A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
A Mátrai Borvidék második legnagyobb szőlőtermelő települése Gyöngyössolymos, melynek meghatározó szőlészeti és borászati egysége a 220 hektáron gazdálkodó Nyilas Pincészet. A családi vállalkozást Dr. Nyilas János agrármérnök és lánya Nyilas Ilona szőlész borász szakmérnök alapította. Az idők során a család többi tagja is bekapcsolódott a munkába. A borokat irányított erjesztéssel készítik, hangsúlyozva a gyümölcsös aromákat. A pincészetbe ellátogató vendégek 11 féle bort kóstolhatnak.
Felpéc, Rádó-dűlőben található Oláh István pincészete, amely a Pannonhalmi Borvidéken helyezkedik el. A Bakony-hegység nyúlványaitól a Kisalföld-medence felé haladva a lágyan hajló dombok közötti barna erdőtalaj évszázadok óta élteti és táplálja a szőlőkét. Magyarország egyik legrégebbi borvidéke ez, melynek történeti kezdete az ókori Római Birodalomba nyúlik vissza, napjainkig őrizve a kisparcellás szőlőművelés hagyományait.
Felpéc, Rádó-dűlőben található Oláh István pincészete, amely a Pannonhalmi Borvidéken helyezkedik el. A Bakony-hegység nyúlványaitól a Kisalföld-medence felé haladva a lágyan hajló dombok közötti barna erdőtalaj évszázadok óta élteti és táplálja a szőlőkét. Magyarország egyik legrégebbi borvidéke ez, melynek történeti kezdete az ókori Római Birodalomba nyúlik vissza, napjainkig őrizve a kisparcellás szőlőművelés hagyományait.
Felpéc, Rádó-dűlőben található Oláh István pincészete, amely a Pannonhalmi Borvidéken helyezkedik el. A Bakony-hegység nyúlványaitól a Kisalföld-medence felé haladva a lágyan hajló dombok közötti barna erdőtalaj évszázadok óta élteti és táplálja a szőlőkét. Magyarország egyik legrégebbi borvidéke ez, melynek történeti kezdete az ókori Római Birodalomba nyúlik vissza, napjainkig őrizve a kisparcellás szőlőművelés hagyományait.
Szép környezetben, Mád szívében várjuk vendégeink érkezését igényes, vidéki hangulatú apartmanjainkba. A szobák televízióval, vezetéknélküli internetkapcsolattal, minikonyhával és saját ellátásra alkalmas háztartási eszközökkel felszereltek. Az ablakok csendes kertre nyílnak, teraszunk pedig kiválóan alkalmas esti borozáshoz, baráti beszélgetésekhez. Igény esetén vendégeinknek lehetősége nyílik a ház borainak kóstolására.
Szép környezetben, Mád szívében várjuk vendégeink érkezését igényes, vidéki hangulatú apartmanjainkba. A szobák televízióval, vezetéknélküli internetkapcsolattal, minikonyhával és saját ellátásra alkalmas háztartási eszközökkel felszereltek. Az ablakok csendes kertre nyílnak, teraszunk pedig kiválóan alkalmas esti borozáshoz, baráti beszélgetésekhez. Igény esetén vendégeinknek lehetősége nyílik a ház borainak kóstolására.
Szép környezetben, Mád szívében várjuk vendégeink érkezését igényes, vidéki hangulatú apartmanjainkba. A szobák televízióval, vezetéknélküli internetkapcsolattal, minikonyhával és saját ellátásra alkalmas háztartási eszközökkel felszereltek. Az ablakok csendes kertre nyílnak, teraszunk pedig kiválóan alkalmas esti borozáshoz, baráti beszélgetésekhez. Igény esetén vendégeinknek lehetősége nyílik a ház borainak kóstolására.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
Pincészetünk családi vállalkozás. 1994 előtt, jó magyar család lévén Dédapám, Nagyapám saját maguknak, kis mennyiségben mindig készítettek bort. Ők csak saját tapasztalataikra hagyatkoztak , érzésből, saját ízlésüknek megfelelően borászkodtak. 1994 után Országh Zoltánt (Édesapámat) érintette meg a szakma szeretete és indult el a minőségi borászkodás útján. Akkor még 3 ha szőlőterülettel rendelkeztünk, legfőképpen Olaszrizlingre és Királyleánykára hagyatkoztunk, ezek a fajták alapozták meg a jövőnket. Édesapám fektette le az alapköveket és az alapelveket, melyek a mai napig jellemeznek minket. Egész gyermekkoromat a Bor mellet töltöttem, és ennek köszönhetően különleges kapcsolat alakult ki „Kettőnk” között.
Az Ottó Panzió, Villány csendes részén, különálló épületben található a Petőfi utca 5. szám alatt, közel a pincesorhoz, a bortrezorhoz, valamint a Günzer, a Máyer, a Polgár és a Bock pincékhez. A panzió 6 szobával várja a település és a környék nevezetességeivel megismerkedni, és kikapcsolódni vágyó vendégeket.
Az Ottó Panzió, Villány csendes részén, különálló épületben található a Petőfi utca 5. szám alatt, közel a pincesorhoz, a bortrezorhoz, valamint a Günzer, a Máyer, a Polgár és a Bock pincékhez. A panzió 6 szobával várja a település és a környék nevezetességeivel megismerkedni, és kikapcsolódni vágyó vendégeket.
Az Ottó Panzió, Villány csendes részén, különálló épületben található a Petőfi utca 5. szám alatt, közel a pincesorhoz, a bortrezorhoz, valamint a Günzer, a Máyer, a Polgár és a Bock pincékhez. A panzió 6 szobával várja a település és a környék nevezetességeivel megismerkedni, és kikapcsolódni vágyó vendégeket.
Szőlőbirtokunk a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli és délnyugati oldalán helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban van. Összesen 5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Szőlőfajtáink: kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékoportó, zweigelt, cserszegi fűszeres, sauvignon blanc. Borainkat megkóstolhatják Villányban, a Kemencés Pincében (Baross G. u. 50.) vagy Nagyharsányban, borházunkban. Nagyharsányi vendégházunkban szívesen látjuk Önöket és svédasztalos, falusi reggelit biztosítunk.
Szőlőbirtokunk a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli és délnyugati oldalán helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban van. Összesen 5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Szőlőfajtáink: kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékoportó, zweigelt, cserszegi fűszeres, sauvignon blanc. Borainkat megkóstolhatják Villányban, a Kemencés Pincében (Baross G. u. 50.) vagy Nagyharsányban, borházunkban. Nagyharsányi vendégházunkban szívesen látjuk Önöket és svédasztalos, falusi reggelit biztosítunk.
Szőlőbirtokunk a Villányi-hegységhez tartozó Szársomlyó déli és délnyugati oldalán helyezkedik el. A pincészet központja Nagyharsányban van. Összesen 5 hektár szőlőterületen gazdálkodunk. Szőlőfajtáink: kékfrankos, cabernet franc, cabernet sauvignon, merlot, kékoportó, zweigelt, cserszegi fűszeres, sauvignon blanc. Borainkat megkóstolhatják Villányban, a Kemencés Pincében (Baross G. u. 50.) vagy Nagyharsányban, borházunkban. Nagyharsányi vendégházunkban szívesen látjuk Önöket és svédasztalos, falusi reggelit biztosítunk.