Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Budapesti Nyári Fesztivál 2018. Margitsziget - Városmajor
Operától a tangóig - Erwin Schrott gálakoncert
Operától a tangóig - Erwin Schrott gálakoncert
Cirkuszhercegnő - OPERETT BEMUTATÓ
Cirkuszhercegnő - OPERETT BEMUTATÓ
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Újra értékes kulturális élmények várják Óbudán.
Első V4 Nemzetközi Zongorafesztivál Sárospatak 2018! Jegyek!
Első V4 Nemzetközi Zongorafesztivál Sárospatak 2018! Jegyek!

Szakcsi Lakatos Béla Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, jazz-zongoraművész, Érdemes Művész, a jazz műfaj és annak mozgásterébe eső szellemiséget integráló törekvéséért, amelyet felső fokon interpretál a világ pódiumain, a magyar jazzművészek közül elsőként kapott Kossuth-díjat.

KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK

Nyitóhangverseny - Zempléni Fesztivál

AUGUSZTUS 10. PÉNTEK, 20:00
Sárospatak - Rákóczi-vár udvara
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Szakcsi Lakatos Béla 75 – BDZ 25 – Bernstein 100

Szakcsi Lakatos Béla – zongora
Szakcsi Lakatos Róbert – zongora
Budafoki Dohnányi Zenekar
Vezényel: Hollerung Gábor

 E. Grieg: Holberg szvit   Op. 40
J. S. Bach: c-moll versenymű két zongorára, BWV 1062

 L. Bernstein: West Side Story Symphonic Dances – szvit

A   27. Zempléni Fesztivál  Rákóczi-várbeli  nyitóhangversenyén  hármas jubileumot ünnepelhetünk – ám itt  az ünnepeltek ajándékoznak.  Az ehhez méltó  hangulatot  Edward Grieg  1884-ben az akkor 200 éve –  a mi II. Rákóczi Ferencünk után 8 évvel –  született,  a dán és a norvég nép által egyaránt sokra becsült drámaíró és tudós,  Ludvig Holberg tiszteletére komponált szvitje teremti meg. Grieg a maga lenyűgöző,  sajátosan romantikus  stílusával  fűszerezte  a Holberg korában népszerű  barokk táncokat,  s most Sárospatak történelmi falai között  a hallgatóságot is megérintheti ez a könnyed és tiszta muzsika.

Ezt követően a nyitóest szólistái, a 75 éves Szakcsi Lakatos Béla és fia, Róbert, Johann Sebastian Bach  c-moll kettősversenyét  szólaltatják meg  két mélyfekete hangszer billentyűin. A  Kossuth- és Liszt-díjas zongoraművész mindig megőrizte otthonosságát a klasszikus zenében, ebben pedig példaképének, a pár nap híján 100 éve született Leonard Bernsteinnek is szerepe volt. A szünet és egy pohár bor után,  az este második felében mivel mással is  köszönthetné az amerikai zeneszerző-karmester születésének  augusztus 25-én esedékes  centenáriumát   a 25 éves Budafoki Dohnányi Zenekar,  mint a West Side Story lelket  megérintő hangjaival.

Rossz idő esetén A Művelődés Házában kerül megrendezésre.

Rákfogó-Szakcsi 75 koncert

OKTÓBER 31. SZERDA, 19:30
MOM Kulturális Központ, Színházterem
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Szakcsi Lakatos Béla idén júliusban tölti be 75. életévét. A 60 évvel ezelőtt színpadra lépő művész a Momkultban egy különleges koncerttel ünnepel a Rákfogó zenekarral. Ünnepel s egyben emlékezik. Babos Gyula, a Rákfogó zenekar egyik alapító tagja áprilisban elhunyt. A koncert egyben tisztelgés és elismerés a művész személyisége és munkássága előtt!

A zenekar tagjai Fenyvesi Márton kérték fel Babos Gyula helyének betöltésére.

A Rákfogó zenekar több mint negyven éves. Annak ellenére igaz ez az állítás, hogy a Szakcsi-Babos-Ráduly-Orszáczky-Kőszegi felállás csak rövid ideig, 1972 és 1974 között működött. A hazai jazz-rock zászlóshajójának hatása évtizedeken át tartott, és nemcsak a legendás felállás tagjainak pályafutására, de az egész magyar jazz élet alakulására döntő befolyással bírt.

Orbán György, Orszáczky Mikóssal ellentétben basszusgitár helyett bőgőn, Szakcsi Lakatos Béla Fender Rhodes-on játszik. Babos Gyula gitárjátéka az eredeti soundot idézte, jelen felállásban Ráduly Mihály szaxofonját a kiváló zenész-zeneszerző Fekete-Kovács Kornél trombitája váltja, melyet elektronikus effektek tesznek még modernebbé. Kőszegi Imre dobjátéka szakít a bebop hagyományaival, melyet külön erre a projektre készíttetett cintányérokkal és kiegészítőkkel tesz még eredetibbé.

Ez a zenekar nem emlékzenekar. Bár a repertoárban szerepelnek eredeti dalok, ezek is – csak úgy, mint a Davis, Coltrane, Zawinul örökzöldek – újragondolt formában szólalnak meg, az egykori Rákfogó zenekar kísérletező kedvű, formabontó, szabadságvággyal átitatott szellemiségét idézve.

Gin-tonic - Kortárs+Jazz bérlet 1.

2019. FEBRUÁR 18. HÉTFŐ, 19:30
Várkert Bazár
ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Vendég: Szakcsi Lakatos Béla – zongora

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Szakcsi Lakatos Béla koncertek 2018 / 2019. Online jegyvásárlás

Budapest

Szolgáltató

MOM Kulturális Központ
MOM Kulturális Központ
  • Budapest
  • XII. kerület
Budapest Jazz Club
Budapest Jazz Club
  • Budapest
  • XIII. kerület
Budapest Music Center
Budapest Music Center
  • Budapest
  • IX. kerület
Budavári Mátyás-templom
Budavári Mátyás-templom
  • Budapest
  • I. kerület