Unicornis Lovasterápia és Lovasközpont
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
Fehérvári Advent, ünnepi programok Székesfehérváron
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
„ZENE-BOR” A 100 Tagú Cigányzenekar Évadzáró Koncertje
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Aktív wellness pihenés a Tisza-tónál - Fedezze fel velünk a Tisza-tó élővilágát és pihenjen nálunk!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Gyulai téli wellness kikapcsolódás teljes panziós akcióval!
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel
Téli programajánló online jegyvásárlási lehetőséggel

Unicornis Lovasterápia és Lovasközpont


Célunk a ló, a lovaglás, a lóval való foglalkozás és a lovak körüli munka testi-lelki-szellemi hatásainak felhasználásával.

Lovaglás oktatás

Ha szeretnéd megérteni és nem csak "használni" a lovakat, együtt tanulni a klasszikus alapokon nyugvó lovaglás művészetét, nálunk a helyed!

A lovaglás az egyik legnehezebb, ha nem a legnehezebb sport. A lovasnak nagyon sok ismeretének kell lennie a lovakról, saját magáról, és arról, hogy két élőlény hogyan képes együttes teljesítményre. Meg kell tanulni a lovak nyelvét, mert a lovak nem fogják megtanulni az emberek nyelvét.

Az, hogy valaki versenyez, nem jelenti azt, hogy jó lovas. Lehet, hogy egy hobbilovas jobban tud lovagolni, mint egy versenyző, csak az ő céljai között nem szerepel a versenyzés. Ha viszont jól tudsz lovagolni, akár versenyezhetsz is.

Nem mindenki tehetséges lovas, de szorgalommal, kitartással egy alap szintig mindenki képes eljutni. Viszont nem elég csak a tehetség sem! Nagyon sok lovon, lovakkal töltött idő kell ahhoz, hogy valaki elmondhassa, hogy valódi lovassá vált.

Az UNICORNIS Lovasterápia és Lovasközpontban a lovaglás oktatásához póni, kisló és nagy ló egyaránt rendelkezésre áll.

A lovaglás oktatás előzetes időpont-egyeztetéssel történik.

Lovastorna

A lovastorna (voltizsálás) pont nekik való.  Amíg megnőnek akkorára, hogy lovagolni tanulhassanak, addigra megismerik a lovakat, az ápolást, a szerszámozást, a lovak körüli viselkedési szabályokat. Megérzik a ló mozgását, ebben biztonságot szereznek, és nagyon gyorsan fognak megtanulni lovagolni.

A lovastorna során nagyon sok dologra kell figyelni, ezáltal fejleszthető az ügyesség, a koordináció, az egyensúly, a figyelem, a koncentráció, az önbizalom, stb. Segíthetjük az iskolaérettség kialakulását, orvosolhatunk sok problémát (viselkedés, beszéd, finommotorika, stb.).

Mindezeket játékosan, egy élő, elfogadó társsal, a lóval együttműködve, akit lehet szeretni, símogatni, etetni. Ezáltal a szociális és kapcsolati területek is fejlődnek.

A lovagláshoz az idegrendszer érettségi foka szükséges, ami kb 10-12 éves kor körül alakul ki. Ebben az életkorban tudják a gyermekek a kezüket, lábukat, fejüket egymástól függetlenül mozgatni, ami a lovaglás tanulásának alapja. Addig is a lovastorna segíti kielégíteni a lovakkal való kapcsolat iránti vágyaikat.

Lovasterápia

1997-ben a Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) alapító tagjai között voltunk. Az MLTSZ segítségével megismerkedhettünk több ország élvonalbeli lovasterapeutájának munkáját. A Magyar Lovasterápia Szövetség (MLTSZ) tagjaként a Magyarországon működő összes terápiás helyszínnel kapcsolatban vagyunk. Határon túli szakmai kapcsolataink vannak amerikai, angliai, német, izraeli, svájci, osztrák terapeutákkal, intézményekkel.

Központunk Magyarországon egyedülálló mind tevékenységét, mind képzett lóállományát és szakembergárdáját illetően. A lovasterápiához hét képzett terápiás ló, speciális felszerelés és segédeszközök, zárt és fedett lovarda, felszállást segítő rámpák, biztonsági felszerelések (fejvédők, biztonsági öv, elsősegély doboz) és dokumentációs formanyomtatványok állnak rendelkezésünkre.

Lovasterápiás foglalkozásainkat a hét hat napján, délelőtt-délután tartjuk. Délelőtt intézmények látogatnak hozzánk csoportosan, délután szülők, hozzátartozók hozzák egyéni pácienseinket.

2021.01.01 - 2021.12.31

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok

Ez is érdekelheti!


Pontos cím, geokód, térkép
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!

Balogunyomi programturizmus

Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Online jegyvásárlás

Kiemelt események