Balatoni szálláshelyek, nyaralók, apartmanok, panziók hotelek.
Balatoni szálláshelyek, nyaralók, apartmanok, panziók hotelek.

1988-ban fektette le a Nagy család az ősi birtokon a Borbarátok alapkövét. A telket még Fata István dédnagyapánk vette, amikor Badacsonytomajra költözött. Hajdani olasz család utódaként ereiben és szellemében is örökölte a föld, a szőlő s a bor tiszteletét.


A panzió Badacsonytomaj üdülőövezetében várja vendégeit 6 db kétágyas, fürdőszobás szobával, amelyből 3 szoba pótágyazható. Saját parkoló, kábel-TV, ingyenes WIFI. A vendéglő kertjében saját játszótér. A részben lídósított badacsonytomaji strand csak 250 méterre van.

Programajánlatunk:

Borkóstoló a családi pincében: A pince hűvösében megismerkedünk a Badacsony kincsét rejtő hordókkal, palackokkal. A borok mellé sajtot kínálunk. 

Badacsonyi borvacsora, vagy borebéd. 

Dionüszosz túra Badacsonyban: Jó levegőre, csodás tájra és egy kis „borzsongásra” vágyókat várunk a túrára. A csapat kondíciójától és idejétől függően változhat a túra ideje, hossza (3-7 óra). A túra során meglátogatjuk a Szegedy Róza házat és betérünk 1-2 borosgazdához, ahol vendéglátóink a borokhoz illő harapnivalóval/borkorcsolyával kedveskednek. Túránk végeztével a kellemesen fáradt résztvevőket a Borbarátokban már terített asztal várja.

Badacsonyi Sellők nyomában: Májustól-szeptemberig egy 105 éves hölgy, a Helka hajó fedélzetén kezdődik programunk. A Badacsonyi kikötőből 1 órás sétahajózásra indulunk, hogy a Balatonról is megcsodálhassuk a Tapolcai medence tanúhegyeit és a Szigligeti várromot. Partra szállva meglátogatjuk az Egry József és a Szegedy Róza múzeumokat. A bájos, romantikus épület egykori vincellér-házában megismerjük a badacsonyi ürmös történetét és meg is kóstoljuk a híres nedűt. Jó bor után, megnő az étvágy, így indulunk a vendéglőbe.

Badacsonyi parasztlakodalom: Elevenedjenek fel egy múlt századi parasztlakodalom szokásai! Egyen és igyon, mulasson a násznépe, és közben ismerje meg a régi magyar szokásokat, hagyományokat úgy mint leánybúcsúztatás, legénybúcsúztatás, menyasszony öltöztetés, menyecsketánc, tréfás lakodalmi játékok. A vendégeket szokáshoz illően házi pálinkával fogadjuk,majd a lakodalomban 3 fogásos ünnepi menüt szolgálunk fel. Időtartam: min.2 óra.

Érik a szőlő, hajlik a vessző, : badacsonyi szüreti program a termés függvényében. A család szőlőjébe hívjuk Vendégeinket, ahol munkabírásuk és szorgalmuk szerint vehetnek részt a szüreten. A vidám munka közben frissítő fröccsöt, bort és hideg harapnivalót kínálunk. Szüret után a "Borbarátok” udvarán szőlőpréselés, majd mustkóstoló következik. Megválasztjuk a szüretkirályt és királynőt, kiknek szívesen meghallgatjuk a kedvenc nótáját is. A fáradt vendégeket kiadós estebéd várja a vendéglőben. Időtartam: 2-4 óra. 

Badacsonyi felüdülés a tanúhegyek földjén: buszos csoportok, autós turisták, kerékpárosok, bakancsos túrázok figyelemébe. Programcsomagunk sokféleképpen összeállítható, akár több napra is  az anyagiak és az erőnlét  függvényében. Kötelező felszerelés: kényelmes, sportos cipő. Vártúrák Szigligetre, Csobánc és Nagyvázsony várához. Bemutatóhelyek, tanösvények a Balaton-felvidéki Nemzeti parkban: tavasbarlang, geopark, természetvédelmi major, Csodabogyós-barlang, vízimalom múzeum. Gasztronómiai kirándulások sajtkészítő kecskefarmra és traktortúra egy mangalica telepre. A Káli-medence felfedezése: kőtengerek, Kornyi-tó. A Tapolcai-medence felfedezése: tanúhegyek.

Borkóstolók, borvacsorák, borestek, ürmös kóstolás. Kiállítások az Egry József Múzeumban. Balatoni hajókirándulás, sétahajózás a Helka hajó fedélzetén. Badacsonyi folklór programok, parasztlakodalom. Badacsonyi szüreti program, szőlőpréselés, mustkóstolás. Kirándulás a Folly Arborétumba. Lovaskocsikázás, lovaglás a Balaton-felvidéken. Gyalogtúra a ll. János Pál pápa emlékhelyre. Traktortúra, egy mangalica telepre. Első Magyar Látványtár kiállítások Tapolca-Diszelben. Balaton-felvidéki Nemzeti Park bemutatóhelyek és tanösvények, tavasbarlang, Bakony-Balaton geopark, természetvédelmi major Salföld, Csodabogyós-barlang Balatonederics. Balaton-felvidék, Tapolcai-medence és a Keszthelyi-hegység várai: Szigliget, Sümeg, Csobánc, Nagyvázsony, Tátika, Rezi. Kerékpártúrák a balatoni bringa körúton.

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Borbarátok Panzió Étterem Borpince

Programajánlat

Bortriatlon 2017 Badacsony
Bortriatlon 2017 Badacsony
  • Badacsony
2017. október 14 - 15.
SPURI Maratonfüred 2018
SPURI Maratonfüred 2018
  • Badacsonytomaj
2018. március 24.
Badacsonyi programok 2017
Badacsonyi programok 2017
  • Badacsony
2017. szeptember 30.
Badacsonytördemici Forralt Borfőzőverseny 2017
Badacsonytördemici Forralt Borfőzőverseny 2017
  • Badacsonytördemic
2017. december 2.