2025. augusztus 16-án kerül megrendezésre a XXVII. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző verseny Gyomaendrődön, a Gyomaendrődi Erzsébet ligetben. Gasztronómiai rendezvény, halételekkel, hagyományos és modern halas receptekkel. Ez a rendezvény nemcsak egy verseny, hanem a régi és a mai különleges halételek bemutatójával, illetve kóstolójával valódi gasztronómiai élmény a látogatók számára, Gyomaendrődön.
Kiemelt ajánlat
2025. augusztus 16-án kerül megrendezésre a XXVII. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző verseny Gyomaendrődön, a Gyomaendrődi Erzsébet ligetben. Gasztronómiai rendezvény, halételekkel, hagyományos és modern halas receptekkel. Ez a rendezvény nemcsak egy verseny, hanem a régi és a mai különleges halételek bemutatójával, illetve kóstolójával valódi gasztronómiai élmény a látogatók számára, Gyomaendrődön.
Kiemelt ajánlat
2025. augusztus 16-án kerül megrendezésre a XXVII. Gyomaendrődi Nemzetközi Halfőző verseny Gyomaendrődön, a Gyomaendrődi Erzsébet ligetben. Gasztronómiai rendezvény, halételekkel, hagyományos és modern halas receptekkel. Ez a rendezvény nemcsak egy verseny, hanem a régi és a mai különleges halételek bemutatójával, illetve kóstolójával valódi gasztronómiai élmény a látogatók számára, Gyomaendrődön.
Kiemelt ajánlat
Balatongyörök lakói évszázadokon keresztül hagyományosan szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkoztak. Az egyik legnagyobb ünnep mindig a szüret és a hozzá kapcsolódó események voltak. Ezt a nemes hagyományt visszük tovább évről-évre. A rendezvényen az ínycsiklandozó ételek és a kézműves kirakodók mellett természetesen a helyi borászok is képviseltetik magukat, a finom borok mellett mustot is lehet majd kóstolni.
Balatongyörök lakói évszázadokon keresztül hagyományosan szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkoztak. Az egyik legnagyobb ünnep mindig a szüret és a hozzá kapcsolódó események voltak. Ezt a nemes hagyományt visszük tovább évről-évre. A rendezvényen az ínycsiklandozó ételek és a kézműves kirakodók mellett természetesen a helyi borászok is képviseltetik magukat, a finom borok mellett mustot is lehet majd kóstolni.
Balatongyörök lakói évszázadokon keresztül hagyományosan szőlőműveléssel és borkészítéssel foglalkoztak. Az egyik legnagyobb ünnep mindig a szüret és a hozzá kapcsolódó események voltak. Ezt a nemes hagyományt visszük tovább évről-évre. A rendezvényen az ínycsiklandozó ételek és a kézműves kirakodók mellett természetesen a helyi borászok is képviseltetik magukat, a finom borok mellett mustot is lehet majd kóstolni.
A zalaegerszegi fesztivál központi témájához kapcsolódva vadászati programok (konferencia, trófea bemutató…), gasztronómiai programok (vad – és halételek, tájjellegű jellegzetességek), hagyományőrző kézművesek, vadászati szakmai kiállítók és könnyűzenei együttesek koncertjei (autentikus népzene, néptánc, kortárs könnyűzene) várják a látogatókat. A zalai vadgasztronómiai fesztiválon nem csupán a vadételek és a borok bemutatására helyezünk nagy hangsúlyt, hanem a társadalom tudatformálására is, amely elengedhetetlen az ökológiai egyensúlyra való törekvéshez és a természeti értékeink megőrzéséhez.
A zalaegerszegi fesztivál központi témájához kapcsolódva vadászati programok (konferencia, trófea bemutató…), gasztronómiai programok (vad – és halételek, tájjellegű jellegzetességek), hagyományőrző kézművesek, vadászati szakmai kiállítók és könnyűzenei együttesek koncertjei (autentikus népzene, néptánc, kortárs könnyűzene) várják a látogatókat. A zalai vadgasztronómiai fesztiválon nem csupán a vadételek és a borok bemutatására helyezünk nagy hangsúlyt, hanem a társadalom tudatformálására is, amely elengedhetetlen az ökológiai egyensúlyra való törekvéshez és a természeti értékeink megőrzéséhez.
A zalaegerszegi fesztivál központi témájához kapcsolódva vadászati programok (konferencia, trófea bemutató…), gasztronómiai programok (vad – és halételek, tájjellegű jellegzetességek), hagyományőrző kézművesek, vadászati szakmai kiállítók és könnyűzenei együttesek koncertjei (autentikus népzene, néptánc, kortárs könnyűzene) várják a látogatókat. A zalai vadgasztronómiai fesztiválon nem csupán a vadételek és a borok bemutatására helyezünk nagy hangsúlyt, hanem a társadalom tudatformálására is, amely elengedhetetlen az ökológiai egyensúlyra való törekvéshez és a természeti értékeink megőrzéséhez.
Az Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál célja: a gasztronómiai, borászati és kulturális hagyományőrzés. A főzőversenyre több településről neveznek be, és a helyi civil szervezetek is megjelennek. Elengedhetetlen a szüreti felvonulás, a szőlőkoszorú megáldása, a kulturális, hagyományőrző programok felvonultatása, a Borlovagrend avatás, valamint a Borszalon.
Az Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál célja: a gasztronómiai, borászati és kulturális hagyományőrzés. A főzőversenyre több településről neveznek be, és a helyi civil szervezetek is megjelennek. Elengedhetetlen a szüreti felvonulás, a szőlőkoszorú megáldása, a kulturális, hagyományőrző programok felvonultatása, a Borlovagrend avatás, valamint a Borszalon.
Az Egerszóláti Olaszrizling Fesztivál célja: a gasztronómiai, borászati és kulturális hagyományőrzés. A főzőversenyre több településről neveznek be, és a helyi civil szervezetek is megjelennek. Elengedhetetlen a szüreti felvonulás, a szőlőkoszorú megáldása, a kulturális, hagyományőrző programok felvonultatása, a Borlovagrend avatás, valamint a Borszalon.
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat
A krumpli alapú haluska azaz sztrapacska a `tót atyafiak` jellegzetes étele. Úgy tartja a fáma, hogy híres földink Mikszáth Kálmán is szerette, leginkább azt, amit Mauks Ilonkáéknál Csadó néni, akkor még Rozika főzött neki. Hogy ezen a napon kié lesz a legízletesebb, azt majd a zsűri dönti el. Haluskás versekkel, rigmusokkal is készülhetnek a főzőcsapatok és a vendégek egyaránt, de lesz haluskaevő verseny is. Várunk mindenkit 2025-ben is szeptember második szombatján, a 20. Haluskafesztiválon!
Kiemelt ajánlat