Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Irány Székesfehérvár! Kedvezménykártya szállóvendégeknek.
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó nagycsaládos támogatássa?  Touran már 5 915 000 Ft-tól Porsche Bónusz finanszírozással!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Új autó jó áron! SUV modellek már 5 912 000 Ft-tól!
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Újra vár Hévíz felnőttbarát szállodája a BONVITAL WELLNESS & GASTRO HOTEL
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai pünködi wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!
Lesz nyár jövőre is remek programokkal!

Tűzlepke Öko-élménypark Orfalu


Orfalu, a festői szépségű aprócska falu egyedülálló természeti kincseket, és az itt élő rábavidéki szlovének sajátos kultúráját is magában rejti. És még sok mindent mást is ami a térképeken nem látható… Öko -élményparkunk eme értékeket hivatott bemutatni, játékos módon, élményekkel, izgalmakkal gazdagítva. Minden korosztály megtalálhatja nálunk az érdeklődésének megfelelő időtöltést, külön külön is, de családok több generációja együtt is töltheti nálunk az időt, akár az aktív programot, akár passzív időtöltést választva.

Gyermekeknek izgalmas, aktív, játékos időtöltés a kalandösvényen való részvétel, amely során megismerhetik a természeti kincseket, közelebb kerülhetnek a természethez, ezáltal megszerethetik a természetet, így megfogalmazódhat bennük az igény arra, hogy védjék, óvják azt.

A passzív pihenést választók számára a csodálatos természeti környezetben, a Büfé mellett elhelyezett napozóágyak, asztalok székek biztosítják a kényelmet a gyönyörű táj befogadásához.

Kisgyermekek számára a Büfé melletti játszóasztal kínál elmélyült szórakozást. Lehetőség van színezni, rajzolni, is, illetve részt lehet venni a gyermekeknek szóló rajzpályázaton, ahol a legjobbaknak ítélt rajzok készítői nyereményben részesülnek, illetve rajzuk kiállításra is kerül nálunk, illetve instagramon, facebookon is. (ennek részletei parkunkban …)

Csapatoknak és cégeknek kiváló csapatépítő program lehet a kalandösvény bejárása, a természet közelségében, amelyet igény szerint ki tudunk egészíteni játékos feladatokkal. Lehetőség van étel kihozatására is, amelyet nálunk elfogyaszthatnak, illetve szalonnasütő helyet is tudunk biztosítani igény esetén. Ennek pontos részleteit, és az árat az igények felmérése után alakítjuk ki, mely minden esetben egyedi.

A népi kulturális értékek iránt érdeklődőket a Djaustji –Cser Emlékház várja, amelyben az Örökségem című interaktív időutazásban vehetnek részt. Az interaktív időutazás vezetővel történik, amely három nyelven választható (magyar, szlovén, német).

TŰZLEPKE KALANDÖSVÉNY
Élmények, természeti kincsek, játékos feladatok:

A Tűzlepke Kalandösvényén végighaladva, az ösvény különböző állomásain élményszerű, izgalmas feladatokat végrehajtva ismerhetitek meg a vidék természeti értékeit. Az állomásokat összekötő ösvényen táblákon tekinthetők meg a vidék védett természeti értékei, rövid, érdekes leírásokkal. A kalandösvény hossza: kb 1km. Az ösvény megtétele után lehetőség van Quiz kitöltésére a Büfénél, a hibátlanul kitöltők között nyereményt sorsolunk!

A Kalandösvény állomásai:

1. Húsevő Útvesztő
2. Panoráma Pihenő
3. Figyelem, ez nem álca!
4. Erdő Kincsei Kötélpálya
5. Fekete Gólya fészke
6. Lápi ingovány
7. Csupalábas sétány

 Kalandösvény megtételéhez (olvasni már tudó) iskolás csoportoknál nem szükséges felnőtt kíséret, az ösvény információs táblákkal, három nyelven (magyar, szlovén, német) vezetett, az Erdő Kincsei állomásnál animátor segíti a résztvevőket, illetve lehetőség van Woki toki használatára is, az ösvényen haladó csoportok és esetlegesen a Büfénél tartozkodó pedagógusok, csoportvezetők között.

DJAUSTJI- CSER EMLÉKHÁZ
Népi kulturális értékek:

Djaustji – Cser Emlékház: (A tervek szerint az emlékház 2022-ben nyitja meg kapuit) A Vendvidék,- Szlovén Rábavidék legkisebb ékköve Orfalu. Trianon után, a 9 Magyarországon maradt szlovén falvak egyike, azok közül is a legkisebb. Az Emlékházban élményszerű, izgalmas időutazás vár térben és időben, az Örökségem című interaktív időutazás, (mely tisztelgés az itt élt emberek emléke előtt, – hisz az itt lévő egyedülálló tájszerkezet az ő gazdálkodásuknak, életmódjuknak köszönhető) megtekintése vezetővel. Az időutazás során megelevenedik az itt élt emberek életmódja, s ezzel ők maguk is. Megismerhető pl. a Rába-vidéki szlovének egyik népszokása, a rönkhúzás is, ami 2015-ben felkerült az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékére, ezáltal is gazdagítva hazánk szellemi-kulturális értéktárát. Az Emlékházban való időutazás három nyelven (magyar, német és szlovén) választható, minimum 5 fős csoport részvételével, vezetővel történik, ezért időpont egyeztetés szükséges.

 

2021.01.01 - 2021.12.31

Találatok száma: 1

Vadvirág méhes- és gyógyítókert

Vadvirág méhes- és gyógyítókert

Az Orfaluban található Vadvirág méhes- és gyógyítókert szeretettel, színes, hasznos programokkal - élménynapok, falusi vendégasztal - várja látogatóit. Bővebben

Kiemelt ajánlatok

Hasonló ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Orfalui programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események