Adventi programok Budapest 2019. SlowXmas, lassulj le és töltődj fel a kulturális bevásárlóutcákban!
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Fedezd fel Kajlával Magyarország csodáit!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Szeretettel hívjuk és várjuk a Várkert Bazár programjaira Budapesten!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Őszi wellness kikapcsolódás - kedvező árakon ajándék fürdőbelépővel Gyopárosfürdőn!
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?
Melyek a legnépszerűbb fesztiválok?

Adventi programok Budapest 2019. SlowXmas, lassulj le és töltődj fel a kulturális bevásárlóutcákban!


Budapest tematikus utcái ismét együtt készülnek az adventre. Összefogtak, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre. Programjuk, akár egy adventi kalendárium, minden napra ígér egy koncertet, kiállítást, színházi előadást vagy workshopot.

KEDVES LÁTOGATÓ!
Felhívjuk figyelmét, hogy ennek a megjelenésnek jelenleg NINCS ÉRVÉNYES IDŐPONTJA portálunkon, ezért az itt közölt tartalom már lehet, hogy NEM AKTUÁLIS! Friss információkat az info@programturizmus.hu e-mail címen kérhet vagy küldhet.

SlowXmas Advent 2019

Lassulj le és töltődj fel Budapest öt ikonikus utcájában!

Szauna, kiállítások megszámlálhatatlan sora, swing dallamok, dedikált könyvek, karácsonyi vásár, csokoládékészítés és színház – és ez csak néhány példa arra, amit a SlowXmas programsorozat során november 30. és december 24. között kínálnak Budapest utcái, akik idén ismét együtt készülnek az Adventre.

A zsúfolt bevásárlóközpontok helyett élményeket és művészetet kínálnak az adventi időszakban Budapest tematikus utcái. A Falk Art&Antique Street (Falk Miksa utca), a Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), a Fashion Street (Deák Ferenc utca), a KultUnio (a hetedik kerület multikulturális negyede) és a Ráday Soho (Ráday utca) összefogott, hogy a karácsonyi rohanás helyett rámutassanak az advent igazi jelentésére. Arra szeretnék ösztönözni a járókelőket, hogy lassuljanak le, töltsék stresszmentesen ezt az időszakot, a pörgést cseréljék élményekre és művészetre.

A tematikus utcák közös programja tudatosan lett egy adventi kalendárium: november 30. és december 24. között ugyanis minden napra tartogatnak valamit az arra járóknak. Kiállítások, színházi előadások, jazz koncertek, workshopok, irodalmi beszélgetések és gyerekprogramok is várják az érdeklődőket. Az esemény megnyitóján mindezekről hallhattunk és nagy sikert arattak az utcák Karácsonyi Jótékonysági Bazárnak adományozott mézeskalács másai is.

Ínycsiklandozó reggelik a művészet és a lelassulás jegyében

Nem hiányozhat az ünnepi készülődésből némi kulináris élvezet, ha pedig mindezt egy csipetnyi kultúrával szórjuk meg, megkapjuk a SlowXmas tematikus reggelijeit, élményprogramjait. Az irodalmi beszélgetés vagy éppen kulturális séta mellett finomabbnál finomabb falatoknak adhatjuk át magunkat. Csokoládé, borkóstoló, tapas, vagy akár zsíroskenyér? Mindenki megtalálja a kedvencét!

A tematikus reggelik sorát a Bodó Galéria és Aukciósház nyitja meg december 7-én, ahol a gondolatébresztő tárlatvezetés során nemcsak a téli árverés különlegességeit ismerhetjük meg, hanem finom szendvicsek, édes sütemények, kávé, tea köszönti a látogatókat. A Deák Palota Xmas Art Brunch néven december 14-én invitál minket reggelire, ahol finom snackekkel, gyümölcslevekkel, forrón gőzölgő kávéval várnak mindenkit, miközben megtekinthetünk egy kiállítást.

Nem maradhatnak ki a SlowXmas védjegyévé vált, izgalmas adventi reggelik a Bartók Béla Boulevard kínálatából sem: különleges programokkal is készülnek, hiszen december 8-án a Mitziben Juhász Anna irodalmárt hívták beszélgetésre, aki színes történeteket oszt meg Buda kulturális főutcájáról, a Bartók Béla Boulevardról, miközben quicheket és tapasokat kóstolgatunk finom kávé kortyolgatása mellett. December 14-én a Moha Caféban elköltött reggeli után sétára indulhatunk Schneller János vezetésével a Bartók Béla Boulevard színes kulturális életét és hagyományait megismerve, december 21-én pedig a Rendezvénylakásban a Bahaus-stílusban épült ház történetét mutatják be.

