Zenei Fesztivál és Mesterkurzus  2019. The Sound of Füred, a jövő mesterei Balatonfüreden
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Soproni kikapcsolódás - Természet, túrázás, klimatikus gyógyhely!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Zenei Fesztivál és Mesterkurzus 2019. The Sound of Füred, a jövő mesterei Balatonfüreden


The sound of Füred címmel Zenei fesztivál és mesterkurzus lesz Balatonfüreden 2019. augusztus 24. és szeptember 1. között. Minden koncertre a belépés ingyenes.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

The Sound of Füred - Zenei Fesztivál és Mesterkurzusok Balatonfüreden

2019. augusztus 24 - szeptember 1.

Füred Hangja - Koncertek

Helyszín:  Balatonfüred Evangélikus templom

AUGUSZTUS 24. SZOMBAT
19.00 Nyitókoncert (Ferencsik János Zeneiskola)

AUGUSZTUS 27. KEDD
18.00 „A jövő mesterei” növendékkoncert

AUGUSZTUS 28. SZERDA
18.00 „A jövő mesterei” növendékkoncert

AUGUSZTUS 29. CSÜTÖRTÖK
18.00 „A jövő mesterei” növendékkoncert

AUGUSZTUS 30. PÉNTEK
18.00 „A jövő mesterei” növendékkoncert

AUGUSZTUS 31. SZOMBAT
17.00 „A jövő mesterei” Mester-koncert (Kisfaludy Galéria)

SZEPTEMBER 1. VASÁRNAP
19.00 Zárókoncert (Ferencsik János Zeneiskola)

Professzoraink:

Kertesi Ingrid (ének) a ragyogó és nemzetközileg elismert magyar opera-énekes chello diákként kezdte meg zenei tanulmányait. 19 éves korában Liszt Ferenc Zeneművészeti Akadémiára járt, ahol Sziklai Erika professzor énekelést tanult. Stuttgartban Geszti Szilvia posztgraduális tanulmányait folytatta.
A diploma megszerzése után a Magyar Állami Operaház operaháza lett, ahol több mint 31 évet töltött be.
2012 óta a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémia professzora.

Kéry Tamás (zongorakíséret) tanulmányait a debreceni Simonffy Emil Zeneiskolában, Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában és budapesti Zeneakadémián készte, 2002-ben szerzett zongoraművész, -tanári diplomát tovább Lantos István, Kemenes András, Gulyás Márta és Szokolay Balázs növendékeként. Résztvevő és Münchenben folytatott posztgraduális tanulmányokat Rolf-Dieter Arens, Thomas Steinhöfel, Vadim Suchanov és Donald Sulzen osztályában, majd 2009-ben müncheni Zeneművészeti Főiskolán szerzett dalkísérői mesterdiplomát Rudi Spring növendékeként.

Részt vett Bashkirov Dimitri, Rados Ferenc, Kocsis Zoltán, Mihail Woskresensky, Sebők György, Frankl Péter, Malcolm Bilson és Kurtág György mesterkurzusain között.
Fiatal korától a Zongora- és Kamarazene-versenyen nyert díjakat. (1995, Országos Szakközépiskolai Zongoraverseny, Békés-Tarhos, 1996, Országos Kamarazenei Fesztivál, Szeged; 1999, Chopin Zongoraverseny, Budapest; 2000, Földes Andor Zongoraverseny és Weiner Lear Kamarazene-verseny, Budapest; 2006 és 2012, Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny, Szeged ), és több ízben jutalmazták kortárs magyar művek tolmácsolásáért (Balassagyarmati Muzsikustábor 1996, '97, Artisjus-díj 2001, Bozay-díj 2003, Bartók Béla Nemzetközi Zongoraverseny 2012). Több ízben nyert előadói díjakat kortárs magyar zeneművek tolmácsolásáért.
Több további volt zongorakísérője Szabadi Vilmos, Halmai Katalin és Hojin Jeong mesterkurzusainak. Szólistaként, kamarazenészként és kóruskísérőként Magyarországon és több európai országon túl Törökországban, Paraguayban, Brazíliában és Argentínában koncertezett és tartott mesterkurzusokat, és több rádió- és CD-felvételen közreműkövers.

2006-ban egy Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, majd a Müncheni és Nürnbergi Zeneművészeti Főiskola, és augusztus Augusztus Sónakadémia és Nürnbergi Nemzeti Színház korrepetitora volt. 2012 egy Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem korrepetitor-tanára.

Bálint János fuvola
1961-ben született Magyarországon. 1984-ben diplomázott a budapesti Liszt Ferenc Zeneakadémián. Számos díjat nyert nemzetközi versenyeken (Ancona, Lipcse, Markneukirchen). 1981-1991-ben a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekar egyéni flutistája és a 2000-2006-os Magyar Nemzeti Filharmonikus Zenekar. A budapesti Doppler Fuvola Intézet alapítója és igazgatója volt. Jelenleg a németországi Detmold Musikhochschule professzora és a Katowicei Karol Szymanowski Zeneakadémia vendégprofesszora. Szólistaként szinte minden európai színházi előadásban, valamint az USA-ban, Japánban, Tajvanon, Koreában és Izraelben is szerepelt, mint Schiff András, Algerich Martha, Perényi Miklós, Kocsis Zoltán, Auréle Nicolet. Több mint 30 CD-t rögzített a Hungaroton, a Capriccio és a Naxos. Minden évben 10-12 mesterkurzust vezet világszerte. 2008-ban a Magyar Kulturális és Oktatási Minisztérium Liszt Ferenc díját a legmagasabb magyar zenei előadás elismerése kapta.

Gabriel Bianco (gitár)
A legkiválóbb klasszikus gitárosokként elismert Gabriel Bianco nyerte el az első díjat a legrangosabb nemzetközi versenyeken, többek között a Guitar Foundation of America nemzetközi gitárversenyében (San Francisco, USA 2008) és a Koblenz Nemzetközi Gitárversenyen, „Hubert Käppel ” (Koblenz, Németország, 2007). 2011-ben a Révélation Classique -t nevezték ki az ADAMI-tól (a franciaországi előadói jogok kollektív igazgatásáért felelős társaság). Gabriel több mint negyven országban és számos leghíresebb fesztiválon és koncertteremben játszott. A Prades és a Theater du Chatelet Párizsban (Franciaország), a Granada-i Nemzetközi Zenei és Táncfesztiválon , Csajkovszkij-koncertteremben Moszkvában, Oroszországban, Philharmonie-koncertteremben , Kijevben, Ukrajnában. , Luis Angel Arango Bogotá Könyvtár , Kolumbia, Cervantino fesztivál Guanajuato-ban, Mexikóban, Pekingi központi konzervatórium , Kína, Musashino Művészeti Központ Tokióban, Japán és a Herbst Színház San Francisco-ban , USA-ban. Egyedülálló preambulumbekezdésként Gabriel a barokk és a kortárs zenéit mutatja be, hangsúlyozva a romantikus időszak és a zene zenéjét. Sok zeneszerző új munkákat szentelt neki. A zenekar egyik szólistájaként Gabriel koncertezett a Koblenz Város Zenekarral (Németország), az Aukso Zenekarral (Lengyelország), Lipetsk Filharmonikus Zenekarával (Oroszország) és a Román Rádió Zenekarral . A közönség, a kollégák és a kritikusok megjegyezték, hogy Gabriel és gitárja együttesen szólal meg. Felismerik, hogy játékának eleganciája és színei egyedülálló megközelítést mutatnak az általuk feltárt összes repertoárra. 2018 szeptembere óta Gabriel Bianco vendégház tanárnő a Conservatorium van Amsterdam-ban .
Szenvedélyes a kamarazene, Gabriel alapító tagja a 2012-ben alakult Eclisses Gitár kvartettnek. 2013-ban a Kvartett Franciaország Nemzeti Szülők Szövetsége a Konzervatórium diákok kamarazenei versenyén (FNAPEC) nyerte el a Banque Populaire díját. Alapítvány . A Kvartett három felvételt adott ki: Guitares (2013), Invitation Française (2015) és Pulse (2017). Gabriel gyakran együttműködik más hangszerelőkkel és énekesekkel, és 2017-ben kiadta a Michaela Hrabankova oboista CD Divertissementet . Gabriel két szólóalbumot rögzített. A Laureate Guitar Series 2007-ben a Naxos címkén került rögzítésre, és legújabb szóló felvétele, a Capricci , 2015-ben megjelent az Ad Vitam Records .

A zenészek családjába született, Gabriel Bianco ötéves korában kezdett gitározni. Tizenhat éves korában belépett a Nemzeti Párizsi Zenei és Táncos Konzervatóriumba (CNSMDP), és a legmagasabb kitüntetéssel diplomázott gitáron és kamarazenében.

Michaela Hrabankova (oboa)
A cseh zenei lírika, a rugalmasság és a spontaneitás hagyománya miatt Michaela Hrabánková sokoldalú szólista és kamarazenei zenész, szenvedélyes a hagyományos repertoár és a kortárs alkotások iránt. Prágában született, jelenleg Párizsban lakik és dolgozik.

Számos fesztiválon világszerte koncerteket és kamarazenei koncerteket adott. Franciaországban (Fesztivál de la Chaise-Dieu Fesztivál, Hector Berlioz fesztiválja, Európai Dupla Reeds találkozó), Németországban (Rheingau Musik Fesztivál), Koszovóban, Csehországban, Romániában (Fiatal tehetségfesztivál), Algériában , Brazíliában vagy Argentínában (Encuentro Oboistas Buenos Aires).
Három év alatt tagja volt a franciaországi „Le Concert Impromptu” szelekvi kvintettnek, amelyet a Francia Kulturális Minisztérium támogat.

Michaela Hrabankova 2001-ben megnyerte a „Concertino Praga” cseh rádióverseny 2. díját. Meghívást kapott az Európai Zenei Versenyszervezetek az ifjúságért / EMCY-nek / koncert túrára Európa-szerte.

A Michaela-t rendszeresen meghívják, hogy mesterkurzusokat tartson Franciaországban, Romániában (Gheorghe Dima Zeneakadémia Kolozsváron) vagy Csehországban (Prágai Zeneakadémia, Janáček Zeneakadémia Brnóban, Prágai Konzervatórium, Pardubicei Konzervatórium). 2013-tól a monslaw Rostropovichban a Maisons Laffitte-ben tanít.
A Le Concert Impromptu-val együtt egy „French Music” nevű CD-t készített. 2013-ban Jan Rybář (a Michaela Hrabankova-nak szentelt cseh rádió „Český Rozhlas”) koncertre és a „Divertissement” CD-re, a Gabriel Bianco gitárosával, az Ad Vitam rekordokkal („Harmonia Mundi).
Zenei nevelése Prágában kezdődött, a prágai Konzervatóriumban, a FXThuri professzorral a prágai Nemzeti Színház Josef Vacek solistájával. Elhagyta Prágát, hogy folytassa tanulmányait Németországban a Karlsruhe-i Hochschule für Musikban, Thomas Indermuhle professzorral. A párizsi konzervatórium CNSM-nél Jacques Tys osztályában végzett Erasmus-csereprogrammal végzett tanulmányait. 2007-től 2010-ig az Alvaro Gomez Zenei Alapítvány ösztöndíja. A „F.Lorée” termelői műszereket támogatják, és a termelő a „Koje Reeds” -nek az nádas és az angol szarvát reedel.

Juan Diego Galindez (zonagorakíséret)
Kolumbiában született Popayánban. Az Universidad del Cauca Egyetemen végzett főiskolai diploma és a Detmold Zeneművészeti Főiskola kamarazenei mestere. Szólistaként és kamarazenészként a saját országában különböző zenekarokkal szerepelt. Kamarazenészként és zongoravezetőként meghallgatták a nemzetközi fesztiválokon Kolumbiában és Európában.
Juand Diego Galindez Kolumbia Popayán, született. Bachelor diplomája Kolumbiai Cauca Egyetemen szerezte zongora szakon. Mester diplomája generáció Németországban a Detmoldi Zeneművészeti Egyetemen szerezte kamarazene szakon. Hazale, Kolumbiában több nagyvárosban szerepelt zenekarokkal szólistaként. Kamarazenészként és zongoristaként fellépett európai zenei fesztiválokon. Egy Detmoldi Zeneművészeti Egyetem zongora korrepetitora.

Találatok száma: 4

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Anna Grand Hotel Wine & Vital

Az Anna Grand Hotel Wine & Vital Közép-Európa legnagyobb édesvízi tavának északi partján, Balatonfüred történelmi belvárosában helyezkedik el. Az Anna Grand Hotel Wine & Vital régmúltat idéző patinájával tökéletes választás konferenciája számára is. Vállalati rendezvény, partnertalálkozó vagy ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

Hotel Silverine Lake Resort **** superior

A hotel egy, a régmúltat idéző csodálatos, már a római korban is lakott településen Balatonfüreden, a parti városrész központjában a Tagore sétány és a hajókikötő valamint a reformkori városrész közvetlen szomszédságában, a vízparton nyújt minden igényt kielégítő szolgáltatást az aktív pihenésre és ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Hírlevél feliratkozás
Ajándékutalvány
Kiemelt partner

Astoria Hotel***

Astoria Hotel***

Az Astoria Hotel a Balaton északi partján, Balatonfüred központjában - a Balaton parttól 150 méterre -, a Reformkori városrészben található. A hotel épülete műemlék jellegű. A patinás megjelenés Balatonfüred egyik jellegzetes épületei közé emeli. A szálloda épületét a Dőry család építette – romantikus ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partner

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

GoldHaus Vendégház Balatonfüred

Vendégházunk Balatonfüreden, a Móricz Zsigmond utcában található, ahonnan a strand cca.15, a Tagore sétány cca.10 perces sétával közelíthető meg. Panziónkat 2000. májusában nyitottuk meg, összesen 10 klímás szobával, 22 férőhellyel. 8 db franciaágyas és 2 db családi szobánk van, amelyek szükség esetén ... Bővebben

Szállásfoglalási lehetőség
Kiemelt partnerTalálatok száma: 3

Portunus Étterem

Portunus Étterem

Portunus Éttermünkben elkalauzoljuk Önt a hazai és nemzetközi gasztronómia remekeinek világába! Érezze át a római lakomák hangulatát éttermünkben, ismerkedjen meg kulináris ételkülönlegességeinkkel a balatoni Riviéra legszebb fekvésű vízparti panorámás svédasztalos és a’ la carte éttermében, ahol randevút ... Bővebben

Kiemelt partner

Astoria Étterem

Astoria Étterem

Konyhaművészeti remekek a reformkortól napjainkig. Éttermünk nemzetközi és hazai ételkínálattal várja kedves vendégeit, külön kívánságra vegetáriánus és diétás ételeket is készítünk. Jó idő esetén a mediterrán hangulatú, leanderekkel díszített 100 fős kerthelyiségünk nyújt kellemes felüdülést egy frissítő ital ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Anna Grand Hotel Étterem

Anna Grand Hotel Étterem

Az Anna Grand Hotel 180 fős étterme, a balatonfüredi Anna-bálok helyszíne, egyszerre otthona a tradicionális magyar konyha különlegességeinek a svédasztalos étkezések keretén belül, valamint kreatív, ínyenc konyhát mutat meg az a’la carte étkezések esetében. Tóth József executive chef remekbe szabott ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt események

Hasonló ajánlatok

Tihanyi fesztiválok 2020
Tihanyi fesztiválok 2020
  • Tihany
2020. május 1 - 2.
Muzsikál az Erdő 2020
Muzsikál az Erdő 2020
2020. május 22 - 24.
Református Zenei Fesztivál 2020 Budapest
Református Zenei Fesztivál 2020 Budapest
  • Budapest
  • IX. kerület
2020. május 22 - 24.

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
8230 Balatonfüred , és más települések
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás