Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Minden évben február 9-én a világ egyik legkedveltebb ételét, a pizzát ünnepeljük, amely az olaszok kezdeményezésére mára az UNESCO világörökség részévé vált. Kezdetben a pizza egy feltétekkel gazdagon megrakott lepénykenyérként jelent meg, míg a klasszikus nápolyi változat a 17. század környékén nyerte el mai formáját. A legenda szerint I. Bourbon Ferdinánd, Szicília és Nápoly királya rajongott a pizzáért, ám felesége nem osztotta lelkesedését. Emiatt a király gyakran hétköznapi emberként álcázta magát, hogy titokban pizzériába járhasson.
Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.
Kiemelt ajánlat
Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.
Kiemelt ajánlat
Egykor az erdőhorváti asszonyok Miskolctól Sátoraljaújhelyig híresek voltak perecükről. A nehéz megélhetés miatt piacokon árulták őket, így tettek szert további bevételre. Ezt a néhány alapanyagból készült tésztát (víz, liszt, só, cukor, élesztő) karika formájúra nyújtják, majd megfőzik, utána pedig a kemencében megsütik. A több hónapig elálló pereceket magában vagy mákkal megszórva és tejjel, vízzel leöntve is fogyasztották.
Kiemelt ajánlat
Márton-napi vigasságok és búcsú Bogácson 2025. november 7-9. között. Hagyományőrző Márton-napi programokkal, koncertekkel, libalakomával, vásárral, medencebállal, szentmisével, újbor kóstolóval és búcsúval várják a fürdővárosba érkezőket. Az újbor és a lúdételek ünnepén a Cserép úti pincesoron és a Rendezvényparkban színes programokkal, zenés fellépőkkel és ízletes ételekkel várják az érdeklődőket, családokat, baráti társaságokat, Bogácson.
Kiemelt ajánlat
Márton-napi vigasságok és búcsú Bogácson 2025. november 7-9. között. Hagyományőrző Márton-napi programokkal, koncertekkel, libalakomával, vásárral, medencebállal, szentmisével, újbor kóstolóval és búcsúval várják a fürdővárosba érkezőket. Az újbor és a lúdételek ünnepén a Cserép úti pincesoron és a Rendezvényparkban színes programokkal, zenés fellépőkkel és ízletes ételekkel várják az érdeklődőket, családokat, baráti társaságokat, Bogácson.
Kiemelt ajánlat
Márton-napi vigasságok és búcsú Bogácson 2025. november 7-9. között. Hagyományőrző Márton-napi programokkal, koncertekkel, libalakomával, vásárral, medencebállal, szentmisével, újbor kóstolóval és búcsúval várják a fürdővárosba érkezőket. Az újbor és a lúdételek ünnepén a Cserép úti pincesoron és a Rendezvényparkban színes programokkal, zenés fellépőkkel és ízletes ételekkel várják az érdeklődőket, családokat, baráti társaságokat, Bogácson.
Kiemelt ajánlat
Kiemelt ajánlat
Kiemelt ajánlat
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség. A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon, kizárólag hétköznap, min. 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet min. 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség. A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon, kizárólag hétköznap, min. 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet min. 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség. A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon, kizárólag hétköznap, min. 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet min. 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség! A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon kizárólag hétköznap, minimum 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet minimum 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség! A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon kizárólag hétköznap, minimum 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet minimum 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat
Szerdánként és péntekenként glutén- és tejmentes alapanyagból készült kürtőskalácsokat is sütünk Budapesten az Édes Mackó kürtőskalács-cukrászdában. Ezeken a napokon előrendelésre nincs szükség! A gluténmentes és tejmentes alapanyagból készült kalácsok sütését más napokon kizárólag hétköznap, minimum 4 db rendelése esetén vállaljuk, melyet minimum 1 nappal előtte szükséges leadni. Kérésre további egyedi igényeket is igyekszünk kielégíteni.
Kiemelt ajánlat