500 faj, 5000 állat, 30 hektár! Csodálja meg az állatok birodalmát Nyíregyházán!
500 faj, 5000 állat, 30 hektár! Csodálja meg az állatok birodalmát Nyíregyházán!
Belföldi és külföldi utazásokra hívjuk és várjuk!
Belföldi és külföldi utazásokra hívjuk és várjuk!
MAJKA Aréna Show Nyíregyházán a Continental Arénában! Online jegyek!
MAJKA Aréna Show Nyíregyházán a Continental Arénában! Online jegyek!

Városmajori Művelődési Ház Nyíregyháza program 2018

2018. november 7 - 29. 4400 Nyíregyháza, Városmajor u. 5.

A Városmajori Művelődési Ház, Nyíregyháza második legnagyobb művelődési háza a mai Váci Mihály Kulturális Központ tagintézménye. A házban működő klubok, csoportok, a különböző mozgásformákra épülő foglalkozások is mind a kisebbek, mind pedig az ifjúsági és felnőtt korosztály számára nyújtanak kikapcsolódási lehetőségeket. Az állandó csoportok nyüzsgő élete mellett ingyenes és belépőjegyes kulturális programok is hívogatják a művészetek kedvelőit. Kiállítások, könnyű- és komolyzenei koncertek, könyvbemutatók, irodalmi estek és más, szórakoztató jellegű rendezvények is várják az igényesen kikapcsolódni vágyókat.

Városmajori Művelődési Ház Nyíregyháza program 2018

A Városmajori Művelődési Ház programjai 2018

Nem csupán felújított bejárati résszel, hanem életmű-kiállítással (fél évszázaddal ezelőtti világot megidézve), francia sanzonokkal (egy jazz- és népdalénekestől!), regénybemutatóval (a MALÉV debreceni kirendeltségének vezetőjétől!), nótaesttel (mindannyiunk Sanyi bácsijával) és kalandozós-ismeretterjesztő előadással (persze, hogy Sipos Lászlóval) várjuk Önöket szeptemberben.

A programok:

Okt. 31. 17.00 – A VMH Szívklubjának előadása.

Nov. 7. 16.00 – Nyugat-Európa közép-európai szemmel. Papp Zsolt fotótárlata. Közr.: Kiss Virág és Dezső Sándor zenész házaspár.

Nov. 7. 17.00 – „Önnek is van a konyhája falán legalább egy rózsás tányér? Amit a keménycserép tányérokról tudni érdemes" (Páll István etnográfus, muzeológus, a Nyíregyházi Múzeumfalu volt igazgatójának előadása). Közr.: az Igrice Néptáncegyüttes.

Nov. 9. 17.00 – Kárpátaljai tragédia. Dokumentumfilm-vetítés a Beregszászért Alapítvánnyal közös szervezésben. Díszvendég: Hajduk Márta rendező.

„Kárpátaljai tragédia”
Új dokumentumfilm régi történelmi titkokról, mai pecsétekről 52 percben

A film a „Kárpátaljai tragédia” című dokumentumfilm XIII. Göcsej Televíziós fesztiválon 3. helyezést ért el 2017 őszén. A film a Gulág-Gupvi Emlékbizottság pályázati támogatásával jött létre.
Az alkotók mottója:  „A lélek a túlvilágon csak akkor nyugszik meg, ha akad a földön valaki, aki élete igazságát kimondja”. (Hamvas Béla)

A hallgatásra ítéltek sorstragédiája folytatódik, hiszen az 1930 és 1939-től működtetett Gulág és Gupvi világ és az odavezető út is a holokauszt folytatása volt, emberiség elleni bűntett, hasonló véggel, de más hatalmi eszközökkel. Kárpátalján, Dupka György ungvári történész hét csapás igazolását adja, miközben kimondja: népirtás volt, a németek és az ott élő magyarok megsemmisítésére. Kollektív bűnösség alapján végzett „rabszolgaszerző begyűjtés”. Szolzsenyicin meghatározása a kárpátaljai valóságban is tetten érhető.
A filmben vázolt kórkép a nagyhatalmi önkény és arrogancia  megrendítő bizonyítéka: a szovjethatalom sakktábláján zajló játék a titkos paktumok kárpátaljai sajátosságait mutatja be, a közép-kelet-európai főpróbát, miközben a túlélők és történészek vissza-visszatérnek a máig érvényes (!) „kollektív bűnös kisebbség” pecsétjéhez. „Elég volt!”- mondja a film egyik szereplője, pedig 2017 márciusában, a film forgatásakor még nem ismerhette az ukrán parlament forgatókönyvét a tragédia folytatására. Fordulatokban gazdag, és egy felszabadult nemzedék leleplező kutatásaival, üzeneteivel teli, nem hagyományos dokumentumfilm kerül bemutatásra.

A filmet készítették:
Balázs Bulcsú, Bereczky Tamás, Debreceni Mihály, K. Debreceni Mihály, Gál Emese,Hatos Gyula,
Kulin Zoltán, Mohl József
Vezető operatőr: Vass Tamás
Zenei szerkesztő: Darázs Erzsébet
Forgatókönyvíró, rendező: Hajduk Márta

Nov. 21. 17.00 – Ketten az úton: beszélgetés Balogh Géza újságíróval (A sátán fattya c. film forgatókönyvírójával) és lányával, Balogh Boglárka világutazó újságíróval. Közr.: Ugyan Anita hegymászónő (a Mount Everest első magyar női meghódítója), Kígyósi János (világbajnok 3. helyezett gyümölcs- és zöldségfaragó), Balázs Bálint és Nagy Norina (a Bíborka AMI Szabolcs DSE csoportjának táncosai), Sebők Mihály versmondó.

Nov. 28. 17.00 – A VMH Szívklubjának egészségügyi előadása.

Nov. 29. 17.00 – Olvasó unokák és Álmodó Csipkezsófikák. Egy este Ésik Sándor újságíróval.

dec. 19-én 17 órakor. Ketten az úton: beszélgetés Vidnyánszky Éva ny. magyartanárral (Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatójának édesanyjával) és tanítványával, Tarpai Viktóriával (az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház művészével). Közr.: Balogh Géza újságíró (A sátán fattya c. film forgatókönyvírója), Dézsi Darinka színésznő, Karap Zoltán zenész, Nagy Zsófia Gitta versmondó, Mokánszki Bálint és Bucilla Olívia Lolita (a Bíborka AMI Szabolcs DSE csoportjának táncosai)

 

Forrás: Szervezők


2018.11.07. - 2018.11.29.
2018.12.19.
Találatok száma: 3

Hotel Dzsungel**

Hotel Dzsungel**

Páratlan, semmihez sem hasonlítható körülmények közé kerül az a vendégünk, aki a Nyíregyházához közeli Sóstógyógyfürdőn álló Hotel Dzsungelt választja pihenő-helyéül. Szállodánk a Nyíregyházi Állatparkban áll, ötezer kisebb-nagyobb lakótárs él a hotel közvetlen szomszédságában, így korántsem ... Bővebben


Hotel Pangea

Hotel Pangea

Különleges környezetben, a 35 hektáron elterülő Nyíregyházi Állatpark területén elhelyezkedő 38 szobás szálloda várja a pihenni vágyókat. Kiváló helyszín családoknak, pároknak, akik szeretik az állatok közelségét, ugyanis a szoba ára tartalmazza még a korlátlan belépést is a SóstóZoo-ba. Nem ... Bővebben


Ózoon Hotel

Ózoon Hotel

A festői szépségű sóstói erdő szélén, egy buszmegállónyira a Nyíregyházi Állatparktól, mely 2015-ben Európa legjobb állatkertje lett, egy erdei tisztás közepén található az Ózoon Hotel. A Nyíregyházi Állatpark működtetésében lévő három csillagos szálloda parkjában állatsimogató, és gyermek ... Bővebben
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!


KAPCSOLATFELVÉTEL, ELÉRHETŐSÉGEK
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG
Városmajori Művelődési Ház Nyíregyháza program 2018

Könyvtár

Legjobb élmények

Fedezze fel a világot, utazzon el velünk!
Nyíregyházi Állatpark - 5000 állat - 500 faj - 300.000 négyzetméter!
Fedezd fel az aranykincseket rejtő múzeumot!
Érdekes kiállításokkal várjuk a Nyírvíz Palotában!
11925
követő
Csatlakozz Facebook közösségünkhöz, hogy
az elsők között értesülj a legjobb programokról!
7798
program
Iratkozz fel hírlevelünkre
a kimondottan neked javasolt élménykínálatokért!
1009
online jegy
Ne töltsd az időt sorban állással!
Vásárold meg nálunk előre a jegyedet!

Megyék

Tájegységek


© 2007-2018 PROGRAMTURIZMUS - Magyar TourMix Kft.
Gemius
Interticket