ÚJ PROGRAM HIRDETÉS
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
A tájházak és szabadtéri múzeumok izgalmas, színes programokkal tárják ki kapuikat!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Ezernyi pünkösdi élmény a Balaton parton! Várjuk Siófokon!
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Mézesvölgyi Nyár 2024 - Pest megye legnagyobb nyári szabadtéri színházi fesztiválja
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Tavaszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Dessewffy Kúria Füzér

A jelenleg kiállító helyként működő Dessewffy Kúria épülete korábban Téli kápolna (a hittanórák és az egyházi énekkar próbáinak helyszíne) volt, jelenleg a Helytörténeti Kör épülete.

A kiállítás egyik részében a népi eszköz és lakáskultúra sokszínűsége tekinthető meg. Bemutatja, hogy a mindennapi életben nem vált el szorosan egymástól a régi és az új, hanem jól megférve egymással szolgálták az ember szükségleteit. Ideiglenesen az I. világháború tárgyi és szellemi emlékeinek helye is itt található. Az épület folyosóján egykori életképek és az egyesület tevékenységét bemutató tabló látható.

A kiállítás következő része az egyháztörténetről szól. Ács István egykori füzéri plébános, későbbi egri segédpüspök személyes tárgyai és hagyatéka tekinthető meg a család jóvoltából, akik átadták püspök atya személyes tárgyait Füzérnek. Ács István 1970-1989 között volt a település plébánosa. Nevéhez fűződik a Parókia felújítása, az egyházi és világi énekkar elindítása, a fiatalokkal és a családokkal való aktív törődés, házas hétvégék szervezése, a vár régészeti feltárásának ösztönzése, a ravatalozó építtetése, a római katolikus templomtorony palástjának felújítása és számos olyan dolog, melyek véghezvitele nélkül ma Füzér nem lenne ilyen gazdag sem lelkiekben, sem szépségekben.

A következő részben találhatjuk meg az egykori füzéri zenekar eszközeinek egy részét is, mely zenekar létrejötte Szathmáry László kántortanító nevéhez fűződik. Azután megtekinthetjük a régi miseruhákat, a tábori plébános elképzelt bőröndjét és annak tartalmát, a korábbi Tabernákulumot, a miséző kelyhet és egyéb egyházi tárgyakat.

Az emeleti kiállító tér hadtörténeti rész. Az egyesület férfi tagjai alkotják a Magyar Királyi 10. Honvéd Határvadász Hagyományőrző Zászlóaljat. Nevük arra utal, hogy a füzéri katonákat ebbe az egységbe sorozták be. Az emeleti kiállítás másik felében Tóth Gábor atya honfoglalás kori életképei és néhány, a Szovjetunióból ránk maradt katonai emlék, valamint használati eszköz látható.

2024.01.01 - 2024.12.31

Találatok száma: 2
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Kék Túra Vendégház Füzér

Kék Túra Vendégház Füzér

Pihenjen és kiránduljon a festői szépségű füzéri vár lábánál! Csendes és minden igényt kielégítő, nyolc személyes vendégházunk kiváló kiindulópontja lehet számos zempléni kirándulásnak.

Valéria Vendégház Füzér

Valéria Vendégház Füzér

A vár tövében, egy csendes zsákutcában várjuk vendégeinket az új építésű, különálló vendégházunkban. Két franciaágyas szobánk és két háromágyas szobánk várja a pihenni vágyókat, két fürdőszobával. A közösségi tér bent, mint étkező és konyha, kint fedett terasz, zárt nagy udvar kerti bútorokkal ...

Találatok száma: 7
Pünkösdi Mulatság Füzér Várában 2024

Pünkösdi Mulatság Füzér Várában 2024 2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)

Változatos programokkal elevenedik meg ismét Füzér Vára! Vegyenek részt egy igazi ünnepi, pünkösdi időutazáson! Egésznapos programok a család apraja-nagyjának! Várunk minden kalandort, akik Pünkösd ünnepén is úgy döntenek, eltöltenek nálunk és velünk jó néhány izgalmas percet a megidézett múltban, amit ez az ...

Kiemelt ajánlat
Füzér Vára programok 2024

Füzér Vára programok 2024 2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)

XVII. Pünkösdi mulatság Füzár Várában

Füzér Várának programajánlója. Fedezzék fel velünk a megidézett múltat, mit e újjáépült REG-ÉLŐ vár nyújthat. Füzér Vára egész évben várja látogatóit! Ismerjétek meg ma is Füzér REG-ÉLŐ Várának titkait.

Kiemelt ajánlat
Füzéri programok 2024. Események, rendezvények

Füzéri programok 2024. Események, rendezvények 2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)

XVII. Pünkösdi mulatság Füzár Várában

Várnapok, hagyományőrző és gasztronómiai programok, események, rendezvények Füzéren. Fedezzék fel velünk a megidézett múltat, mit e csodálatos újjáépült REG-ÉLŐ vár nyújthat. Füzér Vára egész évben várja látogatóit!

Kiemelt ajánlat
Szent Iván-éji vigasságok Füzér Várában 2024

Szent Iván-éji vigasságok Füzér Várában 2024 2024. június 22. (szombat)

Nézd meg velünk a csodálatos naplementét a páratlan panorámájú Füzér Várából a XIV. Szent Iván Éji Mulatságon! Lovagok és vitézek összecsapása gyönyörű udvarhölgyek kegyeiért, hárfaszó, zenés vásári komédia, tánctanítás, késő estig tartó mulatozás és tárlatvezetések várják látogatóinkat. Töltsetek el ...

Kiemelt ajánlat
Füzéri Várnapok 2024

Füzéri Várnapok 2024 2024. augusztus 18. (vasárnap) - 2024. augusztus 19. (hétfő)

Megelevenedik a Középkor Füzér Várárban! XXI. Füzéri Várnapok 2024. augusztus 18-19-én. Töltsétek nálunk ezt a két napot, tartsatok velünk!

Kiemelt ajánlat
Szent Mihály-napja Füzér Várában 2024

Szent Mihály-napja Füzér Várában 2024 2024. szeptember 28. (szombat)

XIV. Szent Mihály Nap Füzér Várában 2024. szeptember 28-án!

Kiemelt ajánlat
Vár kiállítás Füzér 2024. Megőrzött értékek világa állandó interaktív kiállítás – Smart Museum

Vár kiállítás Füzér 2024. Megőrzött értékek világa állandó interaktív kiállítás – Smart Museum 2024.01.02. (kedd) - 2024.12.31. (kedd)

A Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság épületében megtekinthető a “Megőrzött értékek világa” állandó interaktív kiállítás – Smart Museum. A helyi értékeket bemutató kiállítás nem csak a nagyoknak tartogat érdekességeket, a kisebb korosztály tagjai is megtalálják a nekik való ...

Kiemelt ajánlat
Találatok száma: 7
Esküvő várban, polgári és egyházi esküvők a festői szépségű Füzér Várában

Esküvő várban, polgári és egyházi esküvők a festői szépségű Füzér Várában 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Szeretné élete legfontosabb eseményét egy gyönyörű helyszínen megtartani? Ha igen, akkor a meseszép Füzér Vára a legmegfelelőbb hely hozzá!

Kiemelt ajánlat
Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét!

Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét! 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Fedezze fel Füzér Várát és ismerje meg történelmét képzett animátoraink segítségével! Jöjjön el és tekintse meg, hogyan éltek a középkorban, kik voltak a vár birtokosai, illetve miért tartják számon országunk egyik legszebb fekvésű váraként! Nem érdemes kihagyni a Tájház Portákat és a Látogatóközpontot ...

Kiemelt ajánlat
Zempléni osztálykirándulás Füzér Várához

Zempléni osztálykirándulás Füzér Várához 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

Élmény osztálykirándulásra hívjuk és várjuk az iskolásokat. Fedezzék fel a megidézett múltat, mit e újjáépült REG-ÉLŐ vár nyújthat! Ma a vulkanikus kúpon álló vár a Zempléni-hegység leglátványosabb és legszebb erődítménye, és Magyarország 7 természeti csodájának egyike. Hófehér falai már messziről ...

Regisztráció
Kiemelt ajánlat
Esküvői fotózás a várban, gyönyörű helyszínek Füzér Várában a legszebb pillanatok megörökítéséhez

Esküvői fotózás a várban, gyönyörű helyszínek Füzér Várában a legszebb pillanatok megörökítéséhez 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Zempléni-hegységben, varázslatos természeti környezetben fekvő füzéri várhegy tagja Magyarország 7 természeti csodájának. Füzér Vára egyedi lehetőségeket és különlegesen szép és vonzó helyszíneket kínál az esküvői fotózáshoz.

Kiemelt ajánlat
Keresztelő helyszín Füzér Várának várkápolnájában

Keresztelő helyszín Füzér Várának várkápolnájában 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A Nagyboldogasszony tiszteletére újjáépült Várkápolna ünnepi megáldására 2020-ban került sor az ökumené jegyében a helyi történelmi egyházak részéről. A szertatásokat követően a Kápolna újra egyházi és liturgikus események használatára alkalmas, így a füzéri és hegyközi hívek és az ide látogatók – ...

Kiemelt ajánlat
Füzéri Várhegy séta, tekintse meg Magyarország egyik természeti csodáját!

