Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

VERGA Veszprémi Erdőgazdaság Zrt.

A Bakonyvidék a délnyugati-északkeleti irányban húzódó Dunántúli-középhegység legnagyobb kiterjedésű, legnyugatibb tája, melynek alapterülete mintegy 3540 km2. Hazánk nagyobb erdős vidékei közé tartozik: az itteni erdők területe hozzávetőleg 140 ezer hektár. Ennek közepén, keleti irányban gazdálkodik cégünk körülbelül 50 ezer hektárnyi területen, melynek hozzávetőleg 30 százaléka a Déli-Bakony tájegységben, 60 százaléka a Magas-Bakonyban található, a fennmaradó rész pedig a Kelet-Bakonyhoz tartozik.

További információk


Még több a településen (Veszprém):

Fióktelepek:
– Zirci Erdészet, 8420 Zirc, Bajcsy-Zsilinszky út 10.
– Királyszállási Erdészet, 8414 Olaszfalu-Alsópere Olaszfalu 803/5 hrsz.
– Kabhegyi Erdészet 8440 Herend, Külterület 5/D 0183/4 hrsz.
– Hubertus Erdei Iskola, 8400 Ajka, külterület 01064/6 hrsz.
– Alsópere Park Szálló 8414 Olaszfalu-Alsópere, Olaszfalu 805 hrsz.


Természeti értékek

1. Szarvaskút
A Zirc-Szarvaskúti tó és forrás környéke ajánlott kirándulási célpont. Az átutazóknak az autóspihenő ad felüdülési lehetőséget.

2. Ördögárok
A dudari és gézaházi erdőtömböt elválasztó szurdokvölgy (az Ördög-lik barlanggal) Dudar község felől közelíthető meg. Bejárása kellemes családi kirándulás.

3. Római fürdő
A Gaja-patak Bakonynána és Jásd közötti szakaszának bejárása látnivalóban gazdag: a patak vízeséses szurdokvölgyének, a völgyoldalban lévő védett geológiai feltárásnak és a Jásd melletti szentkúti búcsújáró-hely felkeresése egész napos kirándulási lehetőséget ad.

4. Alba Regia barlang
A Tési-fennsík számos víznyelőből induló barlangja közül ez a legismertebb. A barlangok nem feltártak, látogatásuk csak barlangászok számára lehetséges.

5. Csikling-vár
Erdei sétával egybekötött régészeti látnivaló: az avar-kori földvár maradványai a Hamuház mellett találhatóak.

6. Burok völgy
A Királyszállástól induló helyi védettséget élvező szurdokvölgy hosszabb ismerkedési lehetőséget ad az érintetlen természettel.

7. Sötét-horog völgy
A Várpalota és Tés közötti erdőtömb vadregényes szurdokvölgye, megközelítésével együtt egész napos eltávolodási lehetőséget ad a civilizációtól.

8. Alsóperei arborétum és a Park Szálloda
A második világháború után elhanyagolt, ma már régi szépségét idéző arborétum folyamatos bővítés, fejlesztés alatt áll. Itt a pihenés mellett a fásszárú növényzettel ismerkedhet a látogató. Mellette a valamikori vadászkúria helyén új, 32 személy befogadására alkalmas létesítmény várja a több napra érkező vendégeket.

9. Tobán sziklák
A Malom-völgy védett geológiai képződményének megtekintése az Eplényi kirándulóerdőből kiindulva lehetséges. A jó szemű kiránduló botanikai ritkaságokban is gyönyörködhet.

10. Szentgáli tiszafás
Közép-Európa legnagyobb tiszafa előfordulása Bánd község mellett található a Veszprémi-Séd feletti hegyoldalakban, bükkösök árnyalásában. Felkeresésekor a kirándulás általános élménye mellett igazi botanikai érdekességben gyönyörködhet a látogató.

11. Öcsi Nagy-tó
A Kabhegy déli oldalán lévő, helyi védettséget élvező láptó az Öcs környéki erdei kirándulás botanikai látványossága.


Tanösvények, kirándulóhelyek

1. Eplényi kirándulóerdő
Az Eplény melletti Malom-völgyben és környékén található kirándulóerdő az Eplényi Önkormányzat és a HM VERGA Zrt. összefogásával, valamint a Veszprémtej Zrt. főszponzori közreműködésével jön létre. A Malomvölgyi víztározók környéke ideális nyári pihenőhely, a sí- és szánkópálya ismert téli sportterep.

2. Szentgáli tiszafás
Közép-Európa legnagyobb tiszafa előfordulása Bánd község mellett található a Veszprémi-Séd feletti hegyoldalakban, bükkösök árnyalásában. Felkeresésekor a kirándulás általános élménye mellett igazi botanikai érdekességben gyönyörködhet a látogató.

3. Sárcsi-kúti tanösvény és Hubertus Erdei Iskola
A tanösvény a Hubertus Erdei Iskolával már a kab-hegyi erdővel és az erdőgazdálkodással történő hosszabb idejű ismerkedésre is lehetőséget ad. A Sárcsi-kúti víztározó és forrás környezete önmagában is ajánlott kirándulási célpont.

4. Gulya-dombi parkerdő
Közvetlenül Veszprém melletti körülbelül 77 hektáros erdőterületen tanösvény, sportpályák, játszóterek, kilátó, futó-, szánkó-, lovagló-, kerékpáros-, torna-, kutyafuttató pályák várják a pihenni, sportolni vágyó közönséget.

5. Csatár-hegyi kirándulóerdő
A veszprémi Csatár-hegy a város lakóinak kedvelt kirándulóhelye, a környékbeli turistautak kiindulópontja. A hegytetőn kilátó és piknikező hely várja a látogatókat.

6. Kelet-Bakony Bemutató Rendszer
A Kelet-Bakony Bemutató Rendszer a térség kedvelt kirándulóhelyeit egyesíti a táj és a táji jellegzetességek megismertetésének igényével.

7. Ármin-völgyi (Ajka) parkerdő
Az Ajka várostól délnyugatra fekvő parkerdő hagyományosan a térség lakosságának közkedvelt pihenő- és kirándulóhelye.

8. Zirc Pintérhegyi kirándulóerdő
A Zirc melletti pihenőerdő a Balaton északi partjának kedvelt kiránduló helye és téli sportközpontja.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Veszprém):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer