Igali Gyógyfürdő
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Budapesti Pörkölt Parádé Parádés Hangulatban!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Mindenkit vár az egészséges életmód és a magyar sport fesztiválja!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Igali Gyógyfürdő


Az Igali Gyógyfürdő a Dél-Dunántúl egyik legrégebben működő fürdője, a Balatontól mindössze 35 km-re délre, az M7-es autópályától alig félórányira található. A 651 m méter mélységből feltörő 81°C-os csodálatos gyógyhatással rendelkező gyógyvíz, amely rendkívül magas (10.358 mg/liter) oldott ásványi anyagot tartalmaz, már több mint 50 éve Európa legjobbjai közt van számon tartva. Ezt talán mi sem bizonyítja jobban az elégedetten távozó fürdővendégeknél, hogy számtalan már-már kilátástalannak hitt gyógyulás, baleset utáni felépülés vagy éppen gyermekáldás köszönheti valóságalapját a víz jótékony hatásának. Családias hangulatú fürdőnkben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.

2020. május 29-től az alábbi nyitva tartással és igénybe vehető szolgáltatásokkal várjuk vendégeinket:

A fürdő 2020. május 29-től június 30-ig minden nap 9:00 – 18:00 óráig tart nyitva. A délutáni kedvezményes időszak 14:00 órától kezdődik. Fürdőnk júliustól már normál nyitva tartás szerint fog üzemelni.

Fürdőnkben nincs életkorhoz kötött időkorlát, a fürdő a teljes nyitva tartási időben bárki számára látogató! A fürdő területén és a fürdőzés közben nem kötelező, de megengedett a maszk viselése.

Érkezés előtt kérjük, hogy tájékozódjanak aktuális jegyárainkról a pénztárban vagy a honlapon. Fürdőnk normál belépőjegy megvásárlásával látogatható.

Május 29-től üzemelő szabadtéri medencéink:

Két külső félig fedett termál medence (36-38 C)
Belső udvari gyógy-élmény medence (36-38 C)
Külső gyermek medencék (32-34 C)
33 x 16 m-es úszómedence (25 C)
Olasz medence (25 C)

Az üzemelő medencékbe a jogszabályi előírásoknak megfelelően az élményelemeket nem indítjuk el.

A jogszabályi előírásoknak megfelelően a beltéri medencék és a szauna-világ egyelőre zárva tart.

A hárompályás óriáscsúszda június hónapban csak hétvégente üzemel. A csúszda használata minden vendégünk részére ingyenes. A csúszda csak jó idő esetén üzemel.

Gyógy-wellness kezelések
Fürdőnkben korlátozott létszámban ugyan, de normál módon igénybe vehetőek fizetős masszázs szolgáltatások. A kezelést végző személyzet minden esetben maszkban és folyamatos fertőtlenítés mellett végzi a munkát. Kollégáink a gyógy- illetve wellness kezeléseket minden esetben külön helyiségben végzik, a maximális fertőtlenítési előírások betartása mellett.

Az OEP által finanszírozott kezelések közül jelenleg csak a medencefürdő és a masszázs vehető igénybe (érvényes kezelőlappal). A masszázsra érkező vendégeknek kötelező a szájmaszk viselése.

Használható sportpályák/játszóterek:

 • Homokos strandröplabda pálya
 • Gyermek játszótér
 • Streetball pálya

Vendégeinket biztosítjuk arról, hogy a fürdő dolgozói mindent megtesznek annak érdekében, hogy Önök biztonságban és önfeledten tölthessék az idejüket nálunk, elősegítve ezzel a testi-lelki kikapcsolódás élményét. Vigyázzunk egymásra!

Aktuális vendégtájékoztató:

A medencéink egy idejű vendégterhelhetőségét (4m2 vízfelület/vendég) folyamatosan ellenőrizzük a nyitva tartás teljes időtartama alatt. Fürdőnk közel 5 ha-os zöld területén mindenki kellő távolságra talál magának pihenőhelyet. A fürdő területén és a fürdőzés közben nem kötelező, de megengedett a maszk viselése.

1. A pénztár előtt várakozva kérjük, hogy tartsanak 1,5 méter távolságot egymástól és lehetőség szerint viseljenek maszkot. A jegyvásárlás során kérjük, hogy családonként vagy társaságonként lehetőség szerint csak egy személy álljon sorba betartva a 1,5 méteres távolságot az előtte lévő vendégtől. Jegyvásárlás során kérjük, hogy lehetőség szerint kártyával fizessenek.

2. A fürdő területére lépve, mielőtt az épületbe lépnek, kérjük, hogy használják a kihelyezett kézfertőtlenítőket (a fürdőből valótávozáskor szintén)

3. A recepció előtt várakozva kérjük, hogy tartsanak 1,5 méter távolságot és lehetőség szerint viseljenek maszkot

4. Kollégáink a recepción az öltözőszekrényeket folyamatosan úgy fogják kiosztani, hogy a vendégeknek lehetőség szerint ne közvetlenül egymás mellett kelljen be illetve kipakolni.

5. Kérjük, hogy mielőtt a medencékhez, kezelésekre mennek, használják az öltözőkben illetve az épületben kihelyezett kézfertőtlenítőket

6. A medencékben való tartózkodás ideje alatt kérjük, hogy az idegen vendégektől lehetőség szerint szíveskedjenek 1,5 métertávolságot tartani

7. A napozó területeken kérjük, hogy idegen vendégektől minimum 4 méter távolságra foglaljanak helyet

8. Kérjük, hogy a fürdő területén belül található vendéglátó egységeknél történő sorban állás alkalmával is szíveskedjenek 1,5 méter távolságot tartani egymástól

9. Amennyiben Ön vagy személyes környezetében valaki beteg, lázas állapotban volt az elmúlt két hétben, akkor kérjük, hogy ne látogassa fürdőnket.

Kollégáink a közösségi tereknél, a mosdóknál, a kezelőhelységeknél illetve a medencéknél is fokozottan figyelnek a tisztaságra és naponta többször fertőtlenítik a felületeket.

Kollégáink a gyógy- illetve wellness kezeléseket minden esetben külön helyiségben végzik, a maximális fertőtlenítési előírások betartása mellett. Az OEP által támogatott kezelések közül jelenleg csak a medencefürdő és a gyógymasszázs vehető igénybe. A kezelésre érkező vendégeknek kötelező a szájmaszk viselése.

A fürdő valamennyi munkatársa az előírások szerint maszkot és kesztyűt fog viselni a munkaideje alatt, ezzel is igyekszünk vigyázni Önökre!

Számunkra vendégeink egészsége az első és legfontosabb!
Kérjük, hogy fürdőnkben tartsa be Ön is a járványveszély miatt kialakított új viselkedési előírásokat!

Megértésüket köszönjük! Vigyázzunk egymásra!

Kellemes pihenést és fürdőzést kívánunk minden kedves vendégünknek!

A nyitás feltételei az esetleges jogszabályi változások miatt némileg változhatnak.


Családias hangulatú fürdőnkben minden korosztály megtalálja a számára legideálisabb kikapcsolódási lehetőséget.Évente több mint 140.000 látogató keresi fel a fürdőt. Fedezze fel Ön is Igalt és az igali gyógyvíz kivételes adottságait! A fürdőben jelenleg 13 medence található melyek közül a gyermek illetve a termál medencék majd mindegyike különféle élményelemekkel van felszerelve, ezzel téve teljessé a fürdőzők kikapcsolódását. Emellett 2012 óta egy teljesen új élményfürdővel is várjuk kedves vendégeinket.

Az igali gyógyvíz

Az igali gyógyvíz alkáli-kloridos és hidrogén-karbonátos, s a benne lévő jodid-ion miatt a jódos vizek csoportjába sorolják a szakemberek. Magas hőmérséklete és az ásványi anyag tartalma miatt jelentős gyógyító hatással bír: elősegíti a reumás mozgásszervi panaszok és sérülések utáni keringési zavarok, ízületi bántalmak gyógyulását, valamint a krónikus nőgyógyászati bántalmak - vérzési rendellenességek, daganatok, hólyaghurutok és gyulladások - enyhítését, s jótékony hatással van urológiai bajokra és gerincbántalmakra is. Emellett használják idült hörghurut, melléküreg-gyulladás, gyomor- és bélhurut, savtúltengés, gyomor- és nyombélfekély, valamint aranyér kezelésére is. Ivókúraként anyagcserezavarok, emésztési rendellenességek, bélrenyheség, érsipolyos megbetegedések esetére ajánlják a szakemberek. Jódtartalma miatt sebeket, érsipolyos bántalmakat gyógyít, brómtartalma az álmatlanságtól szenvedőkön segít, fluoridja pedig óvja a fogakat.

