Ősmaradvány élménytúra 2024. Gyűjts több millió éves ősmaradványokat egy igazi működő bányában
Ősmaradvány gyűjtés a Geodával! Kivételes programra nyílik lehetőség CSAK a GEODA kiállítás vezetésével! A Gerecse-hegységben Tardoson található egy a mai napig működő külszíni vörös mészkő bánya. Most itt a lehetőség, hogy egy igazi bányában Te is gyűjts több millió éves ősmaradványokat!
Ősmaradvány gyűjtés a Geodával!
Kivételes programra nyílik lehetőség CSAK a GEODA kiállítás vezetésével!
A Gerecse-hegységben Tardoson található egy a mai napig működő külszíni vörös mészkő bánya. Az ott kitermelt mészkő számtalan kerítés, térkő, kút, épület külső-belső díszítési formájában köszön vissza. Biztos sokan észrevették már a csigaformájú lenyomatokat ezekben a kövekben. Ma már tudjuk, hogy nem csigáról van szó, hanem az ammonitesz nevű fejlábú, puhatestű mészből épült otthonáról.
Most itt a lehetőség, hogy egy igazi bányában Te is gyűjts több millió éves ősmaradványokat!
Ki jelentkezhet: bárki
Korhatár: iskoláskorú gyermekektől felnőttekig
Találkozópont: TARDOS, Fekete Lajos Általános Iskola előtti parkoló
Hány fő esetén indul el program: min. 10 fő esetén
Hány fő vehet részt a programon: max. 20 fő
Mit kell hozni:
-kalapács és véső; kézi ásó; kézi gereblye; doboz, amibe gyűjteni lehet az ammoniteszeket ( a felsorolt szerszámok javaslatok, nem kötelezőek, de legalább 1 fajta ajánlott a sikeresebb kereséshez)
– váltócipő és “játszós ruha” javasolt
– kobakot adunk a program idejére a résztvevőknek
Felfogom ismerni, hogy mit kell keresni? : A Geoda kiállítás munkatársai segítenek a keresésben és a talált darabok meghatározásában, hogy valóban ammonitesz-e.
Mennyibe kerül a program: 3000 Ft/fő
Időpontok:
2024. március
29. (péntek)
10:00 BETELT!
13:00
30. (szombat)
10:00
13:00
április 1. (hétfő)
10:00
13:00
FIGYELEM! Az időjárási körülményektől függhet a gyűjtés megrendezése.
Kérjük, hogy e-mail-es jelentkezés esetén írjanak meg nekünk egy telefonszámot, amin elérhetjük Önöket!
2024.03.29. - 2024.03.30. | |
2024.04.01. |
Rábai Katalin Borászat Neszmély
Rábai Katalin borászata a Gerecse hegység lábánál, a Kásás-hegy dűlőben található, gyönyörű kilátással a Dunára és Szlovákiára. A kis borászat 1 hektáron gazdálkodik, kis mérete ellenére több fehér és vörös szőlő fajtával foglalkozik. Borászatunk előzetes bejelentkezéssel bármikor látogatható. A ...
Spejz Tatabánya
Tartalmas és finom leveseket, főételeket, salátákat és desszerteket kínálunk. A helyben készült Spejz pizzák könnyen elcsábítanak. Gyere el hozzánk vagy rendelt házhoz ételeinket.
Stróbl Borház Baj
Pincénk a neszmélyi borvidéken, a baji Nagysikár-hegyen található. Fehér és rosé borokat fajélesztős beoltással, irányított erjesztéssel, reduktív technológiával készítjük. A kék szőlőből készülő vörös borok héjon erjesztve, ászokban érlelve készülnek. Nagy örömmel és szeretettel várjuk a boraink és a ...
Szörf Bisztró Tata
A tatai Öreg-tó partján várjuk szeretettel kedves vendégeinket! Gyertek ki a családdal a tópartra sétálni, a forró italokat és a finom falatokat mi szolgáltatjuk mellé.
Turay Családi Pincészet Baj
A pincét a kapucinus rend építette 250 éve és eredetileg földbe vájt volt, melynek egy része eredeti formájában ma is megtekinthető. Az épület alsó szintjén alakítottuk ki kóstolóhelyiségünket, ahol borkorcsolyával kísért borkóstolókat is rendezünk. Birtokunk jelenleg 2,4 hektáron bioorganikusan ...
Walter Étterem & Rendezvényház
Walter Étterem & Rendezvényház, egy olyan létesítmény, mely a tatabányai lakosoknak, turistáknak, cégeknek és rendezvényhelyszínt keresőknek jött létre a tatabányai Turul-emlékmű szomszédságában. Étlapunk kínálata szezonális jelleggel változó. Ételeink között házias, családbarát ételek és ...
Wéber Családi Pince Baj
Családias, kézműves pincénk a Neszmélyi borvidék egyik különleges adottságú településén, Bajon található. Fehér és rozé borokat készítünk ökológiai szempontok szerint, saját szőlőből. Kóstolják meg őket pincénknél, szőlőlugasunk alatt! Tételeinket nem palackozzuk le előre, így ha vásárolni szeretnének, arra ...
Borostyán Étterem
Fontos számunkra a minőség, ezért alapanyagaink egy részét magunk termeljük. Magyar húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket teszünk a vendég asztalára, így segítve a hazai termelőket. Ha vendégül látunk valakit, nem csak főzünk neki, kiszolgáljuk, majd elköszönünk. A vendéglátás évezredes hagyományát ...
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!