Rómer Ház Győr program 2020
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Rómer Ház Győr program 2020

2020.09.25. - 10.18.

Győr város lüktető kulturális pulzusa a Rómer Ház. Győr új ifjúsági közösségi tere, a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum tagintézménye: koncertekkel, filmvetítésekkel, nyitott műhellyel, időszakos kiállításokkal.

Program

2020. szeptember 25., péntek, 20:00–23:00
Ocho Macho / MOST turné - 
Új időpont!

A megvásárolt belépők az új időpontra érvényesek! 

Jegyek:
Early bird. 1500 HUF
Kedvezményes: 1900 HUF
Normál: 2500 HUF
• Kapunyitás: 20:00

2020. szeptember 26., szombat, 20:00–23:30
Apnoé / Eszkimó - DUPLA Lemezbemutató Koncert

Kapunyitás: 20:00h
 Programkezdés: Eszkimó: 20:30h, Apnoé: 22:00h
 Belépő: 1.500.Ft
Vannak, akik vitatják a Holdraszállást, a többiek virágos réten heverészve számolgatják a hulló csillagokat, egyesek Ady-ra táncolnak, mások Szonjának harangoznak, és akad olyan is, aki megjegyzi magának az éktelen kék eget. Nem vitás, fura egy társaság, de ők, mindannyian az Apnoé zenekar új lemezét hallgatják. A címe „SziaBori”.

Apnoé zenekar
Minden dalunk egy nagy levegővel kezdődik, azzal a lélegzettel, amit a lélek vesz fel, amit a mindenségből magába szív, hogy bennünk megfürdetve adhassa át neked, vagy neki, mindenkinek, bárkinek, akiben ugyanaz a dallam lüktet.

Eszkimó: Győri alternatív rock zenekar, pszichedelikus elemekkel átitatva, psychedelic funk, gyakran rappelős, zakatoló szövegekkel, ami éppúgy fontos eleme az eszkimó zenéjének, mint a zene maga.

2020. szeptember 26., szombat, 20:00–22:00
Budapest Bár Pop-Up koncert
Apátúr ház

Ha megtehetnéd eljönnél Budapest Bár koncertre? Most még megteheted.
Gyere a családoddal, a barátaiddal, élvezzétek a dalokat, a zenét – élvezd az életet! Márciusban jelent meg a Budapest Bár új lemeze Ha megtehetnéd címmel, melynek dalai a vágyainkról és a szerelemről szólnak. Szeptember 26-án a győri Apátur Házban az új lemez dalaiból és a régi kedvencekből egyaránt válogat a csodálatos Budapest Bár zenekar Farkas Róbert vezetésével, valamint Németh Juci, Keleti András, Frenk és Mező Misi közreműködésével.
A Budapest Bár a szívbemarkoló és szívderítő dalok cigányzenei feldolgozásaival vált Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává. Az együttes varázslatos vonzerejét a kitűnő zenészeknek és a magyar rockzene kultikus énekeseinek köszönheti. Az eredetileg egyetlen lemezre születő Budapest Bár tizenkét énekessel, teljesen egyedi felállásban működik – talán épp ezért lett mára a legkeresettebb koncertzenekar, fesztiválok és nagyszínpadok rendszeres fellépője. A Budapest Bár védjegyévé vált egyedi stílus gyökerei az 1920-30-as évekbeli, budapesti kávéházak világáig nyúlik vissza. Az ismert és kedvelt dalokat cigányzenei alapokon, jazz, pop, rock, klezmer és számos zenei műfaji elemmel ötvözve értelmezik újra – ezzel megteremtve egy új zenei irányzat, a gypsy lounge alapjait.
A Budapest Bárt vezetőjének és alapítójának, Farkas Róbertnek eredeti szándéka pontosan az volt, hogy új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életben tartva és megújítva a régi hagyományokat. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Számos régi dalt leporoltak, elfeledetteket élesztettek újra, közismerteket öltöztettek új köntösbe, az utóbbi időben pedig számos új dalt is írtak. Korok, kultúrák, stílusok és korosztályok találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt az együttest, amely mára többgenerációs kedvenccé vált.
A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!
A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