A sorból nem marad ki a KultUnio sem, ahol a Magvető Caféban a magán színházak jövőjével foglalkozó kerekasztal-beszélgetés részesei lehetünk december 21-én.

SlowXmas öt ikonikus utcában

Izgalmas programokat kínál a Bartók Béla Boulevard: ismét lesz Szauna-sziget a Gárdonyi téren, ahol a regisztrált szaunaimádók a tömegből, a rohanásból kiszakadva frissülhetnek fel ezen az igen exkluzív környezetben, ahonnan rálátnak Budapest egyik legizgalmas terének pezsgő életére. Nem maradhat el a Könyv cserebere: a december 7-ei akció célja, hogy az általános és középiskolás gyerekek minél több ifjúsági könyvhöz juthassanak hozzá a Mitziben felállított standokon, sőt adományozhatunk is Egyek település Szent János Katolikus Óvoda, Általános Iskola alsósai számára, a gyűjtés december 13-ig tart a BBB ArtSpaceben.

Karácsonyi ajándékok kézműves workshopjával várják a kicsiket és a nagyokat a KACS Műhely szervezésében a Faur Zsófi Galériában, lesz továbbá természetfotó-kiállítás a BBB ArtSpaceben, ahogy a könyvvásárlás öröme sem hiányozhat az adventi élményből. Könyvet ajándékozni ugyanis a legjobb ötlet, aminél csak az csalhat nagyobb mosolyt az igazi könyvmolyok arcára, ha dedikált formában vehetik kezükbe a köteteket. A Hadik éppen ezért három kedves íróját hívja meg december 10-ére, hogy náluk töltsenek pár órát és személyes üzeneteket írjanak az érdeklődők könyveikbe: Péterfy-Novák Éva, Szentesi Éva és Péterfy Gergely dedikál majd.

A Ráday utcában előtérbe kerül a bor és a csokoládé. Főzhetünk például forralt bort csapatokban, és megversenyeztethetjük főztünket a Claro Bisztró törzsközönségével. Az iF Jazz Cafeban például ötféle bolgár bort kóstoltat meg a bolgár borok nagykövete, Rossen Tkacsenko. Az őshonos vagy éppen ritka fajták közvetlenül a borászoktól érkeznek, a fehér és a rozé mellett pedig a mediterrán világra jellemző testes vörösborokat is kóstolhatunk. A kávézóban a boroknál már csak a kísérő zene lesz jobb. Az egyik legjobb budapesti jazzműhely színpadáról nem hiányozhat például a Kiss Attila Quintet, amely a jazz rajongóit hívja szórakozásra. Újoncnak számít ugyan a Ráday utcában a Bonbonier, magas színvonalával máris meghódította a csokoládérajongókat, hiszen itt nemcsak eladnak, de missziónak is tekintik a csokoládé kultúrájának terjesztését. Éppen ezért mi magunk is elkészíthetjük ínycsiklandozó bonbonjainak, hogy saját édességeinkkel lephessük meg szeretteinket az ünnepek alatt, miközben a csokoládékészítés mikéntjéről és történetéről is megtudhatunk izgalmas részleteket. Ráadásul a saját bonbon mellett továbbá trüffelt, vagy éppen többféle ízesítésben szaloncukrot is készíthetünk.

Természetesen a Mikulás sem maradhat ki az adventi programokból, december 6-án ráadásul a Deák Palota tetejéről ereszkedik le, hogy autójáról ossza ki meglepetéseit a gyerekeknek, és egyben megajándékozza a Csodalámpa Alapítvány egy beteg gyermekét is. A Fashion Street programjai során gondoltak a kicsikre és a nagyokra is: az apróságok gyermekkoncerteken táncolhatnak, a felnőttek pedig a felkapcsolt karácsonyi világításban gyönyörködve vethetik bele magukat a karácsonyi vásár fogatagába. Women/Art/Fashion címmel kortárs művészeti kiállítás nyílt, melyet december 14-én a Deák Palotában tematikus reggeli közben egy tárlatvezetéssel meg is tekinthetnek az érdeklődők: az Xmas Art Brunchon finom snackekkel, gyümölcslevekkel, forrón gőzölgő kávéval invitál mindenkit lassulásra.

Nem maradhat ki a programokból a Falk Art&Antique Street, azaz a Falk Miksa utca sem, ahol izgalmasabbnál izgalmasabb kiállítások, képzőművészeti és iparművészeti munkák várják az igazán egyedi ajándékokért kutatókat. Nem szabad kihagyni a Nagyházi Galéria, vagy éppen a Bodó Galéria kínálatát sem, ahova egy reggeli és egy workshop során pillanthatunk be. December 11-én ráadásul Séta üzletről üzletre néven idegenvezetéssel járhatjuk körbe a galériákat, ahol karácsonyi ajándéknak egyedi, különleges műtárgyakat ajánlanak nekünk. Az újrahasznosítás és a művészet jegyében letűnt idők tárgyait ismerhetjük meg Balázs Kata idegenvezető-műtárgybecsüssel a lelassulás jegyében.

A SlowXmas programhoz csatlakozva találhatnak új gazdára december 7-én a Nagyházi Galéria jubileumi, 250. karácsonyi aukciója keretében az idén elhunyt Andy Vajna gyűjteményének darabjai. Filmes relikviáit régi mesterek, 19. és 20. századi festmények, műtárgyak, bútorok és ékszerek mellett árverezik el. Mindezt teszik az után, hogy a galériában reggelivel vendégelték meg a Lassulj le életérzés híveit, majd karácsonyi ékszerek közül válogathattunk, hogy igazán különleges, csillogó darabok kerüljenek a karácsonyfa alá. A programokban részt vesz az utca számos más kiállítóhelye is: a MissionArt Galéria Németh Lajos festőművész munkáit, a Haas Galéria Modern klasszikusok munkáit kínálja eladásra.

A KultUnioban, azaz a hatodik-hetedik kerület multikulturális negyedében részt vehetünk például a Bézs Rádió nyilvános műsorfelvételén, a K11-ben pedig a zenés darabok rajongói találhatnak második otthonukra, ahol Mérai Kata és Zakariás Éva főszereplésével mutatják be a Világszám az öltözőben című előadást. A darab a huszadik század elejének híres sanzonjait, kupléit eleveníti fel. Lesz továbbá csoportos meseterápia, ahol Boros Luca alkotó-fejlesztő meseterapeuta a mesék bölcs tudástárát használva segít megtalálni az utat, amit bejárva túljuthatunk az életünkben aktuálisan jelen lévő nehézségeken. A szórakoztató rocktörténeti előadás során pedig legendás karácsonyi dalok kerülnek terítékre. A színes programkínálatban találhatunk kiállításmegnyitót, és különleges alkalomnak ígérkezik az is, amikor a Gold Zumba Klubban a mozgásukban korlátozottak is kipróbálhatják magukat az egész világot meghódító mozgásformában. Mindeközben Bácskai Juli Pszichoszínházában a pszichológus ötleteire improvizálnak a színészek, miközben a néző is megszólalhatnak, de csak ha akarnak.

Az utcák sajátos miliője ilyenkor otthonos, emberközeli viszonyaival segít az emberben felébreszteni az ünnepi hangulatot, aminek lényege egykor az összegzés, a leülepedés, az év értékelése volt. Budapest egykor virágzó, majd átmenetileg magára hagyott belvárosa az utóbbi években újjáéledt, és ezzel együtt új szerepet is kapott. “Az utcák együttműködése azt is jelenti, hogy lehet és érdemes is a saját vállalkozás keretein túl nézni” – vallják a szervezők, akik programjaikat a http://bevasarloutca.hu/slowxmas oldalon gyűjtötték össze.

SlowXmas reggelik és élményprogramok

2019. december 1 és 24. között tematikus reggelikkel (uzsonákkal, borkóstolókkal) és kulturális programokkal várják Önöket az Utcákban!

2019. december 7. - Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Bodó Galéria - 10:00

2019. december 7. - Ráday Soho (Ráday utca), IF Jazz Cafe - 17:30 Bolgár Borok kóstolója

2019. december 8. - Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Mitzi - 9:00

2019. december 9., december 11. és december 16. - Karácsonyi Bonbonkészítés - Ráday Soho (Ráday utca), Bonbonier

2019. december 11. - Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Séta üzletről üzletre

2019. december 14. - Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Moha Cafe - 10:00

2019. december 14. - Fashion Street (Deák Ferenc utca), Deák Palota

2019. december 21. - Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Rendezvénylakás - 15:00

2019. december 21. - Ráday Soho (Ráday utca), Claro Bisztró - 18.00 Forraltborkészítő-verseny

2019. december 22. - Ráday Soho (Ráday utca), IF Jazz Cafe - 17:30 Bolgár Borok kóstolója

SlowXmas workshopok

2019. december 9. - "zero waste" csomagoló workshop - Ráday Soho (Ráday utca), Púder Bárszínház

2019. december 14. - "zero waste" csomagoló workshop - Bartók Béla Boulevard (Bartók Béla út), Szatyor

2019. december 16. - "zero waste" csomagoló workshop - KultUnio, K11 (Király utca 11.)

2019. december 20. - "zero waste" csomagoló workshop - Art&Antique Street (Falk Miksa utca), Nagyházi Galéria

A programok változtatásának jogát fenntartjuk!

A programok teljes ideje alatt kép- és hangfelvételek készülnek, melyeket a szervezők a rendezvény népszerűsítésével kapcsolatosan a későbbiekben nyilvánosságra hozhatnak és felhasználhatnak.

Azzal, hogy Ön részt vesz a programokon, hozzájárul ezen felvételek készítéséhez és felhasználásához!

Bartók Béla úti programok

Az adventi időszakban is izgalmas programokkal vár a Bartók Béla Boulevard.

December 1.

10:00 Makett építési szakkör gyerekeknek, helyszín: Magyar Makettezőkért Egyesület
18:00 Secret Swing Sundays with Valami swing, helyszín: BÉLA - bár, étterem, lakás, arborétum

December 2.

19:00 Harry Potter 20: a Könyves Magazin lapbemutatója Tóth Tamás Boldizsár (Harry Potter magyar fordítója), Orvos-Tóth Noémi, Ott Anna és Valuska László beszélgetése, helyszín:  Hadik

December 3.

17:30 Kölcsönhatások - Sic Itur ad Astra 68., helyszín: Kelet Kávézó és Galéria
19:00 Kiállításmegnyitó: Benedek Barna / Antiszimmetria, helyszín: Három Hét Galéria

December 4.
16:00 LED-es képeslap készítés a Skoollal, helyszín: Tranzit

December 5.

17:30 Bőrhulladékból karácsonyfadísz, helyszín: Faur Zsófi Galéria
18:30 Spanyol és Francia pezsők borestje, helyszín: Bor és Kézműves Üzlet, Műhely, Galéria
19:30 Barkóczi Noémi x Sallai Laci, helyszín: BÉLA - bár, étterem, lakás, arborétum

December 6.

16:00 Találkozzatok a Mikulással a Bartók Pagonyban!
17:30 Szaloncukor-kínáló- Bőr tálaló készítése, helyszín: Faur Zsófi Galéria

December 7. 

10:00 Találkozzatok a Mikulással a Bartók Pagonyban!
10:00 Juhász Anna – KÖNYV CSERE-BERE / ifjúsági irodalom, helyszín: MITZI - kortárs kávéház és bisztró
11:00 Hadik Brunch Szabó Balázzsal, helyszín: Hadik

December 8.
          
10:00 Adventi reggeli, helyszín: MITZI - kortárs kávéház és bisztró
10:00 Születésnapi NIOK tali, 3 éves a NIOK!, helyszín: Szatyor Bár és Galéria
10:00 Mindenki Oscar-díjas - animációs film készítése, helyszín: Bartók Pagony
18:00 Secret Swing Sundays with Valami swing, helyszín: BÉLA - bár, étterem, lakás, arborétum
19:00 Lame Tasting, helyszín: KEG Sörművház

December 9.

18:00 K.A.S. Gyűjtemény kiállítás, helyszín: Három Hét Galéria

December 10.

16:00 Karácsonyi dedikálás a Hadikban Péterfy-Novák Évával, Szentesi Évával és Péterfy Gergellyel, helyszín: Hadik

December 12.

17:30 Családi tervező

December 13.

17:00 Zenés Adventi kalendárium, helyszín: Bartók Pagony
17:30 Ezt tedd középRE!- Asztaldísz újrahasznosítható anyagokból

December 14.

10:00 Adventi reggeli, helyszín: MITZI - kortárs kávéház és bisztró
11:00 Saunatogo slowxmas - Szauna-sziget a Gárdonyi téren
14:00 Desing Vásár, helyszín: Varázs Garázs
15:00 Zero waste csomagoló workshop, helyszín: Szatyor Bár és Galéria

December 15.

10:00 Rajzolj nekem!, helyszín: Bartók Pagony
18:00 Secret Swing Sundays with Valami swing, helyszín: Béla

December 18.

18:00 Miksa Bálint kiállítása, helyszín: K.A.S. Galéria

December 20.
18:00 Desing Vásár, helyszín: Varázs Garázs

December 21.

15:00 Adventi uzsonna - idegenvezetés és ajándékvásár

December 22.

18:00 Secret Swing Sundays with Valami swing, helyszín: BÉLA - bár, étterem, lakás, arborétum

Folyamatos program lehetőségek:

December 1-31. Adventi kalendárium kiállítás, helyszín: Bartók Pagony
December 6 - január 2. Mindenhonnan küldtem képet - fotókiállítás, helyszín: BBB ArtSpace

Jótékonysági események:

December 13-ig Cipősdoboz gyűjtőakció az egyeki általános iskola diákjai javára. Az adományok fogadása a Bartók Béla út 33. szám alatt.
December 14-15. Adományok átadása
December 12-23. Autistic Art jótékonysági vásár - autista lakóotthonok támogatására, helyszín: DownDog Jógastúdió

Találatok száma: 5

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

Hotel Memories Budapest**** Rumbachspace Event & Conference

A Hotel Memories Budapest**** 2018 októberében nyitotta meg kapuit, később 2019-ben pedig 4 rendezvényhelyszínnel bővült. A hotel a VII. kerület szívében, a Dohány utcai Zsinagógától 30 méterre, a Deák Ferenc téri metrómegállótól pedig 100 méterre található a Wesselényi utcában található. Bővebben

Kiemelt partner

Continental Hotel Budapest**** Superior

Continental Hotel Budapest**** Superior

CONTINENTAL HOTEL BUDAPEST**** SUPERIOR - A négycsillagos design hotel Budapest történelmi belvárosában a szecesszió és a modern belsőépítészet elemeiből kialakított egyedi saját stílust sugároz. A szálloda 272 szobája - ebből 13 lakosztály - szélessávú internet elérhetőséggel, személyre szabott és business ... Bővebben

Kiemelt partner

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Hotel Sofitel Budapest Chain Bridge

Luxus hotel Budapest szívében, a Duna partján. A hotelben 350 légkondicionált szoba, melyből 54 lakosztály, áll a vendégek rendelkezésére, csodálatos kilátással a Lánchídra és a várra. Bővebben

Kiemelt partner

Anna Hotel**** Budapest

Anna Hotel**** Budapest

Az Anna Hotel Budapest a XI. kerületében, idilli környezetben helyezkedik el. A hotelt körülölelő gyönyörű kertnek köszönhetően vendégeink a béke szigetén érezhetik magukat, a főváros hangos forgatagától néhány perc távolságban. A hotel a főváros egyik legújabb szállodája és nyitása óta célja, hogy ... Bővebben

Kiemelt partner

Danubius Hotel Gellért

Danubius Hotel Gellért

Budapest egyik legszebb szecessziós épülete a Duna-parton, a Gellért-hegy lábánál. A híres Gellért Fürdőhöz közvetlenül csatlakozó patinás szálloda hangulatos belső terekkel nyújt kényelmet és kikapcsolódást. Ki sem kell tennie a lábát a szállodából, hogy megtapasztalja a világhírű Gellért fürdő jótékony ... Bővebben

Kiemelt partnerA SZERVEZŐK AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJÁK!

Kapcsolódó témák:

Kiemelt ajánlatok


Pontos cím, geokód, térkép
Budapest Több kerületben, Több kerületben és helyszínen
A PROGRAMGAZDA AZ IDŐPONT ÉS A PROGRAMVÁLTOZTATÁS JOGÁT FENNTARTJA!
Pontatlanságot talált? Itt jelezze nekünk!
Kevés az információ?
Ha valamit nem talál, további információkat kérhet szerkesztőségünktől.
Információkérés

Országos eseménynaptár

KeSzeCsüSzoVa
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
MEGADOTT INTERVALLUMBAN:
-TÓL -IG

Hívjuk, várjuk, jöjjön!

Online jegyvásárlás