Scruton Belváros Közösségi tér és Kávézó Budapest

Scruton Belváros Közösségi tér és Kávézó Budapest

Asztalfoglalás
TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

A belvárosban olvasgatnál egy ízletes specialty kávé és házi sütemény mellett? Kipróbálnál egy különleges teát? Netán egy finom ebédre, tartalmas reggelire vágysz? A Scruton közösségi tér és kávézóban ilyenekkel is várunk! Ráadásul fogyasztásoddal a helyi termelőket, kézműves vállalkozókat is támogatod, a környezetünk pedig hálás lesz neked!

A Scruton egy közösségi tér és kávézó egyben, ahol jelen van a kultúra, a fair trade és a támogató közeg. A belváros Dunára nyíló utcájában, pár percre a Parlamenttől került kialakításra ez a 21. századi igényeknek megfelelő, otthonos kávézó. A tér alkalmas családi és céges fogadások, üzleti reggelik és kisebb rendezvények lebonyolítására is.

A Scruton egy szellemi műhely, ahol célunk, hogy segítsünk válaszokat adni és utat mutatni, azáltal, hogy tudást és értéket adunk programjainkon és szellemiségünkön keresztül. Együtt építjük a jövő közösségét: olvasunk, beszélgetünk, álmodunk és vitázunk. Tekintsd meg kulturális programjaink széles palettáját a könyvbemutatóktól kezdve egészen a zenés borkóstolókig. Rendezvényeink között a kikapcsolódásra is alkalmas tematikus programok mellett a kulturális vagy  gasztroélményeket keresők is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelőt.

A Scruton Közösségi Térben a tudás könnyen elérhető és értékes eszmecserékkel gazdagodhatsz. Ahol az ember mint történetmesélő lény jelen van, ahol anekdotákon és az egyetemes narratíván keresztül tudjuk a következő generációknak és egymásnak átadni a tapasztalatokat és a tudást. A mai felgyorsult társadalomban ez lehet a kulcs, hogy az individualizmussal szemben megtartsuk a hagyományok és kulturális értékek, a család, a lokális kisközösségek fontosságát.

Tekintsd meg kulturális programjaink széles palettáját a könyvbemutatóktól kezdve egészen a zenés borkóstolókig. Rendezvényeink között a kikapcsolódásra is alkalmas tematikus programok mellett a kulturális vagy gasztroélményeket keresők is megtalálhatják az ízlésüknek megfelelőt, miközben közelebb kerülhetek a Sir Roger Scruton által fontosnak ítélt szellemi tanításokhoz. A polcokon lévő művekkel az egyetemes emberi kultúra értékeinek és a tudományos, szakmai és művészeti ismeretek széleskörű terjesztése a célunk. 

Kiemelt feladatunknak tartjuk, hogy egy új és különleges platformja és fóruma legyünk a tudományos, művészeti és közéleti vitáknak, ezért a Scrutonban a tudás megosztásának közösségformáló erejét kihasználva különböző eseményeken keresztül is lehetőség nyílik a fejlődésre, eszmecserére. 

A rendezvények, kiállítások során tehetséges, pályakezdő fiataloknak is szeretnénk teret és lehetőséget adni, hogy kibontakozhassanak.

A Scrutont egy olyan helynek terveztük meg, ami az intellektuális tartalmon kívül workshopokkal, beszélgetésekkel és kulturális együttgondolkodásokon keresztül ad teret a közösségek épülésének.

A Scruton rendezvényhelyszín, olvasóterem, alkotótér és kávézó egyben, ahol a hozzánk hasonló, értékeket képviselő emberek gyűlnek össze, és reményeink szerint jól is érzik magukat.

Együtt építjük a jövő közösségét: olvasunk, beszélgetünk, álmodunk és vitázunk. Inspirációnk forrása névadónk, Sir Roger Scruton filozófiai szellemisége. Közösségi értékrendünk középpontjában az otthon szeretete, a hagyományok tisztelete és a lokális szerepvállalás áll. Ezért missziónk, hogy teret adjunk olyan közösségi programoknak, előadásoknak és társadalmi kezdeményezéseknek, melyek hasonló értékeket képviselnek, amik középpontjában az intellektus, a kultúra ápolása és a fenntarthatóság tisztelete áll.

Vitaestjeinken a szellemi párbaj minden esetben egymás kölcsönös tiszteletén alapszik. Célunk, hogy minél többféle nézőpontot megismertessünk a hallgatósággal, így szeretettel várunk mindenkit ezekre az alkalmakra – bővítsük közösen látóterünket, fejlesszük együtt a közösségünk szellemi életét!

Szellemi műhelyünk nem lehetne teljes tudásközpontunk állandó bázisát nyújtó könyvtárunk nélkül. Fedezd fel Sir Roger Scruton és számos más kiemelkedő filozófus műveit és a konzervativizmus értékeit, névadónk művei, továbbá más szerzők (többek között Ablonczy Balázs, Apponyi Albert, Francis Fukuyama, Gyurgyák János, Nemeskürty István) írásain, könyvein keresztül, amelyek a helyszínen olvashatók. Szeretnénk elérhetőbbé tenni és közelebb hozni azt a tudást, amelyet ezek a művek is magukban hordoznak.

Célunk, hogy bebizonyítsuk a fiatalok számára is, hogy a konzervatív gondolkodásmód nem maradi, sőt, sosem volt aktuálisabb, mint most, az individualizmus 21. századában.

Az otthon, a haza, a kulturális örökség és a hagyományok szeretete, az élet és a fejlődés tisztelete a garancia a haladó és fenntartható társadalomra, arra, hogy akár egyéni szinten is a legtöbbet tehessük közvetlen és közvetett környezetünk fejlődéséért.

Mélyedj el helyben olvasható könyveinkben egy kávé vagy tea mellett, ismerj meg új gondolatokat és nézőpontokat! Indíts értékes eszmecseréket a kávézó többi vendégével, vegyél részt vitaestjeinken és ütköztesd álláspontodat másokkal! Célunk a szellemi, intellektuális tér tágítása, többféle szemlélet felfedezése és a vitakultúra felélesztése, így nyitottak vagyunk támogatásodra, újító meglátásaidra és konstruktív kritikáidra is!

Bízunk benne, hogy a Scruton falai között kötött új ismeretségek, barátságok és kapcsolatok gyümölcsözők lesznek!

Osztozz velünk a valódi értékek iránti szenvedélyünkben, látogass el rendezvényeinkre, ahol te magad is alkothatsz és gazdagodhatsz: új ismeretekkel, nézőpontokkal, szépséggel és kultúrával, vagy akár saját kezeiddel készített kézműves tárgyakkal! Szellemi műhelyünkben a kivételes emberek és eszmék mellett az alkotás is teret kap. Rendszeresen dolgozunk együtt helyi kisvállalkozókkal, művészekkel, így hozva közelebb közönségünkhöz a kreativitás szellemét, az alkotás örömét.

Nemzeti, népi és vallási ünnepeink hagyományait tisztelve rendszeresen azokhoz kapcsolódó, szezonális programokkal készülünk, hidat emelve ezzel a múlt és a jelen között, átmentve örökségünket a modern korba.

Scruton szellemisége nyomán hisszük, hogy a zöld és fenntartható világ elsősorban a magánkezdeményezéseken múlik. Mi is hiszünk a lokális megoldásokban: helyi kistermelőktől szerezzük be alapanyagainkat és mindent megteszünk, hogy a főzés, felszolgálás és takarítás során minél kisebb legyen az ökológiai lábnyomunk.

Kávéinkat az Impresso csapatától szerezzük be, akiknek szenvedélyük a specialty kávé. Saját pörkölővel rendelkeznek Budapest külvárosában, ahol aprólékos munkával és odaadással teszik még tökéletesebbé különleges, komplex ízvilágú kávébabjaikat. Éttermünkben folyamatosan változó étlapról válogathattok, ahol mindig a szezonális, friss alapanyagok dominálnak.

A zöldebb jövő irányába mutató törekvéseink otthonunk szeretetéből táplálkoznak. Rendezvényeink során is figyelmet szentelünk a fenntartható gondolkodásmódnak: helyi kisvállalkozók mutatkoznak be nálunk: megismerheted munkáikat, üzeneteiket, és akár te magad is kipróbálhatod tudományukat.

Kövesd programkínálatunkat weboldalunkon, közösségi média csatornáinkon, nehogy lemaradj izgalmas eseményeinkről!

Csatlakozz a Scruton gasztro közösségéhez és fedezd fel étel és ital kínálatunkat, melyet úgy állítottunk össze, hogy az minden elemében értéket képviseljen.

Beszállítóinkat gondos kutatómunka és szigorú kritériumrendszer alapján választottuk meg. Az alapanyagokat kizárólag hazai termelőktől szerezzük be, akik büszkék az általuk megtermelt vagy előállított termékekre. Számunkra a vendéglátás intimitás, melyet a tőletek kapott bizalom motivál.

Minden napszakban megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb kínálatot, legyen szó fáradtságról, jókedvről, egészségről. Hazai pörkölésű speciality kávénk mellett olvasni, a napi menünk elfogyasztása közben beszélgetni vagy este kikapcsolni a barátokkal egy jó bor és falatkák kíséretében, igazi élmény!

2023.01.01 - 2023.12.31
Hétfő: 08:00 - 22:00
Kedd: 08:00 - 22:00
Szerda: 08:00 - 22:00
Csütörtök: 08:00 - 22:00
Péntek: 08:00 - 22:00
Szombat: -
Vasárnap: -


2023.06.05. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
A trianoni békeszerződés tragédiája
2023.06.06. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Rendhagyó Irodalomóra: Kaffka Margit
2023.06.06. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Matchelj élőben! 30-40 év közötti nők és férfiak
2023.06.07. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Könyvbemutató: A zeneesztétika feladata
2023.06.08. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Kávézz és kérdezz - Lotfi Begi
2023.06.08. 18:00 Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Épületkerámia: funkcionalitás és dekorativitás az Iparművészeti Múzeum épületének tervezett felújítása kapcsán
2023.06.09. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Friday Night Vibes: Péter Barbara & Gátos Iván akusztik est
2023.06.10. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Maya & Peti Akusztik
2023.06.12. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Iszunk, tehát vagyunk! - téma: a népművészet
2023.06.12. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Csontváry Kosztka Tivadar - a meg nem értett művész élete
2023.06.13. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Isten óvja a királynőt, éljen a király!
2023.06.13. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Filmkvíz
2023.06.14. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Belső gyermekünk a párkapcsolatban, avagy konfliktuskezelés helyett kötődéskezelés
2023.06.20. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Filmklub - Kisfilmek Kálmán Albert válogatásában
2023.06.21. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
A jövő kreatívjai
2023.06.23. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Szent Iván éj misztériuma
2023.06.23. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Friday night vibes
2023.06.24. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Múzeumok Éjszakája - kávé- és teafogyasztás eszközei
2023.06.24. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Múzeumok Éjszakája - Scruton pop-up kiállítás
2023.06.27. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Pubquiz
2023.06.28. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Magyarok és a sakk
2023.06.29. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Lokális építészeti trendek - Magyarországon és a nagyvilágban
2023.06.30. Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben
Erózió - könyvbemutató
Találatok száma: 1
Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben

Scruton programok 2023. Események, rendezvények közösségi tereinkben 2023. június 5. (Hétfő)

A trianoni békeszerződés tragédiája

Tekintsd meg kulturális- és gasztro programjaink széles palettáját a könyvbemutatóktól kezdve egészen a zenés borkóstolókig. A programok több helyszínen kerülnek megrendezésre Budapest belvárosában, Budán vagy a Balatonnál. Bővebben

Kiemelt ajánlat
NépszerűségTalálatok száma: 39
Szállásfoglalás, ajánlatkérés közvetlenül a szálláshelyek elérhetőségein!

Aria Hotel Budapest*****

Aria Hotel Budapest*****

Fedezd fel Budapestet egy turista szemével és lazíts a világ egyik legjobb szállodájának választott Aria Hotel Budapestben! A zenei tematikájú luxus butikhotel különböző zenei irányzatokat képviselve négy szárnyra különül – klasszikus, opera, jazz és kortárs –, melynek mindegyike más-más stílusjegyeket ... Bővebben


Bohém Art Hotel Budapest

Bohém Art Hotel Budapest

A Bohém Art Hotel Budapest legújabb, különleges szállodája. Kiváló fekvése mellett – a történelmi belvárosban, 50 méterre a Váci utcától és a Dunaparttól – nemcsak egyesíti a legkeresettebb városi szállodák (design és hip hotelek) stílusjegyeit, de jól megkülönböztethető, egyedi tulajdonsággal is ... Bővebben


Boutique Hotel Budapest

Boutique Hotel Budapest

A Boutique Hotel Budapest szálloda Budapest szívében, a nyüzsgő belvárosi sétáló-vásárló utca, a Váci utca, az élményt adó Vásárcsarnok és a felújított Szabadság híd közelében található. Mindamellett, hogy kiváló közlekedési csomópontban van, a városközpont elegáns üzletei, vonzó kávéházai, éttermei, ... Bővebben


Budapest Marriott Hotel

Budapest Marriott Hotel

A Budapest Marriott Hotel a főváros szívében, a híres Duna korzón helyezkedik el. Egyedülálló módon a városban - az ötcsillagos luxusszálloda valamennyi szobája a Dunára és a Budai Várra néző kilátást kínál. Bővebben


City Hotel Mátyás Budapest

City Hotel Mátyás Budapest

A City Hotel Ring szálloda Budapest pesti oldalán helyezkedik el, a Szent István körúton. 3 csillagos szálloda, a Nyugati pályaudvar és a Westend City Center közelségében 39 szobával várja vendégeit, melyekben Ingyenes WIFI-t nyújtunk vendégeinknek. A kényelmesen berendezett szobák kilátással az ... Bővebben


City Hotel Pilvax Budapest

City Hotel Pilvax Budapest

A City Hotel Pilvax a belváros szívében, a Váci utca legelőkelőbb üzleteitől és éttermeitől csak néhány perc séta távolságban helyezkedik el. 32 jól felszerelt és ízlésesen berendezett szoba kilátással az utcára vagy a szálloda belső udvarára, egyedi légkondicionálás, telefon, TV műholdas ... Bővebben


Cosmo City Hotel*** Budapest

Cosmo City Hotel*** Budapest

A divatos és ízléses berendezésű hotel Budapest szívében, a Váci utcában, a főváros számos látványosságának közvetlen közelében található. A 36 saját fürdőszobás, kiválóan felszerelt, hangulatos szoba közül választhat igényeinek megfelelően. A szobáinkban klíma, hajszárító, ingyenes WiFi hozzáférés, ... Bővebben


Danubius Hotel Astoria City Center****

Danubius Hotel Astoria City Center****

Tradíció és stílus a főváros szívében 1914 óta. A patinás Danubius Hotel Astoria az évek során megőrizte eredetiségét, különleges hangulatát. Csodálja meg Budapest egyik legszebb patinás épületét, mely a kényelem és az elegancia maximális kombinációját nyújtja. Térjen be a Mirror Kávéház és Étterembe, amely ... Bővebben


Danubius Hotel Erzsébet City Center *** Budapest

Danubius Hotel Erzsébet City Center *** Budapest

Modern szálloda hangulatos légkörrel a nyüzsgő főváros szívében, a belváros új sétáló utcájában, Pest üzleti, kereskedelmi és kulturális negyedében, közel kitűnő éttermekhez és kávézókhoz. 123 klimatizált szoba, WIFI minden szobában, zuhanyzó, hajszárító, telefon, minibár, TV. Összenyitható, dohányzó és ... Bővebben


Elizabeth Apartman Hostel Budapest

Elizabeth Apartman Hostel Budapest

Az Elizabeth Apartman Hostel a város szívében helyezkedik el, az Astoria és a Ferenciek tere közt, a belvároshozban. Várunk diákokat, csoportokat, akik szívesen maradnának itt nálunk pár napra, vagy hosszabb időre. Hostelünk igazán kecsegtető, olcsó árakat biztosít hátizsákos vendégeknek és ... Bővebben


1 2 3 4   


Találatok száma: 2
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Scruton Belváros Közösségi tér és Kávézó Budapest

Scruton Belváros Közösségi tér és Kávézó Budapest

A belvárosban olvasgatnál egy ízletes specialty kávé és házi sütemény mellett? Kipróbálnál egy különleges teát? Netán egy finom ebédre, tartalmas reggelire vágysz? A Scruton közösségi tér és kávézóban ilyenekkel is várunk! Ráadásul fogyasztásoddal a helyi termelőket, kézműves vállalkozókat is ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partner

Scruton V.P. Közösségi tér és Kávézó Budapest

Scruton V.P. Közösségi tér és Kávézó Budapest

A Scruton V.P. közösségi tér a Veres Pálné és az Irányi utca sarkán található. Itt a nap bármely időszakában otthon érezhetjük magunkat. A kávéház izgalmas rendezvényeknek ad helyet. Nemcsak egy egyszerű kávézó vagy étterem, hanem egy olyan közösségi tér, ahol alálkozhatunk a kultúrával és közben ... Bővebben

Asztalfoglalás
Kiemelt partnerKapcsolódó témák:

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG