Tenkes Kapitánya Lovastanya Siklós
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pontyshow 2021. november 19-21. - Horgászkiállítás és Vásár Budapest, Hungexpo
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Pécsi állatkertünkben egész évben várjuk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Őszi programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Tenkes Kapitánya Lovastanya Siklós


Lovastanyánk Siklóson, a Villány-Siklósi Borút mentén található, távol az utca zajától, gyermekbarát környezetben. Fedezze fel tanyasi hangulatú lovas csárdánkat, de nem csak ezért érdemes eljönni hozzánk, hanem a gyönyörű táj, a végtelen nyugalom, és a rendkívül szép lovak társasága miatt. A gyermekeket pedig játszótér várja.

Lovaglás

Lovas oktatás

Minden korosztályt várunk tudástól függetlenül a Lókötő Csárdába, ahol gyönyörű, fekete nóniusz lovakon tanulhatják meg a lovaglás rejtelmeit kicsik és nagyok.

A kezdő gyermekeknek és felnőtteknek futószáras edzéseket biztosítunk a biztos alapok elsajátításához, ami egyenes út az osztálylovagláshoz.

Az osztálylovaglás során a lovasok megtanulhatják a segítségeket, az alakzatokat és gyakorlatot szerezhetnek mindhárom jármódban. Minden óra tapasztalt edző felügyelete, oktatása mellett folyik.

A terep szerelmeseinek lehetőséget biztosítunk a természetben is lovagolni, megfelelő szintfelmérő vizsgát követően, hiszen a legfontosabb a biztonság. Gyönyörű ösvényeken lehet bejárni a környékbeli, csodás tájat, és tapasztalt vezetővel betekintést nyerhetünk az itt élő vadak életébe.

Ügyesebb lovasoknak amatőr, szabadidős versenyekre felkészítést is vállalunk, amihez igény esetén lovat biztosítunk, de mindez saját lóval is lehetséges. Lehetőség van ügyességi, távlovas ésdíjugrató edzéseken részt venni. A felkészülés egyénre szabott éves edzésterven alapul, ezt követve készül fel a lovas a versenyekre.

Lovastábor

A Lókötő Csárda a nyár szinte minden hetében lovas táborokat szervez 6-15 éves korig.

  •     A lelkes kis lovasokat napi 2x30perc lovaglás várja, és napi 3-szori étkezést biztosítunk.
  •     Lehetőség van választani napközis és itt alvós tábor között. Ittalvás esetén saját sátorban szállásoljuk el a gyerekeket.
  •     A napi lovaglás mellett kézműves foglalkozás, elméleti oktatás, lovaskocsikázás és sorjátékok is színesítik a programokat.
  •     Hatalmas tanyasi környezetben tanulunk az itt élő állatokról, viselkedésükről, gondozásukról, így lehetőség nyílik betekinteni egy tanyasi nap menetébe. A lovak körül a gyerekek megismerkednek a szerszámokkal (nyereg, kantár). Pihenésképpen egy játszótér is található a lovarda területén.

Lovas napközi

A Lókötő Csárda alsó tagozatos gyermekek számára minden szombat délelőtt lovas felügyeletet biztosít.

  •     Reggeli érkezést követően segédkezünk a lovak körüli munkába: leápoljuk és szeretgetjük őket, játékosan tanulunk róluk. Ezt követi egy 30 perces lovaglás.
  •     A foglalkozás 8-12-ig tart tapasztalt edző felügyelete mellett.

Nyugodt és gyönyörű nóniusz lovaink, teszik szebbé a gyerekek délelőttjeit. Ha belefér az időbe, kézműves foglalkozásokkal is színesebbé tesszük az itt töltött időt.

Belovaglás

A „nyers” lovakat is várjuk szeretettel belovaglásra a Lókötő Csárdába. Edzőnk heti 5 alkalommal biztosít foglalkozást a lóval. Hívei vagyunk a természetes ló kiképzésnek, így a belovaglás ezekre az alapokra épül a bizalom és érzékenység kiépítésében. A továbbiakban angol stílusban folyik a munka. A tanyán megtekinthetőek az eddig elért eredmények lovainkon.

Bértartás

Lehetőséget biztosítunk a saját lóval rendelkező lovasoknak bértartásra is angol boxokban vagy karámban, napi szintű trágyázással, háromszori szálas és kétszeri szemes takarmánnyal. Három karám nyújt a lovak számára kikapcsolódást. A lovardában ezen felül található még egy 30x60 méteres füves lovagló négyszög illetve egy szürke homokos körkarám. Gyönyörű tereplehetőségekkel van körbevéve a tanya, szép túraútvonalak vannak a közelben. Igény esetén edző segíti a bértartottak lovainak mozgatását, illetve a lovasok edzését.

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 2
Siklósi várlátogatás, hosszú és rövid interaktív tárlatvezetések magyar, angol és német nyelven

Siklósi várlátogatás, hosszú és rövid interaktív tárlatvezetések magyar, angol és német nyelven 2021.01.01. - 12.31.

A siklósi vár hazánk fontos történelmi nevezetessége. A vár keleti és déli szárnyában vártörténeti kiállítás, várbörtön, Kínzókamra és Tenkes kapitánya panoptikum, a Villány-Siklósi borvidéket ismertető bormúzeum, reneszánsz bútorkiállítás, középkori fegyver- és hadtörténeti kiállítás tekinthető meg. ... Bővebben

TOP 10-es ajánlat
Kiemelt ajánlat

Siklósi Piac és Vásárcsarnok 2021

Siklósi Piac és Vásárcsarnok 2021 2021.01.01. - 12.31.

A színvonalas piac és vásárcsarnok a siklósi piaci kereskedelem központja. A területen az őstermelői árusok és üzletek mellett megtalálhatóak a ruhaneműket árusító kis árusok és üzletek is, de aki éhségét csillapítaná egy kis frissen sült kolbásszal, majd leöblítené azt jóféle siklósi borral, az sem ... Bővebben
Találatok száma: 1

Siklósi Vár

Siklósi Vár

Történelmi élmények a várfalak között. Bővebben
Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok

Pulai Lovaspark Balatonfőkajár
Pulai Lovaspark Balatonfőkajár
  • Balatonfőkajár
2021.01.01. - 12.31.

Ez is érdekelheti!


Szállásra van szüksége? Foglaljon online!
Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események