ELMARAD!! 2020. szeptember 27., vasárnap, 16:00–18:00
Fröccs a léleknek: Mozaikcsalád – Egy kép, nagyobb felbontásban

Mozaik, patchwork. Mindkét elnevezést használjuk olyan családok leírásakor, ahol két felnőtt legalább egy, előző kapcsolatban született gyermeket nevel.
Mi az, ami más a mozaikcsaládoknál?
Milyen extra helyzetekkel szembesülnek e családok tagjai?
Hogyan teljesül a család tagjainak fejlődési szükséglete, hogyan boldogulnak?
A mozaikcsalád kialakulásának előzményei hogyan hatnak annak működésére?
Milyen előítéletek élnek bennünk a mozaikcsaládokkal kapcsolatban?
Több szabályra van-e szükség az optimális, életszakasznak megfelelő működéshez?
Milyen sérülési pontok lehetnek jelen az elfogadás, hitelesség, türelem, együttműködés, bizalom területén?
Előadásában ezekkel a kérdésekkel foglalkozik Dr. Győrffy Dóra pszichiáter.
Jegyek a helyszínen!
Belépő: 1500 Ft

2020. szeptember 27., vasárnap, 19:00–20:35
RÉV / FAQ / KB35: Pillangó

III. RS9 OFF Független Színházi Fesztivál - Fődíj
 V.KASZT - 2. díj, Legjobb férfi főszereplő, Legjobb dramaturg díja
FESZT - FEST - fesztiválgyőztesek fesztiválja - Paál István diploma, az évad legjobb előadásáért
Madách Imre ISzN - Legjobb férfiszínészi alakítás
+Az előadás 16 éven felülieknek ajánlott!
A RÉV Színház, az FAQ Színház és a KB35 Inárcs Társulat koprodukciója.
PILLANGÓ
monodráma
Henri Charriére Pillangó című regénye alapján.
Ősbemutató.

Egy színész meséli végig Henri Charriére bestsellerré vált regényét. Pillangót elítélik, életfogytiglan töltheti büntetését. A fiatal férfi nem törődik bele az ítéletbe, minden áron szökni próbál. A fordulatos, fojtogató és lélekemelő szökési sorozatot követhetjük nyomon nézőként, ami több mint tíz évet ölel fel Pillangó életéből.
Pillangó, sodró lendülettel mesél, lelkiismeretről, adrenalinról, alvilági alakokról, őrületről, szenvedésről, az emberi természet, fantázia nyughatatlanságáról. Történetei újabb és újabb történetekbe gyűrűznek, így éli túl az enyészet útját, a fogságban töltött éveket.
Játssza: Balla Richie
Hang és zörej: Bojkovszky Zsolt
Látvány: Kuti Letícia
Borítókép: Suhaj Miklós
Dramaturg: Szivák - Tóth Viktor
Rendezőasszisztens: Bálint Betty
Rendező: Tárnoki Márk
hossza 95 perc

2020. szeptember 29., kedd, 17:00–19:00
Boldog idők
Szinkronizált francia vígjáték, 110 perc, 2019 (16)

Rendező: Nicolas Bedos
Jegyinfó:
normál/online: 1200 Ft. diák, nyugdíjas (csak a helyszínen): 900 Ft

Az idősödő francia házaspár párkapcsolati válságot él át. A feleség harsány és magabiztos, a férj pedig egyre inkább belesüpped a kétségbeesésbe és önsajnálatba. Fiának egyik barátja sikeres és különleges vállalkozást vezet: időutazást kínál ügyfeleinek. Színészek, díszletek bevonásával megteremti a kiválasztott kor hangulatát és körülményeit, és a méregdrága árat kifizető időutazó addig élvezheti a 18. század vagy éppen a második világháború tökéletesen újrateremtett közegét, amíg a pénztárcája bírja. A fiatalember felajánlja az egyre letörtebb férfinak, hogy egy napra visszamehet a múltba egy általa választott napra… Melyik napot választja vajon? Vissza akar-e majd térni a jelenbe? Megmentheti-e ez az időutazás a házasságát?
Az alkotás a cannes-i filmfesztivál különleges vetítései között mutatkozott be Daniel Auteuil, Fanny Ardant és Guillaume Canet főszereplésével.

2020. szeptember 29., kedd, 19:30–21:30
JUDY
Feliratos angol életrajzi film, musical, 118 perc, 2019

Rendező: Rupert Goold
Főszereplő: Renée Zellweger
 Jegyinfó:
normál/online: 1200 Ft. diák, nyugdíjas (csak a helyszínen): 900 Ft
A Judy a legendás amerikai színész-énekesnő, Judy Garland életének utolsó hónapjait dolgozza fel. A negyvenes éveiben járó Judy Garland, az Óz, a csodák csodája Dorothyja több, tragikusan végződő házasságon jutott túl, és a hatvanas évek végére folyamatos anyagi és drog problémákkal küzdött. Annak reményében, hogy elegendő pénzt kereshet két kisebb gyermekének eltartására, elvállal egy londoni varietéturnét. Bár Garland népszerűsége Amerikában már megkopott, csillaga Európában még fényesen ragyogott, amikor 1969 telén megérkezett Londonba. A fellépések azonban nem minden zökkenő nélkül zajlanak, Garland folyamatos harcot folytat saját magával, a közönséggel, és a menedzsmenttel egyaránt.
A Judy Judy Garland kétszeres Oscar-jelölt hollywoodi legenda (Ítélet Nürnbergben, Csillag születik, Találkozunk St. Louis-ban) tragikus életének utolsó hónapjairól szól. A Judy Peter Quilter Tony-díjra jelölt „End of the Rainbow”című színdarabjának filmes adaptációja. Rupert Goold angol színházi rendező filmje szerepelt a Torontói Nemzetközi Filmfesztivál és a Telluride Filmfesztivál programjában. A címszerepben az Oscar-, Golden Globe- és BAFTA-díjas Renée Zellweger (Bridget Jones naplója-filmek, Chicago, Hideghegy, A remény bajnoka) nyújt örökre emlékezetes alakítást. Zellwegert már most a 2020-as Oscar-díj legnagyobb esélyesének tartják a legjobb színésznő kategóriában. A Judy további szerepeiben a többszörös díjnyertes ír színésznő, Jessie Buckley (Csernobil), Finn Wittrock (Amerikai Horror Story, A nagy dobás), Rufus Sewell (A mágus, Lovagregény) és Michael Gambon (Gosford Park, A szakács, a tolvaj, a feleség és a szeretője, Harry Potter és a félvér herceg) láthatók. 

2020. szeptember 30., szerda, 18:00–22:30
Szerdák Paris 30! Jungle Special / Mesterhazy & Cookies

Lazulgatással egybekötött eklektikus e-zenei kalandozás a Rómer Házban.
Lemezlovasok:
Mesterhazy & Cookies
JUNGLE / DNB / BREAKBEAT
Program: lazulgatás, sörözgetés, dumálgatás a haverokkal, zenehallgatás, bátrabbaknak tánc.
Mennyi: semennyi 

2020. október 3., szombat, 21:00–0:30
The Biebers - Új időpont!

Gyere el a koncertre és légy te is a Biebers család részese!
Jegyár:
kedvezményes: 1.990.- Ft
normál: 2.490.- Ft

2020. október 11., vasárnap, 15:00–16:30
Akik maradtak

magyar dráma, 83 perc, 2019 (12)
rendező: Tóth Barnabás
Jegyinfó:
normál/online: 1200 Ft. diák, nyugdíjas (csak a helyszínen): 900 Ft
Egy kamaszlány és egy középkorú férfi egymásra találásának megható hangvételű története a második világháború után. Mindketten sokat veszítettek, és mindketten szeretnének új életet kezdeni, miközben körülöttük már a Rákosi-rendszer diktatúrája alakul. Vajon túl lehet-e élni a múlt és a jövő tragédiáit, ha összekapaszkodnak azok, akik még megmaradtak?

2020. október 18., vasárnap, 17:00–19:00
Fröccs a léleknek: Milyen az élet egyszülős cipőben?

Többféleképpen lehet szülőként gyermekkel egyedül maradni, de ennek következtében nem feltétlenül kell magányosnak lenni.
Egy interaktív előadás keretében feltárjuk, majd megoldási javaslatokat kínálunk az általunk felvázolt alábbi témákra, mind lelki, mind gyakorlati síkon.
Hány gyermek és szülő érintett itthon és külföldön? (Egyszülős családok a számok tükrében)
Tabu-e az egyszülős családok élete és problémái? Miért?
Milyen fajtái vannak az egyszülős családoknak?
Mi a közös, és miben különböznek a különféle okokból létrejött egyszülős családok?
Hogyan lehet túllépni az elvesztés fájdalmán?
Miért félünk a változástól? Jobb a rosszban, mint a rossz nélkül?
Karakterek tükrében a megküzdési stratégiák.
Mikor és hova fordulhatok segítségért?
Én gyerekem, Te gyereked, Mi gyerekünk?
Jogi útbaigazítás a lehetőségekről válás közben és után.
Miben tud segíteni az „egyszülős közösség”?
Az előadók: Kovács Sára Judith életvezetési tanácsadó, a párkapcsolatok szakértője, komplementer hipnoterapeuta, és dr. Tróznay Katalin coach, jogász, a Győri Egyszülős Klub vezetője.
Belépő a helyszínen: 1.500 Ft 

Forrás: Szervezők


2020.09.25. - 2020.10.18.
Találatok száma: 3

Danubius Hotel Rába

Danubius Hotel Rába

Győr a találkozások városa: a négy folyó torkolatánál fekvő településen egymást érik a kulturális programok, és randevút adnak egymásnak a különböző történelmi korok. A rengeteg látványosság közül is kiemelkedik a gyönyörűen rekonstruált barokk belváros. Itt magasodik a Danubius Hotel Rába évszázados ... Bővebben

Kiemelt partner

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

Land-Plan Hotel*** & Restaurant

A Land-Plan Hotel *** Győrtől 8 km-re, az M1-es autópálya székesfehérvári lehajtója közvetlen közelében helyezkedik el. Legyen szó kikapcsolódásról, pár napos üzleti útról vagy átutazásról, mindenkit szívesen várunk egy forgalmas út mellett, mégis nyugodt környezetben. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Győri szállások - Staff House

Győri szállások - Staff House

A Staff House több szállást is üzemeltet Győrben turisták és átutazók részére. Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partnerTalálatok száma: 2

Land-Plan Étterem Győr

Land-Plan Étterem Győr

Étlapunkon megtalálhatók a magyar- és nemzetközi konyha specialitásai, különös tekintettel a halételekre. Van gyerkőcmenü és játszósarok is. Bővebben

Kiemelt partner

Belga Étterem és Söröző Győr

Belga Étterem és Söröző Győr

A legjobb választás Győrben, a barokk belváros szívében! Hangulatában és kínálatában is különleges a Belga Söröző és Étterem. Pikáns sörfalatok, rafinált előételek, zamatos levesek, bolondos belga saláták és Neptun birodalmának kincsein át hosszan érlelődik a Rábaköz tájjellegű, gazdagon körített ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás