Szentesi Sportközpont
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tom Jones koncert Magyarországon! Jegyek már kaphatók!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Tartsa esküvőjét exkluzív és különleges környezetben! Várjuk Móron, a Paulus Bormúzeum Étteremben!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Szentesi Sportközpont


A Sportközpont – korábbi nevén Sport és Idegenforgalmi Központ – megalapításáról 1992-ben döntött a Képviselő-testület. Az intézmény létrehozásával az önkormányzat egy szervezetbe integrálta a városban található önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények üzemeltetését.

Szentesi Sportközpont

A megalapítás óta az intézmény működését több változás kísérte a feladatellátás és az üzemeltetett létesítmények vonatkozásában egyaránt.

A Sportközpont a jelenlegi formájában, 2009-től a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok, a Pusztai László Sporttelep (2 füves és egy műfüves borítású labdarúgópálya, atlétikai dobópálya és rögbi pálya, Dózsa-ház, a Sportszálló, a BMX pálya), valamint az egykori Gróf Széchenyi István Általános Iskola berekháti tornatermének és kiszolgálóhelységeinek üzemeltetését látja el.

Fő feladatai közé tartozik az önkormányzati tulajdonú sportlétesítmények üzemeltetése, fenntartása, sportesemények szervezése és lebonyolítása. Az évek során az intézmény lett a környék legnagyobb szabadidősport rendezvényeinek a gazdája, valamint egyre színvonalasabb sportszolgáltatásokat kínál a lakosság, a sportegyesületek, valamint a vállalkozói szféra számára.

Dr. Papp László Városi Sportcsarnok

(Szentes, Jövendő utca 1.)

A sportcsarnok városképi és sportszakmai szempontból egyaránt meghatározó jelentőségű épület Szentesen.

Az épület 1996. november 8-án került átadásra, és 2004. május 21-én vette fel a Dr. Papp László Városi Sportcsarnok nevet a szentesi születésű, az 1928-as amszterdami olimpián ezüstérmet szerzett kiváló birkózó és sportember Dr. Papp László után.

A csarnok a szárazföldi sportok központja. A klasszikus értelemben vett teremsportok (kosárlabda, kézilabda, tánc) mellett a szabadidősport egyik bázisa is. A délelőtt jellemzően az óvodai és iskolai foglalkozások igényeit elégíti ki, a délután az egyesületi edzések, este amatőr csoportok veszik igénybe a csarnokot.

Ugyancsak a létesítmény biztosít helyszínt a teremsportok bajnokságaihoz, önálló és külső szervezők által szervezett sportrendezvényekhez, edzőtáborokhoz.
Az épület jellegéből adódóan a sportprogramok mellett egyéb kulturális és szórakoztató rendezvényeknek - koncerteknek, bálaknak - is helyszínt biztosít.
A létesítmény 48x24 m-es nemzetközi szabványoknak megfelelő küzdőtérrel, 600 férőhelyes lelátóval és hasonló színvonalú öltözői, valamint kiszolgáló háttérrel rendelkezik. 

Pusztai László Sporttelep

(Szentes, Csongrádi út 4.)

A sporttelep 2 füves és egy műfüves borítású labdarúgópályát, atlétikai dobópályát, rögbi pályát, a Dózsa-házat, a Sportszállót, a Labdarúgó Klubházat és egy BMX pályát foglal egységbe.

Éveken keresztül jellemzően a labdarúgó klub foglalkozásaihoz biztosít létesítményi hátteret, de az utóbbi években újabb sportegyesületek megjelenésével egyre sokoldalúbbá vált a sporttelep élete. A labdarúgó mérkőzések és tornák mellett színvonalas atlétikai dobóversenyekre, rögbimérkőzésekre is sor került. E mellett különböző együttműködéseknek köszönhetően egyre színvonalasabb sportszolgáltatások is igénybe vehetők, úgymint íjászat, kenukölcsönzés, illetve céges rendezvények helyszínéül is szolgál.
Az intézmény tervei közt szerepel a Sportszálló újraindítása valamint, egy Ökoturisztikai Bázis létrehozása.

Berekháti tornaterem

(Szentes, Vásárhelyi út 138.)

A tornaterem 1999 évben készült el, 2007-ig az iskola megszűnéséig az iskolai testnevelés oktatás céljait szolgálta. A tornatermet jellemzően amatőr sportcsoportok veszik igénybe elsősorban őszi-téli időszakban sportfoglalkozások céljából.

Forrás: a sport központ honlapja

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1
Pál Utcai Fiúk koncertek 2021

Pál Utcai Fiúk koncertek 2021 2021. május 15.

A Pál Utcai Fiúk zenekar koncertjei 2020-ban. A Pál Utcai Fiúk 1983 nyarán Szigetszentmiklóson alakult barátokból, iskolatársakból és már azon a nyáron megtartják az első koncertjüket. A koncertezést a mai napig nagy lelkesedéssel folytatják, több mint 1200 élő fellépés van a hátuk mögött. Az első ... Bővebben
Találatok száma: 4

MÁV Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjtemény

MÁV Szentesi Motorgarázs Gépészeti Gyűjtemény

A Vasúttörténeti Alapítvány Szentesi Gépészeti Gyűjteménye kiemelkedik a többi délalföldi kiállítóhelyeink, filiáléink közül. Itt a Szentesi MÁV Motorgarázs múltjának, működésének kutatása és az ezzel kapcsolatos dokumentumok, tárgyak gyűjtése, megőrzése, ápolása történik, ezek bemutatása állandó ... Bővebben

TOP 10-es programgazda
Kiemelt partner

Fridrich János Fényírdája

Fridrich János Fényírdája

Az 1905-ben épült, 1997-ben felújított Fridrich Fényírda a Koszta József Múzeum ipartörténeti bemutató helye, Magyarország egyetlen vidéki fényírdája. A városképi jelentőségű épületben Fridrich János és lányai, illetve más szentesi fotográfusok felvételei, műszerei, eszközei és szerszámai tekinthetők ... Bővebben


Koszta József Múzeum

Koszta József Múzeum

Csongrád megye egyik legnagyobb tudományos és kulturális intézménye a Koszta József Múzeum. 1897-ben, a megyében a szegedi múzeum megalakulását követően mintegy tíz évvel, másodikként hozták létre. Alapítóigazgatója Csallány Gábor volt, aki tisztségét 1945-ben bekövetkezett haláláig viselte. Szentes egyik ... Bővebben


Péter Pál Polgárház Múzeum

Péter Pál Polgárház Múzeum

Az egyik legelső téglaházunk, 1830 körül épült. Eredetileg a város kegyurai, a Károlyi grófok messziről idetelepített tiszttartója lakhatott benne. Egy rövid ideig Petőfi zord apósa, Szendrey Ignác is eltöltött benne egy telet, mint a mágocsi birtok főinspektora (1851). Itt ringott pár hónapig a ... Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás