Vártábor Egerben, nyári napközis táborok az Egri Várban
Vártábor Egerben, nyári napközis táborok az Egri Várban
Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Csobbanjon fürdőinkben a Strandok Éjszakáján!
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Ha érdekel India világa, itt a helyed!
Charlie 77 koncert
Charlie 77 koncert
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Állatkertek Éjszakája - Veresegyházi Medveotthon 2024. augusztus 30.
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Vártábor Egerben, nyári napközis táborok az Egri Várban

Nyári napközis táborok az Egri Várban. Táborainkban a gyerekek különleges környezetben – egyfajta időutazással – sok-sok játékon, kalandon keresztül ismerhetik meg a múzeum világát, és kerülhetnek olyan szituációkba, ahol megelevenedik egy történelmi esemény, életre kel egy-egy ismert vagy hétköznapi történelmi személyiség, ismertté válnak ünnepnapok és hétköznapok történései, karakterei. A Vártábor mellett a Mesterkedő, az Egri csillagok és kézműves alkotó táborainkat is választhatják!

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

NYÁRI TÁBOROK AZ EGRI VÁRBAN 2023

A Dobó István Vármúzeumnak 27 éve célja közkinccsé tenni a múlt üzenetét nyári napközis táboraiban. A tábori hetek alatt betekintést adunk a múzeum gyűjteményeibe, állandó és időszaki kiállításaiba. A nyári szabadidős programokat általános iskolás diákok számára kínáljuk ki.

A Dobó István Vármúzeum sokoldalú múzeumi örökségének továbbörökítését a különböző tábori tematikák biztosítják:

Június 19-23. - Házak, Várak

Június 26-30. - Vártábor (alsós) és Alkotótábor 1.

Július 3-7. - Vártábor (felsős) és Mesterkedő

Július 10-14. - Vártábor (alsós) és Alkotótábor 2.

Július 17-21. - Egri csillagok

Augusztus 21-25. - Egri csillagok

Részvételi díj: 35.000 Ft/fő, mely a napi egyszeri ebédet is tartalmazza.

Testvérkedvezmény: a második, harmadik gyermek díja 30.000 Ft/fő

A turnusok indulásának feltétele 15 fő jelentkező.

 • HÁZAK, VÁRAK

2023. JÚNIUS 19-23.
A gyerekek a régi építőmesterek nyomdokaiba lépnek. Megismerkednek az Egri vár legfontosabb védműveivel úgy, hogy közben saját maguk által készített maketteken azok változásait is számba veszik. A középkori katedrális művészeti emlékeivel találkozhatnak és üvegablakokat terveznek, festenek. Áttekintik Eger belvárosának történetét, legjellegzetesebb épületeit, szó esik a városfalakról, a hóstyák kialakulásáról. Csapatban kutatómunkát végeznek, rajzokat, metszeteket tanulmányoznak. Eger középkori épületeinek egyes elemeit el is készítik. Miközben a lakóházak különleges, elemeire bontható makettjeit vizsgálják, szó esik az ott lakók mindennapjairól. Tervezhetnek, kivitelezhetnek épülethomlokzatot is.

A tábor végén az építész csapatok bemutatót tartanak, amelyről kisfilmet forgatunk.

Ajánlott életkor: 7-12 éves korig

Helyszín: Dobó István Vármúzeum, Várműhely. Eger, Dobó utca 12.

 • MÚZEUM A MÚZEUMBAN - VÁRTÁBOR

2023. JÚNIUS 26-30. ALSÓ TAGOZAT
2023. JÚLIUS 3-7. FELSŐ TAGOZAT
2023. JÚLIUS 10-14. ALSÓ TAGOZATOSAKNAK

A Petőfi 200 emlékév keretében megvalósuló Magyar Géniusz Programnak köszönhetően ebben az évben a Vártábor tematikáját ez a vándorkiállítás adja.

A táborozó diákok egy különleges, „múzeumról múzeumra” felfedezés részesei lehetnek, hiszen 67 intézmény 154 darab műtárgyát ismerhetik meg. A kiállítás feldolgozását múzeumpedagógiai foglalkozások segítik játékos, élményszerű, interaktív formában. Az alsósok kalandos küldetésen vesznek részt, míg a felsősök bepillantást nyerhetnek a múzeumok falai mögött zajló szakmai tevékenységbe is.

A programból ebben az évben sem hiányozhatnak a gyűjteményekhez kötődő foglalkozások, a tárgyalkotó foglalkozások, vagy a játékos vetélkedők és versenyek, mint az íjászat vagy a közkedvelt zokni-csata.

A gyerekek a tábor utolsó napján vitézi próbán adnak számot frissen szerzett tudásukról, s ha ezt teljesítik, akkor az Egri vár vitézeivé avatjuk őket.

Ajánlott életkor: 2-8. osztály

Helyszín: Egri vár, Balassi terem

 • BETELT - MESÉLŐ KINCSEK – ALKOTÓTÁBOR 1.

2023. JÚNIUS 26-30.

A táborban részletesen megismerhetik a gyerekek a magyarság kultúrkincseit bemutató Magyar Géniusz Vándorkiállítást. A tárlat rendkívül sokrétű, különleges és értékes történeti, régészeti, néprajzi és művészettörténeti műtárgyakat mutat be.

Minden kiállítási egységből egy-egy műtárgyat kiválasztva részletesen elemezzük azokat. Mit jelentettek ezek a tárgyak az adott kor emberének? Mi a történetük? Milyen technikával készültek? Milyen díszítéseket láthatunk rajtuk?

A gyerekekkel a műtárgyakat különféle művészeti technikák segítségével alkotjuk újra: agyagozás, sokszorosított grafika, kollázs, montázskészítés, akvarell festés.

A tábor zárásaként a gyerekek kiállításon mutatják be az elkészült műveket.

Ajánlott életkor: 7-14 éves korig

Helyszín: Dobó István Vármúzeum, Várműhely. Eger, Dobó utca 12.

 • MESTERKEDŐ - NÉPRAJZI TÁBOR

2023. JÚLIUS 3-7.
Néprajzi táborunk azon gyermekeknek kínál nyári programot, akik a régi mesterségbeli tudás néprajzi értékeit szeretnék megismerni és a tárgyakat alkotni.

A Dobó István Vármúzeum két kiállítására építve kapnak betekintést a Kárpát-medence néprajzába. A Magyar Vidéki Múzeumok Szövetsége a Magyar Géniusz Vándorkiállítás keretén belül a legreprezentatívabb és leginformatívabb vidéki műtárgyakat mutatja be 67 múzeumból válogatva. A Dobó István Vármúzeum „Magyar minta- Holló Valéria” című időszaki kiállítás egy műgyűjtő életútján keresztül ismerteti a Kárpát-medence néprajzát.

A tábor során megismerkedhetnek a két kiállítás néprajzi tárgyi anyagával. Betekintést kaphatnak a szalagszövők, bőrösök, nyergesek, szíjártók, kádárok, mézeskalácsosok mesterségbeli tudásába. A tábor zárásaként megelevenedik a múlt: egy céhlakomán mutathatják be tudásukat családtagjaiknak.

Ajánlott életkor: 7-12 éves korig

Helyszín: Dobó István Vármúzeum, Várműhely. Eger, Dobó utca 12.

 • KÉPRŐL KÉPRE – ALKOTÓTÁBOR 2.

2023. JÚLIUS 10-14.

A tábor a Dobó István Vármúzeumban két különleges képzőművészeti válogatásra épül: Érzelmek hullámhosszán Petőfi Sándor költői világa és a romantika festészete Magyarországon (1820–1870) és a Magyar Géniusz Vándorkiállítás.

A gyerekekkel részletesen elemzünk egy-egy kiválasztott alkotást a táborban. Mik a jellemzői a különböző művészettörténeti korszakoknak? Milyen technikákat ismertek és használtak a művészek?

Az alkotói folyamat során különböző technikákat alkalmazunk: akvarell festés, pasztellkréta kép készítés, miniatúra festés zománc technikával.

A tábor zárásaként a gyerekek kiállításon mutatják be az elkészült műveket.

Ajánlott életkor: 7-14 éves korig

Helyszín: Dobó István Vármúzeum, Várműhely. Eger, Dobó utca 12.

 • EGRI CSILLAGOK

2023. JÚLIUS 17-21.
2023. AUGUSZTUS 21-25.

Az Egri csillagok táborban Gárdonyi Géza művei, valamint az Egri vár és kiállításainak irodalmi színei elevenednek meg a gyermekek számára. A tábor lakói megismerhetik Gárdonyi legszebb történeteit, a regények, elbeszélések, mesék hőseit. A Ziffer Galériában szemtől szemben állhatnak a magyar romantika legszebb alkotásaival és a Gótikus püspöki palotában egyetlen kiállításban bejárhatják Magyarország legjelentősebb múzeumait és megnézhetik azok legféltettebb kincseit.

Izgalmas játék zajlik majd a hét során „Ki vagyok én?” címmel. Mindenki választhat magának egy személyt, aki megtetszik neki egy kiállításon vagy egy történetben, és ez a figura számos játékos, érdekes feladat fókusza lesz majd.

Egész héten a Gárdonyi-kert árnyas fái nyújtanak menedéket a nap heve előtt, és számos zöld zugot lehet találni, ahol olvasgatni, beszélgetni lehet, és amelyek alkalmasak akár komolyabb haditervek szövésére vagy életre szóló barátságok megkötésére. A játszótér különleges játékaival ad lehetőséget és teret egy kis testmozgásra, de lesz számháború és homokvár-építés is. A Gárdonyi Géza Emlékház játékos felfedezésekre invitálja majd a gyerekeket.

Ajánlott életkor: 8-14 éves korig

Helyszín: Gárdonyi Kert és Közösségi Ház, Eger, Gárdonyi-kert 5.

Találatok száma: 86

Akác Vendégház Eger

Akác Vendégház Eger

Egerben csendes, kertvárosi környezetben - a Farkasvölgy utca 25. szám alatt - található a vendégház; 15 percnyi sétára a történelmi belvárostól; illetve a strandtól, fürdőtől. A vonattal érkezők számára kedvező a szálláshely közeli elérhetősége miatt.

Almafa Apartmanház Eger

Almafa Apartmanház Eger

Eger városában, még is távol a város zajától, csendes kertvárosi környezetben a híres Szépasszony- völgyi pincék szomszédságában, az Almafa Apartmanház 1998 óta szeretettel várja kedves vendégeit, egész éves nyitva tartással. Szállás Egerben a Szépasszony-völgy és a belváros közelében!

Amulett Apartmanház Eger

Amulett Apartmanház Eger

Az Amulett Vendégház Egerben, a gyógyvizek és a kitűnő borok városában, jól megközelíthető helyen, a Szépasszonyvölgy utca 5.sz. alatt található. A történelmi barokk belváros valamint a gyógy-és termálfürdő mintegy 10-15 perces sétával elérhető, a híres borospincék az utcánk végétől találhatók.

Aqua Villa Eger

Aqua Villa Eger

Az Aqua Villa különleges atmoszférájú belvárosi szálloda, ahol a vendégek Eger igazi esszenciáját kaphatják: vendégszeretet, kulináris élmények, nemes borok, gyógyvizek, felfrissülés, ellazulás. Az Aqua Villa Eger belvárosában, a híres fürdőkomplexum szomszédságában, az Egri Vár északi bejáratától 2 ...

Aranykert Vendégház Eger

Aranykert Vendégház Eger

Eger történelmi belvárosának közelében található újonnan épített Aranykert Vendégház, pár percre a Bazilikától csendes utcában áll a vendégek rendelkezésére.

Bacchus Panzió Eger

Bacchus Panzió Eger

Egyszerű és tömör megfogalmazással élve, akár pár nap alatt is feltöltődhetnek itt. Mindehhez természetesen hozzájárul, hogy hol töltik el ezt a pár napot. Eger sok szálláslehetőséget kínál, de kevés olyan hely van, mint a Bacchus Panzió. Egy panzió, mely elegáns és barátságos. Szépek, kényelmesek a szobák ...

Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Barokk Vendégház Apartmanház Eger

Szeretném Önöket elvarázsolni a XVII században épült, Eger sétáló belvárosában, teljesen felújított barokk stílusú boltíves épületek varázslatos és egyben romantikus hangulatával. Arany Barokk Apartman különlegessége, hogy a teraszról az Egri Vár panorámáját láthatjuk, amely Egerben teljesen egyedül álló. A ...

Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger

Bartók Tér Panzió Eger. A csendes Bartók Béla téren található, 3 percre a sétáló belvárostól és a termálfürdőtől, 2 percre a Bazilikától. Tíz perces sétával eljuthatunk az egri Termál – és Törökfürdőbe, valamint a finom egri borokat kínáló híres Szépasszonyvölgybe is. Kényelmes, 9 szobás panzióba hívjuk. ...

Bocskai Apartman Eger

Bocskai Apartman Eger

Egri belvárosi pihenőkertes vendégházunkat ajánljuk egyénileg érkezőknek és családoknak is. Apartmanházunk 2 apartmannal és 3 külön bejáratú szobával 13 fő elhelyezését tudja egyidejűleg biztosítani. Ideális körülményeket biztosítunk a szabadidejüket csendes pihenéssel eltölteni vágyók számára, és ...

Borbarát Vendégház Eger

Borbarát Vendégház Eger

A Borbarát Vendégház Eger északkeleti részén az Eged hegy lábánál, a város legszebb zöldövezeti részében található, modern stílusú családi házak között. A történelmi belváros mindössze 15 percnyi sétával elérhető. A barokk belváros és a műemlékek a történelem szerelmeseinek nyújtanak érdekességeket. ...

1 2 3 4 ... 9   
Találatok száma: 60

Palota Kávézó Eger

Palota Kávézó Eger

A Palota kávézó szeretettel várja kedves vendégeit, ahol megízlelhetik az utánozhatatlan olasz kávé aromáját és megkóstolhatják a Stühmer cukrászda által készített süteményeket is.

Kiemelt partner
1552 Étterem Eger

1552 Étterem Eger

1552 - Íz, Élmény, Történelem az Egri Várban! Éld át a történelmet az Egri Várban, lépj be az 1552-be és add át magad a gasztronómiai élvezeteknek. Kóstold meg a magyar és török ízeket, egy igazán korhű, de modern, barátságos, otthonos környezetben. Ha már elkényeztetted ízlelőbimbóidat fokozd tovább ...

Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger

Almagyar Érseki Szőlőbirtok Eger

Az Almagyar Érseki Szőlőbirtok alapvetően hagyományos szőlőfajtákkal és ezekből készülő naturális borok - Csutorásborok - készítésével foglalatoskodik. A birtokon létrehozott borkemping, borterasz és venyige spa egyediségével és a szőlőtőkék közé telepített épületeivel számos hazai és nemzetközi ...

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Eger

Bolyki Pincészet és Szőlőbirtok Eger

A Bolyki Szőlőbirtok és Pincészet Eger városközponttól 2 km-re található, egy régi kőfejtő 30 méteres falai között, egy igazán izgalmas helyen található parkosított környezetben. A birtokhoz 9 pince tartozik: hordós pincék, palackos érlelő pincék és vendéglátó pincék, melyek mindegyike megtekinthető ...

Bíboros Bár Eger

Bíboros Bár Eger

Egy igazi közösségi tér a belváros szívében. A zárt belvárosi udvar és a tágas két szint lehetőséget nyújt csendes baráti beszélgetésekre ugyanúgy, mint koncertek, diszkók és egyéb rendezvények megtartására.

Dula Pincészet

Dula Pincészet

Dula Pincészet Eger, szőlőbirtok és borgazdaság. A birtok, az egri Mezey-Mayer-Dula és erdőbényei Margittai-Szepsi Szűcs- Dula pincészetek mai tulajdonosa, az ősöktől örökölt gazdaság működtetője dr. Dula Bence és fia Dula Áron vallja, hogy a név, a tradíció kötelez.

Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Excalibur Középkori Lovagi Étterem Eger

Éttermünk festői környezetben, Eger zöld szívében, az Érsekkertben a szökőkúttól néhány méterre található. A háromszintes épület elhelyezkedése és adottságai többféle szolgáltatás nyújtását teszik lehetővé. A földszinten található a kuriózum számba menő étterem, ahol korhű környezet és zene, látványkonyha és ...

Expressz Étterem Eger

Expressz Étterem Eger

Az étterem Egerben, a sétáló belváros határán van, parkolási lehetőséggel, közel a Bazilikához, a Líceum épületéhez. Finomat, olcsón, gyorsan és bőségesen, ez a szlogen jellemzi az éttermet.

Farsang Pincészet Eger

Farsang Pincészet Eger

A Bükk hegység lábainál elterülő egri történelmi borvidék központjában él és foglalkozik szőlőtermesztéssel a Farsang család. A családi pince Eger város kiemelkedő szépségű helyén, a Szépasszony-völgy központjában található. A pince tufakőbe vágott jellegzetes egri borospince. A borászat a család ...

Fekete Ló Fogadó Eger

Fekete Ló Fogadó Eger

Az egri strand, Termál és Törökfürdő illetve az Érsek kerti sportcentrum szomszédságában található, magyaros és házias konyhájáról határainkon túl is híres fogadónkban a magyar ízeken kívül a nemzetközi ételkülönlegességeket is megtalálja. Helyi specialitásaink, mint például a magyaros pacalpörkölt, a ...

1 2 3 4 ... 6   

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Szeretne nálunk megjelenni ajánlatával? ÚJ PROGRAMOK HIRDETÉSE

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Agria Nyári Játékok Eger 2024. Online jegyvásárlás Agria Nyári Játékok Eger 2024. Online jegyvásárlás
 • Eger
2024.07.05. (péntek) - 2024.08.03. (szombat)
Végvári Vigasságok 2024 Eger. Történelmi Fesztivál Végvári Vigasságok 2024 Eger. Történelmi Fesztivál
 • Eger
2024. július 20. (szombat) - 2024. július 21. (vasárnap)
Egri Érseki Palota programok 2024 Egri Érseki Palota programok 2024
 • Eger
2024. július 9. (kedd) - 2024. július 14. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

ZOO napközis tábor a budapesti Állatkertben 6-12 éves gyerekeknek ZOO napközis tábor a budapesti Állatkertben 6-12 éves gyerekeknek
 • Budapest
 • XIV. kerület - Zugló
2024. július 15. (hétfő) - 2024. július 19. (péntek)
Nyári sporttábor 2024 Budapest. Sportos Játéktábor az AsiaCenterben Nyári sporttábor 2024 Budapest. Sportos Játéktábor az AsiaCenterben
 • Budapest
 • XV. kerület
2024. július 15. (hétfő) - 2024. július 19. (péntek)
Budapesti nyári tábor 2024. Izgalmas táborok a Szépművészeti Múzeumban Budapesti nyári tábor 2024. Izgalmas táborok a Szépművészeti Múzeumban
 • Budapest
 • XIV. kerület - Zugló
2024. július 15. (hétfő) - 2024. július 19. (péntek)

Figyelmébe ajánljuk!

Egri Vár Egri Vár
 • Eger

Foglaljon asztalt!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Foglaljon asztalt!

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!