Medencék

 •        kettő fedett termálmedence - ebből egy termálvízzel feltöltött – így gyermekek fürdésére is alkalmas, a másik tiszta gyógyvízzel feltöltött 34-38 C°
 •         kettő nyitott termálmedence 35-38 C°
 •         33 x 16m-es úszómedence 25 C°
 •         Castiglione medence 25 C°
 •         három gyermekmedence 30 C°
 •         szauna-világ (2 db Finn szauna 90 °C; 2 db Infra szauna 40 °C)
 •         merülő medence 2,6 nm; 16-18°C
 •         élménymedence 105 nm; 32-34°C
 •         gyerek élménymedence 32 nm; 32-34°C
 •         kültéri gyógyvizes élménymedence 36,2 nm; 36-38°C

Szolgáltatások:

 •     Gyógy- és élményfürdő
 •     Szauna-világ
 •     Különféle masszázsok
 •     Csontkovács kezelés
 •     Halpedikür
 •     Súlyfürdő
 •     Tangentor
 •     Ajándéküzlet
 •     Szolárium
 •     Manikűr,pedikűr
 •     Fodrászat
 •     Hárompályás óriás csúszda
 •     Sportpályák

Az Igali gyógyfürdőben végzett terápiás kezelések hatásai és alkalmazásuk:

A fürdő több szakembert - orvost, masszőrt, víz alatti masszázskezelőt - alkalmaz, akik amellett, hogy magas szakmai tudásukkal és sok éves tapasztalatukkal segítik elő a mielőbbi felépülést vagy éppen a testi-lelki felfrissülést, hasznos tanácsokkal is ellátják a gyógyulni, regenerálódni vágyókat. A többféle igénybe vehető masszázs illetve gyógykezelés közül minden idelátogató vendég megtalálja a számára legmegfelelőbbet.

OEP által támogatott kezelések - Az Igali-Gyógyfürdőben hétvégén is igénybe vehetőek a kezelések:

Minden érvényes magyar TAJ kártyával rendelkező személy a törvényi előírások szerint évente 2 gyógyfürdőkúrát vehet igénybe Országos Egészségbiztosítási Pénztári (OEP) támogatással.

Valójában bárkit beutalhat a háziorvosa évente két alkalommal, ahol a folyamatos ülőhelyzetben végzett munka, a számítógép előtti görnyedés káros hatásait is enyhítik, kezelik. A háziorvos által kiállított beutalóval fel kell keresni a reumatológus szakorvost, aki ezt követően kiállítja a névre szóló kezelőlapot.

A kezelést 28 napon belül kell megkezdeni, amely ettől számítva 56 napig érvényes.

OEP által támogatott kezeléseink:

 •     Medencefürdő
 •     Tangentor
 •     Víz alatti sugármasszázs         
 •     Gyógy masszázs 
 •     Súlyfürdő

Az igali-Gyógyfürdőben jelenleg minden kedden 13-15 óra között van reumatológiai szakrendelés. A rendelésről, a kezelésekről és azok időpontjáról a +36 82/372-286 telefonszámon lehet érdeklődni minden nap 9-18 óra között.

Gyógyszolgáltatások

 • Tangentor
 • Súlyfürdő
 • Masszázs /20 perc/
 • Masszázs /30 perc/
 • Masszázs /40 perc/
 • Illóolajos masszázs /30 perc/
 • Illóolajos masszázs /40 perc/
 • Nyirokmasszázs /40 perc -testtájanként/
 • Lávaköves masszázs /30 perc/
 • Cellulit masszázs + köpölyözés /30 perc/
 • Testpeeling /20 perc/

Nyitvatartás

Január 1. - Április 30. 9:00- 18:00
Május 1. - Május 31. 9:00- 19:00
Június 1. - Augusztus 31. 9:00- 20:00
Szeptember 1. - Szeptember 30. 9:00- 19:00
Október 1. - December 31. 9:00- 18:00

2020.05.29 - 2020.12.31


Kiemelt ajánlatok

Figyelmébe ajánljuk!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Igali programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás