Turizmus Program

Országos Vízipisztoly Csata

Királyi Napok Székesfehérváron

Bor és Kenyér Ünnep

Virágkarnevál

Mézesvölgyi nyár

Hajókirándulások

Új hirdetések

Szoboszlói Dixieland Napok Hajdúszoboszló
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Szoboszlói Dixieland Napok Hajdúszoboszló
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Nyári programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Kaló Imre Pincészete Szomolya

Családi pincészetünk Szomolyán, az egri borvidéken található, az egyik legjobb termőhelyi adottságokkal rendelkező területen. Ez mondjuk szinte az egész Kárpát-medencére elmondható. Ez a Föld egyik legjobb élőhelye, a Teremtő tenyere.
Kaló Imre Pincészete Szomolya

Kapcsolat, elérhetőség

Szeretné aktiválni elérhetőségeit az oldalon?

Partner információ

Mi, eme isteni adottságokkal rendelkező területen igyekszünk létrehozni a legjobb minőséget, a Föld egyik legjobb borát elkészíteni. Mindezt úgy, hogy visszanyúlunk az eredeti, tradícionális magyar bor-és életkultúra alapjaihoz. A kezdetek egészen 1988-ig nyúlnak vissza, ekkor kezdődött tudatosan a jobb minőség irányába fordulás. Technológiánk, ha lehet így nevezni, szoros összhangban van a természettel. Igyekszünk annyira kevés emberi beavatkozással készíteni a borokat, amennyire csak lehetséges. Alacsony terméskorlátozással, késői szüretidőpontokkal, hosszú érleléssel igyekszünk elérni a legjobb minőséget. Prést sem használunk. Csak a szőlő, a törköly saját súlya által kifolyt színlevet használjuk fel. Ez hordozza magában a legjobb minőség lehetőségét.

Borászat

A kulcs szó a természetesség. Valami ősi, eredeti fenntartása, folytatása, újra élesztése. Visszanyúlni a gyökerekhez, és az Isten technológiáját alkalmazni, amely a természettel van összhangban, ez a hitvallásunk.

  • Szőlőterület: 20 ha
  • Fajták: Széles a szortiment. Összesen 24 féle fajtával dolgozunk, ebből 12 a számottevő, meghatározó. Szívügyünk a turán fajta, és a belőle születő vörös aszú. Erjesztés, technológia: Tradícionális, hagyományos. A saját pinceflórában kialakult természetes élesztők erjesztenek. Prést nem használunk.
  • Érlelés: A borok hosszú ideig, 3-7 évig érlelődnek javarészt tölgyfahordókban, tartályokban vagy amfórákban.

Szolgáltatások

  • Borkóstoló
  • Webáruház

Forrás: A pincészet honlapja

A SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Megosztás

Tapas hétvége Hévízen - Elhozzuk neked az igazi SPANYOL ÉLETÉRZÉST!
Székesfehérvári Királyi Napok
Szoboszlói Dixieland Napok Hajdúszoboszló
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház
Tapas hétvége Hévízen - Elhozzuk neked az igazi SPANYOL ÉLETÉRZÉST!
Székesfehérvári Királyi Napok
Szoboszlói Dixieland Napok Hajdúszoboszló
Mézesvölgyi Nyár - Szabadtéri színházi fesztivál 2025 Veresegyház

érdekelnek a hirdetési lehetőségeink?

Kérlek, küldj e-mailt az info@programturizmus.hu címre!

Legjobb élmények

Székesfehérvári Királyi Napok