Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Fűszertár Füveskert és Teaház
Hotel Szieszta Sopron - Várjuk a Lövérekben
KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Fűszertár Füveskert és Teaház

Füveskert és Teaház Orfaluban. A gyönyörű természeti környezetben fekvő felújított épület egyike a vidék legszebb építészeti alkotásainak. Amit itt találunk az csupa természetes: tea és sajt, ember és természet. Együtt, egy közösségként. A Füveskert szervesen kapcsolódik a falu központjában felújított Teaházhoz. Orfaluban 2013 májusában nyitotta meg kapuit a Fűszertár, Gyógynövénykiállítás és Teaház. Jelenleg turisztikai és kulturális rendezvények helyszíne, de helyet biztosít Orfalu közösségi eseményeinek is. A gyógynövény kiállításnak és gyógynövényes előadásoknak otthont adó igényes épület értékes látnivaló. Ugyancsak az ismeretterjesztést szolgálja majd a Gyógynövénykert.

További információk


Még több a településen (Orfalu):

"Itt egy rét a virágoké, egy a pillangók tanyája. Három réten patak siet, négyet lép a gólya lába. Ötödiken túl az erdő, erdő, ami nincs kivágva. Hatodikról tóka bámul föl az égi felhőnyájra. Hetediket domboldalon esti hűvös szellő járja. Változtasson életeden az Őrségnek hét csodája!"

A tájba illő kert egyedülálló különlegessége, hogy a test különböző részeire ható gyógynövényeket egy-egy emelt ágyásban mutatják be. Így külön ágyásba telepítjük a szív- és érrendszer működésére jótékonyan ható gyógynövényeket, a tüdő és a légutak, a gyomor és a bélrendszer, a máj, a vese, a bőr és az idegrendszer gyógyítóit. Az ágyásokban táblák mutatják az egyes növények általános és latin nevét. Az ágyásokat határoló lugasban táblákon olvashatnak az érdeklődők a növényekről bővebben. Az automata öntözőrendszer, az emelt ágyások a fenntarthatóságot szolgálják.

A konyhában működő sajtműhely, a rendezvényeinken rendszeresen bemutatott helyi termékek, a jó kapcsolat a termelőkkel ezt a célt szolgálja. Reményeink szerint a Füveskert és Fűszertár a gyógynövénytermesztésre is ösztönzően hat majd.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Orfalu):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer