyar

Kürt: Sugár Gergely (Magyrország/Ausztria)
Kurzus nyelve: angol, magyar, német

Hárfa: Bábel Klára (Magyarország) - csak online
Kurzus nyelve: angol, magyar

Zongora: Georgy Tchaidze (Oroszország/Németország)
Kurzus nyelve: angol, orosz
Zongora: Josu de Solaun (Spanyolország/Amerikai Egyesült Államok)
Kurzus nyelve: angol, spanyol

Részvételi lehetőségek 2022-ben
HYBRID* Tanfolyam: 250 €
Három 45 perces egyéni foglalkozás kiváló oktatóinkkal. Kettő online és egy személyesen Budapesten.
Egy foglalkozás egy profi zongorakísérővel (hegedű-, cselló-, fuvola- és klarinéthallgatók számára).
Egy fellépési lehetőség egy növendékkoncerten.
Ingyenes VIP-belépő a fesztivál összes koncertjére.
A részvételt igazoló oklevél.

Teljes ONLINE kurzus: 200 €
Három 45 perces, személyes online foglalkozás kiváló tanáraink egyik tagjával.
A részvételt igazoló oklevél.
Egyetlen ONLINE kurzus: tandíjmentes!
Egy 45 perces személyes foglalkozás neves oktatóink egyik tagjával.
A részvételt igazoló oklevél.

A helyek minden programban korlátozottak, és az arra érdemes jelentkezők számára érkezési sorrendben kínáljuk fel őket.

Az NMICMF folyamatosan alkalmazkodik a koronavírus járványhoz. Örömmel jelentjük be, hogy 2022-ben az NMICMF mesterkurzusai a lehető legtöbb lehetőséget és a legnagyobb rugalmasságot kínálják hallgatóiknak.

A koronavírus járvány miatt a jelentkezőknek lehetőségük van a személyes mesterkurzus mellett egy teljes online kurzuson (összesen három tanórán) is részt venni. A résztvevők a jelentkezési lapon jelezhetik, hogy szeretnének-e személyesen is részt venni abban az esetben, ha a szervezők a mesterkurzusokat személyesen is megtartják (a COVID-19 aktuális helyzetétől függően). Azok, akik az online változatot részesítik előnyben, választhatják, hogy a teljes kurzuson online vesznek részt.

Május 16. és 2022. július 15. között:
Jelentkezési díj: 35 €

Forrás: Szervezők

Találatok száma: 273

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Aria Hotel Budapest*****

Aria Hotel Budapest*****

Fedezd fel Budapestet egy turista szemével és lazíts a világ egyik legjobb szállodájának választott Aria Hotel Budapestben! A zenei tematikájú luxus butikhotel különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül – klasszikus, opera, jazz és kortárs –, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket ... Bővebben

Kiemelt partner

12 Revay Hotel Budapest

12 Revay Hotel Budapest

Az újonnan nyílt 12 Revay Hotel Budapest szívében helyezkedik el a főbb nevezetességek gyűrűjének ölelésében. Az Oktogon, Deák Ferenc tér, Parlament, Opera, Szent István Bazilika, Andrássy út és a Király utcai pezsgés mindössze néhány perc sétával elérhető. Bővebben


22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

22 Rendezvényközpont és Boutique Hotel Budapest

A Rendezvényközpont Budafok központi részén, a Törley Kastély és Törley Hungarikum Múzeum tőszomszédságában helyezkedik el. A rendezvényközpont négy teremből, azok kiszolgáló egységeiből, egy kültéri rendezvényhelyszínből és a 27 szobás Boutique Hotelből áll. Termeink minden típusú rendezvényhez ... Bővebben


ARCadia Hotel Budapest****

ARCadia Hotel Budapest****

Az ARCadia Hotel Budapest**** szállodának helyet adó történelmi épület a 20. század elején épült, az adott kor építészeti divatját, stílusirányzatát követve, mely vonzó választást jelenthet a fővárosba látogatók számára. 6 emeleten 113 szobával (economy, standard, superior, lakosztály) és egy kellemes ... Bővebben


Adina Apartment Hotel Budapest

Adina Apartment Hotel Budapest

A budapesti Adina Apartment Hotel pár percnyi távolságra található Budapest üzleti, szórakozó, bevásárló - és éttermi központjától. Bővebben


Alfa Art Hotel*** Budapest

Alfa Art Hotel*** Budapest

Az Alfa Art Hotel*** Superior Budapest közvetlenül a Duna parton, csendes környezetben található. Galéria, időszaki képzőművészeti kiállítások, hangversenyek teszik színesebbé a szálloda ajánlatát. Bővebben


Alice Hotel Budapest

Alice Hotel Budapest

A negyvenegy szobás Alice Hotel otthona az az 1800-as évek második felében épült Kallina Mór által megálmodott villa, amely eleganciájával tökéletesen illeszkedik az UNESCO által védett Andrássy út varázsához, miközben modern felszereltségének köszönhetően korunk minden elvárásának megfelel. Bővebben


Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Alta Moda Fashion Hotel**** Budapest

Szállodánk a divatos elegancia képviselője, a közösségi terek letisztult stílusát élénk sárgák, visszafogott kékek, kényelmes bútorok jellemzik. A szállodai szolgáltatások között olyan újítások is megtalálhatók, mint az élő, kontaktus nélküli chat a recepcióval, vagy a vezeték nélküli készüléktöltés a ... Bővebben


Ambra Hotel**** Budapest

Ambra Hotel**** Budapest

Szállodánk 37 egyedi tervezésű szobával várja vendégeit a város szívében, csak néhány lépésre a legfontosabb turisztikai látnivalóktól, helyi éttermektől, bároktól. Élvezze széles választékú büfé reggelinket egy tartalmas városnézés előtt. A nap további részében snack és ingyenes kávé fogyasztható lobby ... Bővebben


1 2 3 4 ... 28   


Találatok száma: 808

Budapest Retro Bisztró

Budapest Retro Bisztró

Ülj be hozzánk egy igazi retro hot dogra, vagy egy pohár Bambira, és hagyd hogy átjárjon a nosztalgikus érzés: ráadásul, ha rákaptál az múlt ízére, jó hír, hogy napi menüvel (leves + főétel) is várunk hétfőtől péntekig! Hangulatos bisztrónk számos retró étellel és itallal várja a látogatókat. ... Bővebben

Kiemelt partner

ARAZ Étterem Budapest

ARAZ Étterem Budapest

Változatos, ízletes heti menüvel, sunday brunch ajánlattal, szezonális gasztronómiai különlegességekkel, egyedülálló borvacsorákkal és sok más érdekességgel várja vendégeit az ARAZ Étterem! Budapest bohémnegyedében olyan gasztronómiai kalandra hívja vendégeit, mely páratlan és intenzív, melyben a régi és az új ... Bővebben

Hírlevél feliratkozás
Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

Galéria Kávézó Budapest - Continental Hotel

A Continental Hotel gasztronómiai kínálatának egyik fontos láncszeme a korhűen helyreállított, a legkönnyebben a főbejárattól megközelíthető Galéria Kávézó Budapesten. Bővebben

Kiemelt partner

High Note SkyBar Budapest

High Note SkyBar Budapest

Az Aria Hotel Budapest tetején található, egész évben nyitva tartó High Note SkyBar a történelmi és a modern Budapest izgalmas kombinációja, kétszintű teraszunk páratlan kilátást nyújt Budapestre és a karnyújtásnyira található Bazilikára. Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Asztalfoglalás
Kiemelt partner

21 Magyar Vendéglő

21 Magyar Vendéglő

A 21 A Magyar Vendéglő tulajdonosainak célja volt egy olyan magyar éttermet létrehozása, mely visszaadja a rég elfeledett és hiányzó Szindbádos gasztronómiai élményt. Békebeli magyar konyha 21. századi módon, minden eredeti hagyományos ízt koncentráltan megőrizve, ételeik mégis könnyebbek a régimódi ... Bővebben


36 Bisztró Budapest

36 Bisztró Budapest

Reggelitől a vacsoráig várjuk a környéken élőket és dolgozókat egészséges és természetes alapanyagokból készült friss és finom ételekkel. Bővebben


360 Bar

360 Bar

Amikor már nem elégít ki a földönjárás, és kell valami, ami az egekbe emel, akkor nézz fel hozzánk! Budapest legmagasabban berendezett rooftop bárjában 360 fokos panorámával várunk. A 360 Bár immár negyedik éve fogadja vendégeit a híres Párizsi Nagyáruház tetőteraszán, az Andrássy úton. Vendégeinket ... Bővebben


AZR Libanoni Étterem Budapest

AZR Libanoni Étterem Budapest

Autentikus libanoni ételek Budapest szívében - Lépjen be a libanoni kultúra és a kulináris élvezetek világába az újonnan megnyílt ARZ Libanoni Étteremben, mely az InterContinental Budapest szálloda földszintjén, a pezsgő Dunakorzón található. Bővebben


Alabárdos Étterem

Alabárdos Étterem

Hagyományos magyar ételek újragondolt formában, minőségi borok kíséretében. Ezt kínáljuk Önnek történelmi falak között a Budai Várnegyed szívében. Legyen a vendégünk! Bővebben


Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almárium Gasztro Art Bisztró Budapest

Almáriumnak valaha a ház fegyvertartó ládáját hívták, később a polgárság féltve őrzött kincseinek tárolására szolgáló szekrényt nevezték így. Manapság egyik becses kincsünk a magyar élelmiszer, amelyből szakértelem és szeretet hozzáadásával teremtünk csúcsgasztronómiát – bisztró hangulatban. Tesszük mindezt ... Bővebben


1 2 3 4 ... 81   


A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt események