Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Majoros László a Majoros Birtok és Borbár szőlésze és borásza is egy személyben. Számára a bor az egyik legcsodálatosabb ital, hisz születik, fejlődik, alakul, nem pedig összeállítják, és ennek ő részese lehet. Törekszik a minél természetesebb, legkevésbé befolyásolt, megerőszakolt folyamatoktól mentes, természetes borkészítésre, ahol próbálja minden évjárat kiemelkedő értékeit, és dűlőjegyeit megmutatni. A bor számára névjegy.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
Balatonlelle déli részén, a Kishegyen található a Majthényi Présház. Az egykori vincellérház ma már étteremként üzemel. Az épületet 1784-ben a Majthényi család építtette, ahogy a mellette lévő barrokk kápolnát is, amit Villámüző Szent Donát, a szőlőgazdák védőszentjének tiszteletére szenteltek fel. Már az 1300-as évek óta a szőlőművelés és a borászat volt a jellemző ezen a vidéken. Az étterem alatt található régi pincében barrique-hordókban érleljük a Konyári család legjobb vörösborait.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
A jelenlegi termőterület két hektár, mely a Badacsony-hegy déli oldalán helyezkedik el, közvetlenül a bazalt orgonák alatt. A kertben, a szőlőlugas alatt borozgatva lenyűgöző balatoni panorámában lehet gyönyörködni. Előzetes bejelentkezés alapján egész évben várjuk kedves vendégeinket borkóstolóval, étkezési lehetőséggel.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.