Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
Az 1914-ben épült családi pince 40 fő befogadására alkalmas helyiségében bemutatót láthatunk Magyarország régi borvidékéről, és megtekinthetjük a szőlészetben használt régi eszközöket. Könnyed sétával a környék legmagasabb pontjára is fel lehet jutni, ahonnan remek kilátás nyílik az osztrák Alpokra, a Ság és Somló-hegyre. A borösvénynél lévő táblákon a szőlészet és borászat történetiségét lehet megismerni. A borösvény része az országos túraútvonalnak. A fél hektáros területen főleg olaszrizlinget termelnek.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátrai Borok Házát 1999-ben hozta létre a Mátrai Hegyközségi Tanács. Itt a mátrai borvidék több mint 100 féle palackozott borával lehet megismerkedni. A pincehelyiségben 50 főig borkóstolásra is lehetőség van. Magyarország borvidékei közül a Mátra borvidéke a 2. legnagyobb. A borvidék a Tarna és a Zagyva folyók között 15-20 km-en terül el. A szőlészetnek, borászatnak nagy hagyományai vannak a borvidéken, hiszen már a Honfoglalás előtt foglalkoztak itt borkészítéssel és szőlőműveléssel. A borvidék fehérborai frissességükről, virág és gyümölcs illatukról ismertek. A kék szőlő aránya kicsi, az ebből készült vörös borokra a könnyedség és szintén gyümölcsös illat a jellemző.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
A Mátra dombjainak déli fekvése kedvező a mezőgazdasági kultúrák, főleg a szőlő és gyümölcstermesztés számára. Ezen a déli lankán, a Mátra lábánál helyezkedik el a Mátravin Borház Kft pincészete. A borvidék jellemző szőlőfajtái közül a hagyományos olaszrizlingen, leánykán és muscat ottonelen túl a szürkebarát, a sauvignon blanc és a chardonnay is kiváló minőségű borokat ad. A borok jól illeszkednek, simulnak tájjellegű ételeinkhez, erősítve egymás ízét, zamatát, finomságát.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
Matyisák-Vízkeleti Pincészet egy kézműves családi pincészet Tarcalon. A pincészetet jómagam, Matyisák Gábor és feleségem, Vízkeleti Anikó alapítottuk 2010-ben. Célunk egy olyan kézműves családi pincészet létrehozása volt, amely Tokaj hagyományos értékeit szeretné a borokon keresztül megmutatni, s kompromisszumok nélkül képes prémium borok készítésére.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A pincészet a vörösbor magyarországi fővárosában, Villányban található. Tulajdonosa, Maul Zsolt, a hagyományos kézműves borkészítést részesíti előnyben. Kedvenc fajtái a francia fajták, merlot, cabernet sauvignon, ill. a cabernet franc. Mottója: `Nem tudom, mit élvezek jobban, az élvezet hajszolását vagy a hajsza élvezetét...` A pincéhez tartozó étterme, a Lator-Bor-Bisztro a már bevált, régi fogások mellett ínycsiklandó újdonságokkal várja a betérő vendégeket. Pince látogatással egybekötött borkóstolóra is van lehetőség. Szállást is biztosítanak pihenő-és vendégházukban.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.
A kézműves borászat minden jegye megtalálható borászatunkban, kizárólag saját termelésű szőlőt dolgozunk fel a közel 8 hektárnyi szőlőnkből, amelyek 100 százaléka saját telepítés. A szőlő területek jó minőségű dűlőkben fekszenek, hat különböző helyen. Az első teljes termésünket 2006-ban szüreteltük.