Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Budapest Feszt országjáró turné fergeteges bulikkal! Irány Tahitótfalu!
Tisza-tavi Fesztivál a komolyzene, a természet és az aktív pihenés szerelmeseinek.
Tisza-tavi Fesztivál a komolyzene, a természet és az aktív pihenés szerelmeseinek.
Zamárdi Cirkuszpark & Resort
Zamárdi Cirkuszpark & Resort
Nyár a Balaton partján! - Tökéletes pihenés Zamárdiban privát stranddal!
Nyár a Balaton partján! - Tökéletes pihenés Zamárdiban privát stranddal!
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo


A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje a Városligetben. Az állat- és növénygyűjteményen kívül számos oktatási, kulturális feladatot is ellát az intézmény.

Fővárosi Állat- és Növénykert

Az Állatkert 2021. május 1-től újra látogatható, a jogszabályok által megállapított, és az alábbiakban felsorolt feltételek mellett.

Az Állatkertet az jelenleg további intézkedésig védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak védettségi igazolvánnyal rendelkező felnőtt kísérővel látogathatják.

A pénztáraknál, illetve a kapun való belépéskor a szükséges igazolványokat be kell mutatni.
Az Állatkert szinte valamennyi szabadtéri bemutatóhelye, illetve a beltéri bemutatóhelyek jó része is látogatható
A maszk viselése az ajándékboltban kötelező, másutt pedig ajánlott, de nem kötelező. Maszkot kell viselni viszont azokon a bemutatóhelyeken, ahol a közönség bemehet az állatok közé.

Bár a kapukat újra kinyitottuk, sajnos a világjárvány még nem ért véget, így nem mindenben térhetünk vissza a járvány előtti állapotokhoz. Látogatóink, munkatársaink, állataink egészségének védelme most is elsődleges feladat, mint ahogyan az is, hogy a védelmi intézkedésekkel kapcsolatos jogszabályokat betartsuk. Ehhez látogatóink türelmét, megértését és együttműködését kérjük annak érdekében, hogy a fentiek mellett a lehető legtöbb élményt, látnivalót, igazi természetközeli kikapcsolódást nyújthassunk a közönségnek.

Kik látogathatják az Állatkertet?

A vonatkozó kormányrendelet előírásai alapján a magyarországi állatkerteket a jogszabály hatályának ideje alatt csak a koronavírus ellen védett személyek, valamint a 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A jogszabály szerint koronavírus ellen védett személynek az minősül, aki ezt védettségi igazolvánnyal igazolja. A rendelet azt is előírja, hogy aki a koronavírus elleni védettségét vagy életkorát a rendeltben meghatározott módon nem igazolja, annak beléptetését meg kell tagadni, látogatásának megkezdését meg kell akadályozni.

A fenti, mindenkire nézve kötelező rendelkezések alapján Állatkertünket az újranyitást követően további intézkedésig kizárólag védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak látogathatják.

A 18 éven felüli személyek belépéséhez tehát védettségi igazolványra, illetve személyazonosító igazolványra vagy útlevélre van szükség (a védettségi igazolvány ugyanis csak ezek felmutatásával együtt érvényes), a 18. életévüket be nem töltött személyek esetében pedig személyazonosító igazolványra, vagy útlevélre, vagy vezetői engedélyre, vagy diákigazolványra. Természetesen azoknál a 18. éven aluli személyeknél, ahol a kiskorúság ténye nyilvánvaló, az életkor ellenőrzésétől el lehet tekinteni.

A fent említett igazolványokat a jegypénztáraknál (a jegy vagy bérlet megváltásakor), illetve a kapun való belépéskor is kérjük felmutatni! Látogatóinknak azt javasoljuk, hogy az igazolványokat érkezéskor készítsék elő, hogy minél gyorsabb és gördülékenyebb legyen a bejutás.

Kérjük, ellenőrizze indulás előtt okmányait!

A védettségi igazolványon a személyazonosító igazolvány (személyi igazolvány) száma, és/vagy az útlevél száma szerepelhet.
Azt az okmányt feltétlenül hozza magával, melynek száma szerepel a védettségi igazolványon.
Ha a személyazonosító okmány és az útlevél száma is szerepel a védettségi igazolványon, akkor csak az egyiket szükséges felmutatnia.
Jogosítványt NEM tudunk elfogadni.
Abban az esetben tud belépni a Fővárosi Állat- és Növénykert, illetve Margitszigeti Kisállatkert területére, ha a védettségi igazolványa érvényes!

Maszkviselés és egyéb elővigyázatossági intézkedések

A vonatkozó kormányrendelet előírásai szerint a koronavírus ellen védett személy, illetve a 18. életévét be nem töltött személy az Állatkertben nem köteles maszkot viselni. A maszkviselés tehát nem kötelező, de azért javasoljuk, hogy aki teheti, elővigyázatosságból mégis viseljen inkább maszkot.

Kötelező viszont a maszk viselése az ajándékboltban, amely üzletnek minősül. Az ajándékboltban 10 négyzetméterenként egy fő tartózkodhat.

Ugyancsak a maszk viselésére kérjük majd látogatóinkat azokon a bemutatóhelyeken, ahol a közönség bemehet az állatok közé (például a gyűrűsfarkú makiknál és a Madagaszkár-ház belső csarnokában).

Az általános, mindenhol kötelező elővigyázatossági intézkedésekre, például a távolságtartásra természetesen az Állatkertben is ügyelni kell! A büfék előtt, illetve ahol sor alakulhat ki, jelzésekkel segítjük a megfelelő távolság betartását.

Állategészségügyi okok miatt látogatóinkat arra kérjük, hogy az állatokat most még zoo csemegével se etessék!

Mi látogatható az Állatkertben?

Az Állatkert szabadtéri bemutatóhelyeinek jó része látogatható, ideértve a Holnemvolt Vár szabadtéri bemutatóhelyeit is. Az állatsimogatókat viszont egyelőre még nem nyitjuk meg. A gyűrűsfarkú makik kifutóját, ahol a közönség be is mehet az állatok közé, megnyitottuk, bár itt látogatóinkat arra kérjük, hogy az állatok egészségének védelme érdekében ezt a bemutatóhelyet maszkban látogassák.

A beltéri bemutatóhelyek, állatházak nagyobbik részét is megnyitottuk a közönség előtt. Nyitva van például a Pálmaház (de az alatta lévő Akvárium még nem), az óriásvidrák beltéri bemutatóhelye, az Ausztrálház, a „Szarvasház" (vagyis az erszényes nyestek és társaik bemutatóhelye), a Pákásztanya, az India-ház, a Mérgesház, a Madagaszkár-ház és az Emberszabásúak Háza is. A Szavanna istállót részlegesen nyitottuk meg (a zsiráfoknál lévő belső látogatótér), illetve nyitva van az Elefántház is. A nemrég született kiselefánt, ha anyukájával a kifutón tartózkodik, zavartalanul látogatható, ha viszont a belső férőhelyen, az úgynevezett Elefántcsarnokban tartózkodnak, annak nézőterére szakaszosan, kisebb csoportokban engedjük be a közönséget.

További intézkedésig zárva tart az Akvárium (amely a Pálmaház alatt található), a Krokodilház, a Xántus-ház, a Keselyűröpde, a Vízparti Élet Háza, a Varázshegy és egyelőre nem nyíltak még meg a Holnemvolt Vár beltéri bemutatóhelyei sem.

Az Állatkert fenntartja a jogot, hogy egyes bemutatóhelyeket indokolt esetben átmenetileg lezárjon.

Milyen újdonságokat érdemes megnézni?

Az Állatkertben addig is zajlott az élet, amíg a kapukat zárva kellett tartani. Több olyan állatunk is van, aki a közelmúltban érkezett vagy jött a világra, és ezért a nagyközönség még csak kisfilmen vagy képen láthatta őket. Közéjük tartozik például az április 24-én született kiselefánt, a két óriásvidra kölyök, vagy a kiskenguruk sokasága. De régóta várja már az Állatkert közönségével való találkozást Taiko, az új jegesmedve hím, vagy Banu, az új leopárdhölgy is.

Forrás: az állatkert honlapja

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 81
Állatkerti tábor Budapesten, Zoo tábor 6-12 éveseknek a Fővárosi Állat- és Növénykertben

Állatkerti tábor Budapesten, Zoo tábor 6-12 éveseknek a Fővárosi Állat- és Növénykertben 2021. július 26 - 30.

Zoo tábor Budapesten - 2021-ben is megszervezésre kerül népszerű táborunk nyári programja az iskolai szünetben. Ha szeretnéd a szünetet szuper programokkal, gyönyörű környezetben, barátok között tölteni, gyere el a Zoo Táborba! Bővebben

Regisztráció
TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat

Művészeti tábor 2021. Táncos, énekes, zenés foglalkozások a Zsadon Művészeti Stúdió táborában

Művészeti tábor 2021. Táncos, énekes, zenés foglalkozások a Zsadon Művészeti Stúdió táborában 2021. július 26 - 31.

Gyermekében egy kis művész lakozik? Esetleg érdekli a színház, a színjátszás varázslatos világa? Netán egy kis örökmozgó, tele energiával? Ne is keressen tovább, a Zsadon Művészeti Stúdió táborában mindent megtalál! Bővebben

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Budapest 2021. Online jegyvásárlás

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál Budapest 2021. Online jegyvásárlás 2021. július 26.

Július 1-29-ig 8 koncert, 8 lélekerősítő szabadtéri esemény, amire már régóta vágytunk. Megnyitja kapuit a 29. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál, ahol ismét egymásra találhatnak a komolyzene legkiválóbb előadói és a zeneszerető közönség. A fesztivál célja, hogy minőségi zenei élményt nyújtson ... Bővebben

Jegyvásárlás
Ár: 5 900 Ft JEGYVÁSÁRLÁS

Budapest Bár koncert 2021. Online jegyvásárlás

Budapest Bár koncert 2021. Online jegyvásárlás 2021. július 26.

Budapest Bár

A Budapest Bár az utóbbi évek egyik legeredetibb és legérdekesebb zenei vállalkozásába fogott, amikor 2007-ben Farkas Róbert zenekara köré gyűjtötte a magyar rockzene kultikus alakjait. Az eredetileg egyetlen lemezre összeállt alkalmi csapat azóta is sikerrel koncertezik színházakban, fesztiválokon ... Bővebben


Vajdahunyadvári programok a Városligetben 2021-ben

Vajdahunyadvári programok a Városligetben 2021-ben 2021. július 26.

Budapest Bár

Vajdahunyad vár programok a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban és környékén Budapesten a Városligetben. Bővebben


Városligeti programok 2021

Városligeti programok 2021 2021. július 26.

Budapest Bár

A Városliget a főváros kedvelt pihenőhelye és kulturális centruma sok-sok programmal, számos nevezetességgel, látványossággal. Bővebben


Táncelőadások Budapest 2021. Nyáron minden szerda este várjuk a Millennium Házában

Táncelőadások Budapest 2021. Nyáron minden szerda este várjuk a Millennium Házában 2021. július 28.

A Szakálas Renáta és Rieberger Norbert alkotta táncos-artista duo, a ReNoArt a táncos mozdulatok könnyedségével és az artista elemek látványosságával, valamint azok sokszínű összhangjával kápráztatja el nézőit. A világ számos országában bizonyították már tehetségüket: meghívást kaptak számos ... Bővebben


100 Tagú Cigányzenekar koncertek 2021. Online jegyvásárlás

100 Tagú Cigányzenekar koncertek 2021. Online jegyvásárlás 2021. július 29.

A méltán népszerű, nemzetközi sikereket elért 100 Tagú Cigányzenekar koncertjei online jegyvásárlási lehetőséggel. Bővebben

Jegyvásárlás
Ár: 2 400 Ft -tól 42 600 Ft -ig JEGYVÁSÁRLÁS

Magyar Zene Háza programok 2021 Budapest

Magyar Zene Háza programok 2021 Budapest 2021. július 29.

Programok a Magyar Zene Háza szervezésében. A Magyar Zene Háza 2021 végén nyitja meg kapuit a Városligetben, az intézmény a nyitásig külső programokon keresztül ismerteti meg az érdeklődőkkel a Zene Háza élményt. Bővebben


Nyáresti koncertek Budapest 2021. Minden csütörtök este várjuk a Millennium Házában

Nyáresti koncertek Budapest 2021. Minden csütörtök este várjuk a Millennium Házában 2021. július 29.

Kilépünk az épület falai közül és kifordítjuk a ház tartalmait a külvilág számára. A zene nyelvén kerül bemutatásra a Millennium Háza, a Rózsakert és a Városliget. A zenészek ezekből a témákból merítve építik fel játékukat és mutatják be az egyes részeket. Az előadások után beszélgetünk a fellépőkkel az ... Bővebben


1 2 3 4 ... 9   


Találatok száma: 9
Szépművészeti Múzeum programok 2021

Szépművészeti Múzeum programok 2021 2021.07.16. - 08.29.

A Szépművészeti Múzeum kiállításai, programjai Budapesten. Bővebben


Magyar Sajtófotó Kiállítás 2021

Magyar Sajtófotó Kiállítás 2021 2021.07.15. - 08.15.

A Magyar Sajtófotó Pályázat és Kiállítás a magyar fotóriporter szakma legnagyobb seregszemléje. Azon kevés hazai kulturális rendezvény-sorozat egyike, amelyet alapítása óta töretlenül, minden évben megrendezünk. Független magyar márka, amely amellett, hogy a pillanat nyelvén mutatja be egy év ... Bővebben


Műcsarnok programok 2021. Események, rendezvények

Műcsarnok programok 2021. Események, rendezvények 2021.07.15. - 09.26.

Magyarországon a kortárs képzőművészet kánonformáló központja a 19. század vége óta folyamatosan működő Műcsarnok. Nemzeti intézmény, amelynek legfőbb hivatása a jelenkori magyar művészeti törekvések és a nemzetközi irányzatok legjavának bemutatása Budapesten. Meghatározó feladata a hazai képzőművészet nemzetközi ... Bővebben


Honvéd Kulturális Központ programok 2021

Honvéd Kulturális Központ programok 2021 2021.07.07. - 09.25.

Honvéd Kulturális Központ programajánlója. Bővebben


Origami kiállítás

Origami kiállítás 2021.06.09. - 08.30.

Óbudai Platán Könyvtár

A kiállításon megtekinthetőek Hernádi Hilda origami alkotó faliképei, illetve láthatóak lesznek origami tárgyai: dobozok, állatok, díszgömbök, origami és mizuhiki (japán csomózási technika) ékszerei, virágok, stb. A tárlat a könyvtár nyitvatartási idejében védettségi igazolvánnyal látogatható június ... Bővebben


Késő reneszánsz és barokk művészet állandó kiállítás

Késő reneszánsz és barokk művészet állandó kiállítás 2021.01.01. - 12.31.

A késő reneszánsz és barokk művészet állandó kiállítása közel 250 év magyarországi és közép-európai művészetét tekinti át. A kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában volt látható 2018-ig. Jelenleg egy redukált változata tekinthető meg a Szépművészeti Múzeumban `Magyarországi művészet 1600-1800 között` ... Bővebben


Múzeumi lánybúcsú a Szépművészeti Múzeumban

Múzeumi lánybúcsú a Szépművészeti Múzeumban 2021.01.01. - 12.31.

A Szépművészeti Múzeum lánybúcsújának ötletét a múzeumban dolgozó fiatal nők tapasztalatai ihlették. A személyre szabott, exkluzív programot pezsgőzéssel kezdjük. Ezt követően a menyasszony és csapata kihívások egész sorával találkozik. Szabadverset írunk, anatómiakvízt oldunk meg, sőt arra is fény ... Bővebben


Játszóház a Városligetben 2021. Élmények sokasága a Hetedhét Palotában

Játszóház a Városligetben 2021. Élmények sokasága a Hetedhét Palotában 2021.01.01. - 12.31.

A Holnemvolt Vár közepén található a Hetedhét Palota, amely egy négyszintes, 2700 négyzetméteres oktató- és játszóház, melynek játékai és élményei ismerős állatmesék (Vuk, Mekk Elek, A nagy ho-ho-horgász, Pom Pom meséi, Süsü, a sárkány, Doktor Bubó) köré szerveződnek, sőt, Csukás István kifejezetten ... Bővebben


Motoros eseménynaptár 2021 2021.01.01. - 12.31.

Programajánló motorosoknak. Bővebben
Találatok száma: 13

Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo

Fővárosi Állat- és Növénykert Budapest Zoo

A Fővárosi Állat- és Növénykert Magyarország legrégebbi és legnagyobb gyűjteménnyel rendelkező állatkertje a Városligetben. Az állat- és növénygyűjteményen kívül számos oktatási, kulturális feladatot is ellát az intézmény. Bővebben


Hercules Villa

Hercules Villa

Az aquincumi helytartóság nem csak a helytartói palota egyetlen reprezentatív épületéből állt, hanem ide sorolhatók mindazok a díszes paloták, fürdők, szentélyek és gazdag lakóházak, amelyek a Duna-ág óbudai oldalán a helytartói palotával szemközt, az egykori katonaváros északkeleti és északi sávjában ... Bővebben


Liget Galéria Budapest

Liget Galéria Budapest

A progresszív művészi törekvések kelet-közép-európai diplomáciai központja a Liget Galéria. Budapesten a Városligetben található, a Zuglói Művelődési Ház művészeti galériája. Alapítása óta közel 300 kiállítást és egyéb eseményt, akciót, performanszt, koncertet, vetítést, beszélgetést mutatott be ... Bővebben


Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat

A Földtani Kiállítás alapját Magyarország legnagyobb földtani gyűjteménye képezi, amelynek létrehozását a Magyar Bányászati és Földtani Szolgálat alapításakor, 1869-ben Ferenc József császár és király rendelte el. A 23 tematikus gyűjtemény egyedi leltározott állománya több mint 180 ezer tétel. A ... Bővebben


Magyar Mezőgazdasági Múzeum

Magyar Mezőgazdasági Múzeum

A romantikus várkastély falai között található a Magyar Mezőgazdasági Múzeum egyedülállóan gazdag gyűjteménye, melynek több százezres muzeális tárgyállománya reprezentálja a magyar mezőgazdaság történetét. Bővebben


Magyar Vasúttörténeti Park

Magyar Vasúttörténeti Park

Európa egyik legnagyobb szabadtéri vasúti múzeuma, és első interaktív vasúti parkja. A letűnt korok ma is működőképes vasparipái `emberközelből` csodálhatók meg. Sőt, sok minden ki is próbálható! Több mint 100 régi jármű parkol itt, közülük ötven ritka mozdony, a többi pedig másféle vasúti jármű: sínautó, ... Bővebben


Millennium Háza

Millennium Háza

A Liget Budapest Projekt keretében megvalósult az egykori Olof Palme Ház, a Városliget egyik legrégebbi és legimpozánsabb épületének műemléki rekonstrukciója. Az épületben egy, a Városliget aranykorát bemutató interaktív kiállítás, valamint egy századfordulós hangulatú, Zsolnay kerámiákkal díszített ... Bővebben


Mőcsényi Mihály Botanikus Kert Budapest

Mőcsényi Mihály Botanikus Kert Budapest

Újra régi fényében csillog a botanikus kert a Városligetben. A bemutatókertnek szánt területen gyógy- és fűszernövények, konyhakerti növények, szőlő, gyümölcs, egynyári virágok, vízi-, mocsári és sziklakerti növények is helyet kaptak. A botanikus kertben 335 fajta növény 35.000 újonnan telepített ... Bővebben


Műcsarnok

Műcsarnok

A Műcsarnok Magyarország meghatározó kortárs művészeti kiállítóhelye. A Műcsarnokhoz tartozik az Ernst Múzeum és Dorottya Galéria is. A jelentős múlttal rendelkező képzőművészek mellett az ígéretes fiatal tehetségek munkáinak bemutatásával foglalkozik. Az Andrássy út teljes vonala 2002 óta szerepel ... Bővebben


Szépművészeti Múzeum Budapest

Szépművészeti Múzeum Budapest

A Szépművészeti Múzeumot Európa legjelentősebb múzeumai között tartják számon. Művészeti anyagának sokrétűsége és történeti folyamatossága, a mesterművek nagy száma méltán biztosít számára előkelő helyet a közgyűjtemények sorában. A Szépművészeti Múzeum az egyetemes és a magyar művészet emlékeit ... Bővebben


1 2   Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Kiemelt ajánlatok

Fővárosi Állatkert és Növénykert programok 2021 Budapest
Fővárosi Állatkert és Növénykert programok 2021 Budapest
  • Budapest
  • XIV. kerület
2021. augusztus 7 - 9.
Állatkertek Éjszakája 2021 Fővárosi Állatkert
Állatkertek Éjszakája 2021 Fővárosi Állatkert
  • Budapest
  • XIV. kerület
2021. augusztus 27.

Érdemes felkeresni!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Prémium élmények

Online jegyvásárlás