Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana
Liszkay Borkúria - a Magyar Toscana

Családunk az 1700-as évek óta foglalkozik szőlőtermesztéssel, borkészítéssel a több mint kétezer éves múltra visszatekintő Szekszárdi borvidéken. Hasonlóan más borászcsaládokhoz a régióban, mi is Mária Terézia betelepítésének köszönhetően kerültünk Szekszárdra. Az évszázadok viszontagságai után, jelenlegi családi vállalkozásunkat 1987-től folyamatosan építjük, fejlesztjük a mai napig.


Pincészetünket hárman irányítjuk, Takler Ferenc és két fia, ifjabb Ferenc és András. A kitűnő domborzati- és talajadottságokat, valamint a meleg, szubmediterrán klímát kihasználva készítjük vörös borainkat. Jelenleg 70 hektáron gazdálkodunk. Pincészetünk kínálatában a világfajták borai, vagyis a Merlot, Cabernet franc és sauvignon mellett kiemelt hangsúlyt kapnak a tájjelegű vörösborok, a máig különlegességnek számító Kadarka, az egyre kedveltebb Kékfrankos, valamint az előbb említett fajták házasításával készített Szekszárdi bikavér.

A vörösborok mellett üde rosé-t, valamint déli stílusú fehérborokat is készítünk. Borászati hitvallásunknak megfelelően sötét, testes, érett tanninokban gazdag, de bársonyosan lágy, egyedi ízvilágú borokat készítünk a vidék boraira jellemző fűszerességgel, zamatgazdagsággal. Vörös boraink 1.5-2 éves ászokhordós illetve új tölgyfahordós érlelés után kerülnek palackba, ahol fajtától függően hosszú évekre elegendő potenciállal rendelkeznek.

Forrás: A pincészet honlapja

2017.01.01 - 2017.12.31

KeSzeCsüSzoVa
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1
Takler Borbirtok

Programajánlat

Őszi Borkert Budapesten, a Gellért Hotelben
Őszi Borkert Budapesten, a Gellért Hotelben
  • Budapest
  • XI. kerület
2017. szeptember 22.
Óbudai Bornapok 2017
Óbudai Bornapok 2017
  • Budapest
  • III. kerület
2017. szeptember 22 - 24.
Somlói Juhfark Ünnep 2017
Somlói Juhfark Ünnep 2017
  • Somlójenő
2017. szeptember 23.