Nógrád vármegye az Észak-Magyarország régió vármegyéje, Palócországnak is nevezik. Központja Salgótarján.

Programok Kétbodonyban. Nógrád megye délnyugati részén, a Cserhát hegység lábánál, festői környezetben terül el kis község. Az Országos Kéktúra útvonala Kétbodonyon keresztül vezet, érintve az Öreg-hegyet, innen csodálatos kilátás nyílik a Börzsönyre és a környező hegyekre. Országos hírűvé nőtte ki magát a Szilvaszombat, mely évről-évre egyre több vendéget csábít a különféle gombócok, nudlik és lekvárok színes választékával. Az ide látogató túristák csendes, nyugodt környezetben élvezhetik a pihenést, számtalan helyi program - kisállatkert, kosár és kézi pálya, tájház, túrázás, horgászás, lovaglás- közül válogathatnak.
Programok Kétbodonyban. Nógrád megye délnyugati részén, a Cserhát hegység lábánál, festői környezetben terül el kis község. Az Országos Kéktúra útvonala Kétbodonyon keresztül vezet, érintve az Öreg-hegyet, innen csodálatos kilátás nyílik a Börzsönyre és a környező hegyekre. Országos hírűvé nőtte ki magát a Szilvaszombat, mely évről-évre egyre több vendéget csábít a különféle gombócok, nudlik és lekvárok színes választékával. Az ide látogató túristák csendes, nyugodt környezetben élvezhetik a pihenést, számtalan helyi program - kisállatkert, kosár és kézi pálya, tájház, túrázás, horgászás, lovaglás- közül válogathatnak.

Programok Kétbodonyban. Nógrád megye délnyugati részén, a Cserhát hegység lábánál, festői környezetben terül el kis község. Az Országos Kéktúra útvonala Kétbodonyon keresztül vezet, érintve az Öreg-hegyet, innen csodálatos kilátás nyílik a Börzsönyre és a környező hegyekre. Országos hírűvé nőtte ki magát a Szilvaszombat, mely évről-évre egyre több vendéget csábít a különféle gombócok, nudlik és lekvárok színes választékával. Az ide látogató túristák csendes, nyugodt környezetben élvezhetik a pihenést, számtalan helyi program - kisállatkert, kosár és kézi pálya, tájház, túrázás, horgászás, lovaglás- közül válogathatnak.

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat

2026. szeptemberében sok szeretettel várjuk ismét a haluska-sztrapacska kedvelőket VANYARCRA, immáron a 21. HALUSKAFESZTIVÁLRA. A fesztivál továbbra is a folklór, a kézművesség és természetesen a régióra jellemző étel, a finom haluska / sztrapacska köré szerveződik. Idén készülünk pár meglepetéssel is, reméljük sikerül. Várjuk Önöket sok szeretettel! A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2026-ban is szeptember második szombatján, a 21. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat