Szent György Lovasclub Zsámbék
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Hévízi pihenés a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL  felnőttbarát szállodában
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Szent György Lovasclub Zsámbék


A Szent György Lovasclub 1991-ben alakult. A kezdeti három férőhelyes istállóból mára egy 80 férőhelyes, 5,2 hektáron elterülő lovarda lett, 40 fő befogadására alkalmas büfével és panzióval.

Lovaglás

Kezdő lovasoknak póni-, illetve futószáras oktatást tartunk, a haladók pedig osztálylovaglásban mélyíthetik a tudásukat vagy képzett vezetőinkkel fedezhetik fel a környék megunhatatlan tereplovaglási lehetőségeit.

A lovarda rendelkezik saját akadályparkkal és díjlovas pályával, így lehetőség van díjugrató vagy díjlovas órákat is venni tapasztalt oktatóinktól. A pálya talaja egyengetett agyag mely homok réteggel van bevonva így a lovak lábának a legmegfelelőbb munkakörnyezet.

A lovarda területén található fedeles lovaspálya is, melyben az év minden szakában, időjárástól függetlenül lehet lovagolni reggel 6 óra és este 9 óra között. Mérete 50m x 15m, talaja pedig faforgács agyagrétegen terítve. A fedeles lovardánk futószárazásra, ugrásra, díjlovaglásra, osztálylovaglásra kényelmesen használható.

Bértartás

Bértartott lovak számára 3 zárt ás egy angol típusú istálló áll rendelkezésre. A boxok önitatóval vannak ellátva tarolokés agyag talajúak. A bértartás díja magában foglalja a ló teljes ellátását: napi háromszori, az adott ló egyedi igényeihez igazított mennyiségű roppantott abrak (zab) és kétszer friss széna biztosítását. Az egész nap karámozott lovak délben a karámban is kapnak szálas takarmányt és friss vizet.

Az ár tartalmazza továbbá a gondos almozást, kisebb egészségügyi ellátást; valamint patamosó, karám, pálya (korszerű akadályparkkal) és fedeles lovarda használatát. A lovarda jó elhelyezkedése kiváló tereplovaglási lehetőséget biztosít a környező Natura 2000-es természetvédelmi területeken.

Három nagy, közös karámunk mellett igény szerint egyéni karámozásra is van lehetőség kisebb karámokban. Egyes karámokhoz villanypásztorral körbevett legelőt is kapcsolunk amely tavasztól-őszig használható.

Bértartott lovaink számára állandó lovászi felügyeletet, bértartóink számára pedig öltözőt /igény szerint saját szekrénnyel/, WC-t, zuhanyozót, zárható közös nyergest biztosítunk.

Nem szerepel a bértartási díjban a patkolás, a lovas által a lován előidézett sérülések kezelése, az éves oltás, valamint a gondos tartás ellenére a ló által saját magán okozott sérülések ellátásának költsége. Továbbá nem szerepel az esetleges kórházi ellátás díja sem, amennyiben a betegség vagy sérülés nem a tartó gondatlanságából adódott.

Lovasoktatás

Lovardánk egyaránt rendelkezik fedeles és nyitott lovas pályával, melynek köszönhetően időjárástól függetlenül, minden évszakban biztosított a minőségi lovasoktatás, lovaglási lehetőség vendégeink és bértartóink számára.

Szakképzett oktatóink segítségével magas színvonalú lovasoktatást nyújtunk kezdő és haladó lovasok számára is, futószáras oktatástól a díjlovaglás, illetve a díjugratás szakágakig.

15 lóból álló állományunk lehetővé teszi azt, hogy mindenki a saját tudásának megfelelő sporttársat kapja, valamint, hogy időről-időre új feladatok elé állítsuk a lovasokat a különböző jellemű lovakkal való együttműködés során. Természetesen eközben mindenki megtalálja a kedvencét közöttük.

A legkisebbeket egy szelíd, futószáron és szabadon is kezesen dolgozó pónilóval várjuk.

A Zsámbéki medence egyedülálló természet adta lehetőségeiből valamint a lovarda jó elhelyezkedéséből adódóan a tereplovaglás szerelmesei sem fognak csalódni, ha ellátogatnak hozzánk. Felelősségteljes vezetővel indítunk egy illetve két órás időtartalmú tereplovaglásokat megbízható lovakon, előzetes egyeztetés után.

Kitartó és rendszeres lovasaink számára versenyzési lehetőséget is tudunk biztosítani erre alkalmas lovainkon, a versenysportban is jártas edzőink felkészítésével.

A lovasoktatás előzetes bejelentkezést igényel!

Gyermek lovastábor

1993 óta minden nyári és őszi szünetben szervezünk 6 napos lovastábort gyermekeknek 7-17 éves korig, kezdő szinttől a tereplovas tudásszintig.

A gyermekek a napi kétszeri lovagláson kívül elsajátíthatják a lóval és lovaglással kapcsolatos alapismereteket és – állandó felügyelet mellett – különböző programokon vehetnek részt. Felnőtt kísérőkkel strandolni megyünk a közeli Espa Wellness szállóba, délutánonként különböző játékokat és lovas vetélkedőket tartunk a gyerekeknek, szabadon választhatóan kézműveskedünk, csapatzászlót festünk, dekupázsolunk, matricákat készítünk. (Természetesen általában lovakkal kapcsolatos művek születnek, amiket aztán büszkén visznek haza a gyerekek.)

Ha van még kedv és energia késő délutánra, akkor számháborúzunk a lovarda mellett található dimbes-dombos erdőben, vagy más csapatjátékokat találunk ki.

A lovaglás rossz idő esetén sem marad el, a lovarda fedelesében tartjuk ilyenkor az órákat.

A turnusok – a meghirdetett heteken – hétfő reggel 9 órától a szombat délelőtti, szülőknek szóló bemutatóig (Táborzáró lovaglás) tartanak. Lehetőség van kevesebb napra is jelentkezni a táborra. Azokat a gyerekeket, akik még kicsik a bentlakásos táborozáshoz, szeretettel várjuk napközis táborosként (akár csak néhány napra is). A napközis tábor reggel fél 9-től délután 5-ig tart, de ez igény szerint változtatható.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 4
Advent Zsámbék 2021

Advent Zsámbék 2021 2021. december 9.

A Mi Adventünk. Szeretettel hívunk mindenkit adventi programjainkon. Bővebben


Zsámbéki piac 2021

Zsámbéki piac 2021 2021. december 10.

Zsámbéki Piac minden kedden és pénteken 7 és 11 óra között. Minőségi termékek helyben, helyi és környékbeli termelőktől, kereskedőktől. Bővebben


Zsámbéki Rakétabázis programok 2022

Zsámbéki Rakétabázis programok 2022 2022. május 21 - 22.

Jó programok lesznek, igazi családi kikapcsolódásra számíthattok az egykori légvédelmi rakétabázison, 15 hektáros területen, szabad téren! Sok kaland, meglepetések, kihívások és klassz élmények várnak titeket Zsámbékon. Bővebben
Találatok száma: 2
Sváb tájház látogatás Zsámbékon, a Szent Vendel domborműves népi lakóház helytörténeti gyűjteményben

Sváb tájház látogatás Zsámbékon, a Szent Vendel domborműves népi lakóház helytörténeti gyűjteményben 2021.01.01. - 12.31.

A Sváb tájház Zsámbék egyik legrégebbi épülete, nevét a homlokzatán látható pásztorok védőszentjét ábrázoló domborműről kapta. Az egykori Szent Vendel-ház szobáiban a festett vagy éppen különleges technikával készült bútorok a sváb népművészetet és a régi zsámbéki életet, jelképvilágot idézik. Bővebben


Zsámbéki Romtemplom és Kőtár látogatás

Zsámbéki Romtemplom és Kőtár látogatás 2021.01.01. - 12.31.

A későromán/koragótikus, romjaiban is fenséges bazilikát a premontrei szerzetesek építették az 1200-as évek közepe táján. Az 1773-as földrenges félig lerombolta, azóta nem építették újjá. A Kőtár állandó kiállítása felidézi a templom és a régi korok emlékét. Tetejéről páratlan kilátás nyílik a ... Bővebben
Találatok száma: 2

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház. Sváb Tájház Zsámbék

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház. Sváb Tájház Zsámbék

Szent Vendel Domborműves Népi Lakóház. Sváb Tájház Zsámbék. Zsámbék egyik legrégebbi épülete. A lakóházat a környék egyik leggazdagabb állattartója, Melchior Keller építtette 1740 táján, aki az első sváb betelepítési hullámmal érkezett Zsámbékra. Bővebben


Zsámbéki Lámpamúzeum

Zsámbéki Lámpamúzeum

A múzeum alapja Borus Ferenc magángyűjteménye. Jelenleg 1000-1100 db világítási tárgy található az ország egyetlen Lámpamúzeumában. 1995-ben bekerült a GUINNES Rekordok Könyvébe. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Advent Zsámbék 2021
Advent Zsámbék 2021
  • Zsámbék
2021. december 9.
Zsámbéki piac 2021
Zsámbéki piac 2021
  • Zsámbék
2021. december 10.

Ez is érdekelheti!

Airport Ranch Lovarda
Airport Ranch Lovarda
  • Budapest
  • XVII. kerület

Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események