7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
7. FINA Junior Úszó Világbajnokság a budapesti Duna Arénában!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Téged is vár Budapest legnagyobb augusztus huszadikai bulija a Városligetben!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
A vakáció alatt minden nap izgalmas programokkal várjuk a gyerekeket és a felnőtteket.
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Airshow Budaörsön, légiparádé a levegő királyaival!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!
Tekintse meg kiemelt esemény listánkat!

Szlovák Intézet programok 2019 Budapest

2019.07.08. - 09.22.

A Budapesti Szlovák Kulturális Intézet szlovák állami intézmény, melynek legfontosabb célja a Szlovákia és Magyarország közötti kulturális kapcsolatok elősegítése. Az Intézet mindezt a szlovák nyelv és kultúra magyarországi terjesztésével, valamint rendszeresen szervezett kulturális (tudományos és művészeti) eseményeivel kívánja megvalósítani.

Programok a Szlovák Intézet szervezésében 2019

Július 20. 10:30
EMLÉKÜNNEPSÉG

Visegrád, Rév utca
Jozef Karol Viktorin (Viktorin József)  (1822-1874)

Koszorúzással egybekötött megemlékezés Visegrád egykori jelentős személyiségéről, a római katolikus pap, kiváló publicista és könyvkiadó Vik-torin Józsefről, a XIX. századi Magyarország szlovák kulturális közéletének kiemelkedő alakjáról s annak egyik nagy hatású szervezőjéről.

2019. július 27-ig látogatható
AZ ÁHÍTAT PILLANATAI
Gótikus és barokk szobrok –  A Kassai (Košice) Kelet-szlovákiai Múzeum kincsei

Miskolci Galéria Rákóczi-háza
3529 Miskolc, Rákóczi u. 2. (bejárat a Széchenyi utca felől)

A kiállításon igazi műkincsritkaságok tekinthetők meg – a Kelet-szlovákiai Múzeum gazdag gótikus és barokk szoborgyűjteményének re-prezentatív válogatása. Az exkluzív válogatásban különös hangsúlyt kapnak a meghitt szépségű Madonna-ábrázolások és a keresztény életideált megtestesítő szentek ábrázolásai. A műtárgyak nagy része a Szepesség, Sáros és Abaúj vidékéről származik, a legkorábbi a 15. században készült. A tárlat anyaga ebben a koncepcióban első alka-lommal tekinthető meg külföldön, a miskolci Herman Ottó Múzeum megalapításának 120. évfordulója alkalmából.

Augusztus 4. 11:30
HITÉLET

Szent József-plébániatemplom
1082 Budapest, Horváth Mihály tér 7.

Római katolikus szertartás szerinti ünnepi liturgia, majd agapé – az egybegyűlt hívekkel közös szeretet-lakoma – a józsefvárosi szlovák ajkú szentmisék 20. jubileumi évforduló-ja alkalmából, illetve tiszteletére.

Augusztus .9. (péntek), 16:30 óra
Mojše  Band (SK)

SZIGET FESZTIVÁL 2019 - 1033 Budapest,
Óbuda, Hajógyári sziget

A Mojše Band egy egyedi hangzású szlovákiai együttes, mely zenéjét ille-tően a zsidó zenei hagyományokat képviseli, azokat követi. A zenekar legfőbb célja a közép-európai zsidó zene átértelmezése, újragondolása, ill. interpretálása, továbbá egy álta-lános kép kialakítása arról a zsidó művészetről, amely „luftmenschn” néven is ismeretes.

Augusztus 12. (hétfő), 23:00 óra – Celeste Buckingham (SK) & King Shaolin (SK) koncert a Hajógyári szigeten

Celeste Buckingham (SK), teljes nevén Celeste Rizvana Buckingham szlovák, amerikai, ír, svéd és orosz fel-menőkkel rendelkező előadóművész, énekesnő, dalszerző és dalszövegíró, színésznő. 2011-ben (16 évesen) vette a bátorságot és jelentkezett a Cseh-Szlovák SuperStar nevű tehetségku-tató műsorba, ahol II. helyezést ért el. Ezután szlovák és cseh reality showkban szerepelt. 2011-ben megjelentek debütáló dalai is. A Run Run Run lett Celeste Buckingham eddigi legnagyobb sikere, mivel már több mint 12 milliónyian kattintottak a dalra a legnépszerűbb videómegosztón. Ugyanebben az évben jelölték
az MTV Europe Music Awards Leg-obb Cseh és Szlovák Előadójának kategóriájában. 2013-ban elnyerte az OTO Év Énekesnője díját.
Az amerikai Radio Disney Music Awards díjára is felterjesztették.
Zenei műfajai: a pop, a rock, a soul, a hip-hop és az elektronikus zene.

A szlovákiai King Shaolin zenekar 2012 nyarán alakult és az új hullám – „New Wave” – pop előadói közé sorolható.
Az együttest a következő tagok alkot-ják: Dominik Štofko – énekes, gitá-ros és zeneszerző egy személyben, Norbert Neuschl – basszusgitár és vokál, Michal Skácel – ütőhangszerek, valamint Michal „Mustafa” Neffe – kísérő ének, ill. gitár.
A zenekart 2014-ben több rangos nemzetközi díjra is nominálták: a Radiohead Awards jelölte az Év Elő-adója és a Legjobb Koncert díjaira, míg a ZAI zenei díjátadón az Év Fel-fedezettje kategóriájában kerültek felterjesztésre.

2019. augusztus 24 -  szeptember 22.
Textile Art of Today – A ma textilművészete című kiállítás

Vigadó Galéria –Pesti Vigadó (VI. emeleti kiállító-terem), 1051 Budapest, Vigadó tér 2
Megnyitó: 2019. augusztus 24. 10 óra
                    
A Textile Art of Today (A ma textilművészete) egy nemzetközi művészeti projekt, amely korunk textilművészetét a budapesti Vigadó Galériában mutatja be. Ez a pro-jekt más világkiállításoktól abban különbözik, hogy öt reinstallációja van jelentős európai galériákban és múzeumokban, és a láto-gatók négy európai országban (Magyarország, Szlovákia, Cseh-ország, Lengyelország) is láthatják. Jelentőségét hangsúlyozza a V4 országok kulturális minisztereinek védnöksége. A Textile Art of Today  projekt arra törekszik, hogy megismertesse a látogatókkal a textilművészetet, mint modern, dinamikus művészeti ágat, amely átlépi a textilművészet klasszikus értelmezésének határait.

A rendezvény létrejöttétől kezdve a rangos Grand Prix Božena Augustínová díjat egy nemzetközi zsűri ítéli oda, mely a jelentős csehszlovák művésznőről lett elnevezve. A Textile Art of Today háromévente kerül meg-rendezésre, és a 2018/2019-es évad már az ötödik lesz a sorban. A Textile Art of Today ötödik triennáléján 5 kontinens, 49 országának 400 művésze vett részt. A kurátori zsűri a több mint 1.000 benevezett alkotás közül a 121 legjobbat választotta ki. A Textile Art of Today jövőbeni célja a textilművészet összekapcsolása a modern technológiákkal. Az alkotások nagy része interaktív, melyeknél a galéria látogatója nem marad anonim, hanem az egész kiállítás részévé válik.

2019. szeptember 6-ig tekinthető meg
Jarovnice – Roma Paletta című kiállítás

Szlovák Intézet, 1088 Budapest, Rákóczi út 15.

A kiállítás a jarovnicei (Jernye) 1. számú Általános Iskola roma diákjainak egyedülálló munkáit mutatja be, akik világszerte számos nagypresztízsű festőművészeti díjban részesülnek évről évre különféle nemzetközi versenyeken Ján Sajko rajztanár vezetésével (Japán, Irán, India, Belgium, Portugália, Norvégia, Svédország, Finnország, Német-ország, Macedónia...). Ján Sajko 1986 óta oktat a jarovnicei 1. sz. Általános Iskolában, százával nevelte ki a roma származású ifjú tehetségeket, akik nagy sikereket érnek el gyermekrajz világversenyeken. Jarovnice napjainkban mezőgazdasággal foglalkozó település Szlovákiában, lakosságszáma 4.200 fő, amelyből hozzávetőlegesen 3.200-an roma származásúak, az 1. sz. Általános Iskolában azonban csupán mindösszesen 192 roma diák tanul.

Kurátorok: Ján Sajko, Ivan Jančár

Forrás: Szervezők


2019.07.08. - 2019.09.22.
Találatok száma: 4

Anna Hotel*** Budapest

Anna Hotel*** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST****SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


Közeli ajánlatok

Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 Budapest
Magyar Nemzeti Múzeum programok 2019 Budapest
 • Budapest
 • VIII. kerület
2019. augusztus 28. 17:00
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2019
Nagy Budapesti Kultúrzsibi - Gozsdu Weekend Market 2019
 • Budapest
 • VII. kerület
2019. augusztus 23.

Hasonló ajánlatok

Laffert Kúria programok 2019
Laffert Kúria programok 2019
 • Dunaharaszti
2019.08.04. - 09.15.

Érdemes felkeresni!

Magyar Nemzeti Múzeum
Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Múzeumi Bolt Magyar Nemzeti Múzeum
Múzeumi Bolt Magyar Nemzeti Múzeum
 • Budapest
 • VIII. kerület
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
Magyar Nemzeti Múzeum Kávéház
 • Budapest
 • VIII. kerület

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Legjobb élmények

7. FINA Junior Úszó Világbajnokság 2019. Szurkoljunk együtt a fiatal magyar úszótehetségeknek!
MINI világ ÓRIÁSI élmények! A világ egyik legnagyobb modellvasút kiállítása Budapest belvárosában
Várkert Bazár, a főváros különleges ékszerdoboza.
Kirándulás a Budai Várnegyedbe a Budavári Siklóval
Magyar Nemzeti Múzeum - interaktív múzeum látogatás
Nézze meg Budapestet az Óriáskerékről! Felejthetetlen látvány, kihagyhatatlan élmény!
A Csodák Palotája élmény minden korosztálynak!
Libegjen velünk! Repülő székekkel Budapest felett.
Cápás állatkertünkben egy látványalagútban csodálhatják meg a tigris-, és barna cápákat.
Csobbanjon velünk a Dunába! Kétéltű buszos városnézés Budapesten.
14.000 feletti
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
több mint 17.000
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1.000 feletti
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2019 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket