Szent István Ünnepe Miskolc 2020
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Szent István Ünnepe Miskolc 2020


Államalapító Szent István király ünnepe Miskolcon - 2020. augusztus 20. Több helyszínen is lesznek ünnepi programok Miskolcon.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

Államalapító Szent István király ünnepe - Miskolc 2020

2020. augusztus 20., csütörtök, 9:00–21:00

Zászlófelvonással indulnak az augusztus 20-i ünnepségek Miskolcon a népkerti országzászlónál, reggel 9 órától.

A Városházától ünnepi menet indul az aratókoszorúval a Szent István térre, ahol 10:00-kor beszédet mond Veres Pál, Miskolc polgármestere, majd a történelmi egyházak képviselői megszentelik és megáldják az új kenyeret. Az ünnepi műsorban közreműködik a Forrás Kamarakórus. A Szent István téri délelőtti rendezvényeket a Számadó Zenekar koncertje zárja 11:00-től.

Felsőhámorban 14:00 órakor megemlékezést és koszorúzást tartanak, beszédet mond Varga Andrea alpolgármester.

A Miskolci Nemzeti Színházban 16:00 órától ünnepi közgyűlés kezdődik, ahol átadják Miskolc város idei kitüntetettjeinek az immár hagyományos városi díjakat és elismeréseket. A díszközgyűlést eredetileg május 11-én, Miskolc Város Napján tartották volna, ám erre akkor a veszélyhelyzet miatt elrendelt korlátozások miatt nem volt lehetőség. A hagyományok szerint ezen az ünnepi alkalmon vehetik át többek között Miskolc város díszpolgári címét, a Pro urbe díjat, és más városi kitüntetéseket az adott év díjazottjai.

A Városház téren, a Polgármesteri Hivatal és a Megyeháza közötti területen családi programok várják az érdeklődőket. 15:00 órától a Zenebona Társulat lép fel a „Köszönjük, Magyarország!” program jóvoltából, 16:00-kor a Csodamalom Bábszínház produkciója következik, 16:45-től pedig a Perecesi Bányász Koncert Fúvószenekar ad koncertet.

A Szent István téren 17:30-tól folytatódnak a programok a Miskolci Mazsorett Együttes fellépésével, majd 18:30-tól a KÖDMÖN Formációs Táncegyüttes, 19:00 órától a Miskolci Nemzeti Színház művészeinek műsora, 20:00-tól pedig a Szinvavölgyi Néptáncműhely ünnepi műsora várja az érdeklődőket, közreműködik a Tényleg Zenekar.

A Szent István téren reggel 9:00 órától bárki vásárolhat nemzeti szalaggal átkötött, ünnepi kenyeret, 14:00 órától pedig rétesvonat, tönkölykenyér sütés-dagasztás, népi játékok, népművészeti mesterség-bemutató és játszóház várja a családokat a Fügedi Márta Népművészeti Egyesület vezetésével.

A Városháza és a Megyeháza között, a Városháztéren pedig a Borka Játszópark várja a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Az elmúlt időszak legdinamikusabban fejlődő és óriási népszerűségnek örvendő gasztroeseménye újra a Belvárosban, AUGUSZTUS 20-án az Erzsébet téren 18 órától éjfélig. Érzékszervi stimulálás, közösségi hangulat és a maradandó pillanat élménye, egy szerethető és hangulatos téren. A régió élvonalbeli éttermeinek street food alkotásai, kiváló borászai várják a vendégeket.

Amennyiben a vírushelyzet estleges változása miatt újabb szigorítások lépnek életbe, a város készül egy kevesebb programot tartalmazó, veszélyhelyzeti forgatókönyvvel is augusztus 20-ra.

A rendezvény valamennyi programján való részvétel INGYENES.
A műsorváltoztatás jogát a szervezők fenntartják.

Forrás: az esemény közösségi oldala

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
Miskolc , több helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás