Augusztus 20. Magyarország nemzeti ünnepe és hivatalos állami ünnepe az államalapítás és az államalapító I. István király emlékére. A nap egyben a magyar katolikus egyház egyik – Magyarország fővédőszentjének tiszteletére tartott – főünnepe. A hagyományoknak megfelelően, az ünnep elmaradhatatlan része Magyarország lobogójának felvonása, a honvédtisztek avatása a Kossuth téren, az esti tűzijáték a Duna-parton, valamint az új kenyér és az ország tortájának megkóstolása.

2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.
2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.

2025. augusztus 20-án tizenegyedik alkalommal kerül megrendezésre a Kenyérlelke Fesztivál, amely a kézműves pékszakma legrangosabb hazai eseménye. A Kenyérlelke Fesztivál a Skanzenben várja mindazokat, akik hisznek a tiszta élelmiszer erejében. Az esemény középpontjában a hagyományos, adalékmentes kenyérkészítés áll, amelyben külön figyelmet kapnak az „őseink gabonáiból, nagyanyáink receptjei alapján” készült kenyerek. A fesztivál szakmai fórumokkal, kézműves pékversennyel, kemencés bemutatókkal, gyerekprogramokkal és a Zöld Fesztiválhoz kapcsolódó fenntartható élményekkel kínál tartalmas kikapcsolódást családoknak, otthonsütőknek és élelmiszerszakembereknek egyaránt.