Füzéri Várhegy séta, tekintse meg Magyarország egyik természeti csodáját! 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A füzéri várhegy Magyarország természeti csodája. A füzéri vár, a Várhegy 2007-ben Magyarország természeti csodája címet nyerte el. Ennek nyomán formálódó fejlesztés, a Várhegy oldalában tervezett sziklagyep látogató ösvény, amely lehetővé teszi a ritka látnivalók megtekintését, bemutatását anélkül, ...

Füzér kirándulás, egyéni vagy családi túra a Károlyi-kilátóra

Füzér kirándulás, egyéni vagy családi túra a Károlyi-kilátóra 2024.01.01. (hétfő) - 2024.12.31. (kedd)

A bakancsos turizmus kedvelőinek ajánlott kirándulás állomása a kis-milici Károlyi-kilátó. A 880 méter magas hegycsúcson álló kilátó csodálatos körpanorámát nyújt a magyar és szlovák oldalra. Megközelítése a 100 méterre lévő Országos kéktúra útvonalától zöld turistajelzést követve lehetséges.

Találatok száma: 7

Füzér Vára

Füzér Vára

Füzér Vára szeretettel várja mindazokat a kalandra vágyó, természetet kedvelő, és történelmet szerető látogatóit, akik festői környezetben kirándulva, nemcsak a történelem egy szeletét szeretnék megismerni, de ki is szeretnék próbálni, milyen lehetett egykoron a váruradalmiak élete. Felkészült ...

Regisztráció
Kiemelt partner
Nagy-Milic Natúrpark Látogatóközpont és Várgondnokság Füzér

Nagy-Milic Natúrpark Látogatóközpont és Várgondnokság Füzér

Füzér Község szívében fekszik a Nagy-Milic Natúrpark Látogató Központ és Várgondnokság épülete. A kiállításnak köszönhetően lehetősége nyílik arra, hogy megismerje Füzér község és Füzér Várának múltját, valamint a környék természeti és kulturális értékeit, hagyományait. Az interaktív felületek ...

Kiemelt partner
Tájház Porták Füzér

Tájház Porták Füzér

A Tájház Portákon két épület található, melyek a XIX. és a XX. század egy-egy időszakát mutatják be.

Kiemelt partner
Dessewffy Kúria Füzér

Dessewffy Kúria Füzér

A jelenleg kiállító helyként működő Dessewffy Kúria épülete korábban Téli kápolna (a hittanórák és az egyházi énekkar próbáinak helyszíne) volt, jelenleg a Helytörténeti Kör épülete.

Füzéri Református Templom

Füzéri Református Templom

A Füzéri Református Templomot 1785-ben építették és a mai napig a helyi református közösség istentiszteleteinek a helyszíne. Az épület legfőbb értékét a növényi és geometrikus mintákkal díszített, festett fakazettás mennyezet jelenti, melyet 1832-ben Pandák Mihály készített el. A templomot a várral a ...

Füzéri Szent István Római Katolikus Templom

Füzéri Szent István Római Katolikus Templom

A Füzér központjában álló római katolikus templom a XIII. században, román stílusban épült, és Szent István tiszteletére szentelték. Erről ad bizonyságot a templom oltárképe, melyen Szent István király a boldogságos Szűz Mária oltalmába ajánlja hazánkat, az országot jelképező Magyar Királyi Szent ...

Kis-Milici Károlyi-kilátó Füzér

Kis-Milici Károlyi-kilátó Füzér

A Károlyi-kilátó a Kis-Milicben a határ mellett található 880 méter magasan. Az Országos Kéktúra a torony közelében halad, a határ menti zöld turistajelzést követve lehet feljutni a kilátóba. A csodálatos körpanoráma Füzér várát, a Zempléni térséget és Tátrát is megmutatja.


Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Pünkösdi Mulatság Füzér Várában 2024 Pünkösdi Mulatság Füzér Várában 2024
  • Füzér
2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)
Füzér Vára programok 2024 Füzér Vára programok 2024
  • Füzér
2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)
Füzéri programok 2024. Események, rendezvények Füzéri programok 2024. Események, rendezvények
  • Füzér
2024. május 18. (szombat) - 2024. május 19. (vasárnap)

Hasonló ajánlatok

Bakonybél kiállítás programok 2024 Bakonybél kiállítás programok 2024
  • Bakonybél
2024.03.29. (péntek) - 2024.11.03. (vasárnap)

Érdemes felkeresni!

Kapcsolat, elérhetőség
Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon? Partner információ

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
Megadott intervallumban:
-tól
-ig

Prémium program

Érdekelnek a hirdetési lehetőségeink ?
Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!