Őszi Lakásvásár - Millenáris
Őszi Lakásvásár - Millenáris

A Sivananda Jógaközpont Budán a II. kerületben, zöldövezetben, autóval és tömegközlekedéssel jól megközelíthető, szép kerttel rendelkező, önálló kétszintes házban található. A jógaközpontban a Sivananda módszerrel, mely a Nemzetközi Jógaszövetség és a Magyar Jógaoktatók Szövetsége Egyesület (MJSZE) által is elismert képzési módszer - tanítják a jógát. Jógaoktatói tanfolyamokat, nyári jógatáborokat szerveznek.


Szvámi Sivánanda, a modern idők egyik legnagyobb jógamestere. Az ötvenes évek második felében egyik közvetlen tanítványát, Szvámi Visnu-dévánandát küldte Nyugatra jógát tanítani, aki egész életében azért harcolt, hogy úgyanúgy megtartsa a jóga tudományának tisztaságát és mélységét, ahogyan ő a Himalájában kapta tanítójától. Az egyszerűség és a hitelesség ötvözetében rejlik ennek a két nagy tanítónak a zsenialitása, s ez a magyarázata tanításaik népszerűségének is, mind a keleti, mind a nyugati világban.


Nyári Jógatáborok 2013-ban a Pilisszentléleki Áshramban

I. július 1-7. Hatha Jóga Pradípiká tábor
Táborvezető: Szaraszvati (Keserű Aranka)

II. július 8-14 Hatha Jóga tábor
Táborvezető:Omkára (Veres András)

III. július 15-21.Hatha Jóga tábor
Táborvezető:Ánandí (Dr. Hovanecz Anikó)

IV. Július 22-28.Hatha Jóga tábor
Táborvezető:Hanumán (Nothnagel Judit)

V. július 29- augusztus 4. Hatha Jóga tábor
Táborvezető: Nárájaní (Hegedűs Edina)

VI. augusztus 5-11. Hatha Jóga tábor
Táborvezető:Siva (Kovács Csaba és Rámakrisna (Dr. Fekete Zsolt)

VII. augusztus 12-18. Hatha Jóga tábor

Általános információk:

Nyári jógatáboraink méltán népszerűek: 1996 óta pihenünk, jógázunk a gyönyörű erdei környezetben, friss levegőn. << jógapihenőhely >>. A négy elem egyszerre van jelen gyakorlásunkhoz: a föld elemet az erdő széli fűvel borított tisztás biztosítja, a vízelemet az ásram mellett csörgedező hegyipatak, a tiszta, friss levegőt és a ragyogó napsütést nem kell kommentálni.

A jógatáborok egy hetes időtartamúak, hétfő délelőttől vasárnap estig tartanak. Mivel több turnust szervezünk egymás után folyamatosan, lehetőség van több hetet is eltölteni. A táborokat tapasztalt jógaoktatóink vezetik, akik maguk is gyakorlott táborlakók.

Napirendünk igazodik a Sivananda jóga ásramok programjához: szerepelnek időponthoz kötött tevékenységek (pl. a reggeli és délutáni ászanaórák, étkezések időpontjai, szatszangok) és szabadon választható programok. Már 1 hét alatt kedvező változásokat érezhetsz testi és mentális közérzetedben. Sokunkat inspiráltak jógatáboraink a spirituális úton való elindulásra vagy a tovább haladásra, az intenzívebb gyakorlásra. Te is próbáld ki!

Napirend, Ásram-szabályok:

Érkezés az ásramba hétfőn reggel 9 és 9.30. között. (A kiutazást mindig összehangoljuk, lehet csatlakozni az autóval közlekedőkhöz.)

A bemutatkozás, szobaelosztás, elhelyezkedés után 10 órakor közös vegetáriánus reggeli, majd programismertetés, az ásram rendbetétele következik - karma jóga.

Kirándulás (fakultatív) a környék valamelyik csodás helyére (1,5-3 órás túrák úticéltól függően)

Visszaérkezés után pihenés, gyümölcsevés, teázás

Du. 4-6-ig hatha jóga óra,

18-19-ig a közösen főzött vegetariánus vacsora elfogyasztása

19-20-ig pihenés, tisztálkodás

20-21.30-ig esti Szatszang (közös meditáció, szanszkrit énekek, ún. kirtan éneklése , spirituális írások felolvasása, értelmezése , Arati - fényszertartás.)

21.30-tól kötetlen beszélgetés vagy elvonulás, majd 22.30-kor villanyoltás.

Ébresztő 5.30-kor

Reggel 6-kor Szatszanggal (l.d. fentebb) kezdünk

7-8-ig teázás, beszélgetés

8-10-ig hatha jóga óra

10-től közös vegetáriánus reggeli

Kb. 11-12-ig az ásram rendbetétele (mosogatás, takarítás) - karma jóga

A további program a fentieknek megfelelően

Utolsó napon, azaz vasárnap a délutáni hatha jóga óra 2-4-ig tart és 4-kor vacsorázunk. Vacsora után közösen rendbe tesszük az ásramot és 6 óra körül feltöltődve, kipihenten, jó emlékekkel távozunk.

Elhelyezés:

A házban két kétágyas- és két háromágyas szoba található fürdőszobákkal, azaz 10 fő elhelyezése biztosítható. A tágas, világos, közös légterű nappali és konyha multifunkcionális: itt zajlanak közösségi programjaink. Jó időben persze a kertben tanyázunk, a faborítású gyakorlóhelyen jógázunk, étkezünk és sütkérezünk.

A füves kertben a fák tövében ill. a patak mellett kitűnő sátorozási lehetőség adódik. A sátorozóknak az udvarról nyíló, az ásramhoz csatlakozó 2 mellékhelyiség és 1 zuhanyozó áll rendelkezésére. Természetesen mindenütt van melegvíz.

Költségek:
Az elhelyezéstől függően 32 200 - 43 400 Ft-ig / fő / 1 hét. Az ár tartalmazza a szállásdíjat, napi két bőséges főétkezést és a programokat.

Jelentkezésedet 9 000 Ft foglaló beérkezése után tudjuk érvényesíteni, melyet lemondás esetén nem áll módunkban visszafizetni. A foglalót befizetheted a Jógaközpontban személyesen << elérhetőség >>, vagy a Spirituart Jóga Alapítvány bankszámlájára, a turnus előtt legalább két héttel. Bankszámla számunk: 58300134-10005240-00000000 . Csekkes befizetésre is lehetőság van (A csekket központunktól lehet kérni, postán is küldünk.)

Legegyszerűbb autóval. Ha nincs kocsid, akkor gépkocsival rendelkező társaink elvisznek Budapestről a táborba. Előzetesen egyeztetünk, ezért fontos, hogy élő telefonszámo(ka)t és e-mail címe(ke)t kapjunk mindenkitől. Budapestről a legegyszerűbb Pomázon és Pilisszentkereszten keresztül Dobogókő felé indulni. A Két bükkfa nyeregnél lévő elágazásnál azonban nem Dobogókő, hanem Esztergom felé kell folytatni az utat. A Pilisszentlélek táblánál egy éles jobb kanyarral fordul le az út a falu felé. Itt egyenesen a falu végéig kell jönni a Hunyadi út 70-ig. Itt a patak kis hídján balra fordulva már látszik az utolsó ház, az Ashram. Végighaladva az aszfaltúton, a telek kapuja baloldalt nyílik. A Dunántúlról érkezőknek praktikus Esztergom felől érkezni és a Dobogókő felé vezető úton érhető el Pilisszentlélek.

Amit hozzál:

Kényelmes pamutruházatot kánikulára, hidegre, és esőre is berendezkedve. Kényelmes, túrára is alkalmas lábbeliket, szobapapucsot. Ülőpárnát, törülközőt, vékony takarót a friss-hűvös reggeli meditációhoz, relaxációhoz. Némi jógagyakorlói alapismeretet (pl. alaptanfolyami végzettség, más rendszerben szerzett tapasztalatok) . Jókedvet, érdeklődést, odaadást. Ha van szép indiai zenés vagy kirtan CD-d, szívesen meghallgatjuk.

Amit ne hozzál:
Dohányt, alkoholt, drogot, rádiót, számítógépet, húsfélét, tojást. Újságokat, kommersz magazinokat. (Mobiltelefont a házon kívül használjuk.)

Gyakorold a jógát jókedvűen - velünk!
 

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Sivananda Jógaközpont

Programajánlat

Klebelsberg Kultúrkúria programok 2017. Online jegyvásárlás
Klebelsberg Kultúrkúria programok 2017. Online jegyvásárlás
 • Budapest
 • II. kerület
2017. szeptember 21 - 22.
Pesthidegkúti Sörfesztivál 2017
Pesthidegkúti Sörfesztivál 2017
 • Budapest
 • II. kerület
2017. szeptember 29 - 30.
Bartók Béla Emlékház koncertek 2017
Bartók Béla Emlékház koncertek 2017
 • Budapest
 • II. kerület
2017. szeptember 26.
Bartók Emlékház látogatás Budapesten, híres zeneszerzőnk egykori otthonában, ami ma múzeum
Látogatás Bartók Béla egykori otthonában
 • Budapest
 • II. kerület
2017. szeptember 19 - 24.

Szolgáltató

Első Magyar Footgolf Egyesület
Első Magyar Footgolf Egyesület
 • Budapest
 • II. kerület
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
Széchenyi-hegyi Gyermekvasút
 • Budapest
 • II. kerület
Náncsi Néni Vendéglője
Náncsi Néni Vendéglője
 • Budapest
 • II. kerület
Gyermekek Háza Budapest
Gyermekek Háza Budapest
 • Budapest
 • II. kerület
K and M Congress Utazási Iroda
K and M Congress Utazási Iroda
 • Budapest
 • II. kerület