Talpkaland Mezítlábas Park Mencshely
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Bor és Kenyér Ünnepe Siófokon
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Magyar Tavak Fesztiválja - Balatoni Gála
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Yacht Hotel Siófok - 1000 m2-es panorámás wellness részleg
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.
Nyári programok online jegyvásárlási lehetőséggel.

Talpkaland Mezítlábas Park Mencshely


Talpkaland Mezítlábas Szabadidő Park Mencshelyen. Pihenésre, játékra várunk sok szeretettel minden kedves kalandozni vágyó vendéget!

2022. májusában nyitott Talpkaland mezítlábas parkot három leányom ihlette. A gyermekeim mindig is jobban szerettek a földön, természetes játékokkal játszani. Ezeket szeretném minél több gyerekkel megosztani.

A kertünk ahol létrejött a park, generációk óta a családhoz tartozott.Nagyszüleink ültették a fákat, gondozták a kertet, melyek mára több 100 éves fákká nőttek. Egy forró nyári napon nincs is jobb e fák hatalmas lombkoronája alatt pihenni, játszani, olvasgatni. Ha jól figyeltek, a fák mesélnek Nektek.

Egy kis eldugott, rejtett helyen vagyunk, ahol nem kell félni a szülőknek attól, hogy a gyermekeik veszélybe kerülnek-tiszta, varázslatos természet, forgalmas utak nélkül.

Régen a nagyszüleim,1930-40-es években, itt bálokat tartottak, itt voltak a környék leghíresebb összejövetelei, a Pöttyös-bálok. A nők pöttyös szoknyában mulattak itt a pajta udvarában.A kert közösségépítés helyszíne volt. És most, lassan 100 év után, azon gondolkodunk, hogy újraépítsük ezt a közösséget.

A park, a mezítlábas élmény mellett, tele van régi, autentikus, népi játékokkal kicsiknek és nagyoknak,melyeket mi saját kezűleg készítettünk.

Gondolj arra, hogy a mezítláb járás egy életforma. Amikor stimulálja a talpadon található kis idegeket, kapcsolódhat a Föld felszínéhez és visszaállítja a tested az egyensúlyi állapotba, csökkentve a gyulladást és elindítja a paraszimpatikus idegrendszer reakcióját.

A mezítláb járás az egyik legerősebb és legegyszerűbb dolog amelyet az egészségünk javítása érdekében tehetünk.

Ahogy Arisztotelész mondta:„A természetben van valami csodálatos.”

A mezítlábon járás több ezer éves múltra tekint vissza és különböző kultúrákban megjelenik.

A Földtől kapott energiának számos előnyei vannak, a jobb alvástól a gyorsabb sebgyógyulásig. Az általunk viselt cipők, a sokemeletes épületek amelyben élünk, a modern kényelmi szolgáltatásaink valójában elszakítanak bennünket önmagunktól és a Földtől.

Ahogy az otthonunkban lévő készülékek is földelve vannak, úgy testünk bioelektromos töltését is földelni kell. Kutatások kimutatták, hogy ha elektromos mezőnk kiegyensúlyozatlan, a gyulladás fokozódik, az öregedési folyamat felgyorsul. Amikor elveszítjük a kapcsolatunkat a Földdel, lelkünk nyugtalanná válik, bizonytalannak érezhetjük magunkat.

Talpkalandban a célunk, hogy gyermekeinket és a következő generációnkat az egyszerű dolgok fontosságára, a természet szeretetére, a képzelőerő és a hála fontosságára neveljük.

Nyitvatartás:

  • Hétköznaponként 13-18ig
  • Hétvégente 10-18ig
  • Belépő 800 Ft
2022.01.01 - 2022.12.31

Találatok száma: 1
Asztalfoglalás, bejelentkezés közvetlenül a vendéglátóhelyek elérhetőségein!

Mencshelyi Élménykert

Mencshelyi Élménykert

A balaton-felvidéki Mencshelyen lévő hangulatos privátkertben gasztronómiai események a Balaton életérzést kedvelőknek minőségi ételekkel, zamatos borokkal, hangulatos programokkal lenyűgöző kerti party hangulatban. Bővebben
Találatok száma: 1

Halom-hegyi Kossuth-kilátó Mencshely

Halom-hegyi Kossuth-kilátó Mencshely

A Balaton-felvidék egyik legszebb panorámáját nyújtó kilátóját 1962-ben építették Dörgicse és Mencshely között félúton, a Halom-hegyre. 399 méterével ez a környék legmagasabb pontja, így valóban csodálatos látvány tárul a látogatók elé. Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Közeli ajánlatok

Vöröstói Játékfesztivál 2022
Vöröstói Játékfesztivál 2022
  • Vöröstó
2022. szeptember 3 - 4.
Vászolyi Termelői Piac 2022
Vászolyi Termelői Piac 2022
  • Vászoly
2022. augusztus 20.

Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Mencshelyi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események