Kiemelt ajánlat
2025.07.25. (péntek) - 2025.07.26. (szombat)
3200 Gyöngyös, Farkasmály (47.80594 x 19.951136)
Minden évben július utolsó hétvégéjén kerül megrendezésre az esemény, ahol 4 farkasmályi borászat találkozik és mutatja be szebbnél szebb tételeit, ezzel öregbítve eme csodálatos vidék múltját, történelmét.
Izgalmas pincetúrán mutatjuk be a vidék sajátosságát, a lyukpince rendszert, ahol érdekes történeteket hallhatunk és borokat kóstolhatunk egy sejtelmes környezetben a dombok alatt.
2025. július 25. 19:00 - Vezetett pincetúra
Látogassa meg a farkasmályi pincéket borkóstolóval (4 tételből álló kóstoló) és idegenvezetéssel egybekötve. Bejárjuk a történelmi pincéket és közben kalandozunk gondolatban az elmúlt 200 év történésein a borudvar borválogatásával. A programot 5000 Ft/fő áron kínáljuk. A jegyek előzetesen is megválthatók, de a helyszínen is lesz lehetőség csatlakozni. Előzetesen jelentkezni a megadott e-mail címen, vagy a helyszínen az információs faháznál lehet.
2025. július 26. 19:00 - Történelmi pincetúra
Látogassa meg a farkasmályi pincéket borkóstolóval (4 tételből álló kóstoló) és idegenvezetéssel egybekötve. Bejárjuk a történelmi pincéket és közben kalandozunk gondolatban az elmúlt 200 év történésein a borudvar borválogatásával. A programot 5000 Ft/fő áron kínáljuk. A jegyek előzetesen is megválthatók, de a helyszínen is lesz lehetőség csatlakozni. Előzetesen jelentkezni a megadott e-mail címen, vagy a helyszínen az információs faháznál lehet.
Nagy hangsúlyt fektetünk a gasztronómiai kínálatra is, hiszen minden évben izgalmasabbnál izgalmasabb street food fogások kerülnek az asztalokra, kiegészítve a remek borok zamatát.
A minőségi zene, a csodálatos környezet, a színes fények a szőlőtőkék lábánál már csak hab a tortán.
A gasztro udvarban idén még gazdagabb kínálattal várunk benneteket: kézműves lepények, szaftos pulled pork szendvicsek és ínycsiklandó burgerkülönlegességek is helyet kapnak. A gasztronómiai élményt tovább fokoztuk – a Burger Boyzz csapata is csatlakozik hozzánk food truck-jukkal, és bevezetnek bennünket a smashed burgerek ízletes világába. Emellett kézműves sajtokat is kóstolhattok a fesztivál ideje alatt!
A rendezvényre a napijegy 2.500 Ft, a két napos bérlet 4.500 Ft, melyet a bejáratnál az információs pultban tudsz megvásárolni.
Amennyiben nem hoztál magaddal poharat, szintén az info pultban juthatsz hozzá a logózott üveg pohárhoz 1.500 Ft-ért, vagy Re-pohárhoz 1.000 Ft-ért, amelyet ha nem szeretnél elvinni emlékbe, visszatérítjük az árát.
A rendezvény hivatalos fizető eszköze a Zseton, melyet szintén az info pultban tudsz váltani.
A gasztro udvar részen burger, pulled pork és lepények is várnak titeket. A fesztiválon kézműves sajtokat is kóstolhattok majd.
A mátrai borvidék Magyarország legnagyobb történelmi borvidéke. 7000 hektár szőlőterülettel rendelkezik, és 20 kilométeren terül el a Mátra-hegység dél-nyugati lábánál. Északi elhelyezkedése miatt legkedvezőbb feltételeket kínál a friss, illatos fehérboroknak. Ugyanakkor évjárattól függően testes vörösborok is kimagaslót képesek produkálni. A világ összes szőlőfajtája megterem itt.
A farkasmályi borpincék története az 1700-as évek közepére nyúlik vissza, amikor gyöngyösi lakosok felfedezték a Sárhegy lábánál található 5 méter magas sziklafalakat, amit a természet alkotott. Innentől kezdődtek meg a pincevájási munkálatok, amik lassan haladtak.
Az 1800-as évek elején zajló napóleoni hadjárat alkalmával Báró Orczy Lőrincz hozatott ide francia hadifoglyokat a Győr melletti győztes csatákból és az ő munkájuk gyorsította fel a folyamatot. A megkövesedett vulkáni hamuba kisméretű csákányokkal vájták a pincéket, úgy hogy pár fokos emelkedővel haladtak befelé. Ez időben a mustgáz (színtelen-szagtalan gáz) a fermentáció melléktermékeként nagy számban szedte áldozatait. A pincék a lejtésnek köszönhetően kivezették a halálos gázt, így biztonságosak voltak. 14 Celsius fok az állandó hőmérséklet és 90%-os az átlagos páratartalom. A kibányászott kőzetet kockákra faragták és a pincesoron támfalat emeltek belőle, valamint sok épületnek adta a környéken a falazatát. A pincék előtt váltakozva álltak a földszintes és az emeletes présházak, ahol a szüret idején a szőlőt préselték.
A két világháború között a farkasmályi pincesor felkapott szórakozó övezet volt és a mátrai borkereskedelem központja. A boldog éveknek a második világháború pusztításai vetettek véget, amikor a présházak jelentős részét és a pincesor végén található szállodát is lebombázták. Több mint 7000 ember bújt el a pincékben a bombázások elől.
A szocialista államosítás előtt csak néhány pincét között össze folyosó. 1960 környékén az oroszországi borexport követelte meg, hogy létrehozzanak egy komolyabb tárolókapacitást. 13 nagy pincét nyitottak egybe folyosóval, amelynek egy részén beton tartályokat építettek. Így összesen több mint 1 millió liter bort tárolhattak el reduktív és a fahordókkal oxidatív módon. Ez az akkori éves átlag magyar bortermésnek a 15%-a volt. A beton tartályokat ezen a kis részen keresztül lehetett tisztítani, úgy hogy valakinek be kellett másznia. A legnagyobb tartály több mint 90000 literes.
2025.07.25. - 2025.07.26.
Gyöngyös
További ajánlataink
2025.07.25. - 2025.07.26.
Találatok száma: 1
Pincészetünk a modern kialakítású panziókban ad helyet a kikapcsolódni vágyó bortúrázóknak. Családi pincészetünkben fehér és vörösborok készülnek magas minőségben, kizárólag kézi technikával. Borkóstoló programjaink akár másfél-két órás interaktív beszélgetéssel egészülnek ki, igény szerint megtekinthető szőlőbirtokunk, vagy bejárható a farkasmályi történelmi pincesor. Csapatépítő programok szervezhetők különböző szőlészeti, borászati munkálatokra is. A borkóstolók mellé lehetőség van hidegtál megrendelésére. Borvacsorák megrendezését is vállaljuk, előre egyeztetett időpontban. Panziónk összesen 8 db szobával rendelkezik.
Pincészetünk a modern kialakítású panziókban ad helyet a kikapcsolódni vágyó bortúrázóknak. Családi pincészetünkben fehér és vörösborok készülnek magas minőségben, kizárólag kézi technikával. Borkóstoló programjaink akár másfél-két órás interaktív beszélgetéssel egészülnek ki, igény szerint megtekinthető szőlőbirtokunk, vagy bejárható a farkasmályi történelmi pincesor. Csapatépítő programok szervezhetők különböző szőlészeti, borászati munkálatokra is. A borkóstolók mellé lehetőség van hidegtál megrendelésére. Borvacsorák megrendezését is vállaljuk, előre egyeztetett időpontban. Panziónk összesen 8 db szobával rendelkezik.
Pincészetünk a modern kialakítású panziókban ad helyet a kikapcsolódni vágyó bortúrázóknak. Családi pincészetünkben fehér és vörösborok készülnek magas minőségben, kizárólag kézi technikával. Borkóstoló programjaink akár másfél-két órás interaktív beszélgetéssel egészülnek ki, igény szerint megtekinthető szőlőbirtokunk, vagy bejárható a farkasmályi történelmi pincesor. Csapatépítő programok szervezhetők különböző szőlészeti, borászati munkálatokra is. A borkóstolók mellé lehetőség van hidegtál megrendelésére. Borvacsorák megrendezését is vállaljuk, előre egyeztetett időpontban. Panziónk összesen 8 db szobával rendelkezik.
Találatok száma: 20
Családi borászat vagyunk, 5 Dudás van egy pincében. Éppen ezért tudunk izgalmas íz- és élményvilágot csempészni a magyar borkultúrába. Tudjuk, hogy mi folyik itt Gyöngyösön, csupa finom illatos fehérbor és a Mátra vulkanikussága is felsejlik egy-egy tételünkben és van ám testes vörösborunk is. Egy-egy pohár bor között még sosem próbált borkisérő falatokat kínálunk lakáséttermünkben, de akár egy teljes borvacsorát elkészítünk személyesen neked és társaságodnak.
Családi borászat vagyunk, 5 Dudás van egy pincében. Éppen ezért tudunk izgalmas íz- és élményvilágot csempészni a magyar borkultúrába. Tudjuk, hogy mi folyik itt Gyöngyösön, csupa finom illatos fehérbor és a Mátra vulkanikussága is felsejlik egy-egy tételünkben és van ám testes vörösborunk is. Egy-egy pohár bor között még sosem próbált borkisérő falatokat kínálunk lakáséttermünkben, de akár egy teljes borvacsorát elkészítünk személyesen neked és társaságodnak.
Családi borászat vagyunk, 5 Dudás van egy pincében. Éppen ezért tudunk izgalmas íz- és élményvilágot csempészni a magyar borkultúrába. Tudjuk, hogy mi folyik itt Gyöngyösön, csupa finom illatos fehérbor és a Mátra vulkanikussága is felsejlik egy-egy tételünkben és van ám testes vörösborunk is. Egy-egy pohár bor között még sosem próbált borkisérő falatokat kínálunk lakáséttermünkben, de akár egy teljes borvacsorát elkészítünk személyesen neked és társaságodnak.
`Ahol a hegy és a nap összeér`, a Mátraalján, Gyöngyös városában, családi vállalkozásként nyitottuk meg éttermünket, az ARANYPINCE VENDÉGLŐT. Gyöngyös Fő terétől néhány percre, a Kékes téren, a magyaros ételek mellett- melyek az étterem fő specialitásai közé tartoznak - wellness, vegetáriánus és más országok ízeit kedvelő vendégeink is bőséges kínálatból választhatnak.
`Ahol a hegy és a nap összeér`, a Mátraalján, Gyöngyös városában, családi vállalkozásként nyitottuk meg éttermünket, az ARANYPINCE VENDÉGLŐT. Gyöngyös Fő terétől néhány percre, a Kékes téren, a magyaros ételek mellett- melyek az étterem fő specialitásai közé tartoznak - wellness, vegetáriánus és más országok ízeit kedvelő vendégeink is bőséges kínálatból választhatnak.
`Ahol a hegy és a nap összeér`, a Mátraalján, Gyöngyös városában, családi vállalkozásként nyitottuk meg éttermünket, az ARANYPINCE VENDÉGLŐT. Gyöngyös Fő terétől néhány percre, a Kékes téren, a magyaros ételek mellett- melyek az étterem fő specialitásai közé tartoznak - wellness, vegetáriánus és más országok ízeit kedvelő vendégeink is bőséges kínálatból választhatnak.
Farkasmály Gyöngyös városrésze, a város egykori szórakoztató negyede, ahol ma kiépült pincék várják a borkedvelőket. Az itt működő pincészetek borkóstolókkal, nyáron grillteraszokkal várják a vendégeket. A pincesor ad otthont a hagyományos Ivó napi pincejárásnak. A Sár-hegy lábánál fekvő, folyosókkal összekötött, szabadon átjárható pincerendszerben van lehetősége az ide látogatónak megkóstolni a zamatosabbnál zamatosabb mátrai borokat. A műemlék jellegű épületek szinte mesélik a gazdag történelmet. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb kézzel vájt pincéje található itt, Magyarország legnagyobb történelmi borvidékén, mesés természeti környezetben.
Farkasmály Gyöngyös városrésze, a város egykori szórakoztató negyede, ahol ma kiépült pincék várják a borkedvelőket. Az itt működő pincészetek borkóstolókkal, nyáron grillteraszokkal várják a vendégeket. A pincesor ad otthont a hagyományos Ivó napi pincejárásnak. A Sár-hegy lábánál fekvő, folyosókkal összekötött, szabadon átjárható pincerendszerben van lehetősége az ide látogatónak megkóstolni a zamatosabbnál zamatosabb mátrai borokat. A műemlék jellegű épületek szinte mesélik a gazdag történelmet. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb kézzel vájt pincéje található itt, Magyarország legnagyobb történelmi borvidékén, mesés természeti környezetben.
Farkasmály Gyöngyös városrésze, a város egykori szórakoztató negyede, ahol ma kiépült pincék várják a borkedvelőket. Az itt működő pincészetek borkóstolókkal, nyáron grillteraszokkal várják a vendégeket. A pincesor ad otthont a hagyományos Ivó napi pincejárásnak. A Sár-hegy lábánál fekvő, folyosókkal összekötött, szabadon átjárható pincerendszerben van lehetősége az ide látogatónak megkóstolni a zamatosabbnál zamatosabb mátrai borokat. A műemlék jellegű épületek szinte mesélik a gazdag történelmet. Közép- és Kelet-Európa legnagyobb kézzel vájt pincéje található itt, Magyarország legnagyobb történelmi borvidékén, mesés természeti környezetben.
A borrend az országban másodikként, 1976-ban alakult meg. Legfontosabb feladatának a mátraaljai borok hazai és külföldi bemutatását, elismertetését tekintette, melyet az alapítók és a Szőlő és Bortermelők Egyesülete a kezdettől fogva a szívén visel. A Gloria Sublimis Borrend zászlósbora a Mátraaljai olaszrizling.
A borrend az országban másodikként, 1976-ban alakult meg. Legfontosabb feladatának a mátraaljai borok hazai és külföldi bemutatását, elismertetését tekintette, melyet az alapítók és a Szőlő és Bortermelők Egyesülete a kezdettől fogva a szívén visel. A Gloria Sublimis Borrend zászlósbora a Mátraaljai olaszrizling.
A borrend az országban másodikként, 1976-ban alakult meg. Legfontosabb feladatának a mátraaljai borok hazai és külföldi bemutatását, elismertetését tekintette, melyet az alapítók és a Szőlő és Bortermelők Egyesülete a kezdettől fogva a szívén visel. A Gloria Sublimis Borrend zászlósbora a Mátraaljai olaszrizling.
A KÉKES két dolognak köszönheti népszerűségét: az utánozhatatlan vendégszeretetének és az utolérhetetlen konyhájának. A legkiválóbb alapanyagokból készítjük az ételeket a legmodernebb konyhatechnológia segítségével. A KÉKES a megújulást követően tökéletes, a legapróbb részletekig elegáns, kifinomult ízlésű, barátságos hellyé vált, ahol a különböző funkciókkal bíró, légkondicionált terei baráti, céges, családi, szakmai rendezvények számára egyaránt ideális környezetet biztosítanak. Az éttermi rész galériás, benne bőséges helykínálattal. Az emeleti bálterem méltó színhelye csoportos összejöveteleknek, tanácskozásoknak, vállalati rendezvényeknek, családi események lebonyolításának. Az étterem előtti, tavasztól őszig üzemelő fedett grill teraszunk várja a Vendégeket.
A KÉKES két dolognak köszönheti népszerűségét: az utánozhatatlan vendégszeretetének és az utolérhetetlen konyhájának. A legkiválóbb alapanyagokból készítjük az ételeket a legmodernebb konyhatechnológia segítségével. A KÉKES a megújulást követően tökéletes, a legapróbb részletekig elegáns, kifinomult ízlésű, barátságos hellyé vált, ahol a különböző funkciókkal bíró, légkondicionált terei baráti, céges, családi, szakmai rendezvények számára egyaránt ideális környezetet biztosítanak. Az éttermi rész galériás, benne bőséges helykínálattal. Az emeleti bálterem méltó színhelye csoportos összejöveteleknek, tanácskozásoknak, vállalati rendezvényeknek, családi események lebonyolításának. Az étterem előtti, tavasztól őszig üzemelő fedett grill teraszunk várja a Vendégeket.
A KÉKES két dolognak köszönheti népszerűségét: az utánozhatatlan vendégszeretetének és az utolérhetetlen konyhájának. A legkiválóbb alapanyagokból készítjük az ételeket a legmodernebb konyhatechnológia segítségével. A KÉKES a megújulást követően tökéletes, a legapróbb részletekig elegáns, kifinomult ízlésű, barátságos hellyé vált, ahol a különböző funkciókkal bíró, légkondicionált terei baráti, céges, családi, szakmai rendezvények számára egyaránt ideális környezetet biztosítanak. Az éttermi rész galériás, benne bőséges helykínálattal. Az emeleti bálterem méltó színhelye csoportos összejöveteleknek, tanácskozásoknak, vállalati rendezvényeknek, családi események lebonyolításának. Az étterem előtti, tavasztól őszig üzemelő fedett grill teraszunk várja a Vendégeket.
Célunk, hogy ne csupán étteremként, hanem egy közösségi találkozóhelyként is szolgáljunk az újdonságokra és friss lendületre vágyó nagyközönség számára, hogy egy helyen élhessék át az ízek gazdagságát és a jó társaság varázsát. Szeretettel várunk benneteket a régi Kékes Étterem helyén, letisztult formavilággal, modern és megújult koncepciókkal, programokkal.
Célunk, hogy ne csupán étteremként, hanem egy közösségi találkozóhelyként is szolgáljunk az újdonságokra és friss lendületre vágyó nagyközönség számára, hogy egy helyen élhessék át az ízek gazdagságát és a jó társaság varázsát. Szeretettel várunk benneteket a régi Kékes Étterem helyén, letisztult formavilággal, modern és megújult koncepciókkal, programokkal.
Célunk, hogy ne csupán étteremként, hanem egy közösségi találkozóhelyként is szolgáljunk az újdonságokra és friss lendületre vágyó nagyközönség számára, hogy egy helyen élhessék át az ízek gazdagságát és a jó társaság varázsát. Szeretettel várunk benneteket a régi Kékes Étterem helyén, letisztult formavilággal, modern és megújult koncepciókkal, programokkal.
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Hívjon telefonon!
Érdeklődjön e-mailben!
Látogasson el weboldalunkra!
Nézze meg pontos címünket!
Keresse fel Facebook oldalunkat!
Megosztás
Kapcsolódó témák:
Országos eseménynaptár