Nyereményjáték
Játsszon és nyerjen!
Villány - Siklósi Borút Egyesület
Thermal Hotel Mosonmagyaróvár
KeSzeCsüSzoVa
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4

Villány - Siklósi Borút Egyesület

A Villány-Siklósi Borút Egyesület 1994-ben, európai példák alapján, elsőként alakult meg Magyarországon. Hét helyi önkormányzat, civil szervezetek, magánszemélyek és vállalkozók alapították (összesen 18-an).

További információk


Még több a településen (Villány):

Később további települések önkormányzatai és vállalkozói kapcsolódtak a programhoz. Ma a teljes borvidék termőterületével rendelkező településhálózatról beszélünk (17 település). A borút pozitív hatása a helyi gazdaság fejlődésére, munkahelyek számának növekedésére, a 25.000 lakosú térség fenntartható fejlődésére az elmúlt tizennöt év eredményei alapján kimutathatóak.
Célok:
Az Egyesület célja a borút létrehozása a minőségi bortermelés előmozdítása, a borturizmus, falusi turizmus fejlesztése, a Villányi borvidék szőlőültetvényeinek, ökológiai arculatának megóvása, a helyi minőségi borok piacának és keresletének növelése, a művészeti, kulturális, műemlék és népi építészeti értékek védelme, a fentiekhez fűződő érdekek megfogalmazása és képviselete.

Mindezek érdekében az Egyesület összefogja, koordinálja a térség kommunális, infrastrukturális, gazdaság- és vállalkozásélénkítő, természet- és környezetvédő programjait.

Összhangot teremt a térségi önkormányzatok, gazdálkodó szervek, civil szervezetek és egyéb lakossági kezdeményezések között, egyezteti az ezekkel kapcsolatos pénzügyi, finanszírozási forrásokat és mindezek ismeretében ajánlást dolgoz ki a fejlesztési célok prioritásainak meghatározására.

A Borút társadalmi- gazdasági céljai:
* az elvándorlás megállítása,
* új munkahelyek teremtése, vállalkozásfejlesztés, jövedelemtermelő képességének növelése
* a térség, mint perspektivikus élettér megjelenítése,
* a térség polgárosodása,
* a természeti, építészeti és kulturális örökség védelme,
* a térségben lévő tőke mobilizálása, és további külső befektetők bevonása,
* a települési önkormányzatok és a lakosság együttműködésében rejlő lehetőségek és értékek kibontása.

Borverseny. Borünnep. Kikerics túra. Borvacsora. Farsang. Falunap. Borrendek Villágtalálkozója. Kerékpártúra. Bortúra élményvonattal. Gasztronómia. Téli szakmai napok. Borászverseny. Lovas esemény. Húsvét. Nőnap. Bordalfesztivál. Borásztalálkozó. Telehas félpénzen. Koncertek.

2017.01.01 - 2017.12.31

Még több a településen (Villány):

◄ Vissza

Partnereink: Interticket - jegy.hu Observer