Szent Orbán-napi piknik 2021. Pannonhalmi gasztro- és borpiknik
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Siófoki télen is elvarázsol! Mindenkit vár a Jégkikötő!
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Borbarangolás Borvacsorák Badacsonyban
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Szent Orbán-napi piknik 2021. Pannonhalmi gasztro- és borpiknik


A szőlőművesek védőszentje, Szent Orbán előtt tisztelegve a Pannonhalmi Főapátság pincészete 2021. május 29-én szombaton egésznapos borünnepet és gasztro-pikniket, illetve kedvezményes borvásárt tart a monostor arborétumában és gyógynövénykertjében. A díjmentes rendezvény csodás borokkal és finomságokkal, érdekes előadásokkal és mesterkurzusokkal, hangulatos dallamokkal és jazzkoncerttel, valamint pop-up vinotékával fűszerezett gasztro-piknikkel csábítja az érdeklődőket a szabadba. Piknikezzünk együtt Pannonhalmán Szent Orbán ünnepén az apátsági bor és gasztronómia jegyében!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

A 10.00 és 19.00 óra között zajló nyílt nap során a kóstolópoharat váltott látogatók sétálókóstoló formájában járhatják végig az arborétum különböző pontjain létesített állomásokat, ahol a pincészet kollégái és vendégkiállítók kínálnak ízelítőt és nyújtanak információt az egyes termékeikről. A boros pontokat szisztematikusan összekötve lehetőség nyílik a pincészet szőlészeti-borászati tradícióinak, illetve modern és hagyományos borkészítési technológiáinak megismerésére, valamint a kereskedelmi forgalomban elérhető összes tétel átfogó kóstolására, míg a többi standnál az apátsági sörök és ismeretlen kávékülönlegességek világában is elmerülhet az érdeklődő.

A hangulatos rendezvényen természetesen kóstolópohár váltása nélkül is részt lehet venni, a rendhagyó pikniklehetőség mindenki számára nyitott, sőt korlátozott számban még pléd is bérelhető. A tökéletes piknikhangulat megteremtéséről finom háttérzene, majd délutáni jazzkoncert gondoskodik, a zavartalan családi időtöltésben érdekes mesterkurzusok hívogatnak meg-megállásra, a legkisebbek pedig az arborétum szomszédságában lévő gimnáziumi sportpályákon mozoghatják ki magukat. Nem kell tehát más, csak egy pokróc és egy piknikkosár, a belevalókat a jó kedéllyel együtt a pincészet és az apátság gasztronómiai egységei biztosítják.

Az arborétumi Barokk Pavilonban és a gyógynövénykerti Teaházban időszakosan létesített pop-up vinotéka várja a fogyasztani és vásárolni vágyó közönséget, ahol a pincészet borai – az Infusio kivételével – kizárólag ezen a napon 15% kedvezménnyel kerülhetnek a piknik- és bevásárlókosarakba.

Mesterkurzusok

A napot lebilincselő kulináris mesterkurzusok teszik még feledhetetlenebbé. Többek között Juhász Martin-Blaise, a monostor sörfőzdéjének főzőmestere a szerzetesi sörkultúráról, a vadonatúj üzemről, valamint az apátsági sörökről árul el tudnivalókat, Szabó Márton bencés szerzetes pedig a főapátság gyógynövényes gasztronómiai készítményeiről és az új illatmúzeum szerepéről, valamint az ahhoz kapcsolódó szőlőmagüzem termékeiről tart bemutatót. A kísérletező kedvűek most a helyben készült szőlőmagolajat is megkóstolhatják. Az előzőkhez hasonlóan a harmadik mesterkurzus is egy újabb ízélménnyel várja az ínyenceket. A Pannonhalmi Főapátság pincészete a monostor szociális szellemiségét és a fenntarthatóságot előtérbe helyezve új együttműködést alakított ki egy társadalmi szerep- és felelősségvállalás jegyében művelt hondurasi kávéültetvénnyel rendelkező céggel, amely a termőföldtől a csészéig kíséri a kávé útját a borászat részére. Érdemes tehát belekortyolni ebbe a kávékülönlegességbe és erőt meríteni belőle, hogy a 16.00 órakor kezdődő jazzkoncertre is maradjon energia! Az előadásokon és kóstolókon való részvétel díjmentes, ugyanakkor a korlátozott létszám miatt regisztrációhoz kötött.

Gasztronómia

Házi üdítőitalokat, Vis Vitalis bencés ásványvizet, hűtött apátsági borokat két helyen, a Barokk Pavilonban és a Teaházban lehet vásárolni, utóbbi termékkínálata a sörfőzde bencés söreivel is kiegészül. A finom italok mellé természetesen jó étel is dukál, ezért a találkozó a sokrétű helyi gasztronómia felfedezésére is alkalmat ad. A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár és az OMNIBUS Bisztró egész nap saját portájára is szeretettel várja megéhezett közönségét, míg a tisztásokon és a lombok alatt történő fogyasztáshoz helyi termelők finomságaiból összeállított piknikdobozokat kínál a Barokk Pavilonban és a Teaházban. Az édesszájúak a PAUSA Apátsági Kávéház finomságai, valamint háromféle apátsági borból készült fagylalt közül válogathatnak, utóbbiak a Damniczki Cukrászmanufaktúra közreműködésével készülnek külön erre az alkalomra.

Zene

A zene az egész napon játékosan fut végig, majd annak keretet adva le is zárja a szombati programsorozatot. A madárcsicsergést kiegészítő dallamokról Joe Fritz virtuóz klarinét- és – a Benkó Dixieland Bandből ismert – Gáspár Pál bendzsójátéka gondoskodik, művészeink amolyan vándorzenekarként bukkannak fel az arborétum különböző szegletében. 16.00 órától a Gyógynövénykertben a Kollmann Gábor Quintet biztosítja a zenei aláfestést a finom falatok és a legördülő kortyok mellé. Kollmann Gábor évtizedek óta a hazai jazzélet meghatározó személyisége. A mainstream jazz gyökereiből építkező zenekara 2017-ben alakult, amely saját hangszerelésben szólaltatja meg a tagok kompozícióit, illetve a jazz történetének időtlen örökzöldjeit. Az együttes zenészei számtalan formációban lépnek fel, de a jazz egyik alapkövének számító kvintett felállásában ritkán hallhatjuk őket, ez adja a produkció különlegességét.

Program

2021. május 29. szombat 10.00-19.00 óra

 • Pannonhalmi Főapátság arborétumának önálló bejárása
 • betekintés az ezeréves pannonhalmi szőlészeti-borászati hagyományokba
 • bor- és gasztro-állomások ínycsiklandozó kóstolókkal
 • VIATOR Étterem, OMNIBUS Bisztró és PAUSA Kávéház gasztronómiai kínálata
 • helyi termelők finomságaiból összeállított piknikdoboz
 • Damniczki-fagylaltok apátsági borokból a Teaházban
 • pop-up vinotéka a Barokk Pavilonban és a Teaházban
 • 15% kedvezmény a forgalomban lévő palackos borokra (kivéve Infusio)
 • izgalmas mesterkurzusok kóstolókkal (11.00 órakor MyPod "b.farm" kávébemutató, 13.00 órakor Pannonhalmi apátsági gyógynövényes gasztronómiai termékek, 14.00 órakor Pannonhalmi apátsági sörök)
 • Joe Fritz virtuóz klarinét- és a Benkó Dixieland Bandből ismert Gáspár Pál bendzsójátéka az arborétumi kóstoláshoz és fogyasztáshoz
 • 16:00 órakor Kollmann Gábor Quintet jazzkoncertje a Gyógynövénykertben

Árak

A felsorolt eseményeken történő részvétel díjmentes! Kóstolás és kiszolgálás kizárólag a rendezvény helyszínén 1.500,- Ft áron vásárolható kóstolópohár és a hozzá tartozó kóstolókuponok segítségével történik. Kávé szintén kupon ellenében kapható, amelynek díja 500,- Ft. Kóstolópohár és kóstoló-, valamint kávékuponok váltására három helyen van lehetőség: Tricollis Foglalási Központ, Arborétum felső bejárata (Főapátság bejáratával szemben), Teaház (pop-up vinotéka).

A kedvezményes borvásár keretében a 15% engedmény a tételek kiskereskedelmi árából kerül levonásra, az egyedi ajánlat más kedvezménnyel nem összevonható. A helyben fogyasztott borok palackos árai megegyeznek a csak ezen a napon biztosított kedvezményes árakkal, a VIATOR, az OMNIBUS, illetve a PAUSA étel- és italkínálatának aktuális árait a mindenkori árlap tartalmazza.

A mesterkurzusok látogatása ugyancsak ingyenes, de regisztrációhoz kötött, a résztvevők száma azonban korlátozott (50 fő/alkalom).

Forrás: Apátsági Pincészet honlapja

Találatok száma: 4

Família Panzió Pannonhalma

Família Panzió Pannonhalma

A panzió Pannonhalma csendes, háborítatlan, falusias részén, nem a főút mentén található. A közelben söröző, borozó, étterem, szauna, automata tekepálya, lovaglási, horgászási stb. lehetőség is van. Bővebben


Levendula Vendégház és Apartmanház Pannonhalma

Levendula Vendégház és Apartmanház Pannonhalma

Az 1000 éves Pannonhalmi Apátság lábánál családias, erdővel övezett, természetbarát, gyermekbarát, nyugodt környezetben található, igényes felszereltségű négy szobás vendégház, füves, parkosított udvarral, hintával, homokozóval, tollas labdázási, footbal lehetőséggel. Ideális hely pihenni, ... Bővebben


Szent Jakab Zarándokház Pannonhalma

Szent Jakab Zarándokház Pannonhalma

Vendégházunk Szent Jakab apostolról, a Pannonhalmától 40 km-re álló, egykori lébényi bencés apátsági templom védőszentjéről kapta nevét. A település egyik legeldugottabb pontján, a zárt Cseider völgyben álló szállás- és közösségi épületek elsősorban osztályok, ifjúsági csoportok, táborok, zarándokcsoportok ... Bővebben


Hotel Pannon Étterem Panzió Apartman

Hotel Pannon Étterem Panzió Apartman

A Pannonhalmán található Pannon Vendégház étteremmel várja a vendégeket. A szobák síkképernyős műholdas tévével és saját fürdőszobával rendelkeznek. A tökéletes kényelemről terasz, ingyenes wifi és díjmentes magánparkoló gondoskodik. Bővebben
Találatok száma: 5

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

Pannonhalmi Apátsági Pincészet

A borászati vezetések során egy kis sétát követően a tárlatvezető bemutatja a vendégeknek az Apátsági Pincészet épületén belül a présházat és a borházat, ismerteti a borkészítés technológiai folyamatát. Bővebben


VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma

VIATOR Apátsági Étterem és Borbár Pannonhalma

A VIATOR Apátsági Étterem és Borbár a Pannonhalmi Főapátság látogatóépületében található a pannonhalmi Kosaras dombon. A pannonhalmi bencés szerzetesközösség gasztronómiai jelképe; egyszerre tradicionális és modern. Az étlap kínálata rendkívül változatos és évszakonként megújuló, amit kiemelt ... Bővebben


Herold Pince

Herold Pince

A Herold Pince a Pannonhalmi borvidék legfiatalabb borászata. A Herold pince az apátság lábánál, a Gesztenyés-horogban található, a régi-új apátsági pincék közvetlen szomszédságában. A pince kb. 800 éves múltra tekint vissza, a bencések dézsmapinceként használták. Bővebben


Hotel Pannon Étterem Panzió Apartman

Hotel Pannon Étterem Panzió Apartman

A Pannonhalmán található Pannon Vendégház étteremmel várja a vendégeket. A szobák síkképernyős műholdas tévével és saját fürdőszobával rendelkeznek. A tökéletes kényelemről terasz, ingyenes wifi és díjmentes magánparkoló gondoskodik. Bővebben


PAUSA Apátsági Kávéház

PAUSA Apátsági Kávéház

Saját készítésű fagylaltok és sütemények széles választéka. Az Apátsági Kávéház a Pannonhalmi Apátsági Múzeum épületében, Pannonhalma Főterén található, ahol a monostori pincészetünk, éttermünk és gyógynövénykertünk találkozik. Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Pannonhalmi Főapátság programok 2022
Pannonhalmi Főapátság programok 2022
 • Pannonhalma
2022. február 26.
Pannonhalmi Gyógynövénykert programok 2022
Pannonhalmi Gyógynövénykert programok 2022
 • Pannonhalma
2022. február 26.

Hasonló ajánlatok

Paloznaki Jazz Piknik 2022
Paloznaki Jazz Piknik 2022
 • Paloznak
2022. augusztus 4 - 6.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
9090 Pannonhalma , Vár 1., Pannonhalmi Főapátság arborétuma és gyógynövénykertje
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események