Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
Családi birtokunkon jelenleg 7 hektáron gazdálkodunk és kézműves borok készítésével foglalkozunk, főként vörösborokra specializálódva. A borok széles palettáján túl fehér, rozé és vörös mustot, valamint frissen préselt gyümölcsleveket is készítünk. Néhány éve megvásároltuk a pusztulásnak indult Kerámiaüzemet, így a feldolgozó-palackozó mellett elkészült borkóstolótermünk, három vendégszobánk, idén pedig megnyitottuk borboltunkat és kávézónkat.
A Hableány az 1800-as évek végétől vendéglátóhely és találkozó pont volt, az 1883-ban nyitott szálló 1963-ban nyerte el maihoz hasonló alakját. Esküvők, születésnapok, nagy beszélgetések helyszíne, vitorlázók találkozóhelye volt, nincs ez másképp ma sem. Az ikonikus épület, a hatalmas terasz, a központi fekvés igazi közösségi térré, régiós központtá teszi, ahová jó betérni egy pohár borra, ebédre, vacsorára, de ennél több izgalmat is tartogat!
A Hableány az 1800-as évek végétől vendéglátóhely és találkozó pont volt, az 1883-ban nyitott szálló 1963-ban nyerte el maihoz hasonló alakját. Esküvők, születésnapok, nagy beszélgetések helyszíne, vitorlázók találkozóhelye volt, nincs ez másképp ma sem. Az ikonikus épület, a hatalmas terasz, a központi fekvés igazi közösségi térré, régiós központtá teszi, ahová jó betérni egy pohár borra, ebédre, vacsorára, de ennél több izgalmat is tartogat!
A Hableány az 1800-as évek végétől vendéglátóhely és találkozó pont volt, az 1883-ban nyitott szálló 1963-ban nyerte el maihoz hasonló alakját. Esküvők, születésnapok, nagy beszélgetések helyszíne, vitorlázók találkozóhelye volt, nincs ez másképp ma sem. Az ikonikus épület, a hatalmas terasz, a központi fekvés igazi közösségi térré, régiós központtá teszi, ahová jó betérni egy pohár borra, ebédre, vacsorára, de ennél több izgalmat is tartogat!
Családias kis pincénk a méltán híres Egri borvidék szívében, Egerszalókon található. A falu központjától csupán két percet kell gyalogolni a Barlanglakások felé, hogy elérjük a pincészetet. Borkínálatunkban többféle vörös- és fehérbor, rosé, illetve számos cuvee is szerepel. A vendégek a pince felső részében tudnak helyet foglalni, nyáron pedig lehetőség van a pincénél leülni és borozni a hűvös előtető alatt.
Családias kis pincénk a méltán híres Egri borvidék szívében, Egerszalókon található. A falu központjától csupán két percet kell gyalogolni a Barlanglakások felé, hogy elérjük a pincészetet. Borkínálatunkban többféle vörös- és fehérbor, rosé, illetve számos cuvee is szerepel. A vendégek a pince felső részében tudnak helyet foglalni, nyáron pedig lehetőség van a pincénél leülni és borozni a hűvös előtető alatt.
Családias kis pincénk a méltán híres Egri borvidék szívében, Egerszalókon található. A falu központjától csupán két percet kell gyalogolni a Barlanglakások felé, hogy elérjük a pincészetet. Borkínálatunkban többféle vörös- és fehérbor, rosé, illetve számos cuvee is szerepel. A vendégek a pince felső részében tudnak helyet foglalni, nyáron pedig lehetőség van a pincénél leülni és borozni a hűvös előtető alatt.
Pincészetünk 27 hektáros birtokon gazdálkodik. Borozónk a Szépasszony-völgy (19-es pince) egyik legszebb és leglátványosabb pinceborozója. A kétszintes galériás borozóban akár 100 főt is le tudunk ültetni. Vendégeinket 18 fajta minőségi borral, 2 fajta érlelt pálinkával, üdítővel, zsíroskenyérrel, pincelepénnyel és füstölt kecskegomolyával várjuk. A borozás mellett megtekinthetik bormúzeumunkat is. Csoportoknak előzetes bejelentés alapján tematikus kóstolókat tartunk képzett borász vezetésével.
Pincészetünk 27 hektáros birtokon gazdálkodik. Borozónk a Szépasszony-völgy (19-es pince) egyik legszebb és leglátványosabb pinceborozója. A kétszintes galériás borozóban akár 100 főt is le tudunk ültetni. Vendégeinket 18 fajta minőségi borral, 2 fajta érlelt pálinkával, üdítővel, zsíroskenyérrel, pincelepénnyel és füstölt kecskegomolyával várjuk. A borozás mellett megtekinthetik bormúzeumunkat is. Csoportoknak előzetes bejelentés alapján tematikus kóstolókat tartunk képzett borász vezetésével.
Pincészetünk 27 hektáros birtokon gazdálkodik. Borozónk a Szépasszony-völgy (19-es pince) egyik legszebb és leglátványosabb pinceborozója. A kétszintes galériás borozóban akár 100 főt is le tudunk ültetni. Vendégeinket 18 fajta minőségi borral, 2 fajta érlelt pálinkával, üdítővel, zsíroskenyérrel, pincelepénnyel és füstölt kecskegomolyával várjuk. A borozás mellett megtekinthetik bormúzeumunkat is. Csoportoknak előzetes bejelentés alapján tematikus kóstolókat tartunk képzett borász vezetésével.
A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A különálló, 1200 borospincében csupán a borok laknak. Kiváló kirándulást és programokat kínáló turisztikai látványosság. Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az `új haza` adta lehetőségeket. A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, a hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük.
A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A különálló, 1200 borospincében csupán a borok laknak. Kiváló kirándulást és programokat kínáló turisztikai látványosság. Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az `új haza` adta lehetőségeket. A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, a hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük.
A Hajós-Bajai borvidék gyöngyszeme. A különálló, 1200 borospincében csupán a borok laknak. Kiváló kirándulást és programokat kínáló turisztikai látványosság. Hajós Magyarország déli részén, Kalocsától 20 km-re fekszik, mely az év bármely szakában kellemes kikapcsolódást nyújt az ide látogatóknak. Lakói 85%-ban svábok. A török uralom után Kalocsa érseke Gróf Csáki Imre Németországból több turnusban telepített ide családokat. Az ideérkezők kihasználták az `új haza` adta lehetőségeket. A falutól kb. 3 km-re, a Duna menti löszhátra szőlőt telepítettek, az alatta húzódó löszpartba borospincéket vájtak. A pincék átlagosan 20-70 méter hosszúak, a hőmérsékletük évszaktól függetlenül 10-14 Celsius-fok, ezért kiváló borok érlelődnek bennük.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Halasi család azért hozta létre ezt az általuk megálmodott és megvalósított pincészetet, hogy Villány legkiválóbb minőségű prémium borkultúráját, és a tradicionális magyar konyha hagyományait féltett kincseként megőrizze az utókor számára. A hagyomány és a modernitás ötvözése, a villányi borvidékhez való ragaszkodás, a személyes hitelesség és a Halasi család több generációját érintő vállalkozói bátorság eredménye ez a gasztronómiai fellegvár.
A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.
A Hangácsi és Fia Pincészet és Szőlőbirtok elsőgenerációs családi vállalkozás, mely 1992 óta működik. A szőlőbirtok Egerszalók, Demjén, Egerszólát községek legjobb szőlőtermő dűlőin, hegyein található. Az ősi riolit tufába vájt pincénk rejtekén mintegy 5000 hl tölgyfahordó segíti a nagy vörösborokat és a legendás bikavérünket a fejlődésben és az érésben. A pincészet vezérbora a bikavér. Forrás a pincészet közösségi oldala.