2021 Tahitótfalu, Kossuth Lajos utca 49/B. (47.754170111 x 19.08853054)
Hosszú évek kitartó munkájának eredményeként jött létre a Szentendrei Sziget 150 éves hagyománnyal bíró epertermesztését is újjáélesztő vállalkozás, az Epermester Pincészet. A cég tulajdonosai lokálpatriótaként elkötelezettséget éreznek a helyi értékek megőrzése, valamint a helyi lakosság számára versenyképes munkahelyek teremtése iránt, egyben olyan különleges terméket szeretnének bevezetni elsőként a magyarországi piacra, amely megállja a helyét a legnívósabb hagyományos- és gyümölcsborok között is.
Az Epermester Pincészet születése annak a nemes gondolatnak köszönhető, amely a tahitótfalui eperkultúra újraélesztését tűzte ki célul. Az itt termett kiváló minőségű földieperből hagyományos borászati eljárással készítünk minőségi száraz és édes borokat. Ennek megfelelően nem alkalmazunk mesterséges adalékot; aromákat és egyéb anyagokat, csak a gyümölcs legjavát használjuk fel. Édes eperborunk, az Eperméz, igazi desszertbor, míg száraz eperborunk, az Epervér valódi minőségi kategóriát képvisel, a borértő ínyencek ízlését is kielégítve.
A gyümölcsborok családjába tartozó eperbor technológiailag hasonló eljárással készül, mint a hagyományos szőlőbor. Borivó nemzet révén a jó bor élvezete hozzátartozik mindennapjainkhoz, de a gyümölcsborok fogyasztása még kuriózumnak számít.
Az eperbor készítéskor a gyümölcs zamatos íze megmarad, a hozzáadott cukor hatására minőségi alkohollá változik. Az eperbor ásványi anyag és vitamintartalma akár a szőlőbor sokszorosa lehet. Az Epermester Pincészet a világon először készít hagyományos szőlőbor készítési technológiával 100% kiváló minőségű tahitótfalui földieperből eperbort!
Forrás: A pincészet honlapja és közösségi oldala
2025.01.01 - 2025.12.31
Találatok száma: 3
A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!
Megosztás
Országos eseménynaptár